Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   211 / 291
(#) kaqkk válasza teszti hozzászólására (») Jún 14, 2017 /
 
Nem baj , ez ez üzemi hőfoka .
(#) 20sz Jófiú hozzászólása Jún 21, 2017 /
 
Sziasztok!
Van egy ZANUSSI ZFC-19/5-D típusú kombinált háztartási hűtőszekrényem. Az a hibája, hogy a kompresszora folyamatosan jár, nem kapcsol ki. A fagyasztótér és a hűtőtér látszólag rendesen hűt. A termosztát tipusa: K57-L5834. A termosztátot ki tudnám úgy próbálni, hogy kapilláris csövét lehűtőm fagyasztósprével? Egyáltalán jó helyen keresem a hibáját?
(#) zolika60 válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Jún 21, 2017 /
 
Ha nem hűl túl, akkor nem valószínű, hogy a termosztát hibás. Milyen hőmérséklet van benne?
(#) 20sz Jófiú válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 21, 2017 /
 
Az alsó hűtőtérben 0°C körül ingadozik a hőmérséklet. A fagyasztót nem mértem de a víz rendesen megyfagy benne. Mindkét hűtőtér erőssen jegesedik. Az alsó tér felső hátfaláról hatalmas jégtömböt távolítottam el. Mit érdemes még megnéznem rajta?
(#) zolika60 válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Jún 21, 2017 /
 
Szerintem csak olvaszd le. A fagyasztóban -18C° körül kéne lennie. A normál térben 4-5C° normális. Hátul a rács nem túl forró? Tud rendesen hűlni? Azt hiszem semmi baja, csak egyszerűen meleg van.
(#) 20sz Jófiú válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 21, 2017 /
 
A normál hűtőtér hátfalán találtam több repedést is a fehér műanyagon. A repedések környékén sárga ragacsos foltok, folyások találhatóak. Ha a repedésnél óvatosan megnyomom tocsogó hangot hallok. Gondolom megtaláltam a hűtő hibáját. Javítható ez a hiba? Esetleg még működne egy darabig így is?
(#) ezermester1 válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Jún 21, 2017 /
 
helló! Gyűjtsed a pénzt a következőre.!
(#) rockersrac hozzászólása Jún 22, 2017 / 1
 
Sziasztok! Közelmúltban írtam a tócsát random okozó hűtővel kapcsolatban. Kiderült hogy NEM a hűtő volt a ludas a tócsában, hanem a mosogató lefolyója volt rossz.
(#) antikzsolt válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Jún 22, 2017 /
 
Vízálló ragasztószalag segíthet ideiglenesen. A tocsogó hang a vizes szigetelés adja ki.
Ki lehet szárítani csak 1-2 hétre rakjad meleg helyre és ne használd közben. Ajtó legyen nyitva. Ezután ragasztás. És természetesen ami még nagyon fontos az hogy tartalékolj új hűtőre.
(#) 20sz Jófiú válasza antikzsolt hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
Ezek szerint akkor menthetetlen. Jól gondolom, hogy valamilyen mechanikai behatás miatt az elpárologtató lyukadt ki és onnan folyik a hűtőközegben lévő olaj? Minden esetre ameddig hűt addig használom. Ha végleg beadja a kulcsot akkor mit csináljak vele? Hogyan kell egy hűtőtől környezetbarát módon megszabadulni? Valahol átveszik esetleg megsemmisítésre?
(#) kaqkk válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
Nem az olaj folyik és nem lukadt ki az elp ! Csak felvált és elrepedt a belső műanyag borítás és a cseppvíz felszaporodott a műanyag alatt ..
(#) 20sz Jófiú válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
Akkor folytatom tovább a szárítást. Két hét múlva pedig beragasztom a repedést. Van kétkomponensű műgyantám, azzal szépen vízhatlanra meg tudom ragasztani.
(#) sany hozzászólása Jún 27, 2017 /
 
Sziasztok!
Van egy DELTON BD- 281 hűtőszekrényünk, ami ma reggel leállt, le is olvadt az egész. A hűtőt kihúztam a konnektorból és visszadugtam. A hűtőben elindult a kompresszor. Ezután ismét kihúztam és visszadugtam, de a kompresszor ilyenkor már nem indult be. Ezután ismét kihúztam, majd 3-4 perc múlva ismét bedugtam és működött a hűtő.
Vizsgálat erejéig kikötöttem a termosztátot és direktbe kötöttem be a kompresszort. Ilyenkor is ugyanez a jelenség játszódik le. Gondolom, hogy a kompresszornál lehet valami. A készülékben 5µF -os kondenzátort kicseréltem ugyanolyan típusúra. De a helyzet továbbra is fennáll.
A kompresszorral lehet baj?
(#) kaqkk válasza sany hozzászólására (») Jún 27, 2017 /
 
Ha kikapcsolod-kihúzod utána 10-15 percig nem szabad újraindítani (a nyomás kiegyenlítődést meg kell várni )
(#) sany válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 27, 2017 /
 
A PTC kicseréltem és a hőelemet is.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2017
(#) sany válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 27, 2017 /
 
Vasárnapi nagy vihar ideje alatt áramszünet volt, az befolyásolta a hűtő működését?
(#) kaqkk válasza sany hozzászólására (») Jún 27, 2017 /
 
Igen , az áramszünet ilyenkor általában úgy alakul hogy többször egymás után elmegy visszajön az áram , ezt nagyon utálja a hűtő ...
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2017
(#) kaqkk válasza sany hozzászólására (») Jún 27, 2017 /
 
Akkor sem szabad azonnal indítani ha leállítottad . Milyen hőelemet cseréltél ?
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2017
(#) sany válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 27, 2017 /
 
Esetleg lehet tudni mi ment benne tönkre? Ma délután 1 -es fokozatban 3 órát ment és nem áll le. Tudom, hogy sok mindentől függ a leállása.
(#) kaqkk válasza sany hozzászólására (») Jún 27, 2017 /
 
Semmi nem ment tönkre de a kompresszor az indítórelé is tönkremegy ha ki be kapcsolgatod , hagyd békén majd ő teszi a dolgát ...
(#) sany válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 27, 2017 /
 
Rendben. Csak attól félek, ha sokáig megy akkor, nehogy nagyon felmelegedjen a kompresszor.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2017
(#) kaqkk válasza sany hozzászólására (») Jún 27, 2017 /
 
Az elpárologtatóból visszatérő hideg gáz hűti a kompresszort , üzem közben nem melegedhet túl .
(#) ax-el hozzászólása Jún 29, 2017 /
 
Sziasztok! Ilyet hol lehet venni szerintetek? Köszi előre is!
(#) erbe válasza ax-el hozzászólására (») Jún 29, 2017 /
 
Gugli: "Abszorpciós hűtő fűtőbetét"
Dometic fűtőpatron
(#) bubuszoft hozzászólása Jún 30, 2017 /
 
Sziasztok.
Mi a véleményetek erről a márkáról? Ariston enbyh 19323 fw o3
(#) kaqkk válasza bubuszoft hozzászólására (») Jún 30, 2017 /
 
Vegyél sima automata leolvasztású 3x os hűtőt ezek a no-frost os elektronikus hűtők nem érik meg az árukat 3-5 év és vehetsz helyette újat ha ezt választod
(#) Joe_001 válasza bubuszoft hozzászólására (») Júl 1, 2017 /
 
5 év után cserélheted a leolvasztás érzékelőt egy másikéra... Aztán megint jó 5 évig, de akkor már kondizni is kell pluszban.
Nem Szeratov ez, hogy elmenjen 30 évig freonnal...
(#) efti hozzászólása Júl 5, 2017 /
 
Sziasztok, gyors tanácsra lenne szükségem, mert nem értek a hűtőkhöz, viszont van egy megoldandó problémám, és sürgősen el kéne döntenem, mit kezdjek vele.

Van egy kb 8-10 éves Zanussi alulfagyasztós hűtőm (ZRB320WO1), szép állapotban van, pár évig nem is volt használva, rozsdamentes, ajtógumi hibátlan. Kb egy éve használom megint, eddig jónak tűnt, viszont hétfőn 12-14 fok volt benne (miközben a lakásban kb 27, de ez előtte több hétig így volt). Elhúztam a faltól, a kompresszor forró volt, de a hőcserélő csak langyos. Hidegebbre állítottam, először fújattam ventilátorral órákig, egyből el is kezdett kicsit lefagyni belül, a fagyasztóban tomboltak a mínuszok (multiméterrel -24 körül mértem), fent viszont nagyon, nagyon nehezen hűlt csak. Kb két nap kellett neki, hogy 4-6 fokra visszahűljön, ehhez is a mélyhűtőből raktam át egy liter megfagyasztott vizet. Jelenleg kb. félig van pakolva és igyekeztem az ajtót nem túl sűrűn nyitogatni, multiméter hőmérő szondáját belevezetve mérem benne a hőmérsékletet. Azótal is sokáig megy a kompresszor, és ezzel együtt a hőcserélő továbbra sem lesz meleg, egyébként minden "működik".

Még hétfőn azt tanácsolta egy szerelő, akit felhívtam, hogy vegyek másik hűtőt, mert gázhiányos, a szivárgás jó eséllyel javíthatatlan, és anélkül egy újratöltéssel maximum 1-2 hetet nyerek csak. Egyetértetek a diagnózissal, vagy kímélőbb életmód (alacsonyabb szobahőmérséklet) mellett még működhet? Vagy lehet annyira lassú a szivárgás, hogy mégis érdemes újratölteni, hogy mondjuk legalább jövő nyárig elmenjen? Esetleg lehet más baja, pl dugulás?

Szintén hétfőn vettem egy új hűtőt, amit ma (szerdán) hoznának ki, de gondolom addig még lenne lehetőség elállni a vásárlástól. Mit javasoltok? Értelmetlenül nem tákolgatnék egy kukaérett hűtőt, de ha legalább még egy-két évig kihúzná, elgondolkodnék rajta.

Valamint ha már itt tartunk, nagyon hirtelen választottam új készüléket, abban a tudatban, hogy a régi már nem hűt 10 fok alá, és ezért nem lehet benne élelmiszert tárolni. Utólag viszont két hűtő között próbálnék dönteni, hátha még tudok változtatni. Mit javasolnátok, Gorenje NRK6191CW, vagy Samsung RB33J3000WW/EF? Az egyik 100 ezer, a másik 110. Mindkettő No Frost.

A Samsung-nál külön szabályozható a hűtő és a fagyasztó hőmérséklete, illetve nyaraláshoz a hűtőt kb 17 fokra lehet állítani a fagyasztó kikapcsolása nélkül. Ez megoldható egy kompresszorral, vagy mindenképp két kompresszoros lehet a Samsung? A neten erről semmi információt nem találtam, csak a Samsung által "Twin Cooling Plus"-nak nevezett technológiát, mely szerint a hűtőnek és a fagyasztónak külön párologtatója van... Ami mondjuk a ventillátoros amerikai hűtőknél biztosan újdonság, de itthon nem ezt tudja az összes? Valaki magyarázza már el nekem.

Szóval kb 4 opcióm van, ezek közül szeretnék dönteni:
1. Régi hűtő újratöltése vagy egyéb javítása
2. A Gorenje
3. A Samsung
4. Egyéb (pl hagyományos automata leolvasztású hűtő, akár egy olcsóbb pl Beko, Gorenje, stb)

Bocs a hosszú irományért, és előre is köszönöm a segítséget.
(#) kaqkk válasza efti hozzászólására (») Júl 5, 2017 /
 
A régi hűtődnek semmi baja ! Ha legalább félig van élelmiszerrel be fognak állni a hőfokok . A levegő nagyon jó hőszigetelő ha azt hűtöd nincs hőterhelés nem is lehet forró a kondenzátor .
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2017
(#) efti válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 5, 2017 /
 
Valami baja biztosan van, mert ebben a melegben már nemigen akar 6-7 foknál kevesebbet produkálni. Azt is lassan. És szinte nem is melegszik a hőcserélő, csak a kompresszor jár, sokat. A kérdés csak az, érdemes -e még vele foglalkozni.
Következő: »»   211 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem