Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógépes (PC-s) lámpavezérlés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) vackor88 hozzászólása Ápr 9, 2008 /

sziasztok azt szeretném megtudni h számitógéprol h lehet mondjuk 1 billenytűvel le fe kapcsolni pl. egy lámpát. egyáltalán nem értek a témához ugyhogy nagyon szájbarágos válaszokat szeretnék. vagy rajzokat
köszi
(#) kornel válasza vackor88 hozzászólására (») Ápr 9, 2008 /

Triac-kal, optocsatolóval, és megfelelő programmal megoldható.
A kapcsolási rajzot keresem ha megtalálom felteszem,anno nekem volt belőle egy kész müködőképes példány
(#) valve válasza vackor88 hozzászólására (») Ápr 9, 2008 /

Szia,

Pl: egy ComPort -ra rádugsz egy kütyüt aminek a végén van egy hoszabító, s egy programmal ki-be kapcsolgatod az eszközöket a lakásban. Csináltam régebb ilyet, írtam is egy program -ot rá. Itt a kütyü és itt a rajz. Igaz ez csak egy eszközt vezérelt. ComPorton lehet egyszerűen 3 -at. Lpt -vel lehet 8 -at.

(#) bbalazs_ válasza vackor88 hozzászólására (») Ápr 9, 2008 / 4

Veszel egy Sharp szilardtest relet. Van negy laba.
Azok kozul kettot a 230V-ra kotsz, mintha egy kapcsolot kotnel be. A masik ket laba kicsit kozelebb van egymashoz, amelyiken a nyil a vonal fele mutat, a vonalas veget rakotod a foldre, a masikat az LPT port mondjuk 2-es labara egy 300 Ohmos ellenallason keresztul.

Aztan atmesz debug-ba (talan XP alatt is van ilyen, ha nem, akkor bootolj DOS-ba vagy win98-ba)
O 0378 01
ez bekapcsolja
O 0378 00
ez kikapcsolja

De ha nem tudod biztosan, melyek a 230-as labak es melyek a kisfeszultsegu labak, akkor ne kiserletezz ezzel, mert tonkrevagod a szamitogepet es eletveszelyes.

(#) El_Pinyo válasza vackor88 hozzászólására (») Ápr 9, 2008 /

Szia! Egy eszköz/com(soros) port esetén teljesen jó amit valve mond. Ha esetleg több eszközt (max. 8/ LPT port) szeretnél egyidejűleg egymástól függetlenül vezérelni,akkor itt nézz körül a /Egyebek/Relékártya printerportra. Feltéve persze, hogy van LPT (nyomtató) portod.
Üdv.
(#) lidi válasza vackor88 hozzászólására (») Ápr 9, 2008 /

írtál már egyáltalán valamilyen programot pc-re ?
(#) zenetom válasza vackor88 hozzászólására (») Ápr 9, 2008 /

Szia!
Mivel akarod vezérelni? Soros (amibe a régi egér megy), vagy párhuzamos (nyomtató) porttal?
A keresőt használd, sok érdekes dolog van benne,
Bár így kezdésnek inkább az LPT portot javaslom, azt könyebb használni.
COM port vezérlés
LPT port vezérlés
Van már pár ilyen téma
Lehet ott kéne folytatni...
(#) Georgee hozzászólása Ápr 9, 2008 /

szegény modikat már sajnálom
(#) zenetom válasza Georgee hozzászólására (») Ápr 9, 2008 /

hy Enzo
(#) tgpetrjan válasza vackor88 hozzászólására (») Ápr 9, 2008 /

1xez
2xez
3xez
még van 1 rakás ilyen téma
(#) _JANI_ válasza vackor88 hozzászólására (») Ápr 9, 2008 /

Nyomtatóporton keresztül, egy megfelelő programmal...

Fórumkereső:
Lpt portos vezérlés.
Szilárdtest relé.
S a többi nyomtatóportos topíc...

[off]Ismét egy nyomtatóportos topíc. Bocs rossz napom volt... [off]
(#) kemenygolya hozzászólása Ápr 14, 2008 /

sziasztok
és mi lenne ha usb-n kereszül menne a vezérlés?
felprogramozol egy picet, vagy AVR-t és már meg is lenne
igaz kéne hozzá egy program
nem tom h mennyire lehetséges
(#) sk3tch válasza kemenygolya hozzászólására (») Ápr 14, 2008 /

szerintem ha azt se tudja a kerdezonk hogy mi mi fan terem akkor nemkene AVR PICes vizekre evezni
egyszerubb szerintem LPT porton vezerelni eloszor mondjuk ledet, majd 7szegmenses ledkijelzot es azok utan sorba eljutni a 230Vos lampa kapcsolgatasaig..alapoktol kezd a dolgot ne siesd el legalabbis en szeretem erteni a dolgok mukodeset a programot meg egyszeru megirni mondjuk delphiben az mar reszletkerdes.
(#) tgpetrjan válasza kemenygolya hozzászólására (») Ápr 14, 2008 /

szia
miért akarod túl bonyolítani?
már adtunk 5-10 megoldási lehetőséget
nézz körbe,keresgélj
de egyébként már van 1 hasonló topic Bővebben: Link
(#) watt hozzászólása Ápr 15, 2008 /

Megoldások előkerültek, vackor meg elment téli álomra!
(#) kemenygolya hozzászólása Ápr 15, 2008 /

hát figy
szeretk mindent bonyolultan
végeredménybe iagazatok van mert van millió topik, de ki tudja h éppen mit akar
am köszi a lnket, bár neekm lpt-n megy a vezérlés
(#) Jim-Y hozzászólása Jan 12, 2013 /

Sziasztok, teljesen laikusként kérnék segítséget

Először is, ha esetleg másik topikban kéne feltennem a kérdésem, akkor legyetek szívesek eligazítani, új vagyok a fórumon. Köszönöm

Amit kezdetben meg szeretnék oldani, hogy a monitorom mögötti közönséges kislámpát számítógéppel, esetemben egy Raspberry Pi-vel tudjak vezérelni, a Pi GPIO portjain keresztül. Ameddig magamtól ejutottam, bár ebben nem vagyok biztos, hogy nekem egy ilyen, vagy ehhez hasonló Relé kéne.

Na most, ezzel ki is fújtam, nem tudom, hogy kéne, ehhez kérek segítséget. A hosszútávú tervek között szerepel, hogy a lakás villanyhálózatát is a Pi-vel (is) tudjam vezérelni. Üdv
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem