Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó
 
Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   251 / 282
(#) tikktakk hozzászólása Jún 25, 2017 /
 
Igazából rengeteg kérdésem lenne még . Test szimbólum a számomra kettő is van a GSM en ! Én biztos nem voltam ugyan a dolgomban , de a +12v mellettire kötöttem . (de akkor mi a jobb szélső ábra ?talán mindegy ) Sajnos a kupak eltávolítása után is villog az érzékelő piros lede . Először amikor bekapcsoltam 3as és 8as (hiba) világított . Kikerestem hogy az idő amit beállítottam és a telefon vonal hiány a probléma . Most már ezek nem világítanak A Gsm en a számjegy kijelzőn nem szám világít hanem inkább talán egy g betű , vagy csak rossz lehet a kijelző ?! Világít még 2 térerő led és egy sárga led aminek az ábrája két vízszintes vonal megszakítva középen két függőlegessel . Na ez mit jelent ? Amikor megvettem a rendszert a nagyon rendes eladó elmondott mindent amit szakmai szemmel gondolt , csak én nem vagyok riasztó szerelő hanem egy lelkes amatőr .
A kültéri szirénát a bell+- ra ás aux - ra köttette ! Oké bekötöttem , de akkor mi a bánat tölti a kültéri akkuját ? Mert a bell az kapcsolt , az aux van mindig áram alatt nem ?
(#) Syn7h37ic válasza tikktakk hozzászólására (») Jún 25, 2017 /
 
a GSM jó. a G azt jelenti, hogy GSM mód él. A Sárga azt, hogy a földi vonal nincs használva. De miért nem töltöd le a telepítési leírását? Bővebben: Link Bentel BGSM. Benne van minden. Az érzékelő piros villogását már írtam, akadályt érzékel 1m távolságon belül.
(#) pic_nagyistvan hozzászólása Jún 26, 2017 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy riasztó rendszeren lévő TD-110-es ősrégi telefonhívóval kapcsolatban. A problémám az, hogy hiába adom be a doksi szerint leírt módon a telefon számokat, a Mem + Fce gomb lenyomásával el kellene indítani egy próbahívást, de sajnos az nem indul el, hanem egy két pityegés után visszautasít. Telefon vonal van, ellenőriztem. Lehet, hogy a telefon számot viszem fel rosszul? Volt már valakinek ilyen tapasztalata?

Köszönöm előre is!
(#) vappa hozzászólása Jún 26, 2017 /
 
Sziasztok!

DSC 1616 központom van és szeretnék akkut cserélni a központban és a szirénában is.
Hogyan tudom kiiktatni a szirénát (DSC LADY), amig áramtalanítom a rendszert és kicserélem az akkumulátorokat?
Illetve hogyan tudom vissza kapcsolni a szirénát a csere után?

Előre is köszönöm!
(#) Gafly válasza vappa hozzászólására (») Jún 26, 2017 /
 
Az szerintem nagyrészt attól függ, hogy hogyan van szerelve, és tudod-e a kódokat (de nem értek hozzá ).
(#) tikktakk válasza vappa hozzászólására (») Jún 27, 2017 /
 
Én nem szoktam túllihegni a dolgot . Kinyitom a központot , akkor beriaszt a rendszer . A belépési kódot beütöm hogy abba maradjon a riasztás és kicserélem az akkut . A 220V ról közben nem kötöm le . Vissza az új akku doboz becsukva és kész . A sziréna teljesen ugyan ez a szisztéma . Ha a sziréna magasan van ,vagy a központ messze van a kezelőtől akkor szólok (pl én a feleségemnek) hogy amikor megszólal a rendszer, billentyűzze be a kódot hogy ne szóljon sokáig ne legyen zavaró .
(#) Balaa16 válasza vappa hozzászólására (») Jún 29, 2017 1 /
 
Üdv!
Mivel cég szerelte a riasztónkat, nem tudom a kódokat. Telepítő kód ismeretében nem nagy dolog ideiglenesen kikapcsolni az érintett zónát. De mivel én nem ismerem, az első akkucserénél kiiktattam a központ doboz tamper kapcsolóját, mivel úgyis mozgásérzékelővel védett helyen van, teljesen fölösleges. Központ akku csere így nagyon egyszerű, a sziréna akku cserénél pedig a központnál kikötöm a BELL+ vezetéket ami a szirénát indítja. Ha jól tudom, DSC riasztó a BELL- kimenetet kapcsolja, a BELL+ állandó, ez amolyan open collectoros kimenet. (nekem paradox rendszerem van)
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2017
(#) Syn7h37ic válasza Balaa16 hozzászólására (») Jún 29, 2017 /
 
Telepítő kóddal nem tudsz zónát kikapcsolni. Illetve lehet, de az addig úgy is marad, a visszaállításig.
Sima *1 zónaszám (két digit) és egy élesítési periódus alatt kikapcsol az adott zóna.
(#) retrocoyote hozzászólása Júl 1, 2017 /
 
Üdv. Kérdésem az lenne hogy a DSC PC1832 panelen melyik aSo és SI kivezetés ?
Sajna a panelon csak anyi van irva hogy CON2 és hogy melyik az 1-es oldala.
(#) tikktakk hozzászólása Júl 1, 2017 /
 
Tisztelt Jelenlévők !
pc 5020 on ha a rendszer időket szeretném beállítani beírom *8 5555 005 015 015 025 002 . Vagyis csak be írnám mert *8 5555 005 01 után sípol , többször próbáltam és nem hagyja beírni az első 015 öt . Miért ? Sajnos a kombinált risco azóta is folyamatosan pirossal villog . Van valakinek esetleg az itt "elhangzottaktól" eltérő valami más hiba ötlete !? Az is problémám ha *2 írok kijelzi a 6 os számot , de a brossúra azt írja 6. jelzőfény nem használt ! Akkor ez mit jelez és hogy tudom eltüntetni ?
Köszönöm előre is a segítséget !
(#) tikktakk válasza tikktakk hozzászólására (») Júl 1, 2017 /
 
Közben rájöttem hogy a 6.hiba nálam tamper hiba deol ban .
(#) nemo003 hozzászólása Júl 4, 2017 /
 
Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy hogyan lehet a telefonszámot átírni a központban amire riasztás esetén hívást indít?

Köszönöm előre is!
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2017
(#) nemo003 hozzászólása Júl 4, 2017 /
 
Elnézést, azt nem írtam hogy egy DSC classic pc1565h-2p riasztón lenne az átírás.
(#) HA5AWS válasza nemo003 hozzászólására (») Júl 4, 2017 / 1
 
Szia!
*8 "programozói kód" 301 első telefonszám 302 második telefonszám 303 harmadik telefonszám #
Üdv: Gábor
(#) nemo003 válasza HA5AWS hozzászólására (») Júl 5, 2017 /
 
Nagyon köszönöm!!! Még annyit tudnál segíteni, hogy a telefon számot milyen formátumban kell megadni?
(#) HA5AWS válasza nemo003 hozzászólására (») Júl 5, 2017 /
 
Szia!
0-9-ig lehetnek számok, formátuma az ahogy egy vezetékes számról hívnál folytonosan beírva. Max. 32 karakter. Speciális karakterek: HexB =*, HexC=#, HexD= keresi a tárcsahangot, HexE: 2mp szünet a tárcsázásban, HexF: telefonszám vége.
Ha van programozói füzeted akkor ezek le vannak írva...
Üdv: Gábor
(#) nemo003 válasza HA5AWS hozzászólására (») Júl 6, 2017 /
 
Üdv!
Próbálom az általad leírtak szerint átütni, de nem megy.

Beütöm:*8 "programozói kód" (ez elvileg az a kód amit élesítésnél is beütök?) 301 0620......#
Amikor beütöm a 301-et sípol egyet, aztán minden negyedik számjegy beütése után ismét sípol

Az a gyanúm, hogy nem jó a programozói kód.
Van ennek valami módja a gyári értékek vissza állítására? Gondolom ehhez is programozói kód kell....
(#) tikktakk válasza nemo003 hozzászólására (») Júl 6, 2017 /
 
Szia !
Azt üsd hogy *8 1565 301 0620.......... #
Nem programozói kód kell hanem Üzembe helyezői ! Annak az alap beállítása 1565
(#) tikktakk válasza nemo003 hozzászólására (») Júl 6, 2017 /
 
Ha mindent gyári értékre szeretnél vissza állítani az szerintem
*8 1565 999 1565 999 így tedd
(#) levaitamas válasza nemo003 hozzászólására (») Júl 6, 2017 /
 
Idézet:
„ez elvileg az a kód amit élesítésnél is beütök?”

Az a mester vagy felhasználó kód. Programozó kóddal nem tudnál élesíteni/hatástalanítani, úgyhogy szerintem a te kódod nem a prog kód.
(#) Roadrunner_75 hozzászólása Júl 11, 2017 /
 
Sziasztok!

Sajnos az elmúlt 7 évben sokat felejtettem – előtte is inkább csak lelkes voltam, mint hozzáértő – és hiába olvastam újra az akkori tanácsokat/segítségeket, képtelen vagyok boldogulni a külső sziréna (CROW BS-1) bekötésével.

Maga a központ a DSC 1616 és ehhez szeretném bekötni újra a korábban már egyszer bekötött szirénát az új akkumulátorral (sajnos időközben lemerült és apósom nemes egyszerűséggel kikötötte a központból a teljes sziréna vezetékezést, így csak lakásban lévő működött).

Ha jól emlékszem, régen az 1. verzió alapján volt bekötve, de most már nem igazán értem, ez miért jó, és ebben az esetben mi tölti az akkumulátort és kétségeim vannak. Ugyanis a hétvégén próbáltam utánajárni és a legtöbb esetben a 2. verziót írták helyes bekötésnek (mert a DSC a BELL+ kimeneten állandó 12V-ot ad ki, így ezt kell a sziréna +12V csatlakózójára kötni), de ezzel meg se mukkan. Viszont találtam olyat is, ahol a 3. ábra szerint kell bekötni (itt feltételezem, hogy a zölddel jelölt GO+ és GO- bemenetek közül csak az egyik kell).

Kérlek, segítsetek, mert biztos, hogy nem látom a fától az erdőt.

Ja, még egy – esetleg – fontos dolog. A próbák alatt az új akkumulátort nem tettem még be a szirénába, mert nem akartam a szomszédokat feleslegesen idegesíteni. Lehet, ezért nem sikerült?
(#) Johnycorp válasza Roadrunner_75 hozzászólására (») Júl 11, 2017 /
 
Szia.

Első lépés a sziréna megfelelő élesztése, enélkül nem fog működni az egész megfelelően és tesztelni sem tudod a szirénát.
A leírások szerint először csatlakoztatni kell a vezetékeket (feszültség nélkül), majd feszültség alá helyezni, tesztelni és végül csatlakoztatni az akkumulátort. Ez kicsit ellentmond a megszokott élesítésnek más szirénáknál. Ott a vezetékek bekötése után kell behelyezni az akkumulátort. Ekkor a sziréna feléled egy teszt állapotig (egyet pittyen a sziréna, villan a lámpa). Ezután a külső tápfeszültség ráadásakor kerül használható állapotba.

A sziréna panelen a Trigger selector ajánlott beállítása TMR. Ekkor 3 perc után leáll a sziréna akkor is, ha valami hiba folytán a központ 1 órán át akarná folyamatosan működtetni!

Ha a sziréna nem éled föl, akkor nem fogod tudni tesztelni. tehát a fenti módszerek valamelyikével életre kell kelteni. A gyártói ajánlást nézve, a tápfeszültség ráadása után a GO+ vagy a GO- megfelelő jelszintre kapcsolásával indul a sziréna.

A bekötés:
A második bekötés jó, ha valóban a BELL- ágat kapcsolja a központ. Ezt érdemes megmérni is.
Az 1. verzió akkor jó, ha a központ a BELL+ ágat kapcsolja.
(#) tikktakk válasza Roadrunner_75 hozzászólására (») Júl 11, 2017 /
 
Én is most "csináltam" egy rendszert (sok segítséggel) . A második verziót kötöttem . Minden tutin működik . Szerintem kéne az akku is . Mondjuk azt nem értem ha az apósod csak úgy kikötötte a szálakat a központból akkor mi lett a tamper el ?
(#) Roadrunner_75 válasza tikktakk hozzászólására (») Júl 12, 2017 /
 
Szia! Lehet, hogy az akkumulátor hiánya lesz a ludas.
A kérdésedre a választ sajnos nem tudom. Mivel nem szólt róla, most tűnt csak fel (tudom, most sokan felhorkannak, de nem szoktam a központban matatni és semmi hibajel nem volt), mert a központban merült az akku és amikor cseréltem, tűnt fel, hogy a külső sziréna felől jövő összes kábel szabadon lóg a központban (igen, a tamper-ből jövő is). Kint pedig minden csatlakozó be van kötve (ennyi idő után már meg nem mondom miért) és az akku is rajta volt (kemény 1,7 V cikázott benne).
(#) Roadrunner_75 válasza Johnycorp hozzászólására (») Júl 12, 2017 /
 
Szia! Köszönöm, így fogom akkor az élesztést elvégezni. Hétvégén utazunk haza és ki is próbálom a 3 perces beállítással együtt.
(#) ajo026 válasza maszi hozzászólására (») Júl 15, 2017 /
 
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Hozzám került egy DSC 1616 központ PK5516-os kezelővel és PS 128-as szirénával. Bekötöttem e szerint a szirénát.
Az eredmény hbajelző a kezelőn villog. "Sziréna áramkori hiba: A sziréna áramkör nyitott vagy a PTC-je nyitott zárlat. Ha ellenállással a Bell + - összekötöm a hibakijelzés megszünik ilyenkor a táp elvételre riaszt de a Bell - levételre nem. Valamit a bekötésen kívül még programozni is kellene?

ajo
(#) Syn7h37ic válasza Roadrunner_75 hozzászólására (») Júl 20, 2017 / 1
 
Bekötés:
Crow BS1 12V --- kp. Bell+
Crov BS1 GND --- kp Aux-
Crow BS1 Go- --- kp Bell-
Go+ nincs használva
F L- nincs használva.

Tamper jó.

A központ Bell+ és Bell- pontjai közé kell egy ellenállás, 1k-5.6k között bármilyen jó.

Sziréna indítás:

Nincs táp a szirénán. A tápot a központnál célszerű elvenni.
Az akku rátesz. ekkor meg fog szólalni egy nagyon rövid 1-2sec időre. Ezután össze lehet rakni a szirénát. Ezután vissza lehet a tápot adni a szirénának.
(#) Roadrunner_75 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Júl 21, 2017 /
 
Köszönöm!!!
Délután meg is csinálom a leírás alapján.
(#) mikacsik hozzászólása Júl 21, 2017 /
 
Leirnatok nekem lecci az 585 os dsc kozpont telefonvonalat h kell programozni ?elore koszonom
(#) laci1221 hozzászólása Júl 24, 2017 /
 
Üdvözletem!

Új vagyok itt a fórumon ,szeretnék egy kis segítséget kérni...?? Vásároltunk egy ingatlant nem olyan régen , van benne egy 4-csatornás rendszer DSC-560 -központtal , tudom hogy régi , viszont működik rendesen , és a régi tulajnak sem volt gondja vele soha, a régi tulaj meg is adta a riasztó kódját ami működik is , viszont szeretnénk megváltoztatni , kérdésem a következő az új kód megadásához elegendő a régi kód , vagy mindenképpen tudni kell a mester kódot is ?? Az lehet hogy a gyári 1234 , - ahogy a leírásban néztem, de ha valaki a beszerelésnél megváltoztatta
a mester kódot gondban leszek.. röviden hogyan tudok új kódot megadni a régi helyett?? Köszönöm a segítséget előre is.. Üdv ..László
Következő: »»   251 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem