Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   117 / 208
(#) Chipmunk1960 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 2, 2017 /
 
A ledeket látom, hogy melyik nem világít, mert zárlatba ment, a többi világít a sorban. Step up converterrel meg tudom hajtani minden egyes sort, mert csak 20V os tápom van, de azt ha lassan tekerem felfele látom, hogy egyszerre kezd-e világítani az egész sor, vagy valamelyik lemarad. Végül is 2828-as LED -eket vettem ránézésre az hasonlít a legjobban, remélem a szín-hőmérséklet is azonos lesz. Köszi az infót!
(#) Jenzen01 hozzászólása Júl 14, 2017 /
 
Sziasztok!
Vettem egy használt Panasonic Viera plazma tv-ét! A következő a hibája!Egy őt centis csíkban fekete és rohangálnak benne ilyen színes pöttyök! Szétszedtem igazából megtaláltam a hiba okát! Az egyik szalagkábelen három láb elolvadt meg a csatijában is három csak az arrébb! Javítható e vagy át lehet e hidalni? Kimérni nem sikerült valami rajz kéne róla! Vagy nincs e valakinek ilyen alkatrésze? Válaszokat előre is köszönöm!
(#) zoli0078 hozzászólása Júl 14, 2017 /
 
Sziasztok,

Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy Sharp LC-32D44E-GY típusú TV készülék, ami cső problémákkal küzdött, az egyik cső nem ment rendesen ezért el sem indult. Szerviz menübe be tudtam lépni és ki lehetett szűrni melyik cső a hibás. A csöveket kicseréltem és kis küzdelem után a neten olvasgatva kiderült, hogy a szerviz menüben ki kell törölni a hibaüzenetet mert addig nem indul el. Szerencsésen kitöröltem a hibaüzenetet de lehet még mást is mivel most már szépen elindul a készülék de amikor az adók beprogramozását szeretném elvégezni PIN Code-ot kér. Ezt a kódot meg lehet valahol nézni vagy még törölni kell valamit a szerviz menüben és akkor valami default-ra beáll?

Segítségeteket előre is köszi.
(#) Chipmunk1960 hozzászólása Júl 14, 2017 /
 
Sziasztok, Samsung UE40EH5000 lapos Tv -hez, keresnék rajzot, vagy tanácsot. Bekapcsoláskor csak a "Samsung logo jön be, s se TV, se tova.... Holnap csinálok helyet a "műtőben" azután többet tudok mondani. Először a táp-vonalat nézem meg, mert szerintem a main board-on lehet valami. Előre is köszi!
(#) Beachway hozzászólása Júl 18, 2017 /
 
Üdvözlök mindenkit az oldalon!! Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy LCD tv, mely a bekapcsolás után csak háttér világítást produkál. Majd kb 5 perc után a kép egy egycentis csíkban meg meg jelenik, majd egyre lejjebb lesz jó a kép. 8 perc után teljesen jó a képe. A tápfeszültségek meg vannak. Jó, és rossz állapotban is ugyan azok az értékek. Én T-con panelra gondolok, de kellene egy kis megerősítés mielőtt megrendelem. Minden segítséget előre is köszönök.
(#) zole01 hozzászólása Júl 21, 2017 /
 
Hello minden hozzaertönek! lennegy egy kis problema pofara esett egy 55" samsung made is slovakia samsung tvn-k sajnos. Kepernyöt szeretnk bele rendelni akár külföldröl is. De akarhogyan tekergetem a googlet nem sikerul beazonositanom a kepernyöt. Azt kérdeznem ha rajz alapjánn talalok eladó panelt az interneten es megrendelem akkor a tap meg a main board az elboldogulna -e vele pl ha LG-kepernyöt vennék bele ujjat samsung helyett. Nem ivelt tv csak sima.
55" UHD 2160. Várom az ötleteket elképzeléseket. Aztann meglatom menynibe fájna ha lehetséges.
Minden segitseget elöre is köszönok. A TV bekapcsol megy muködik csak pokhaloss a kép ugye.
innen PL: lcds-panels
Képek alább:
1
2
3
4
5
6
(#) Near hozzászólása Júl 23, 2017 /
 
Üdv.
A problémám a csatolt képen látszik.
A hiba a kijelző maszirozására bemelegedés után eltüntethető. Bár mindig máshol kell nem tudtam behatárolni pontos helyet.
Jól sejtem hogy kijelző cserés?
Előre is köszönöm.

IMG_0776.JPG
    
(#) kovacspista válasza zole01 hozzászólására (») Júl 23, 2017 /
 
Szét kell szedni a tv-t és le kell ollvasni arról a típust! Így nem fog menni! Az ebay és az aliexpresz elég jó áron szokott kijeltőket árulni. Ezen kívül a jófogáson keresgélj hibás tv-k között, előbb utóbb lesz olyan ami neked megfelelő!
(#) kovacspista válasza Near hozzászólására (») Júl 23, 2017 /
 
Kijelző hiba,összeragadt a maszk a hátuljával. Valamilyen nyomás érhette. Nem tudom bevállik e, telefonnál bejött, egy vagy több tappancsot - mondjuk egy gps-ét - ráteszed és kifelé huzod, el a tv-től. Hátha....
(#) Near válasza kovacspista hozzászólására (») Júl 23, 2017 /
 
Köszönöm megpróbálom.
(#) Near válasza kovacspista hozzászólására (») Júl 23, 2017 /
 
Az a helyzet hogy változást nem hozott. Egy érdekességet észre vettem. Ha hátba csapom kicsit az egész kijelző elkezd villogni. Ha elkezdem kihúzni abba hadja. Olyan mintha a kijelző feszítése változtatná a hibát. Elő fordulhat hogy a cofok váltak fel a kijelzőn belül? A foltban a képfrissîtés lassabb mint kéne és maszatol. Van amukor a folt is elkezd villogni. De felül az a csík ahol a folt van picit sötétebb. Amikor a bal oldali cof panelt lehuzom nincs ott a folt és a fél kép ami marad teljesen hibátlan. Szétszedve kijelző sérülés nincs de csak szétszedve tudtam eddig visszahozni.
Ha szükséges írok tv tipust.
(#) Near válasza Near hozzászólására (») Júl 23, 2017 /
 
Bemelegedett a tv és eltűnt a hiba a tv házának enyhe nyomkodására. Félek ha kihül vissza jön ::

IMG_0779.JPG
    
(#) kovacspista válasza Near hozzászólására (») Júl 23, 2017 /
 
Lehetséges a kontakt hiba a cofokon is de másban is, mondjuk a t-con . ban. Én úgy csinálom a hiba keresését, hogy lecsupaszítom annyira a készüléket, hogy hozzáférjek kézzel a kijelző bármelyik részéhez! Persze hullani akar szét az egész, ezért a saját csavarjait használva - persze ahol lehet, a talpnál meg muszály - és celux szalaggal osszeraggatva készül el a vizsgálható berendezés. Ha cof van leválva, akkor pill.forr pákával hevítve , nyomva kihülni hagyni és ezt többször elismételve kell csinálni. A pákába 2,5 - es rezet rakok, hogy kellően nagy nyomást tudjak gyakorolni a kábelra. Jól fel lehet és fel is kell melegíteni, még nem találkoztam olyannal amelyik elolvadt volna. Ha a t-con hibás , a kontakt gondot forrólevegős forrasztóval lehet orvosolni, átforraszta vele az egész panelt.
(#) Near válasza kovacspista hozzászólására (») Júl 23, 2017 /
 
Nos sikerült változást elérni lehet tcon a gomd. Este megnézem neki esek. Most csak próbaképp megnyomtam a kávát alul és hátul a tconnál egyszerre azóta nem jött vissza a hiba. Majd írom, hogy mire jutottam.
(#) Lacaboy hozzászólása Júl 23, 2017 /
 
Sziasztok!
Hozzájutottam egy Samsung le52f96bd LED Tv-hez. Bekapcsol, fogadja is a jeleket minden bemeneten, viszont a képe meglehetősen pixeles és szellemképes, illetve a színek olyanok, mint ha 16bites lenne a színmélység és az egészben van egy lilás árnyalat. Valaki találkozott már hasonlóval? Az egyik kép a HDMI 1 bemenet a másik a HDMI 2. Illetve folyamatosan kis mértékben villog a kép.
(#) Andr3wJ válasza Lacaboy hozzászólására (») Júl 23, 2017 /
 
Kábelhiba, vagy szerviz menüben opció hiba.
(#) cheeky hozzászólása Júl 23, 2017 /
 
Sziasztok! Van egy LG 42LW4500 (3D, LCD,LED)?tv-m. A gondom az hogy nem tudom bekapcsolni. Bekapcsoláskor a készenléti dioda kétszer villan pirosan és egyszer fehéren, utána semmi. A kondikat átnéztem, egyik sem púpos. Esetleg valaki megtudná mondani hogy mi lehet a gond?
(#) kovacspista válasza cheeky hozzászólására (») Júl 24, 2017 / 1
 
Szerintem valami terheli a tápot. Feszültség méréssel próbáld megnézni melyik "villany" nem tud felépülni bekapcsoláskor.általában a háttérvilágítás szokott tenni ilyet. Rossz led vagy cső , kinek mi!
(#) kovacspista válasza Lacaboy hozzászólására (») Júl 24, 2017 /
 
Az összes kábelt vizsgáld meg, még a cofokat is. Azok részleges leválása is tud érdekeseket csinálni!
(#) Near válasza kovacspista hozzászólására (») Júl 24, 2017 /
 
Nos a tcon reflowja nem oldotta meg a gondot. Szétszedve, hogy a tcon nincs a kijelzőhöz csavarozva is megnéztem csak akkor áll helyre vagy változik a hiba ha a kijelző alját picit feszítve nyomkodom.
A cofok mozgatására nem változik a jelenség ahogy a ragasztásuk nyomkodására se. Lehet, hogy a kijelzőn belül vált fel a cof?
(#) Lacaboy válasza kovacspista hozzászólására (») Júl 24, 2017 /
 
Arra jutottam, hogy a T-CON panel képen bekarikázott részén az alkatrészek tűzforróak. Panel hiba?
(#) uniman válasza Lacaboy hozzászólására (») Júl 24, 2017 /
 
Nem "panel"...csak IC hiba! Ki kell cserélni...
(#) kovacspista válasza Lacaboy hozzászólására (») Júl 24, 2017 /
 
(#) Andr3wJ válasza kovacspista hozzászólására (») Júl 24, 2017 /
 
Két szalagkábel?
(#) kovacspista válasza Andr3wJ hozzászólására (») Júl 24, 2017 /
 
A Te fotódon is 2 van! Plusz a main - ról jövő. Azért tettem föl , mert lehet, hogy egy újat egyszerűbb venni, mint beszerezni az ic-t. Nem a Te fotód , de mindegy!!
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2017
(#) kovacspista hozzászólása Júl 24, 2017 /
 
Sziasztok! Hol tudnák ilyet szerezni??

LG T420HVJ01.3 display
(#) péter71 hozzászólása Júl 26, 2017 /
 
Sziasztok. Van két samsung UE32C4000 TV. Mind a kettőnél csíkos a kép. Mindegyiknél másképp. A szalagkábeleket próbáltam mozgatni, de nem változott semmi. Hol keressem a hibát, vagy egyáltalán javítható? A tápban lévő kondi okozhat ilyet?
(#) kovacspista válasza péter71 hozzászólására (») Júl 26, 2017 /
 
Ezek a hibák cof kábel vagy t - con hiba szokott a legtöbbször lenni. Ezekhez csak akkor lehet hozzáférni, ha leveszed róla a burkolatot. Fentebb írtam erről már. A t - con is lehet kontaktos, azt is ki kell csomagolni ahhoz, hogy hozzáférj.
(#) davnc67 hozzászólása Júl 26, 2017 /
 
Sziasztok!!
Segítsetek légyszí!!
LE32R32B Type.:BD32EO LCD TV-hez Rome5 BN41-00811B panel meghibásodott.
Hol tudok rendelni hozzá újat??
Köszönöm előre is!!
(#) péter71 válasza kovacspista hozzászólására (») Júl 26, 2017 /
 
Szia. A cof kábelhez van szilikon gumis pákám. De mivel tudom megtisztitani ha esetleg leszedem a kábelt? Több helyen láttam, és különböző vegyszerek meg folyatót használtak.
Következő: »»   117 / 208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem