Fórum témák
» Több friss téma |
Igy van, ezért én is meghatároztam a max Z munkaméretet.(70 mm a kicsin 100mm a nagyon) nekünk ez untig elég.
Neharagudjatok... nem akartam ilyen vitát robbantani!
Viszont igen... igy igaz lehet hogy a Megmunkálás sikja minél közelebb essen a sinek sikjához! Hiszen ugy a legkisebb az erőkar!
Köztes megoldás... kicsit megemelni a lineárisokat!
![]() Na jo tudom ez tulmisztifikáció!
Amit nem mindig lehet.
Ezért jobb a kis gépnél a mozgo asztal, mert azt meg lehet épiteni egy nagyon massziv profilbol és sokkal messzebb lehet rakni a csapágyakat. ( az növeli a stabilitást). A hidon is nézd meg a lineáris csapágyak 100 mm- vannak egymástol és viszik a Z hidat aminek csupán 70 mm- s a mozgása de 200mm- hosszu sinen van amit keresztbe a 100 mm- s sin tart. Azaz a Z szán mozgása kisebb mint az X sin tartoszerkezete (100 mm) igy érthetö el a kivánt stabilitás.
Nemrégen jelent meg egy német lapban (C't MAKE) ez a konstrukcio ( kitben is kaphato)
Még egy kép:
Inkább gravirozásra vagy lézererre jo. Marásra csak vékony, puha anyagra.
Láttátok a wanhao duplicator 6 nyomtató X Y mozgatását? Szerintem zseniális.
A 3D nyomtatok többsége igy mozog. Persze ott semilyen eröt nem kell a fejnek kifejteni, csak pontosan mozogni. Ezért lehet ilyen könnyü a konstrukcio ami azután gyors is lehet.
Mindenhol másmilyent láttam. Megnézted miről van szó?
5. HobbyCNC Találkozó Budapest 2017.
Időpont: 2017. augusztus 5. 8:00, Helyszín: volt csepeli úttörőtábor, Budapest, XXI. Hollandi út 8. A helyszín család és gyermekkompatibilis, árnyékos nagy zöld területtel, sportpályákkal rendelkezik. A kiállítás programjai nyitott, fedett helyen lesznek. A helyszínen büfé működik. Parkolási lehetőség biztosított. Részletek itt!
Szia! Kell regisztrálni, jelentkezni valahol? Én már nagyon régen voltam ilyenen, de szeretnék menni.
Köszönöm Mester, bevéstem a naptáramba
![]() Tapasztalatok alapján két jobbító javaslatom lenne: - Kérlek, az esőt máskorra tegyétek. - Olcsó és jó gépet eladni ne hozzatok, mert 2016-ban is majdnem vettem
500 forint helyszínen fizetve.
Hacsak nem akarsz árulni/demonstrálni (link a "Részletek alatt"). Szerintem gyere, tavaly is jó volt, bár eső kicsit keresztbe be tett. Én már függővé váltam, olyan kötelező program ez mint a BURABU. Busszal a csepeli strandot érdemes megcélozni. A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2017
Sziasztok!
Nagy dillema van. Nem tudom hogy keressem ebay-en a képen látható munkaasztalt. Minden kis részegységet lehet külön venni náluk, nemhiszem el hogy ezt nem. Magyarba biztos méregdrága. Valakinek van ötlete angolul hogy lehet? (amiket kipróbáltam: VT table, cnc plate, V groove table, working table.)
Szia! Így keres rá: European Standard V-Slot Linear Rail Aluminum Profile Extrusion
ebay barátunk és "T-Slot Table alu" valamint a méret amit keresel. Esetleg gugli.
Lakásba kifejezetten előnyős ez a konstrukcio!
Nem röpköd a forgács mindenfelé! Nem fejez le az asszony ha a lakásba mar az ember!
Az igénytelen látványért lefejez. Ha van egy kis müszaki érzéke és miért ne lenne levágja a másik fejedet is
![]() ( Ez a kis gép nem termel forgácsot csak port és az ellen nem véd ez a konstrukció sem. Valamint minden anyagnak van saját szaga amihez legalább 7 fejednek kéne lennie) Végig játszottam! csoda, hogy van fejem
Ez milyen marómotor?
üdv.
A leirás alapján egy Makita RT0700C.
Elég jokat olvasok rola!
A Makita nekem is tetszett, csak az nem, hogy nem tudtam összekombinálni az ER11-es patronokkal.
Köszi a válaszokat, de konkrétan még hasonlót se találtam mint az eredeti képemen van. Csak max ilyesmiket talál. Az eredeti valahogy sokkal szellősebb ebből kifolyólag olcsóbb is lehet amúgy is legalább 400x600-as kellene.
Hogy őszinte legyek - az általad előzőleg írt és keresett változat nekem silányabbnak is tűnik, ami könnyen hajlik a Z szerkezete miatt. Az utóbb linkeltek legalább zárt kamrásak. Igen több anyag van benne, ergo stabilabb. De ez a magánvéleményem. Ezek pedig nem tűnnek árban vészesnek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |