Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos kapásjelző
Lapozás: OK   17 / 20
(#) Inhouse válasza proli007 hozzászólására (») Máj 8, 2017 /
 
Jé...valamiért én nem is láttam a kérdésre adott hozzászólásod.
(#) bodafone hozzászólása Jún 14, 2017 /
 
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha sima lengőkaros swingerekre szeretnék ledes világítást tenni, akkor elég megvennem egy ]jack aljazatotBővebben: Link,plusz kéteres vezetéket, egy 20mA-es ledet hozzá és kész is? Kell e előtét ellenállás a led elé vagy a kapásjelző jack kimenetele előtt már megoldották?
Előre is köszi a választ!
(#) vargaf válasza bodafone hozzászólására (») Jún 14, 2017 /
 
Amit linkeltél az nem aljazat hanem dugó. Amiről kérdezel annak kapcsolását honnan ismerjük? Egy jó minőségű fénykép a belsejéről, a panel mindkét oldaláról könnyebbé tenné a válaszadást. Találgatnunk felesleges dolog lenne.
(#) bodafone hozzászólása Jún 14, 2017 /
 
Sajnos nem lelek kapcsolást a jelzőmhöz, de azt hiszem nem is akarom annyira túlvariálni a kérdést.
Leegyszerűsítve akkor, mik kellenek ahhoz hogy a led nélküli swingeremből ledest varázsoljak? Ma besétálok a pecaboltba és megnézek inkább egy ledes swingert hogy van összerakva.
(#) vargaf válasza bodafone hozzászólására (») Jún 14, 2017 /
 
Fényképet sem "lelsz"? Vagy találjuk ki mi van benne?
Használd a "Válasz" gombot.
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2017
(#) blasz válasza zamatőr hozzászólására (») Júl 19, 2017 /
 
Jóreggelt! Azt hozzátenném hogy egy ideig jópofa dolog volt ez a többszörös csipogás egymás után de tényleg zavaró.Nagyon alkalmi vételben vettem én is egy 4db készletet az E Sentinel kapásjelzőkböl,de már ha lehet akkor nem használom mert idegesit nagyon.Van 3db egyszerű jelzőm még amik csak egyet csippannak kapáskor azokat használom.A Sentinel meg pihen a dobozában.Én is szivesen átalakitanám egy csipanásosra,de bevallom fogalmam sincs mit hol csináljak vele.Üdv ...
(#) Hodos András hozzászólása Aug 10, 2017 /
 
Sziasztok!

A képen szereplő kapásjelző, kék színű induktivitásáról szeretnék adatokat kérni tőletek(ráírva semmi nincs).Illetve hol lehet beszerezni.(Ellenállás értékek:135 ohm,80 ohm,55 ohm)

Előre is köszönöm!
(#) cscope hozzászólása Aug 27, 2017 /
 
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy proli007 által lerajzolt kapásjelzőre érzékenység állítást hogyan lehetne megoldani?
(#) proli007 válasza cscope hozzászólására (») Aug 27, 2017 /
 
Hello! Ha az érzékenység alatt, azt érted milyen gyorsan húzza a hal a damilt, akkor ez nem az a kütyü, ahol ezt igazán állítani lehet. Mert a mozgásra az optokapu adja az impulzusokat, azok állandó amplitúdójúak, így az impulzusok sűrűségét kellene figyelni. A kapu lamellái viszonylag ritkák, a mozgásra csak kevés impulzus érkezik. Így viszont már az elő átváltásra jelez az opto.
(#) cscope válasza proli007 hozzászólására (») Aug 28, 2017 /
 
Köszi szépen! Igen erre gondoltam. Nekem tartalék kapásjelzőként van. Csak egy kihívás lett volna.
(#) Fittboy hozzászólása Dec 13, 2017 /
 
Sziasztok.
Lenne egy tönkrement kapásjelzőm, az alábbi képen láthatjátok. A kis IC(vagy mi) füstölt el rajta. Egy "U3" vagy "V3" jelzés szerepel felette.
Lehet ilyet kapni boltban,amennyiben igen, mi a pontos megnevezése?
Köszönöm szépen!
(#) rejtettlampas hozzászólása Júl 6, 2018 /
 
Sziasztok!
A swingerembe szeretnék egy led-et beépíteni, hogy abban is legyen fényjelzés! A kérdésem az volna, hogy az elektromos kapásjelző kimenetére csak simán rákössem a led-et, vagy kell neki előtét ellenállás, illetve bármi egyéb alkatrész?
Köszi a választ előre is!
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2018
(#) proli007 válasza rejtettlampas hozzászólására (») Júl 6, 2018 /
 
Hello! Te biztos tudod mid van, de szerinted más is tudja?
(#) rejtettlampas válasza proli007 hozzászólására (») Júl 6, 2018 /
 
Ezt nem igazán értem! Mi az, hogy én tudom, hogy mim van? És más mit kell, hogy tudjon és miért is?
A kapásjelző típusára gondolsz, arra vagy kíváncsi? Nem lényegtelen, hogy milyen? Gondolom mindegyiknek azonos a kimeneti jele a swinger felé, mivel a gyárilag világítós swingerek univerzálisak, tehát bármilyen jelzőhöz csatlakoztathatók elektromosan, ha van a jelzőnek kimenete!
Én csak arra volnék kíváncsi, hogy a led-en kívül kell-e még bármi alkatrész az áramkörbe, hogy a jelzőhöz csatlakoztatva a 2.5-ös jack dugón keresztül megfelelően működjön, világítson amikor kapás van!
(#) bbb válasza rejtettlampas hozzászólására (») Júl 6, 2018 /
 
Arra gondolt, hogy a swinger micsoda? És a kapásjelző kimenetén mi van? Megmérted?
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2018
(#) rejtettlampas válasza bbb hozzászólására (») Júl 6, 2018 /
 
Ez egy gyári sima egyszerű láncos swinger, talán az egyik legolcsóbb! Jó, csak nem világítós, tehát nincs benne fényforrás, amit csatlakoztatni lehetne az elektromos jelzőhöz! De ez is miért lényeges a kérdés szempontjából?
Vagy maga a swinger szó fogalmával nincs tisztában?

Nem mértem még semmit sem a kimeneten, mert csatlakozóm nincs hozzá, azt még be kell szereznem! Csak gondoltam előbb megtudakolom, hátha még kell valami alkatrész, hogy ne kelljen kétszer menni az üzletbe!
De nem ugyanolyan jel jön ki minden jelzőből? Nem azért univerzálisak a gyárilag világítós swingerek?
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2018
(#) blasz válasza rejtettlampas hozzászólására (») Júl 6, 2018 /
 
Szia én simán 2.5 jack dugón keresztül rákötöttem és ha kapás van villog a led is a swingerben.
(#) rejtettlampas válasza blasz hozzászólására (») Júl 6, 2018 /
 
Tehát nem kötöttél elé semmit, csak a led és kész? Az lenne a legegyszerűbb, ha így működne! Köszi a tippet, majd rápróbálok!
(#) blasz válasza rejtettlampas hozzászólására (») Júl 6, 2018 /
 
Semmit nem kötöttem pluszban rá,az amúgyis a swinger kimenete.A világitósé.
(#) rejtettlampas válasza blasz hozzászólására (») Júl 6, 2018 /
 
Azt tudom, hogy a jelzőn az a swinger kimenet! Csak azt nem tudtam, hogy a gyárilag világítós swingerben hogyan van bekötve a led! Hogy ott is csak egy led van az áramkörben és kész, vagy esetleg van előtét ellenállás is, vagy egyéb alkatrész? De ha neked működik úgy, hogy direktbe van kötve a led, akkor nyilván jó lesz úgy!
(#) blasz válasza rejtettlampas hozzászólására (») Júl 6, 2018 /
 
Ilyenem van

sentinel.png
    
(#) Inhouse válasza rejtettlampas hozzászólására (») Júl 9, 2018 /
 
Attól, hogy valaki segíteni akar ebben a topicban, még nem biztos, hogy horgászik. Valószínűleg Proli007 is ilyen. Ellenben itt az egyik legnagyobb tudású, legsegítőkészebb és az elméleti tudását a gyakorlatban is kiválóan alkalmazni tudó szakember. A segítséghez nagy szükség van információkra. Ha te ennyi adattal dobsz be egy ilyen kérdést, rögtön leszűkíted a téged segíteni tudók körét. Ha szerencséd van, kapsz használható választ, ha nincs, akkor nem és esetleg sérelmezed majd, hogy nem segítenek neked, ez biztosan egy ilyen fórum. Mivel már 9 éve tag vagy, elméletileg te is találkozhattál már ezzel a problémával, vagy akár Proli007-el, szóval nem is értem a kirohanásod.
(#) bbb válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 9, 2018 /
 
Ezért bátorkodtam megkérdezni, hogy egyáltalán mi az a swinger... Én is horgásztam sokáig, de ezzel nem találkoztam, így a fene se tudja mi lehet ez
Mellesleg amennyi idő eltelt már az első kérdése óta, rég szétszedhette volna a kapásjelzőt és egy multival rámérhetett volna, hogy mi jön ki belőle.
(#) rejtettlampas válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 9, 2018 /
 
Én nem sérelmeztem, hogy nem tudott segíteni! Feltételeztem, hogy ha már elektromos kapásjelző a topik cím, akkor olyanok járnak ide, akik használják is, illetve horgásznak! Fel sem merült bennem, hogy valaki nem tudja, mi az a swinger! Igaz, gondolhattam volna, hogy biztosan nem horgászik és azért nem tudja, de valahogy mégsem merült fel ez bennem! Azért nem értettem a kérdését!

Bbb: nem szedem szét a kapásjelzőt, mivel múlt héten vettem és emiatt nem ugrasztom a garanciát! De majd veszek hozzá jack csatlakozót és akkor már rá tudok mérni, hogy mi jön ki a csatlakozón!

Így már értem a reakciókat, tényleg bocs, ha valaki úgy érezte, hogy értetlennek gondolom a kérdései miatt! Hiába vagyok itt 9 éve, nem vagyok aktív fórum tag, csak akkor jövók fel, ha valamivel kapcsolatban kérdésem merül fel!
(#) bbb válasza rejtettlampas hozzászólására (») Júl 9, 2018 /
 
A kétszer boltba menéses dologhoz...

LED úgy is kell, meg a csatlakozó, tehát ezt mérés nélkül is megveheted. Hozzá valamilyen ellenállás fog kelleni, de annak értékét meg lehet saccolni anélkül is, hogy mérnél. Milyen áramforrása van a kapásjelzőnek? Két-három ceruzaelem? Szerintem a belseje nem lehet agyonbonyolítva, nem valószínű, hogy valami feszültségsokszorozót raktak volna bele, így tételezzük fel, hogy a maximális feszültséget adja ki a kimeneten. Ez ugye attól függ mennyi és milyen elem van benne, de legyen mondjuk 4,5V - nem baj, ha fölé lövünk elenállással, legfeljebb kevesebb áramot kap a LED (nem lineáris a fényerő kibocsátása amúgy se, így sokszor teljesen mindegy, hogy 10mA, vagy 13mA folyik rajta át). Számoljunk hát (vegyük elő a fent található segédprogramok közül a számolót ) és legyen mondjuk 470 Ohm, mit eléraksz, ezzel 9,5mA áramot engedsz át rajta (feltételezve, hogy egy LED van sorba kötve ezzel az ellenállással).

Mivel ezek filléres tételek, ezért az sem baj, ha több félét veszel és kipróbálod melyikkel milyen lesz.
(#) rejtettlampas válasza bbb hozzászólására (») Júl 9, 2018 /
 
12V-os alkáli elem van benne, mint a riasztó távirányítókba!
Viszont van ugye többféle elektromos kapásjelző és soknak más a tápellátása! Van olyan, amibe 9V-os elem kell, van ami akkumulátoros és tölthető! Viszont a swingert bármelyikre lehet csatlakoztatni, tehát ezért gondolom, hogy a kimeneten valamiféle szabványos jel jön ki!
Az lesz a legtisztább, ha veszek hozzá csatlakozót és lemérem a kijövő jelet!
Én csak azért kérdeztem rá a dologra általánosságban, mert reméltem, hogy hátha van itt olyan, aki már csinált ilyet és esetleg tudja a megoldást adatok nélkül is!
(#) oriza válasza rejtettlampas hozzászólására (») Júl 9, 2018 /
 
3 éve vettem kiárusításon őket, tán 350 ft volt darabja. Nem világítósak voltak. Mindegyikbe ferdén fúrtam 1,5-ös furatot, hogy belül középen jöjjön át a vezeték. Valamiből kitermelt egy eres árnyékolt vezeték. A színeknek megfelelő 5 milis víztiszta LED-et tettem a kupakok alá. Először az elektromos kap.jelzőről ment, de átalakítottam! Így nem csak a rod-podon használom, hanem csak magában is(pl. hullámos víznél kikapcsolom az el. jelzőt, vagy leszúrható bottartón). Folyamatosan ég és így jól látszik birizgálás helyett az igazi húzás. 2-es góliát foglalat, 330 ohmos 1W-os ellenállás, 3,5-ös jack dugó + aljzat, a két góliát hónapokig bírja, elemtartó lehet zárt is, itt a szürke 5mm-es műanyag lemez + alu a fülek és aljzat tartó is.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2018
(#) rejtettlampas válasza oriza hozzászólására (») Júl 9, 2018 /
 
Ügyes!
És amikor eleinte csak a jelzőről mentek, akkor is volt előtét ellenállás a ledek előtt? Az egy eres kábellel hogyan körötted be a ledet? A negatív szál mire ment úgy?
(#) oriza válasza rejtettlampas hozzászólására (») Júl 9, 2018 1 /
 
Nagyon egyszerű el.kapásjelzőm van, 3 ceruza akkuval, de van benne a kimenetre soros ellenállás gyárilag. Asszem mindegyikben van már! Egy hangosabb piezo zűmmert is elindíthat.

Bocsi! A kábel egy eres árnyékolt un. mikrofon kábel. Kb. 70 cm hosszú, hogy oda érjen a táphoz. Persze ez így hengeres külsejű. Sehol nem kap vizet, mert a kupakok alatt gyárilag gumigyűrű van, a furatba pedig jól passzol ez a drót. Lapos, bármilyen rendeltetésű kábel is megfelel, csak minél vékonyabb, hajlékonyabb és könnyebb legyen (sodrott vezeték). Több helyen is lehet ilyent kapni - bizt. tecnikai, elektronikai boltokban.

Azért lett ez a változat, mert ha valamivel elmegy az idő - pl. ha az ember mutatja a kollégáknak a széttárt karjával, hogy a múltkor mekkora halat fogtam: neeem, a szeme volt ilyen messze egymástól! -, akkor az még mindig világítva mutatja a megváltozott pozíciót! Mert az el. kapásjelző (az enyém 15 másodpercig jelez csak) már rég nem ad jelet. Meg az is van, hogy nem kell mindig hangoskodni!
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2018
(#) rejtettlampas válasza oriza hozzászólására (») Júl 9, 2018 /
 
Így már értelek! Köszi az infókat! Ja, meg a képeket is!
Következő: »»   17 / 20
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem