Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   88 / 195
(#) Attila86 hozzászólása Okt 4, 2017 /
 
Kellene vennem egy krimpelő fogót, de nem tudom hogy milyet. Konkrétan ehhez a krimphez kellene:
Bővebben: Link
És esetleg a picit nagyobb testvéréhez:
Bővebben: Link
Hogyan lehet kideríteni hogy ehhez a krimphez melyik krimpelő fogó való?
(#) Attila86 válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 4, 2017 /
 
Meg is találtam: a kisebbik krimp szerszáma 63811-9200, a nagyobbiké pedig 63811-9000 névre hallgat a Molexnél. Előbbi csak 140.000Ft, utóbbi pedig 200.000Ft. Fantasztikus...
(#) zolika60 válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 4, 2017 /
 
Én megpróbálnám egy ilyesmivel. Ha közvetlenül nem megy csináltatnék szerszámkészítővel bele megfelelő pofát. Szerintem az sem volna olyan drága.
(#) BarnaPili hozzászólása Nov 3, 2017 / 2
 
Új lakóval bővült a műhelyem.Egy TR-9178-as típusjelű labortápegység a beköltöző.A tápot félig hibásként árulta az előző tulaj,mint utólag kiderült,a jónak hitt oldal sem jó,nem lehetett terhelni.
Az egyik oldala egy IC hiánnyal küzdött,a másik pedig egy elkó hibával.Még egy kis hiányossága van,mégpedig az egyik műszer akad(beszerezve,csak még nem kaptam meg),és az egyik áteresztő nagyon melegedik.Ha megkapom a műszert,újra szét lesz borítva,és ezt is orvosolom.
Az MC1466-os IC beszerzésében köszönettel tartozom Mestervill fórumtársnak,aki rendelkezésemre bocsátott(nekemajándékozott) egy ilyen ritka,drága és nehezen beszerezhető IC-t,megkímélve engem az utánépítés fáradalmaitól.

tap1.jpg
    
(#) em válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 4, 2017 /
 
Ha nem sokat kell krimpelni, talán ezt meg lehet próbálni: Bővebben: Link
Úgy látom két lemezpofa van párhuzamosan, az egyik a szigetelésre a másik az érre nyom rá.

De ha több százról van szó, akkor a Hestore-ban meg kell venni a hozzá való Molex fogót, rengeteg bosszúságtól meg tud kímélni, ha 100ból 100 kripelés tökéletesen sikerül.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2017
Moderátor által szerkesztve
(#) Alkotó hozzászólása Dec 13, 2017 /
 
Vettem ma néhány szorító csipeszt. Kb. 160 mm és kényelmesen átfog 60 mm-t.
Egy konkrét céllal vettem, bízva azért a jövőben sok egyéb felhasználhatóságában is.
De ami számomra meglepő volt, az a szorítóerő. Kis töprengés után kitaláltam hogyan tudom ezt megmérni egy "embermérő" mérleggel, és két csipesz együtt több mint 22 kg erőt mutat. Nem elírás, darabonként 11 kg szorítóerőt képvisel a csipesz kb. 40 mm-es befogási méret mellett. Ez lényegesen nagyobb mint amire számítottam, és garantáltan több mint amire szükségem lenne. Az ujjamra csíptetve szinte fájdalmas.
(#) Massawa válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 13, 2017 /
 
Vigyázz ezekkel, mert igen ocska anyagbol vannak. A nagy szoritoerö nemcsak a pofákat nyomja össze, de a rugo másik végén a nyélbe támaszkodik ami elöbb vagy utobb ripityára törik, ha szerencséd van nem akkor amikor a kezedben van. Nagyon tud fájni....
Tegnap is vagy 5 darab repült a kukába. Még 2 kicsi maradt,de soha többet ilyen nem teszi be a lábát hozzám.
A tisztességesebbek sokkal jobb anyagbol vannak ( viszont joval drágábbak, mint az örökéletü fém csipeszek).
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2017
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 13, 2017 /
 
Megerősítem Massawa véleményét, rendkívül törékenyek, használhatatlan.
(#) Massawa hozzászólása Dec 13, 2017 /
 
Egy ilyen gép beszerzésén gondolkodom. Kitippeltem már vagy tizet, de tanulmányozva a gyári adatokat alig látni a különbséget ( az árban viszont akár 20-30%-l is különböznek).
Az olcsobbakon AC motor van, a drágábbakon DC a legdrágábbon meg 3 fázisu inverteres hajtás. Nem vagyok nagy gépész igy nem tudom mire kell ügyelni. Csak házi használatra kell inkább a finommechanika irányába.
Mit javasoltok, mire figyeljek.

IMG_2834.PNG
    
(#) Alkotó válasza Massawa hozzászólására (») Dec 13, 2017 /
 
Ha van tapasztalatod a minőségek kapcsán, akkor szeretném ha véleményeznéd ezt a YATO-t.
A mostani néhány darabot szükségből vettem a sarkon, de a a linken lévőből terveztem több darab vásárlását is. Az jobbnak látszik?
A meglévők nyelének belseje végig van bordázva, és a bordákban lévő kis horonyba támaszkodik a rugó -egyébként majdnem telesen végig érő- szára. Látszatra jól átgondolt konstrukciónak tűnik, amit valós használatra terveztek.
(#) gkari válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 13, 2017 /
 
A rugószárak alá 1-1 db. kis acéllemezdarabka talán megoldja ezt a problémát.
(#) Massawa válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 13, 2017 /
 
Ezeket én nagyon egyformának látom, több helyröl vettem, kaptam az enyémeit, egyik sem birta sokáig. Az enyémek is ilyenek. Elöször elvesznek azok a narancssárga pofák, majd jön a csapás, nagykeserven összeszoritok velük valamit amikor eltörik a nyele és elrepül a francba.
Ezek közül eddig csak a Wolfcraft meg az Alpha Tools csipeszei értek valamit ( drágák és nem mindenhol kaphatok). Ha van lehetöséged nézz körül a barkácsboltban és hasonlitsd össze az anyagukat meg a kivitelüket. Sajnos a Wolfcraftbol is sikerült már elveszteni egy két alkatrészt.
Azota szinte kizárolag csak fémcsipeszeket veszek/használok.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2017
(#) Alkotó válasza Massawa hozzászólására (») Dec 13, 2017 /
 
Nincs márkafüggésem. A Wolfcraft még olcsóbb is mint amit én választottam. Van már néhány Yato szerszámom (fogók, imbuszkulcsok), amikkel eddig maximálisan elégedett vagyok, ezért gondoltam rájuk csipesz ügyben is.
(#) nagym6 válasza gkari hozzászólására (») Dec 13, 2017 /
 
A szára, azaz fogantyúja törik el hosszában kétfelé, sorban mindnek.
(#) Bakman válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 13, 2017 /
 
Nekem a képen látható szorítóból van több méret, nagyon meg vagyok velük elégedve.
(#) Alkotó válasza Bakman hozzászólására (») Dec 13, 2017 /
 
Nálam célzottan szerepe van a csipesz alaknak. Normál csavaros szorítóim vannak bőven, de azok csak kényelmetlenül férnének oda.
(#) rascal válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 13, 2017 /
 
Nekem ott tört el mind a kettő ilyen alakú fogóm, ahol a narancs színű befogó pofák helyigénye miatt a fekete műanyag oldalsó falaiból ki van vágva egy rész. Pont a váltás határánál.
(#) habazutty válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 13, 2017 /
 
Szia! Én sima faston (autós csúszósaru) préssel szoktam csinálni. Az enyémnek három mérete van. Eddig kiválóan bevált többféle csatlakozóhoz. 10 ezer alatt már többféléből válogathatsz.
(#) habazutty válasza rascal hozzászólására (») Dec 13, 2017 /
 
Csatlakozom. Nekem az egész nagy, 20 cm körüli hosszúságú tört el úgy, hogy az elrepülő rugó nyomot hagyott a falon. Abba már méretes rugó volt. Azóta inkább nem használom.
(#) nedudgi hozzászólása Dec 15, 2017 1 /
 
Elemes gravírozó. Évekkel ezelőtt vettem, napi használatba került. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a nehezen hozzáférhető csatlakozók forrasztásakor, nyák fólia átvágáskor.

s-l1600.jpg
    
(#) Massawa válasza habazutty hozzászólására (») Dec 15, 2017 /
 
Tegnap végigfutittam két barkácsboltot ( nem a csipeszek miatt, de utban voltak). Elég szörnyü volt mindenhol a választék, még a márkás ( drága) csipeszeken is ugyanazt a hibát látom. Hiába tesznek a fogantyura 1 cm vastag gumirozást meg egyébb csecse becsét, ha a rugo éppenolyan vacak müanyagban van kitámasztva mint a legolcsobb csipeszeken. A másik meg a csapágy környéke. Érdekes modon ott mindegyiken a legvékonyabb az anyag, holott ott van a legnagyobb terhelés. ( több csipeszem potosan a csapágy körül törött el). Érdekes modon ugyanannak a cégnek voltak fém csipeszei is azokon a lemez ugy van kialakitva, hogy a csapágy körül a legszélesebb a lemez - müanyagon meg ott pontosan elvékonyodik. Biztosan megint valamilyen feltörekvö titán ült a PC mögött és tervezgette a dizájnos, csak éppen használhatatlan szerszámokat.
(#) Barret válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 16, 2017 /
 
Nekem is van ilyen,a teccsóban vettem fillérekért,ceruza elemes.
(#) Alkotó válasza Massawa hozzászólására (») Dec 16, 2017 /
 
Többedszer kerül szóba a fém-csipesz, és annak erényei. Kis időt rászánva próbáltam ilyet találni, de a melléklethez hasonlókat láttam csak. Nem volt még ilyen a kezemben, de egyáltalán nem tűnik alkalmasnak olyan szorításra, hol nem szeretnénk ha a szerszám nyomot hagyna a felületen. Talán a szára stabilabb, de a csapágyazás az simán egy lemezvastagságnyi, ami vélhetően gyorsan kikopik, vagy belevág a tengelybe, attól függően melyik a puhább.
De a pofája a legnagyobb gond, mert nincs is neki, és akkor persze nem is önbeálló.
Tudnál képet mutatni, vagy linket olyan fémcsipeszről, amit ajánlani tudnál hétköznapi feladatokra?
(#) Massawa válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 16, 2017 /
 
Én ezeket használom már évtizedek ota. Egy sem ment eddig tönkre. Az sajnos tény, hogy puhafán nyomot hagyhat, arra vettem én is az önbeállo müanyag csipeszeket, de azok szinte csak egyszeri használatra jok. Már csak 2 van.
Ha nagyon érzékeny a felület azok helyett a piros müanyag takarok helyett vastagabb falu müanyag csövet vagy izolálo csövet (habszivacs) huzok a csipeszre.
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2017
(#) Remci hozzászólása Dec 26, 2017 /
 
Sziasztok!

Érdeklődnék hogy ezzel a géppel van-e valakinek tapasztalata? Mennyire használható, mennyire strapabíró, minőségileg milyen, ilyesmi. Igazából nyákfúrásra, esetleg kisebb vágásokra, pl műanyag lemez stb használnám. Előre is köszi. Bővebben: Link
(#) zosza18 válasza Remci hozzászólására (») Dec 27, 2017 / 1
 
Szia!
Kb egy hete van nekem ilyenem, eddig nagyon tetszik, elég masszív kis gépezet.
Fúrkáltam, gravíroztam és vágtam is vele már, szerintem jó kis gép. Mondjuk én a spirállal dolgoztam, a gép maga kicsit vaskos szerintem, nekem nem nagyon esik kezemre de a spirállal tökéletes. Szerintem nagyon jól használható, éri az árát.
(#) Massawa válasza zosza18 hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Nekem pár hét alatt tönkrement a spirál.
(#) zosza18 válasza Massawa hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Ennek nem örülök .Remélem nem lesz gond vele idő előtt . Nagyon nem fogom erőltetni , csak finoman ... Hátha bírja majd .
(#) Remci válasza zosza18 hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Köszi. Akkor megpróbálkozom vele. Nem ipari munkára kelllegfőképp csak nyákot fúrni,meg hébe-hóba vékony műanyag lemezt vágni.
(#) Remci válasza Massawa hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Másik spirált nem lehet hozzá kapni? Nem néztél utána?
Következő: »»   88 / 195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem