Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Androidos okos telefonok
Kemény fedeles tok teljesen jól működő megoldás a probléma kezelésére. Nekem mondjuk egy saját "gyártmányú" vastag műbőr tokban van, ami szorosan passzol rá és sose volt olyan probléma, hogy felhívott volna bárkit is a zsebnyomkodás miatt.
Sziasztok,
Nagyon új nekem ez az okostelefon dolog. ![]() Android 6 van egy Yezz nevű szerkezeten, hogyan tudom a hívásokat kihangosítani? (handsfree) Az elmúlt egy hét alatt nem sikerült rájönnöm. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2017
Hello! A "Yezz" az nem "szerkezet", hanem egy mobiltelefon gyártó...amely többféle típusú mobiltelefont gyárt. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2017
Jogos a felvetés,
![]()
Tudok...ha mutatsz telefonhívás közben készült képernyőfotót a telefonodról.
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2017
Na, ezt legközelebb megnézem. Eddig mindig a fülemhez emeltem a telefont híváskor, a fülemmel meg elég rosszul látok.
![]() Próbálok majd fotót csinálni.
Beszélgetés közben (vagy már akkor mikor még csak kicsöng) kell lennie egy "hangszóró" ikonnak, azt megérinted...
Kösz a segítséget, a következő hívásnál megnézem. Eddig minden esetben arra koncentráltam, hogy a zöld kagyló felé húzzam az ujjam, aztán már ment is fülemhez.
Sziasztok,
Esetleg tudja valaki, hogyan lehet androidos mobilt a jack dugóról foto exponálására bírni. Talán csak zárni kell valamelyik két kivezetést? Köszönöm!
Sziasztok!
Pservice Trojan.Cola.ws Rendszer-reszet, és új gmail fiók létrehozása után is visszajön a telóra. A Security Elite szépen meg is találja uninstall Pservice, fél nap után megint ott vigyorog! Valaki találkozott már vele?
Üdv!
Most lettem figyelmes rá, hogy ha SMS t írok, nem 160 karaktert tudok írni egy üzenetbe, hanem csak 80 at. Aztán a maradék karakterek átmennek a következő üzenetbe. És ráadásul a második üzenetbe már csak 60 karakter írható. Ez meg mi a fene??? Régebben az első üzenetbe befért 160 karakter, és még a másodikba is, sőt mindegyikbe...
Ha be van állítva a speciális ékezetek küldése az SMS alkalmazásban, akkor az első ilyen karakter után feleződik a küldhető karakterszám. Legyen korlátozott az ékezet beállítása.
Nem a normál kódolás van kiválasztva, hanem az Unicode, emiatt lecsökken a karakterszám. Ki kell kapcsolni az Unicode kódolást, ha van ilyen opció, vagy meg lehet próbálni csak GSM kódolás szerinti karaktereket (ű,ú,ő, fordított ékezetes á, stb, nélkül) használni, akkor valószínűleg magától engedi a telefon a 160-at. Nekem az Xperia így csinálja.
Ilyen beállítás nincs is az SMS küldő alkalmazásomban...
Ilyen beállításokat se találok, hol lehetnének?
Egyébként érdekes, visszaállítottam az alap android billentyűzetet, de a helyzet nem változott... Amúgy a magyar ékezetes billentyűzetet használtam, de hiába állítom vissza a gyári android billentyűt, ugyanúgy kevesebb karakter fér be egy SMS be... ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2017
Ha beütsz 100 db "a" betűt, azt már 2 SMS-ben akarja elküldeni? Milyen android verzió?
Nem tudom milyen telefonod van, bár lehet androidon belül ugyan az. Nálam: üzenetek-beállítások-egyéb beállítások-szöveges üzenetek-szövegbeviteli üzemmód. Ezt állítsd ékezet nélkülire.
Kipróbáltam. Nyomtam 20 a betűt, maradt is 140 karakter.
Aztán nyomtam egy á betűt (az ékezete jobbra dőlt), amit alapból beszúr, erre el is sütött 91karaktert, maradt 49. Kitörlöm, megint van 140 szabad hely. Ha ismét nyomok egy á betűt, de azt választom ki a felajánlottak közül, amin az ékezet balra dől, arra már csak egy tárhelyet használ fel, marad 139. Ilyet se b tam még... Amúgy 5.1 android doogee x3 készülék. A kérdés már csak az, hogy valahogy rá lehetne e venni a magyar ékezetes billentyűzetet, hogy a balra dőlt ékezetes betűket használja valahogy? A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2017
Ezek a használható betűk a 160-as rendszerben, nálam az "a" gombját hosszan lenyomva ki lehet választani az "à"-t, jobb megoldást nem tudok rá :/
Szia!
Nálam Sony Xperia M, 5.1 alatt az üzenetek->beállítások alatt van olyan, hogy "Költségmegtakarítás", pont a speciális karakterekre van. Igaz, lehet, hogy ez az alkalmazás a Sony fejlesztése, de egy próbát megér.
Sajna ilyen sincs nálam. Gondolom készülék, de inkább fw függő. Nekem csak a legegyszerűbb üzenetküldő van integrálva...
Sziasztok a következő a gondom.
Adott egy samsung galaxy J3 2016 ősszetört a kijelzője kicseréltem széppen müködöt aztán lemerült és most csak a háttér led villágitás villágit a kijelző fekete marad. nem jön be semmi viszont ha hozzá érek érzékeli az ujjamat. Ha ikont talál akkor hallani hogy megnyitja de fekete marad. nem látni mit csinálok. Ahol hozzáérek ott fehéré válik a kijelző egy pillantra. bekapcsol kikapcsol a bekapcs gommbbal amit hallani a signálrol. Azonban nincs képernyő. Esetleg szoftveres bevatkozásra lenne szükség? Ha igen akkor mire? A szalag kábelt és egyébb csatlakozot megnézte a kijelzőn nincs e kicsuszva de nincs. Ha feldugom gépre USB-n akkor simán hozzátudok férni a rajza lévő adatokhoz, képekhez, videokhoz, zenéhez stb szoval ez a része is ugyan úgy müküdik mint eddig Várok minden őtletett tippet. A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2017
Sziasztok. Honor 5x telóm van. A tethering-el az a gondom hogy kb minden 5-10 percben nem ad internetet. Kikapcsolom, majd be a tetheringet és megyen. Persze wifirol beszélek. Mi lehet a gondja?
Szia!
Nem lehet valami energia takarékossági beállítás ami kilövi a wifidet? Pl képernyő záráshoz is szoktak ilyet kötni.
Ez olyan, mint nálam a zseblámpa funkció. Egyszerűen fél-egy perc múlva kilövi a rendszer.
![]()
Szia, Dugjál rá egy másik kijelzőt próbára. A kijelző, és a touch panel 2 különböző dolog, a csatija is külön van. Ha azzal sem megy a teló adta meg magát. Mellesleg nem oly drága.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2017
Tisztelt fórumtársak!
Tudom van már a kérdésemnek topikja, de ott nincs mozgás, ezért itt kérdezek. Gondolom már mindenkinek van akár több még jól működő telefonja, tabletje amit leváltott egy másik típusra. Nos arra gondoltam, fel lehetne használni az autóban miután minden benne van, (GPS, rádió, wifi, zene lejátszó, OBD, stb. stb.). De! Úgy szeretném megoldani, hogy esztétikusan beszerelni, és csak akkor működjön a kocsi áramköréről amikor rá van adva a gyújtás. Tehát saját akkumulátor nélkül!! Tudom van az eredeti akkuk egy kis elektronika ami figyeli a töltést, meg a fene tudja mi mindent. Nem szeretném ha lenne benne akku, mert azt vettem észre, hogy ha folyamatosan töltőn van a kocsiban akkor eléggé melegszik. Viszont van úgy is, hogy 2-3 hétig nem használom az autót, nem lenne jó ha porig égne az egész miskulancia. Erre láttok valami megoldást? Én egy SONY XPERIA C5303 készüléket áldoznék erre. Tanácsaitokat előre is köszönöm. (Bocs a hosszú fejtegetésért.)
Sok kocsiban megoldhato ( vagy van ilyen), hogy a fedélzeti feszültség csak akkor van a cigaretta dugoban, ha be van kapcsolva a gyujtás. Azaz a tablet csak akkor töltödik, ha van áram az USB kábelben. Nem kell semmi egyebet csinálni ( igy müködik a sok GPS dolog is). A belsö akkura azonban mindenképpen szükséged lesz, mert lehet, hogy anélkül elveszthet bizonyos infokat.
Szia Massawa!
Köszi a tájékoztatást, és az én autómban is úgy van ahogy írod, gyújtás nélkül nincs fesz a szivargyújtóban. De! Egyrészt úgy szeretném beépíteni, hogy ne lógjanak a kábelek minden felé. Talán a gyári rádió helyére applikálom, a telefon gombjait meg kivezetem előlapi mikrokapcsolókhoz. Van egy kis TDA7262 erősítő, még az is kényelmesen elfér a rádió helyén, hűtőbordával együtt. Az, hogy teljes áramtalanítás után elvesznek adatok különösebben nem gond, hiszen jobbára csak rádiónak, gps-nek szeretném használni. Tehát mindenképp ki szeretném hagyni a telefon saját akkuját. (Annál is inkább mert töltőről működtetve pl. a gps-t egy fél óra múlva majdnem forró a készülék.) Érdekes, mert több féle gyári töltővel próbáltam és mindegyikkel ugyan az a helyzet. Van egy saját "adapterem", azzal nem melegszik, egész nap is működik lényeges melegedés nélkül. Na de hogy ne szaporítsam a szót, ki szeretném kerülni a telefon saját akkuját. Köszönöm a gyors reagálást. A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2017
A szivargyújtó biztosítékától is elviheted a vezetékeket a műszerfalban. Tudtommal nem lehet kikerülni az akksit, mert telefonindításkor és nagyobb terheléskor több áramot is felvehet, mint amennyi kábelen keresztül folyik, nem lenne stabil. Ki kell próbálni, kiderül. Szerintem nem praktikus és biztonságos, mert így a telefonnak minden alkalommal kell kb. 1 perc, mire elindul, és ha azt nem álló helyzetben várod meg, akkor már a forgalomban fogsz zenét keresni, stb. Ha leállítod egy vasúti átjárónál, kezdődik az egész elölről. A telefon úgyis addig melegszik, amíg az akksi tölt, meg persze a processzor is melegíti, de underclockolhatod egy root után, kisebb teljesítmény - kevesebb melegedés. Egyébként az Android Auto prgramot majd nézd meg, érdemes lenne azt telepíteni rá, jobban átlátható ilyen felhasználásban.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |