Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   346 / 398
(#) bta válasza frissadam hozzászólására (») Okt 16, 2017 /
 
Ehelyett én jobb (hangú) alkatrészek használatát javasolnám, beleértve a hálózati trafót, melyből ugye a dual monóhoz kettő kellene... belső vezetékezéshez pedig ott van iránymutatásnak a gyári készülék.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2017
(#) frissadam válasza bta hozzászólására (») Okt 16, 2017 /
 
Köszi! Az én Quadom-ban is 2 darab trafó van. Igaz párhuzamosítva van a 2 szekunder , de ettől függetlenül 2*2 grätz és 2*2 pufferkondi. Legjobb állapotában bemeneti kábel nélkül zúg kábellel nem. Főleg akkor van baj , ha egy forrásból pl keverőből hozom ki a két jel kábelt. Ugye ott már keletkezik egy hurok mert a keverőből két azonos GND jön az erősítő felé. Jelenlegi bekötéssel egyik oldala folyamatosan zúg. Jelkábeltől függetlenül. A panel saját tervezés és nincs bent a bűvös 10Ohmos ellenállás a gyengeáramú és erősáramú föld között. De nem is ez a lényeg, ha nem hogy mi lenne az iskolapéldája a bekötésnek?
(#) szendi001 válasza frissadam hozzászólására (») Okt 16, 2017 /
 
Már a kérdés is konfrontáló . A legtutibb a két külön boboz.
(#) frissadam válasza szendi001 hozzászólására (») Okt 16, 2017 /
 
Köszi! Ötlet az egy dobozos megoldáshoz?
(#) reloop válasza frissadam hozzászólására (») Okt 16, 2017 /
 
Szia! A szekunderek párhuzamosításától milyen előnyt remélsz? Mekkora terhelhetőségűek?
(#) frissadam válasza reloop hozzászólására (») Okt 16, 2017 /
 
A trafók 185W a panelek a már közölt Ludwig módok nem alkotós paneleken. Azért lett párhuzamosítva mert ha alkalom attán akkora teljesítmény éri a tápot, ne omoljon össze vagy csússzon szét a tápfesz pl hidalásnál stb stb. A kettő trafó nem tud teljesen egyforma lenni. Lehet itt a kutya elásva?
(#) bta válasza frissadam hozzászólására (») Okt 16, 2017 /
 
A két csatorna paneljeinek "földje" egy és csakis egy helyen van összekötve? (A panelek bemeneti hidegpontja álalában jó választás. Ne felejtsük, hogy a fém hátlapra szigetelés nélkül felszerelt RCA csatik hidegpontjai között is összekötés valósul meg!) Ez a vezeték van összekötve a védöfölddel? Biztos, hogy csak egyetlen belső vezetékkel?
(#) frissadam válasza bta hozzászólására (») Okt 16, 2017 /
 
A test és a táp "0" független egymástól. Sehol nem találkozik. A párhuzamosításra csak 2 vezetéket használtam. A középleágazások 2 külön vezetéken de egy csillagpontban találkoznak. A bemeneti csatlakozókon érkező bejövő jel GND-d jelenleg egyből a táp csillagpontba van bekötve és a panelekkel nem is találkoznak egyáltalán. Ettől függetlenül huroklódnak ha egy helyről jönnek.
(#) reloop válasza frissadam hozzászólására (») Okt 16, 2017 /
 
Egyforma trafók esetén aligha tudok jobb választást a két csatorna galvanikus elválasztásánál, tehát két teljesen független monó erősítőt építenék.
Amennyiben hidalni szeretnéd, akkor viszont egy közös puffermezőt ajánlok a két csatornának. Gondold végig hogyan fog folyni az áram!
(#) frissadam válasza reloop hozzászólására (») Okt 16, 2017 /
 
Ha megszüntetem az egyik grAaetz-et és kialakítok közös puffermezőt , akkor a bugás valszegvalószínűleg meg_marad? A bejövő jel ettől még hurkot fog alkotni negatív oldalon. Nincs olyan jack aljzat amit ha bedugok megszakítja a másik aljzat negatívját? Hasonlóan a fülhallgató jackhez mikor bontja a jel útját?

A "valszeg" miféle szeg?!
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2017
Moderátor által szerkesztve
(#) Tiggey válasza frissadam hozzászólására (») Okt 16, 2017 /
 
Egy dobozba két külön erősítő. Csak a trafók primere közösítve, minden külön. Még a bemeneti földet se közösítsd. Tuti hurokmentes lesz.
(#) frissadam válasza Tiggey hozzászólására (») Okt 16, 2017 /
 
OK! Köszi!
(#) Tiggey válasza frissadam hozzászólására (») Okt 16, 2017 /
 
Szivesen!
(#) reloop válasza frissadam hozzászólására (») Okt 16, 2017 /
 
A búgás ettől szűnik meg. Keresd meg az R4 ellenállásokat és figyeld meg hová kapcsolódnak!
(#) frissadam válasza Tiggey hozzászólására (») Okt 16, 2017 /
 
SAjnos nem tudom elszigetelni teljesen. Van bent egy +/-12v segédtáp. Ha ennek a tápnak a GND pontját belekötöm a teljesítményfokozat mind két "független" táp GND pontjába, akkor mindjárt hurkot képez ismét a bemenet 0 pontjával...
(#) Tiggey válasza frissadam hozzászólására (») Okt 16, 2017 /
 
Vakon nem tudok jobbat. Vagy kísérletezz, vagy külön segédtáp. Esetleg közös nulla a tápnál, és oda a segéd is. Lehet csak egy rossz helyen vitt vezeték, amit gerjeszt a trafó.
(#) reloop válasza frissadam hozzászólására (») Okt 16, 2017 /
 
Ezt a hibát elhárítottad már?
(#) frissadam hozzászólása Okt 17, 2017 /
 
A problémás erősítő. A trafóknál a barna vezeték párhuzamosítja a szekundereket. A kimeneteken lévő fekete összekötő vezeték amin jelenleg a hangszóró kábelek fel vannak tekerve, a nagy áramú csillagpont. Ide kapcsolódik jelenleg a két bemenet GND-je.
(#) Tiggey válasza frissadam hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
Nagyáramú csillagpontot a táphoz létesítünk.
Ha jól értelmezem, a tápnál is, a kimenetnél is van közösítés. (belső hurok)
Föltalálták a kábelkötegelőt, nem tekergetjük egymásra a vezetékeket. (fölös induktivitás)
Próba képpen a tápkondiknál kellene csillagpontot összehozni, mazzagokat kiegyenesíteni. Ha a bemeneti csatlakozás nem választható szét, akkor egy jelföld a táptól, vagy az egyik panelról.
Ránézésre így látom.
A két trafó full egyforma? EI trafó nem előnyös erölködőbe. Nagyot szór. A két trafó primrje azonosan van bekötve? ( tekercs alsó vége, a másiknak is az alsó végével?)
(#) frissadam válasza reloop hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
Hogy javítsam? Az általad linkelt TDA-n is van a táp és a jel föld között 10 Ohm!?
(#) reloop válasza frissadam hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
Írtam már erről.
Ha nem dolgozod át ilyenre a testvezetést, akkor csak a dual mono kialakítástól remélhetsz zajtalan üzemet.
(#) johnred válasza Directors hozzászólására (») Okt 19, 2017 /
 
Hello kedves szaktársak! Én is épitettem Quad-ot és más végfokot is. DE... a 2 diodás mérésre is lehet félig tré minden tranzisztor! Nem szabad kp-nek venni a 2 dióda tranzisztor mérést!Jó mérési mód az, ha a CE áramot mérjük a bázisra adott áram függvényében a tűréshatár közeli Vce fesz mellett... persze ésszel!(áramkorláttal) Azaz B(éta) mérést kell csinálni! Az ellenállások is csinálnak nagy meglepkéket, mert hajlamosak a forrasztásra megnyúlni és szakadni! Beforrasztott alkatrészek esetén sinusz bemenőjel alkalmazásával szkóppal jól ki lehet keresni a baj helyét hangfrekis analóg környezetben.
(#) Naszrai válasza reloop hozzászólására (») Okt 21, 2017 /
 
Meg egyszer szeretnek rakerdezni: a 10 ohoms ellenallas 2 vegen van 1-1 fold csomopont. Ha ezeket a csomopontokat kulon-kulon 1-1 vezetekkel ravezetem a csillagpontra, az milyen eredmenyt ad szerinted?
(#) reloop válasza Naszrai hozzászólására (») Okt 23, 2017 /
 
Az egynél több csatornás erősítőnél ezzel a kötéssel földhurkot is létre lehet hozni. A kérdés inkább egy teljes huzalozási vázlatban értelmezhető.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2017
(#) Dark Archon hozzászólása Nov 5, 2017 /
 
Üdv!

Ugyan nem Quad 405, de az annak idején még középiskolában készített erősítőmet kábelezem újra. Érdemes a jelkábeleket árnyékolt kábellel vezetni vagy felesleges vesződség? Mert annak idején úgy csináltam, de ahogy nézem itt az erősítő képeket, nem látok ezekben.

Előre is köszi!
(#) Tiggey válasza Dark Archon hozzászólására (») Nov 6, 2017 /
 
A mai napig alap dolog. Sőt! Kialakítás kérdése, de még nem is mindegy miféle minőségű, főleg ha trafó közelben van.
(#) Dark Archon válasza Tiggey hozzászólására (») Nov 6, 2017 /
 
Köszi, akkor feleslegesen kérdőjeleztem meg a 20 évvel ezelőtti önmagamat Az újrakábelezés lényege a mai tudásomnak megfelelően többek közt az is, hogy szétválasszam a trafós részt a jeltől.

Minőségre EZ milyen? Azért is kérdeztem, mert nem olcsó... bár, ha kell 1m, sokat mondtam szerintem.
(#) Tiggey válasza Dark Archon hozzászólására (») Nov 8, 2017 /
 
Ez igazából hanfal kábel, nem jel. Elég ritka az árnyékoló harisnya szövése. Én PA célra kifejlesztett kábeleket használok. Régebben tudtam venni még azt az árnyékolt vezetéket, amit annó a BRG is használt a magnójaiban a fej bekötéséhez. JEL kábel kell, minél sűrűbb szövésű árnyékolással.
(#) penszel válasza reloop hozzászólására (») Dec 28, 2017 /
 
Szia! ez a kapcsolási rajz 100% ék% ? mert már 3 napja olvasgatok itt és Alkotó általi kapcsolási rajz fogott meg a legjobban. https://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=133681
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2017
(#) reloop válasza penszel hozzászólására (») Dec 28, 2017 /
 
Szia! Bár nekem még nem volt hozzá szerencsém, mások visszajelzései maradéktalanul pozitívak, csak ajánlani tudom.
Miről is szól ez a módosítás?
A nyomtatott áramköri terv kiválasztását javaslom egyeztesd Alkotó kollégával!
Következő: »»   346 / 398
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem