Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás
 
Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   77 / 84
(#) FAZ1 válasza péter71 hozzászólására (») Aug 2, 2017 /
 
Próbáld meg a lemezmeghajtó motorját kicserélni - valami hasonlóra! (két csavar, két forrasztás)
Nekem egyszer ugyanez volt az egyik DVD gépemnél hiba, az is csak pörgött, pörgött - és kiírta "Loading" - aztán később - "Error! NO DISK".
Kézzel rápörgettem - na erre egyből betöltött.
Vagyis - szerintem egy kicsit lassú volt a motor.
Beletettem egy valahonnan összekukázottból egy hasonlóan másikat - így azóta is jól működik.
(#) domi64 válasza péter71 hozzászólására (») Aug 2, 2017 /
 
Értem. Akkor ha van WD-40-ed, vagy más kenőanyagod, akkor adj egy kis kenést a lemezforgató motornak (ha alaposabb szeretnél lenni, akkor ha tudod, szedd szét darabjaira a motort és tisztogasd meg!) Ha ezzel sem tudtál rajta segiteni, akkor cseréld ki!
(#) FAZ1 válasza domi64 hozzászólására (») Aug 2, 2017 /
 
Szétszedniiii?
Azt a kis motort?
Nem egyszerűbb kukázni egy valamilyen hasonlót. Az nem kerülne semmibe!
De még egy újat megvenni valami boltban, az se rengetné meg a világot.
Mennyi lehet egy ilyen kis 5,9 V-os kínai motorocska? Tán 1000-1500 forint?
(#) péter71 hozzászólása Aug 2, 2017 / 1
 
Sziasztok. Motorom van, kicserélem, aztán meglátjuk, mi lesz.
(#) RockFonok válasza FAZ1 hozzászólására (») Aug 7, 2017 /
 
Ez nem csak lejátszani tud, ezzel lehet felvenni is a tv-ből.

Igazad van, nincs értelme javíttatni.
(#) Malfox hozzászólása Aug 21, 2017 /
 
Egy Philips 763SA típusú DVD-SACD (super audio CD) játszóval kapcsolatban egy olyan probléma merült fel, hogy a DVD-R és a CD lemezeket is hiba nélkül le tudja játszani, de a SACD-t már 1-1 másodperces némításokkal, majd ha nagyon sokat téveszt, akkor átugrik a következő track-re. Történetesen 2 db is van belőle és mindkettő produkálja ezt a hibát, az egyik jobban a másik kevésbé, de produkálják. Egy külföldi fórumon a szervo motoron levő mágnesre és annak a jeladó IC áramkörének hibájára utalnak, de ez valahogy nem kerek számomra, mert csak a SACD-nél némít és ugrik. Fontos infó lehet, hogy a némításnál hallani a fej mozgató szervó motort jobban megmozdulni. Én inkább a fogadóegység hibájára gondolok, egy másik infó, ez az alaplap tele van SMD elkókkal, lehetséges, hogy ezeknek a "rohadása" okozza a hibát, vagy teljesen máshol kellene keresgéljek? Üdv!
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2017
(#) eyess válasza Malfox hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Ha ilyen állapotban van , hogy az smd kondiknál felmerül a rohadás gyanúja , akkor nem tudom van e értelme foglalkozni vele.Egyébként az olvasó fej felé keresgélnék inkább.
(#) Malfox válasza eyess hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Mármint úgy értem, hogy ezekkel szokott gond lenni, a gép patika állapotú. Én nem tartom valószínűnek az olvasófej hibát, ugyanis DVD-R lemezzel nincs gondja, RW-vel nem teszteltem, de elvileg nem is kezeli, csak SACD-vel, viszont a lemezhibát is teljesen kizárhatjuk, mert egy Pioneer DV575A meg hibátlanul kezeli ezeket. Üdv!
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Okt 7, 2017 /
 
Van egy olcsó Elta DVD lejátszó, ami scart csatlakozással kapcsolódik a tévéhez. A hiba az, hogy tökéletes hang mellett véletlenszerűen kihagy a kép 1-2 másodpercre, ami akár zavaró is lehet. Kábel tökéletes és nincs másik. Szerintetek mi okozhatja a hibát?
(#) proba válasza Malfox hozzászólására (») Okt 7, 2017 /
 
Nem tömörített filmet is lejátszik? Szokott néha a forgatómotor is szórakozni.Cd megy mert nem kell nagy sebesség, de ami az felett van, az már nem megy neki.
(#) Udvari Zsombor válasza proba hozzászólására (») Okt 7, 2017 /
 
A hang akkor is jó, ha a kép kihagy. Akár írott DVD-ről is lejátszik Divix tartalmakat (pl. avi, mpg).
(#) Udvari Zsombor válasza proba hozzászólására (») Okt 8, 2017 /
 
Hogy érted, hogy "nem tömörített filmet"?
(#) Gabó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 8, 2017 /
 
Megnézted kinek írták a választ???
(#) Udvari Zsombor válasza Gabó hozzászólására (») Okt 8, 2017 /
 
Szóval a nálam lévő hiba az, hogy azon az Elta a DVD lejátszón a kép véletlenszerűen kihagy (van hogy csak 1sec villan), miközben a hang végig jó lemeztípustól függetlenül! Ez mitől lehet?
(#) FAZ1 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 14, 2017 /
 
Ezek a mai cuccok más rendszerben dolgozzák fel a hangot és teljesen másban a képet. Meg persze ott minden digitális. Dekódolt, tömörített - és más egyebek ...

Egy szemmosás (az olvasó lencséje) - úgy elsőre? Vagy netán az már megvolt?
(#) steelbird válasza FAZ1 hozzászólására (») Okt 15, 2017 /
 
A DVD lemezen lévő VOB fájlok multiplexeltek, a kép és hang információt egyben, egymáshoz kötötten és szinkronban tartalmazzák.
Nem valószínű, hogy hibás kiolvasás miatt csak a videó jel szenved helyreállíthatatlan sérülést, az audio pedig nem.
(#) Massawa válasza steelbird hozzászólására (») Okt 15, 2017 /
 
Miután az audio adatmennyiség messze kevesebb mint a videoadat, igy azt aránylag könnyebb bufferelni/javitani mint a videot, igy kevésbé lehet észrevenni az adatátviteli hibát ( vannak olyan CD lejátszok, amik 40 s adatmennyiséget is képesek bufferelni). Ráadásul ilyen olcso készülékek gyakran használnak más technologiát - ami nem okvetlenül tipikus, vagy még nem az a gyártás idöpontjában - amik csodákra képesek. ( a hangátvitelben hatalmas technologiai ugrások voltak a DVD megjelenése ota - gondoljunk a GSM telefonokra stb. Igy meglehetösen széles a hibajavitási eljárások skálája/kinálata. A videoban ez sokkal lassabban megy és ráadásul a DVD-ben használt MPEG-2 ma már a kimulo videotechnikák közé tartozik, igy már nem is igen fejlesztgetik.
Nálad a követési bizonytalanság, lencsehiba (kosz, öregedés) valoszinü sok hibajelet produkál amivel a videokorrektor már nem tud mit kezdeni, mig az audio áramkörök még megbirkoznak a hibával - vagy azokat hallhatatlanná teszi.
(#) FAZ1 válasza steelbird hozzászólására (») Okt 15, 2017 /
 
Háááát - míg az audiós sztereo hangjel pár száz herzen (pl. mint az analógnál 20-20000 Hz) elfut, addig a videójel egy kissé magasabbat szeret. Ott már jelen van az Y jel, az RGB jelek, és persze a többi. Így szerintem még a digitalizáltakban is - talán minden bizonnyal kissé mások a paraméterek.
Vagy hülyeséget írok? ....
(#) Massawa válasza FAZ1 hozzászólására (») Okt 15, 2017 /
 
Nem egészen van igy, és ráadásul a fülünk sokkal érzékenyebb a hibára mint a szemünk. ( ott átvernek bennünket 25 képpel másodpercenként, addig a fülünk a másodperc 1/10000-dét is érzi.. (10 kilohertz).
A képpel egy baj van, hogy sokkal több infot tartalmaz, azaz sokkal nagyobb az adatmennyiség, de a gépnek 1/25 másodperc alatt kell valamit összerakni, azaz nagyságrendekkel több idö marad a jelfeldolgozásra. A VOBokban azonban a hang meg a kép (meg a feliratok stb) egyforma csomagokban vannak ( ahogy már korábban irták), minden csomagban mindegyik komponensnek egy kis része, és ezek a csomagok jönnek a lemezröl, amit aztán több szintben olvas be az elektronika, és több szintben más más algoritmusok szerint javit. (Elöször van a hibajavitás az adatszinten - még nem tudja a gép mi a video meg mi az audio, utánna szelektálja a jeleket az audio jeleket külön javitja a video jelektöl ( más algoritmus szerint) és a végén rakja öket szinkronba és küldi ki a kimenetre.
(#) FAZ1 válasza Massawa hozzászólására (») Okt 18, 2017 /
 
Jó, jó - én csak "lenagyoltam" a kérdést.
(#) steelbird válasza Massawa hozzászólására (») Okt 18, 2017 /
 
Szervíztapasztalat alapján írtam.
Olyan olvasási problémából eredő hibával nem találkoztam, hogy a hang szól, de a kép kimarad.
A video jelet javító áramkör egy előző képkockát, vagy ha ez nem sikerül, akkor a kép egy részét merevíti ki helyreállíthatatlan adatfolyam esetén, minden egyéb esetben némítja az audio és a video kimenetet és megáll a lejátszás, vagy ha sikerül, ugrással folytatja a következő képkockák valamelyikétől.
Olyan hiba, hogy csak audio jel van, a video pedig kimarad, inkább a jelfeldolgozó áramkörök hibája miatt fordult elő. Mpeg panel, dekóder, stb...
(#) csapo1002 hozzászólása Nov 26, 2017 /
 
Sziasztok Szakik, a segítségetekre lenne szükségem! Adott egy Alpha asztali dvd lejátszó. Múltkor elkezdett "rosszalkodni" filmnézés közben, ami abban nyilvánult meg, hogy akadozott a lejátszás. Kivettem a lemezt majd vissza tettem, de akkor meg be se akarta olvasni. Darabig kínlódott, majd kiírta, hogy "Error disc". Beraktam egy tisztítólemezt, egyből beolvasta és lefuttatta a tisztítást. Újból betettem egy dvd lemezt, beolvasta, indította, viszont pár perc elteltével elkezdett akadozni és meg is állt a lejátszás. Mi lehet a baj? Meghalt az olvasófej? A válaszokat előre is köszönöm!
(#) eyess válasza csapo1002 hozzászólására (») Nov 26, 2017 /
 
A válasz egyszerű tucat termék.
(#) CHZ válasza csapo1002 hozzászólására (») Nov 26, 2017 /
 
Szia!
CD- vel mit produkál:
(#) steve25 hozzászólása Jan 3, 2018 /
 
Sziasztok, adott egy Panasonic DVD -A350 első generációs asztali DVD lejátszó, sajnos odáig fajult a dolog hogy csak eredeti cd lemez olvas, és néhány eredeti dvd filmet, többet nem, mi lehet a hiba vele?igaz már nem használom fílmnézésre , de a hangcucchoz jó lenne ami olvassa az írott cd lemezeket is,
Esetleg valami ötlete valakinek? takarítva volt már.
(#) RockFonok hozzászólása Márc 2, 2018 /
 
Sziasztok!

Mi lehet a baja DVD lejátszómnak?
KB mennyibe kerülne a javítása a szervizben?
Érdemes még meg csináltatni?

Trion vision TR-6117 DVD lejátszó

Avi filmeket nézek DVD-n akadoznak (nem mindig), számítógépen tökéletesen működik.
Írtam ki avi-ba filmeket és én leszoktam ellenőrizni pc-n, és tökéletesen ki írta hiba nélkül. És be raktam a Trion lejátszóba el kezdett akadozni és fura hangja volt a lejátszóban mikkor akadozott a film, és vissza raktam a pc írójába és már ott is akadozott, tönkre tette a lemezt a Trion lejátszó. 8x-osan szoktam ki írni a filmeket.
Néha a feliratos filmeken a feliratot nem úgy jeleníti meg mint pc-n, pl: az angol hang előbb ki mondja mint a magyar feliraton olvasom, ez így elég zavaró, magyar szinkronos filmekben meg néha más feliratú filmek magyar feliratait írja ki.
DVD videóban írt ki filmeket szépen le játssza, még te karcos DVD videókat is.

Előre is köszönöm a segítségeteket!
(#) FAZ1 válasza RockFonok hozzászólására (») Márc 4, 2018 /
 
Az a Trion Vision - az miféle márka?
Valami noname gagyi kínai?
Már eleve ne várj tőle nagy csodákat, hiszen olcsó tömegtermék. Sajnálatos tény, de simán KI KELL JELENTENEM, az ilyeneket valójában hamarabb szokás eldobni, mint megjavítani.

Van nekem egy Philips MMS250 (Made in Malajsia) SUB erősítőm. Kapcsolási rajzot még a Philips budai márkaszervizében sem tudtak hozzá adni, és csupán azt mondták rá -
"Uram, mi az ilyeneket inkább eldobjuk, mert egyszerűen nem érdemes javítgatni".

Holott- az a Philips márkanév az valamikor nagyon jól hangzó név volt, ...
míg ma bezzeg?
Made in Malaysia Hmmm.


Bővebben: Link
(#) Massawa válasza FAZ1 hozzászólására (») Márc 4, 2018 /
 
Idézet:
„Philips márkanév az valamikor nagyon jól hangzó név volt”


Ezt ma már el kell felejteni. A berendezések javíthatósága még a 100. helyen sincs a fontossági sorrendben. Teljesen mindegy, hogy 30 eurós kütyü van sok tízezres berendezés.
Ráadásul már semmi sem kényszeríti gyártókat még arra sem, hogy megtartsák dokumentációkat. Nemrégen volt egy ügyem egy nagy világcéggel ahol jó belső kapcsolataim ellenére sem tudtam megszerezni egy belső sok pólusú csatlakozó leírását. A 70000 dolláros berendezés 8 éves volt és meghibásodott, csak azt szerettük volna kideríteni, hogy hol a hiba. Nem sikerült, mert a cég a gyártás leállítása után csak 7 évig köteles "raktározni" a dokumentációt is. Lehet, hogy valaki ebből üzletet csinál nem tudni, de a gyártó semmi támogatást nem köteles adni. Ráadásul valamikor a dokumentáció papíron volt, amit mindig bajosabb eltüntetni, mint ma egy egész könyvtárat egy két gombnyomással el lehet küldeni a nirvánába.

Ami a DVD lejátszót illeti valószínű, hogy zajos lett a lézerolvasófej, emiatt a hibajavító dolgozik 100%-ra ami már képtelen hibátlanul helyreállítani a jeleket.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) RockFonok válasza FAZ1 hozzászólására (») Márc 4, 2018 /
 
Philips DVDR3480 DVD Felvevő

4 éve volt szervizben, akkor is ez a hiba volt 6000 Ft ért csinálták meg.

A tálca nem akar ki nyílni, mindig ki írja ERR hiba, (néha teljesen le is fagy a készülék).
Rá kell üssek a tetejére hogy ki jöjjön a tálca.

4 Éve is ezt csinálta, de később olyan hiba is lett nem tudtam be kapcsolni már és éget szaga is volt, de egyenlőre még be lehet kapcsolni.
Most csak nem nyílik ki a tálca és néha le fagy.
Talán a tálca gumi szíj miatt nem jön ki a tálca, ez miatt előbb utóbb megint nem tudom majd be kapcsolni?
Szerinted érdemes még rá költenem?

DVD felvevőt meg olcsón meg csinálják, és sajnos DVD felvevők már nincsenek újak, ma át néztem az egész árukereső oldalt csak mid lejátszó, BLU-RAY-t is néztem egy párat de ott se találtam felvevőt, az érdekes új DVD lejátszó 116 ezerbe kerül de felvenni nem tud, én DVD felvevőm meg 30 ezerbe került Tescoba.
Felháborító nem gyártanak már új DVD felvevőket, mostanság nem vesszek fel semmit a tévéből mert ott a torrent, de azért volt pár felvétel VHS kazettáról olyan filmek ami neten nincsen fent.
(#) RockFonok válasza Massawa hozzászólására (») Márc 4, 2018 /
 
DVD videó filmeken hogyhogy hiba nélkül lejátssza?
Következő: »»   77 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem