Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1251 / 1394
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Dec 12, 2017 /

Már a második cnc gépemet építem
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 12, 2017 /

Akkor ez a második már rutinból megy.
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Dec 12, 2017 /

Ez új kihívás mert méreteiben felépítésében tudásában is más , ha érdekel az oldalamon vannak képek mindkét gépről .
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2017
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 12, 2017 /

Ok köszi ránézek majd.
(#) niedziela válasza eyess hozzászólására (») Dec 12, 2017 1 / 1

Idézet:
„Nekem nincs 99% , de a 95% ezért mindig tudom tartani”

Az tökéletes, ha a panelen lévő vezetősávok 95% kell a maradék 5% meg felesleges.
Bár én eddig csak olyan panellel találkoztam ahol a sávok 100% -ra volt szükség.
Esetedben azt tudom elképzelni, hogy átvered a fizikát és az esetleges hiány leküzdésére eleve 105% -ban rajzolod meg a panelt, igy kalkulálva a veszteséggel
Szóval ezzel a rettentően sokszínű "technikának" pusztán ez az egy hátránya van.
(#) nedudgi válasza niedziela hozzászólására (») Dec 13, 2017 1 /

Valamit félreértesz, nem a vezetősávok egy részéről, hanem a panelok valahány százlékáról szól az általad idézett szövegrészlet.
(#) eyess válasza niedziela hozzászólására (») Dec 13, 2017 1 /

Nem ezt nem ilyen értelemben , írtam ahogy te felvázoltad a saját véleményed szerint.
Nos 105% ban nem tudnám megrajzolni , mert akkor már eltérne mondjuk egy eredeti rajztól , vagy túl rajzolnám , ami megint csak nem fedné az eredetit.Nem is értem honnan jött neked ez a 105%.

Én úgy értettem a 95%-ot , hogy az eredetihez képest , ha már 95% ban hasonlít , akkor az nekem már megfelelő. Éppen azért nem is lehet 100% - ot írni , mert mindig vannak , lehetnek olyan tényezők , amik befolyásolhatják a 100%- os eredményt.És az 5% sem tűnik el , csak esetleg kevésbé szebb mint a többi , de attól még meg van.Minden technikának lehetnek hátrányai nyilván , és vannak is , de hát aki hobbizik az általában hajlamos a hátrányokat háttérbe szorítani , és csak arra koncentrálni , hogy létre hozza azt , amit éppen alkotni szeretne.
(#) niedziela válasza eyess hozzászólására (») Dec 13, 2017 /

Kinek a pap, kinek a paplan ez hobbifüggetlen.
(#) bbb hozzászólása Dec 14, 2017 /

Sziasztok!

Kipróbáltam a dry fóliás technikát, de egyelőre nem jött össze. Az előhíváskor a levilágított fóliát is lekapta a nátriumhidroxy oldat, nem csak a levilágítatlan területet. A kérdésem a következő, mivel igazán jó leírást erről nem találtam (vagyis egy volt valahol, ahol a fólia felrakásának különböző módszereit mutogatta a szerző, de azt nem találom azóta), milyen töménységű nátriumhidroxy oldat milyen hőfokon a megfelelő az előhíváshoz? Gyanúm szerint a 10%-os oldat túl tömény lehetett, vagy a fólia eleve nem tapadt volna meg a rézfelületen? Bár ez utóbbiban kételkedem, mert amúgy a fóliát lehúzni nem tudtam róla. Mivel most ismerkedem ezzel a módszerrel, így nem csodálkozom, hogy elsőre nem hozott azonnali sikerélményt, de azért jó lenne, ha másodszorra már sikerülne
(#) Ivan93 válasza bbb hozzászólására (») Dec 14, 2017 /

Szia! A nátrium-hidroxid a lemosó. Elvileg lehet vele előhívni is, de nagyon híg oldat kell belőle. Még mosószódából is csak 1%-os kell az előhíváshoz, szerintem NaOH-ból annál is jóval kevesebb. De majd a pontos értéket megmondják Neked, mert olvastam már itt, aki ezzel hívja elő.
(#) kaqkk válasza bbb hozzászólására (») Dec 14, 2017 /

Az oldalamon van videó és leírás a használatáról
(#) bbb válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 14, 2017 /

Nem akarlak megbántani, nézegettem már (mindig, mikor ajánlod valakinek, hogy ott van valamiről leírás, mint pl. a CNC topikban), s biztos remek, de ADBlocker nélkül élvezhetetlen. A cikkek közt én nem találtam ilyet (de három levilágítós írást igen, azokban viszont nincs róla szó). A fórumban nagy nehezen megtaláltam azt, amire gondolhatsz.

Külföldi oldalakon (instructables, youtube, ... amit a gugli kidobott) mosószódás utalást nem találtam, csak Sodium-oxide (NaOH) volt emlegetve, ezért próbáltam így, viszont higítási arányt nem találtam, azért kérdeztem, hátha valaki tudja.

Sajnos az ingyenes oldalnak ez a problémája hogy televágják reklámmal ...Az amiről beszéltem a nyákkészítés téma első hozzászólása és minden pontosan le van írva a két videó közt ...

Körülnézek mosószóda ügyben, mert az persze nincs kéznél, köszönöm!

A honlapoddal kapcsolatban kaptál üzenetet, az már nem ide való.

Mosószódát festékboltban , tecsóban kapsz (én a csodaszóda nevű zacskós kiszerelést használtam )270 Ft volt a fél kiló de a vödrös tecsós is tökéletes ...
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2017

Köszi az ötletet!
(#) sdrlab válasza bbb hozzászólására (») Dec 14, 2017 /

Lehet, sőt jobb a NaOH oldatos előhívó, a szódásnál, de a 10% az igen sok!! Az max lemosáshoz jó, előhíváshoz 0,1-0,3% is bőven elegendő. Ha ennél több, akkor az megtámadja az esetlegesen nem tökéletesen megvilágított részeket is már...
(#) kissattila88 válasza papus51 hozzászólására (») Dec 15, 2017 /

Hol lehet venni ezeket az össze tevőket?
(#) Lüke Aladár hozzászólása Dec 15, 2017 /

Sziasztok!
Elnézést, ha rossz topikba írom a kérdésemet. Nézegettem ebay-en és aliexpressen gravírozó gépeket, néhány 10 ezer Forintos áruk mellett 20*20cm munkaterületük van. Eddig nagyon jól hangzik. Használ valaki ilyet otthoni NYÁK készítéshez? Mik a tapasztalatok? Nyilván ha öt perc után szétesik, akkor felejtős a dolog, de nagyon munkaigényes a fotózásos és a vasalásos technika is arról nem beszélve, hogy csak a garázsban lehet, ilyenkor ott be kell fűteni stb.
(#) Bakman válasza Lüke Aladár hozzászólására (») Dec 15, 2017 /

Előre lakkozott panelt próbáltál már?
(#) Ge Lee válasza Lüke Aladár hozzászólására (») Dec 15, 2017 /

A ruhákat is kiviszitek a garázsba miután befűtöttétek és ott vasaljátok ki? A vasalásos technika egyébként valóban munkaigényes, kinyomtatod, 1 perc alatt rávasalod a nyákra és viheted a csap alá leáztatni majd maratni. Magát a vasalást a szobában csinálom, mivel a PC, a nyomtató, és a vasaló is ott van.
(#) kaqkk válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 15, 2017 /

Szerintem ő a maratásra (vegyi) gondolt de az is megoldható a lakásban nátriumperszulfáttal .
(#) Ge Lee válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 15, 2017 /

Azt a konyhában szoktam a kisebbik gázláng fölött egy műanyag edényben. Vaskloriddal is néhány perc. Tény hogy azt nem egyszerű beszerezni, pedig csak 90Ft volt belőle 1 liter. Vettem is egy 20 literes kannával, ebben az életben szerintem kiszolgál mert úgy 2-3 liter hiányzik belőle.
(#) bugyi680 hozzászólása Dec 16, 2017 /

Üdv!
Nátrium-perszulfátos maratásnál mire kell odafigyelni?Mennyire lepje el a nyákot?Milyen tálba rakjam a marószert?Mennyi vízzel oldjam fel?
(#) niedziela válasza bugyi680 hozzászólására (») Dec 16, 2017 /

Elvileg
100g Na2S2O8 + 0,5 liter víz

Műanyag edény és úsztasd a panelt a folyadék tetején
(#) nedudgi válasza zenetom hozzászólására (») Dec 16, 2017 /

Ha nem is réz maratásra, de szitanyomásra valószínűleg jó lesz a technológia. Tegnap acetonos körömlakklemosóval próbáltam, dombornyomott papírtörlővel. Siralmas, de feliratozásra (megfelelő alapanyagokkal) biztatónak látszik.Már csak acetont kell beszerezni, meg sima, többrétegű papírt.
(#) kaqkk válasza bugyi680 hozzászólására (») Dec 16, 2017 /

És kézmeleg legyen a marató
(#) Lüke Aladár válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 17, 2017 /

Nem erről beszélek. 44 vagy 64 lábú IC-t nem sikerült még rendesen átvasalnom. A fotolakk drága, mint a szemét. A marató viszonylag hamar elfárad. Vagy valami vegyszer elfogy hétvégén, amikor nincs nyitva semmi, de időd lenne ilyennel foglalkozni. A szagokról és a száradási időkről ne is beszéljünk. Ezek után jöhet a fúrás. Majd adott esetben az előlap reszelés kézzel. Na ezt az egészet szeretném egy géppel kiváltani, de ha veszek, olyat szeretnék, ami nem csalódás és sokmindenre használható.
(#) eyess válasza Lüke Aladár hozzászólására (») Dec 17, 2017 /

Miért nem ? Pedig az sem sokkal nehezebb mint bármilyen más rajz.
(#) niedziela válasza Lüke Aladár hozzászólására (») Dec 17, 2017 /

Idézet:
„Vagy valami vegyszer elfogy hétvégén, amikor nincs nyitva semmi, de időd lenne ilyennel foglalkozni.”

Ne fogyjon el, tartsál otthon mindenből egy minimum készletet.
Szaga mindennek van
Másik, hogy az ilyen tipusú kombinált fogó jó mindenre, de gyakorlatilag meg semmire.
Következő: »»   1251 / 1394
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem