Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szünetmentes táp javítása, élesztése
Lapozás: OK   28 / 43
(#) erbe válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 12, 2017 /
 
"modified Sine wave"-et szaknyelven úgy hívják, hogy négyszögjel.
(#) Chipmunk1960 válasza erbe hozzászólására (») Dec 12, 2017 /
 
Igen, csak kérdés, hogy mennyire?
(#) ancsusz válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 12, 2017 /
 
Azt hiszem, ilyen van a kocsinkban, csak 300 W-os és a szivargyújtóba kell dugni.
Kettő db. asztali PC-hez kellene, amiknek a tápjaik asszem 550-550 W-osak.Akkor ha jól értem, veszek egy Aldis csepptöltőt, egy jó aksit, (amin rajta van a csepptöltő, ahogy a fiamnak a motorján télen szokott lenni) és ez a konverter az akkun,amibe be van dugva a PC.
Indításkor viszont a kocsiról mindig le kell kötni a töltőt, mert elromlik. Ebben az esetben nem lesz baj?
Köszönettel:.Ancsusz!
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2017
(#) erbe válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 12, 2017 /
 
Amint látod, eléggé sarkosan.
(#) erbe válasza ancsusz hozzászólására (») Dec 12, 2017 /
 
Kettő db asztali PC-hez nem kell 1500 W. 600 VA-est szinuszosban is nagyon kedvező áron lehet kapni. 5-6000.-ért már akár APC-t is. 2 db 12 V 40 Ah akkuval elmegy akár 2 órát is. Gondolom, LCD monitoraitok vannak és nem a legütősebb játékokat játsszátok rajta. Szinuszos inverter legfeljebb a régebbi trafós táplálású router, modem, esetleg erősítős hangszórók miatt kellhet. PC, laptop, monitor mind elmegy a négyszögjeles UPS-sel. Ha inverterről járatod őket, itt nem mehet tönkre a töltő, mint az autóindításnál.
(#) ancsusz válasza erbe hozzászólására (») Dec 12, 2017 /
 
A két gép az durván 1100W-os, azért gondoltam hogy jobb ha azért erősebb vmivel.Mi az az APC?
Találtam a neten eladókat, 1600-2200 W-osakat, csak akkuk nélküliek és nem tudom hogy meg szabad-e venni azokat, hogy lehet leellenőrizni hogy jók-e? Engem simán átverhetnek, mert nem értek hozzá.
(#) erbe válasza ancsusz hozzászólására (») Dec 12, 2017 /
 
A gépekben vannak X teljesítményű tápegységek. Ez nem a gép által felvett, hanem "felvehető" teljesítményt jelenti. A mai gépek átlagos felszereléssel 70-120 W körüli teljesítményt vesznek fel. Ha valaki játszik vagy tervez, telepakolja memóriával, több merevlemez, DVD meghajtó, szuper videokártya... Akkor se fog felvenni 550 W-ot, legfeljebb alkalmanként, ha a program, a feladatok éppen úgy kívánják, 200-400 W-ot. A monitorok hasonlóan 40-100 W közötti teljesítményfelvételűek. Régebbiek és-vagy nagyobbak kicsit többet kérnek. Az LCD-knél a megjelenítés módosításával a teljesítményfelvétel már jelentéktelen mértékben változik, nem úgy, mint a képcsöveseknél, ahol a felbontás változtatásával izzani kezdtek a tápok.
A leírtak miatt még akkor is csak közelítő becslést tudunk adni, ha pontosan leírod, mi van a gépeidben, milyen monitorok, egér, billentyű, Wifi router, stb van körülötte.
De semmiképpen nem tudsz a gépeiddel vasalni vagy rántottát sütni.
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Dec 12, 2017 /
 
APC szünetmentes
Az APC egy eléggé elterjedt és megbízható szünetmentes típus. Az idézett példányt pl. szemérmetlenül drágán kínálja az eladója. Mikor még több lapult a szekrényemben, ilyeneket ajándékba szoktam küldeni erre-arra. Most már csak roncsaim vannak.
(#) ancsusz válasza ancsusz hozzászólására (») Dec 13, 2017 /
 
A probléma az a villamos rendszerben, hogy -nyáron is--előfordul hetente többször is hogy elmegy az áram 2-3 másodpercre és visszajön. Van hogy hetente 2-3-szor, de előfordult már napi szinten több alkalommal. Normális esetben nem veszed észre, de a PC, a modernebb TV-k, 3 fázisú motorok stb leállnak. Engem a PC-k érdekelnek, mert jön a tél és ilyenkor a legrosszabb. Ezerszer szóltunk a szolgáltatónak, de inkább kifizetik az elromlott eszközöket, de nem újítják a hálózatot.
Ha jól értelmezem a kínai eszközt, akkor annak a segítségével a PC-k állandóan az akkukról mennének, amit a csepptöltővel folyamatosan tölteni kell a hálózatról.
Van vmi kiszámítható érték, ami meghatározza azt, hogy ha folyamatosan 1400W lenne a felvétel, mekkora legyen az optimális méretű akku?

Köszönettel:Anikó
(#) Ge Lee válasza ancsusz hozzászólására (») Dec 13, 2017 /
 
Hirdetnek az apróban üzemképes szünetmentest olcsón, akku nélkül. A nagyobbik fajtából veszel kettőt a 2db PC-hez. Ha nem elég az az üzemidő amit a belevaló akkuval tudnak, akkor veszel hozzájuk nagyobb akkukat, és meg is van oldva a probléma. A nagyobb kapacitású akkuval hosszabb üzemidőd lesz, viszont azoknak a feltöltése is hosszabb időt igényel, de ez nem probléma. Ha csak rövid áramszünetek vannak (1-2 perc) akkor a hozzávaló akku is elég, és akkor az belefér a dobozba is, nem fog kívül kilógni semmi.
(#) Atis57 válasza ancsusz hozzászólására (») Dec 13, 2017 /
 
Szia!
A kiszámitható érték-----hez.
Az 1400W elég sok de max 10min üzemidőhöz.
12v nál 40Ah --24Vnál 20Ah 36v-nál 16Ah 48V-nál 12Ah akku kéne .
Persze mindig feltöltve --36 és 48V nál nem kellene külön töltő ,de 24V és különösen 12V nál igen.
Ha már régi az akku 24 hónap -------6hónapig(terhelés függő) akkor némi csere következik....
(#) erbe válasza ancsusz hozzászólására (») Dec 13, 2017 /
 
Miért nem olvasod el a hozzászólásomat? (12. 10. 21:54) Még mindig az 1400 W-ot szajkózod. Nem vasaló vagy villanytűzhely az a két szegény számítógép.
(#) Gafly válasza ancsusz hozzászólására (») Dec 13, 2017 /
 
Idézet:
„hetente többször is hogy elmegy az áram 2-3 másodpercre és visszajön. Van hogy hetente 2-3-szor, de előfordult már napi szinten több alkalommal. Normális esetben nem veszed észre, de a PC, a modernebb TV-k, 3 fázisú motorok stb leállnak. Engem a PC-k érdekelnek, mert jön a tél és ilyenkor a legrosszabb.”


Mellesleg elvileg van olyan készülékük a szolgáltatóknak, amivel ezeket regisztrálni tudják.
Miért vagy benne biztos, hogy csak egy nagyon erős "kilówattos" szünetmentes a megoldás a problémádra?
(#) Chipmunk1960 válasza erbe hozzászólására (») Dec 14, 2017 /
 
Ha megérkezett, teszek fel róla képet.
(#) Chipmunk1960 válasza ancsusz hozzászólására (») Dec 14, 2017 /
 
A 300W -os nekem simán elbírta a desktop-ot a 22"-os lapos monitort a router-t.
(#) ancsusz válasza Gafly hozzászólására (») Dec 14, 2017 /
 
Arra ngondoltam, hogy a kettő darab 550 W-os táppal rendelkező PC-nek egy kis túlbiztosítással ez megfelel. De éppen ezért kerestem egy olyan fórumot, ahol erre vonatkozóan profik tudnak válaszolni és közölni, ha hülyeséget gondolok. Mint korábban említettem, teljesen analfabéta vagyok az elektronika terén.
Az hogy a szolgáltatónak mije van és mije nincs, arról csak annyit tudok, hogy árama itt néha nincs
(#) ancsusz válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 14, 2017 /
 
Köszi!
(#) ancsusz válasza erbe hozzászólására (») Dec 14, 2017 /
 
Elolvastam és ezt írod:

"legfeljebb alkalmanként, ha a program, a feladatok éppen úgy kívánják, 200-400 W-ot. A monitorok hasonlóan 40-100 W közötti teljesítményfelvételűek. Régebbiek és-vagy nagyobbak kicsit többet kérnek. "
Ha alkalmanként felvehet 400W-ot, akkor azzal kell számolnom.Plusz az általad leírt 40-100W-nyi monitor, az már 500 W egy gépre .A kettő az már 1000W. Úgy gondolom, nem baj ha egy kicsit túl méretezzük, mint a monolit födémek vagy a hidak teherbírásátHa pont annyit tud amilyen tömegű tgk áthalad rajta, nem egészséges.
(#) ancsusz hozzászólása Dec 14, 2017 /
 
Köszönöm mindenkinek a segítő hsz-eket!Sokat tanultam ezen a téren.
Nem tudom, jól vonom-e le a következtetést, de akkor a szünetmentes táp három fő egységből áll.
A hálózattól haladva, van egy töltő, ami a szükséges mennyiségű árammal utántölti a folyamatosan rákapcsolt akkut- vagy akkukat.Az akku után van kötve az áramátalakító, ami 12,24, 36vagy 48V-egyen áramból állít elő 230V váltó áramot, ami az eszközöket működteti.
Summ:Az eszközök mindig az akkuk tartalmát 'eszik", amit a töltő igyekszik pótolni és áramszünet esetén attól függ az üzemidő, hogy hány A-órásak az akkuk.
Kérem a könyörtelen kritikus véleményeteket(ha már tegeződünk:)ne szégyeljétek megírni!
Köszönettel.:Ancsusz
(#) erbe válasza ancsusz hozzászólására (») Dec 14, 2017 /
 
Te csak a végleteket nézed, de nem említed a feltételeidet. Azaz, mi van a PC-idben, körülöttük és mire használjátok őket.
Nem ökölszabály, csupán tapasztalat.: Átlagos felhasználás, pl. hivatal, könyvelőiroda, raktár, számlázás, ... Azaz munka.
1 gép elmegy 300 VA szünetmentesről. Kettőhöz 400-500 VA elegendő. Hármat elbír a 600 VA. Mindez már a régi képcsöves monitorokkal is működött. Gépteremben a szerver és 5 db felhasználói gép kiszolgálására 2000-es szünetmentest raktak 2001-ben, amikor már általános volt a VGA monitor. A szünetmentes a külön dobozban elhelyezett akkupakkjával 30 percet mutatott az áramszünet kezdetén.
9 évig szervizes voltam, ebből 3 év szervizvezető, 16 évig rendszergazda.
Különleges példa a 286-os korszakból.: Reggel beszóltak, hogy sipákol valami a gépteremben. Délután 1-re értem oda. 3 gép ment monitorostul az 500 W-os online szünetmentesről. Trakis. ! Alkalmanként még nyomtattak is. Reggel valami lecsapta az automatát. A 4 db 55 Ah autóindító akku (Zsiguli) még bírta.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2017
(#) Chipmunk1960 válasza ancsusz hozzászólására (») Dec 14, 2017 /
 
Szia, Az UPS-ek esetében egy csepptöltő van az akkumulátoroknak, alapesetben hálózatról üzemelnek, viszont áramkimaradás esetén elég gyorsan át tud kapcsolni akkumulátoros üzemmódra, amit a szgépek nem vesznek észre, s vissza, mikor újra megjelenik a hálózati fesz. Ilyenkor az intelligensebbek kivárnak egy kicsit, mert sokszor leold visszakapcsolás után a szolgáltatás megint, ha rövidzárlatot/túlterhelést érzékel a hálózaton. Ha kb 3x-orra sem sikerül, akkor tartósabb áramszünetre kell számítani, mert elkezdik keresni, Ha van bevethető villanyász a hibát, s kijavítani.
(#) ancsusz válasza erbe hozzászólására (») Dec 14, 2017 / 1
 
" Azaz, mi van a PC-idben"

Röviden és tömören:Egy csomó bigyóJa, meg propeller!
Nagyon sötét vagyok hozzá!
(#) Chipmunk1960 válasza ancsusz hozzászólására (») Dec 15, 2017 /
 
Annyit akart írni, ha 550W van a tápra írva, az a max teljesítményt jelenti, de korántsem biztos, hogy annyit is fogyaszt, inkább kevesebbet. Ez függ a benne lévő "bigyók" -tól. Főleg a játékra tervezett grafikus kártya szereti kajálni az áramot.
(#) Ge Lee válasza ancsusz hozzászólására (») Dec 15, 2017 /
 
Leírtam egy nagyon egyszerű és olcsó megoldást, de úgy látom feleslegesen. Az apróban hirdettek olcsón olyan szünetmenetest ami bőven megfelelne a feladatra. Ebből kellett volna venni kettőt (a két géphez), mindkettőbe új akkukat és meg is oldódott volna a probléma. Ehelyett szerintem görgetve lesz még néhány oldalon keresztül.
(#) ancsusz válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 15, 2017 /
 
Nem, nem feleslegesen, mert megnéztem a hirdetéseket, csak azt nem tudom hogy ha van "tiszta szinuszos" akkor a "nem tiszta szinuszos az rosszabb-e vagy csak más és nekem csak PC-hez (+lapos monitor, + ruter)melyik jó. Áramszünetkort nem nyomtatunk.Örülünk ha el tudjuk menteni a folyamatban lévő munkát. Játszani sem akarunk áramszünet idején.Bár megkérdeztem a gyereket, a videokártya adattáblája szerint 200W a felvétele.
(#) Ge Lee válasza ancsusz hozzászólására (») Dec 15, 2017 /
 
A PC-nek és perifériáinak nem kell szinuszos. Amelyikre azt írják hogy szinuszos, azoknak a többsége sem az. A szinuszos az áramköri szinten sokkal bonyolultabb, ennél fogva árban is teljesen más kategória, olyat nem kapni ennyiért.
(#) Gery78 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 15, 2017 /
 
Ha jól emlekszem akkor azt olvastam a Prohardveren a szünetmenteses topicban, hogy az aktív PFC-s tápok nen szeretik a négyszögjeles szünetmentest, megzavarja a vezérlését és eldurrannak. Ezért nekik szinuszos megtáplálás kell. De lehet hogy nem jól emlékszem.
(#) Chipmunk1960 válasza Gery78 hozzászólására (») Dec 15, 2017 /
 
Na ez megint valami újítás, amin mindenki jól jár, csak mi vesztünk... Az áramszolgáltató, /kivétel Germany, mert ott mindenképp!/ a kereskedő, stb....
(#) ancsusz válasza Gery78 hozzászólására (») Dec 15, 2017 /
 
Megint olyasmiről diskuráltok, ami nekem kínai.Miből lehet megtudni egy tápról hogy "aktív PFC-s"?
Melyik szünetmentes négyszögjeles és melyik hat vagy több, esetleg kevesebb szögjeles?Vagy a négyszög itt geometriai forma és nem a szögek száma?
(#) erbe válasza ancsusz hozzászólására (») Dec 15, 2017 /
 
Energiafogyasztásmérő
Több Energiafogyasztásmérő
Keresel valakit a környéken, akinek van ilyen vagy hasonló. Összedugod a gépeidet egy hosszabbítóba és beledugod ebbe. Elindítod a gépeket, majd úgy 10-15 perc múlva megnézed, mit mutat "W" betűvel a végén. Ennél az értéknél ~1,2-ször nagyobb szünetmentes kell neked. APC-ből ha ebben a méretben találsz Smart vagy SU... kezdetűt, az megfelel.
APC UPS
Következő: »»   28 / 43
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem