Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Visszarohanunk a fára, nem vesszük észre azon a szintünkön.
Bocs közben elszúrtam...a lényeg előbb körülnézek mielőtt írok, kérdezek, mondok satöbbi.
Semmi, csak eltereltem a figyelmet ( meg a beszégetést) arrol a kellemetlen témárol és igérem hogy ujra ilyet csak 823 év mulva fogok tenni.
![]() ![]() Amugy februárban minden napbol (H,K,Sz,Cs,P,Sz,V) pontosan 4 van. De ez minden 28 napos honapban elöfordul ![]()
Kárpotlásul egy valodi érdekesség. Egy mai napig müködö zoknikötö masina:
Jó. És mikor készült? A kép dátuma szerint ma.
![]()
Akkor miért hoztad fel? Annyira nem érdekes.
Mert ezen a fórumon nem politizálunk.
Pont.
A csernobili négyes blokk vezérlője belülről: ChNPP CR-4.
Elvitték kínába? Mert máshol ma zokni nem készül.
![]()
Vagy mégis készül. A lakóhelyemen jelenleg is vannak hasonló gépek, néhány éve biztosan üzemeltek. Talán most is kötnek zoknit, de erre rá kell kérdeznem. (Ha igen, azt is jó lenne tudni, kinek adják el.)
Vagy 20 éve volt szerencsém közelebbről szemügyre venni egy ilyet.
Igazi mechanikai remekmű.
Csinálnak, söt megrendelésre is - igaz nem olcson.
Valoban egy mechanikai remekmü, és látszik, hogy aki tervezte mindent tudott ugy a zoknirol mint a cérnárol, és nagyon otthon volt a mechanikában. Ez a gép is vagy 70 éves és érdekes modon hiba nélkül müködik. Amin elcsodálkoztam, egy kb 30 éves srác gondozza és programozza. ( ami itt temészetesen nem PCn történik, hanem mindenféle modulgyürükön és egy láncon, amibe a megfelelö szemeket kell berakni a minta szerint.)
Van olyan, hogy "Harisnya szemfelszedő gép". A nők neylonharisnyáinak lefutó szálait javították. Régen még ezt is javították, gondolom új ára komoly lehetett.
Nem hiszem, hogy valaki is tudja ma ennek a gépnek az árát, meg hát azota több pénznem is változott igy teljesen irreális lenne átszámolgatni. Nagyon valoszinü, hogy drága volt, de még ma is kb 3 perc alatt köt meg egy zoknit. ( érdekes modon a zoknik egy darabba jönnek ki a géoböl az alul levö edénybe. A "zoknicsövön" vannak bizonyos hurkok, amit kézzel kihuzva ( a szálat) a leválnak az egyes darabok. Egy másik gépen összevarrják a zokni végét és kész.
A különböző hirdető oldalakon 4-5 ezer pénzért kínálnak pár darabot eladásra.
Találtam is, nem gondoltam volna, hogy még létezik ilyen. Köszi az infót.
Egy uj dobozkával gyarapodtunk, ami eddig mindenkit jol elszorakozatatott.
A doboz meg a szerkezet maga teljesen értelmetlen, de mégis mindenki ezzel van elfoglalva. Ez egy fekete doboz rajta egy kapcsoloval. Eddig mindenki, aki látta, bekapcsolta. Erre nagy meglepetésére a dobozbol kinyul egy ujj és kikapcsolja magát. ![]() (Söt már van némi haszna is, azota családunk egyes tagjainak eszébe jut, hogy máshol sem árt kikapcsolni a világitást, ha már nem kell.)
Saját gyártmány?[off] Létezik belőle advanced verzió is..... Pld: ilyen...[/off]
Errefelé már volt róla szó. Ha esetleg valaki szeretne építeni ilyet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |