Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Androidos okos telefonok
Szerintem cseréld le a gyorstöltőt egy sima, 1-2A körüli 5V-os töltőre. A gyorstöltőt meg csak akkor használd, ha feltétlenül szükséges. Persze csak ha hosszabb élettartamot szeretnél
![]()
A gyári töltők is ennyit tudnak, ezzel valósítják meg a gyorstöltést.
Nem teljesen. A gyorstöltés az az, amikor a telefon mondja meg a töltőnek, hogy mekkora feszültséget adjon. Erre van több szabvány is, ami gyártónként eltér, de a legelterjedtebb a Qualcomm féle. Bővebben: Link
Ettől függetlenül a telefon mindig gyorstöltéssel kezd, kb. 80 % töltöttségnél lassít. Egyszerűen több áramot vesz fel a töltőből (mértem). Mindezt a gyári, fixen 5 V-os töltőből.
Hát nem tudom, hogy mit értesz gyorstöltés alatt. A legtöbb mai okostelefonba 2000mAh-nál nagyobb akkut raknak, tehát ha 2A-el tölt, az is csak 1C alatti töltést jelent.
Na ezt megint babonának gondolom. Amikor a telefon 0%-on van és kikapcsol, az akkuban még van minimum 3,5 V. Ez közel sem lemerült állapot az akku szempontjából. Csak a telefon áramköreinek kevés a megfelelő működéshez.
Ez nagyon igy van. A belsö elektronika ügyel az akkura meg a töltésre is. Ebbe kétlem, hogy be tudsz avatkozni, és általában ugy vannak a dolgok beállitva, hogy a maximumot kapd a telefonbol.
A LIPOnak nem árt a rátöltés - ez az egyetlen amit kezelni tudnál ( csak akkor töltöd, amikor már majdnem halott a telefon). Esetleg letölthetsz megfelelö akkumanagement APP-ot ami figyeli a kapacitást meg a telefonhasználatot és igyekszik optimalizálni a dolgokat. (Néha sikerül is . .. ![]()
Régebbi telefonon tapasztaltam, ha teljesen kimerítettem és utána fullra feltöltöttem, 2 nappal kevesebb ideig bírta egy töltéssel, mintha az említett 20% ról indítottam a töltést. (és több alkalommal előfordult.) Amúgy a LION akkuk leírását olvasgatva is találkoztam az említett nem teljesen kimerítve, nem szakadásig feltöltve üzemmód a legkedvezőbb élettartam szempontjából.
Én nem az akku leírásokkal akarok vitatkozni. Csak azt állítottam, hogy amikor a telefon kikapcsol, az akku még nincs lemerülve teljesen. Ezért nem látom értelmét a "20%" figyelgetésének. Én nem tapasztaltam összefüggést a telefon által jelzett különböző töltöttségi szint szerinti töltés és az üzemidő között.
Az emberek az kapacitás 16-20%-nál kapnak a töltö után. Ez azonban nem az akku kapacitását jelenti, hanem a használati kapacitást, mert 0%-l a telefon mindenképpen lekapcsol. Azaz ez csak azt jelzi ki, hogy ilyen kapacitásnál nem fogj félorás csevegésbe.
![]()
Amit ajänlottam az egy 3. variáció. Amiket Te felsoroltál, azoknak a végeredménye azonos, se nem.segít, se nem ront!
Viszont a gyorstöltés biztosan többet roncsol mint a normál, mert valamennyivel több hő fejlődik a telefonban, a töltőelektronikában, az akkumulátorban (belső ellenállás miatt), és ez a hő káros. Ha nem sietős, akkor fogj egy 0.5-1A-t tudó töltőt, és azzal tölts. Ha sietős, akkor a gyorstöltővel.
A telefon gyári töltőjével is lehet normál vagy lassú töltést alkalmazni, csak a telefon menüjében ki kell kapcsolni a gyors töltés funkciót. Legalább is samuéknál így van. A gyári töltő adata pedig 9V 1.67A, 5V 2A.
Már nem emlékszem a számokra, de 80 %-os töltöttség után drasztikusan kevesebb áramot vett fel a telefon, mint előtte. Én normál töltés alatt a kb. 0,1 C értéket értem.
A 2 vagy tobb oras feltoltes mar normal toltesnek szamit neki.
Van ajánlás arra miként kell eltenni egy telefont. Semmi baja a réginek, de kaptam egy újat, és most azt használom. Elsősorban az akkumulátorra tekintettel kérdezem van-e valamilyen extra teendő, vagy csak simán kikapcsolom és kész.
Feltöltöd, majd a telefonból kivéve elrakod. Az én régi telefonom évek óta pihen a szekrényben, amikor eszembe jut (5-6 havonta) előveszem, bekapcsolom, utántöltöm ha kell.
Amit leteszek az egy Samsung Galaxi S6. Tehát az akkumulátort nem lehet belőle kivenni (házilag). De azért gondolom ennek ellenére el lehet tenni?
Elrakható, de eleinte nézz rá 1-2 havonta, hogy mennyit merül. Egy nagyon pici fogyasztása biztosan lesz a készülékben hagyva.
De csak 70%-ig töltsd, akkor tartósabb lesz az akku.
Ezek a telefonok nem foglaljoznak az akksival, lemerítik koppra, ha sok ideig nincs töltve. Az a pici állandó fogyasztás pontosan csak problémát okoz. Talán jobb lenne eladni/elajándékozni?
Ez azt jelenti, hogy nem lehet őket racionálisan tárolni?
Ha kivehető az akksi, akkor tudod tárolni őket. Ha beépített, akkor 1-8 havonta fel kell tölteni őket még kikapcsolt állapotban is (1 hónap: van nyugalmi áramfelvétel, 8 hónap: nincs/nagyon minimális nyugalmi áramfelvétel). Le is mérheted, kikapcsolt állapotban folyik-e áram, és ha igen, mennyi. Ahhoz is kell a belső procinak futnia néha/sleepben aludni, hogy meg tudja állapítani, hogy a bekapcsoló gomb megnyomásra került! Ez igényel egy nagyon minimális áramot.
A kiszedett akksit is néha fel kell tölteni, mert az is merül, ha nem is olyan gyorsan. Sőt ha nem figyel rá az ember, akkor képes addig merülni, hogy a benne levő elektronika már nem is engedi tölteni. (Sajnos jártam így. Igaz, ehhez akár éveknek is el lehet telnie.)
Elnézést a balga kérdésért, de tényleg szükségem lenne néhány támpontra, mert zavaros a dolog.
Milyen paraméterek döntik el egy telefon árát? Próbáltam összehasonlítani a családban lévő készülékek közül a Samsung galaxi A5-2017 és a S8 jelzésű készülékekeket. A kettő között több mint 3-szoros az árkülönbség az utóbbi rovására. És mégis az elsőnek jobb a kamerája elől-hátul egyaránt, nagyobb benne az akkumulátor kapacitása, és semmilyen leírt paraméterében nem rosszabb mint az S8. Egyedül a memóriájuk eltérő, mert az A5-ben 32 G, az S8-ban 64 G van alapból. Ráadásul kisebb lányom A5-je valóban minden tud látszatra, amit az S8. De akkor miért van köztük több mint 160.000 Ft különbség.
Presztízs (+marketing, azt is a vevô fizeti), kijelzô felbontás (akkor is ha szabad szemmel nem látod), számítási sebesség (nem amikor böngészed a netet rajta, hanem pl. 3D/VR játékoknál). A kamera képességeinek megítélése szubjektív lehet, fényerô (sötétben készíthetô kép), képstabilizálás, fókusz gyorsasága, videózás sebessége/felbontása. És így tovább.
Szia Alkotó.
Van egy pici rálátásom a dolgokra, 12 éve javítok Samsung mobilokat. Nehéz összehasonlítani 2 készülék árát, ha csupán csak a paramétereit nézzük. Az S sorozat a samsungnak mindig is a zászlóshajó volt, (leszámítva a note sorozatot) az ár egy nagy részét itt a brand képzi. Nap mint nap rengeteget szedek szét és javítok mindkét típusból. De sokkal sokkal többet az A5-ből. Az s8 sokkal minőségibb és jobb anyagokból és alkatrészekből épül fel, könnyebb szervizelni is. Nagyobb körülötte a hipe, drágábbak a szerviz eszközök hozzá. (Az s8 kijelzője annyiba kerül, mint az A5 összes alkatrésze együttvéve. Aztán...gondolj csak bele..melyik típusnak látod többet a reklámját? De mondok még.. s8 prémium típus, bejön egy ilyen a szervizbe, azonnal mindent eldobunk, és azt kezdjük javítani. Maximum 2-3 óra alatt meg kell csinálnunk. A5..hát jó esetben 2-3 nap...Arra törekszünk, hogy az ügyfél , akinek s8-a van, prémiumnak érezze magát, a többivel szemben. Persze ez mind bele van építve az árba. Nagyjából ennyi , de sokáig tudnám még mesélni.
Ha az említett paraméterek ennyire számítanak és fontosak, akkor miért nincsenek megadva? Miért nem hangsúlyozzák őket? A kamerával kapcsolatban csak a felbontásról van adat, első és hátsó kamera bontásban.
Különbség van a nagyvállalati alkalmazások támogatása terén is. Az átlag végfelhasználók ritkán találkoznak olyan képességekkel, mint készülék titkosítás, titkosított fájlok kezelése.
A kamera képességek terén általában a zászlóshajó termékbe (S8) kerülnek a jobbak (pl alacsony fényviszonyok vagy gyorsan mozgó tárgyak fényképezésére, jobb fókusz rendszer stb), a fordítottja nem gyakori. Önmagában a megapixelek száma a kamerában nem fog jobb képminőséget garantálni. Egy összehasonlítás a képességekről A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2017
És ehhez persze még az is hozzájön, hogy mindenki megveszi ezeket az okos dolgokat jó pénzért.Ami valljuk be teljesen felesleges, mert a benne lévő dolog felét ki sem használja senki.Az , amit egy ilyen készülékkel a legtöbbet csinál egy felhasználó az a telefonálás, és ehhez pont megfelelne egy gagyi nyomógombos telefon is , mert az is pont ugyan ezt teszi.Ez elmondható egyénként az okos tévékről is. Sok sok pénzért megvetetnek az emberekkel olyan dolgokat , amire valójában nincs is szükségük.De valahogy fel kell kelteni az emberek érdeklődését , hogy profit legyen, és üzlet belőle.De az , hogy kinek kell ennyi felesleges dolog egy készülékbe senkit sem érdekel , csak minél több tulajdonsággal rendelkezzen, hogy drágábban ellehessen adni.Nagyon régen egy ház árát csak az megdobta , ha már be volt vezetve a telefon.Ez is csak arra ment ki , hogy drágábban ellehessen adni a házat,és itt is az volt, hogy most telefont vegyen az ember vagy házat. Szóval a mai világban sincs ez másképp az emberek meggondolatlanul cselekszenek feleslegesen, amit ezek a multik ki is használnak rendesen.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |