Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Androidos okos telefonok

Témaindító: Igi13, idő: Feb 26, 2012
Lapozás: OK   29 / 64
(#) gerleimarci válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 19, 2017 /

Szerintem cseréld le a gyorstöltőt egy sima, 1-2A körüli 5V-os töltőre. A gyorstöltőt meg csak akkor használd, ha feltétlenül szükséges. Persze csak ha hosszabb élettartamot szeretnél
(#) Bakman válasza gerleimarci hozzászólására (») Dec 19, 2017 /

A gyári töltők is ennyit tudnak, ezzel valósítják meg a gyorstöltést.
(#) proba válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 19, 2017 /

És ne hagyd 20% alá merülni.
(#) gerleimarci válasza Bakman hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

Nem teljesen. A gyorstöltés az az, amikor a telefon mondja meg a töltőnek, hogy mekkora feszültséget adjon. Erre van több szabvány is, ami gyártónként eltér, de a legelterjedtebb a Qualcomm féle. Bővebben: Link
(#) Bakman válasza gerleimarci hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

Ettől függetlenül a telefon mindig gyorstöltéssel kezd, kb. 80 % töltöttségnél lassít. Egyszerűen több áramot vesz fel a töltőből (mértem). Mindezt a gyári, fixen 5 V-os töltőből.
(#) gerleimarci válasza Bakman hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

Hát nem tudom, hogy mit értesz gyorstöltés alatt. A legtöbb mai okostelefonba 2000mAh-nál nagyobb akkut raknak, tehát ha 2A-el tölt, az is csak 1C alatti töltést jelent.
(#) morgo válasza proba hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

Na ezt megint babonának gondolom. Amikor a telefon 0%-on van és kikapcsol, az akkuban még van minimum 3,5 V. Ez közel sem lemerült állapot az akku szempontjából. Csak a telefon áramköreinek kevés a megfelelő működéshez.
(#) Massawa válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 20, 2017 / 1

Ez nagyon igy van. A belsö elektronika ügyel az akkura meg a töltésre is. Ebbe kétlem, hogy be tudsz avatkozni, és általában ugy vannak a dolgok beállitva, hogy a maximumot kapd a telefonbol.
A LIPOnak nem árt a rátöltés - ez az egyetlen amit kezelni tudnál ( csak akkor töltöd, amikor már majdnem halott a telefon).
Esetleg letölthetsz megfelelö akkumanagement APP-ot ami figyeli a kapacitást meg a telefonhasználatot és igyekszik optimalizálni a dolgokat. (Néha sikerül is . .. )
(#) proba válasza morgo hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

Régebbi telefonon tapasztaltam, ha teljesen kimerítettem és utána fullra feltöltöttem, 2 nappal kevesebb ideig bírta egy töltéssel, mintha az említett 20% ról indítottam a töltést. (és több alkalommal előfordult.) Amúgy a LION akkuk leírását olvasgatva is találkoztam az említett nem teljesen kimerítve, nem szakadásig feltöltve üzemmód a legkedvezőbb élettartam szempontjából.
(#) morgo válasza proba hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

Én nem az akku leírásokkal akarok vitatkozni. Csak azt állítottam, hogy amikor a telefon kikapcsol, az akku még nincs lemerülve teljesen. Ezért nem látom értelmét a "20%" figyelgetésének. Én nem tapasztaltam összefüggést a telefon által jelzett különböző töltöttségi szint szerinti töltés és az üzemidő között.
(#) Massawa válasza morgo hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

Az emberek az kapacitás 16-20%-nál kapnak a töltö után. Ez azonban nem az akku kapacitását jelenti, hanem a használati kapacitást, mert 0%-l a telefon mindenképpen lekapcsol. Azaz ez csak azt jelzi ki, hogy ilyen kapacitásnál nem fogj félorás csevegésbe.
(#) Kovidivi válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

Amit ajänlottam az egy 3. variáció. Amiket Te felsoroltál, azoknak a végeredménye azonos, se nem.segít, se nem ront!
Viszont a gyorstöltés biztosan többet roncsol mint a normál, mert valamennyivel több hő fejlődik a telefonban, a töltőelektronikában, az akkumulátorban (belső ellenállás miatt), és ez a hő káros. Ha nem sietős, akkor fogj egy 0.5-1A-t tudó töltőt, és azzal tölts. Ha sietős, akkor a gyorstöltővel.
(#) Travolta válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

A telefon gyári töltőjével is lehet normál vagy lassú töltést alkalmazni, csak a telefon menüjében ki kell kapcsolni a gyors töltés funkciót. Legalább is samuéknál így van. A gyári töltő adata pedig 9V 1.67A, 5V 2A.
(#) Bakman válasza gerleimarci hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

Már nem emlékszem a számokra, de 80 %-os töltöttség után drasztikusan kevesebb áramot vett fel a telefon, mint előtte. Én normál töltés alatt a kb. 0,1 C értéket értem.
(#) szsrobert hozzászólása Dec 20, 2017 /

A 2 vagy tobb oras feltoltes mar normal toltesnek szamit neki.
(#) Alkotó hozzászólása Dec 23, 2017 /

Van ajánlás arra miként kell eltenni egy telefont. Semmi baja a réginek, de kaptam egy újat, és most azt használom. Elsősorban az akkumulátorra tekintettel kérdezem van-e valamilyen extra teendő, vagy csak simán kikapcsolom és kész.
(#) lelkes amatőr válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 23, 2017 /

Feltöltöd, majd a telefonból kivéve elrakod. Az én régi telefonom évek óta pihen a szekrényben, amikor eszembe jut (5-6 havonta) előveszem, bekapcsolom, utántöltöm ha kell.
(#) Alkotó válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Dec 23, 2017 /

Amit leteszek az egy Samsung Galaxi S6. Tehát az akkumulátort nem lehet belőle kivenni (házilag). De azért gondolom ennek ellenére el lehet tenni?
(#) lelkes amatőr válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 23, 2017 /

Elrakható, de eleinte nézz rá 1-2 havonta, hogy mennyit merül. Egy nagyon pici fogyasztása biztosan lesz a készülékben hagyva.
(#) gerleimarci válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Dec 24, 2017 /

De csak 70%-ig töltsd, akkor tartósabb lesz az akku.
(#) Kovidivi válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Dec 24, 2017 /

Ezek a telefonok nem foglaljoznak az akksival, lemerítik koppra, ha sok ideig nincs töltve. Az a pici állandó fogyasztás pontosan csak problémát okoz. Talán jobb lenne eladni/elajándékozni?
(#) Alkotó válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 24, 2017 /

Ez azt jelenti, hogy nem lehet őket racionálisan tárolni?
(#) Kovidivi válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 24, 2017 /

Ha kivehető az akksi, akkor tudod tárolni őket. Ha beépített, akkor 1-8 havonta fel kell tölteni őket még kikapcsolt állapotban is (1 hónap: van nyugalmi áramfelvétel, 8 hónap: nincs/nagyon minimális nyugalmi áramfelvétel). Le is mérheted, kikapcsolt állapotban folyik-e áram, és ha igen, mennyi. Ahhoz is kell a belső procinak futnia néha/sleepben aludni, hogy meg tudja állapítani, hogy a bekapcsoló gomb megnyomásra került! Ez igényel egy nagyon minimális áramot.
(#) goreny válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 24, 2017 /

A kiszedett akksit is néha fel kell tölteni, mert az is merül, ha nem is olyan gyorsan. Sőt ha nem figyel rá az ember, akkor képes addig merülni, hogy a benne levő elektronika már nem is engedi tölteni. (Sajnos jártam így. Igaz, ehhez akár éveknek is el lehet telnie.)
(#) Alkotó hozzászólása Dec 26, 2017 /

Elnézést a balga kérdésért, de tényleg szükségem lenne néhány támpontra, mert zavaros a dolog.
Milyen paraméterek döntik el egy telefon árát? Próbáltam összehasonlítani a családban lévő készülékek közül a Samsung galaxi A5-2017 és a S8 jelzésű készülékekeket. A kettő között több mint 3-szoros az árkülönbség az utóbbi rovására. És mégis az elsőnek jobb a kamerája elől-hátul egyaránt, nagyobb benne az akkumulátor kapacitása, és semmilyen leírt paraméterében nem rosszabb mint az S8. Egyedül a memóriájuk eltérő, mert az A5-ben 32 G, az S8-ban 64 G van alapból.
Ráadásul kisebb lányom A5-je valóban minden tud látszatra, amit az S8. De akkor miért van köztük több mint 160.000 Ft különbség.
(#) KBal76 válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 26, 2017 /

Presztízs (+marketing, azt is a vevô fizeti), kijelzô felbontás (akkor is ha szabad szemmel nem látod), számítási sebesség (nem amikor böngészed a netet rajta, hanem pl. 3D/VR játékoknál). A kamera képességeinek megítélése szubjektív lehet, fényerô (sötétben készíthetô kép), képstabilizálás, fókusz gyorsasága, videózás sebessége/felbontása. És így tovább.
(#) kocsgab002 válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 26, 2017 / 1

Szia Alkotó.
Van egy pici rálátásom a dolgokra, 12 éve javítok Samsung mobilokat. Nehéz összehasonlítani 2 készülék árát, ha csupán csak a paramétereit nézzük. Az S sorozat a samsungnak mindig is a zászlóshajó volt, (leszámítva a note sorozatot) az ár egy nagy részét itt a brand képzi. Nap mint nap rengeteget szedek szét és javítok mindkét típusból. De sokkal sokkal többet az A5-ből. Az s8 sokkal minőségibb és jobb anyagokból és alkatrészekből épül fel, könnyebb szervizelni is. Nagyobb körülötte a hipe, drágábbak a szerviz eszközök hozzá. (Az s8 kijelzője annyiba kerül, mint az A5 összes alkatrésze együttvéve. Aztán...gondolj csak bele..melyik típusnak látod többet a reklámját? De mondok még.. s8 prémium típus, bejön egy ilyen a szervizbe, azonnal mindent eldobunk, és azt kezdjük javítani. Maximum 2-3 óra alatt meg kell csinálnunk. A5..hát jó esetben 2-3 nap...Arra törekszünk, hogy az ügyfél , akinek s8-a van, prémiumnak érezze magát, a többivel szemben. Persze ez mind bele van építve az árba. Nagyjából ennyi , de sokáig tudnám még mesélni.
(#) Alkotó válasza KBal76 hozzászólására (») Dec 26, 2017 /

Ha az említett paraméterek ennyire számítanak és fontosak, akkor miért nincsenek megadva? Miért nem hangsúlyozzák őket? A kamerával kapcsolatban csak a felbontásról van adat, első és hátsó kamera bontásban.
(#) latyakosa válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 26, 2017 /

Különbség van a nagyvállalati alkalmazások támogatása terén is. Az átlag végfelhasználók ritkán találkoznak olyan képességekkel, mint készülék titkosítás, titkosított fájlok kezelése.
A kamera képességek terén általában a zászlóshajó termékbe (S8) kerülnek a jobbak (pl alacsony fényviszonyok vagy gyorsan mozgó tárgyak fényképezésére, jobb fókusz rendszer stb), a fordítottja nem gyakori. Önmagában a megapixelek száma a kamerában nem fog jobb képminőséget garantálni.
Egy összehasonlítás a képességekről
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2017
(#) eyess válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 26, 2017 / 1

És ehhez persze még az is hozzájön, hogy mindenki megveszi ezeket az okos dolgokat jó pénzért.Ami valljuk be teljesen felesleges, mert a benne lévő dolog felét ki sem használja senki.Az , amit egy ilyen készülékkel a legtöbbet csinál egy felhasználó az a telefonálás, és ehhez pont megfelelne egy gagyi nyomógombos telefon is , mert az is pont ugyan ezt teszi.Ez elmondható egyénként az okos tévékről is. Sok sok pénzért megvetetnek az emberekkel olyan dolgokat , amire valójában nincs is szükségük.De valahogy fel kell kelteni az emberek érdeklődését , hogy profit legyen, és üzlet belőle.De az , hogy kinek kell ennyi felesleges dolog egy készülékbe senkit sem érdekel , csak minél több tulajdonsággal rendelkezzen, hogy drágábban ellehessen adni.Nagyon régen egy ház árát csak az megdobta , ha már be volt vezetve a telefon.Ez is csak arra ment ki , hogy drágábban ellehessen adni a házat,és itt is az volt, hogy most telefont vegyen az ember vagy házat. Szóval a mai világban sincs ez másképp az emberek meggondolatlanul cselekszenek feleslegesen, amit ezek a multik ki is használnak rendesen.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2017
Következő: »»   29 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem