Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Altium Designer
 
Témaindító: Pavel, idő: Feb 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   42 / 47
(#) Andrew9468 válasza StefuPeti hozzászólására (») Márc 18, 2017 /
 
Szia!
Nyákokat kellene tervezni. Nem lenne túl bonyolult. Pár ötlet, mely régóta húzódik.
Ráérné ilyenre?
Üdv
(#) Andrew9468 válasza StefuPeti hozzászólására (») Márc 18, 2017 /
 
Amennyiben lehet, akkor a link által fellelt email címre írjál légyszi!
(#) neoone hozzászólása Ápr 10, 2017 /
 
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy a 2017-es alitumban importálással eagle fájlokból készítek nyák tervet. De most beleütköztem abba a problémába, hogy a bottom rétegen lévő ellenállás körül a top rétegen is megjelenik a clearance távolság. Ez mitől lehet? A másik dolog pedig, hogy teliföld esetén nem csatlakoztatja automatikusan az egyik ellenállást a teliföldhöz.
(#) cross51 válasza neoone hozzászólására (») Ápr 10, 2017 /
 
Szia!

Ki próbáltam én is nálam is hasonló a probléma.
A héten, valószínűleg ki tudom deríteni, hogy mi csinálunk-e rosszul valamit, vagy esetleg az AD17 hibája.
(#) Norberto válasza cross51 hozzászólására (») Ápr 10, 2017 /
 
Az egyes rétegek átnézésével nem lehet kideríteni ezt esetleg? Az adott alkatrész tulajdonságainál emlékeim szerint látni lehet az érintett rétegeket. Pl. top vagy bottom overlay, stb.

Esetleg összehasonlítani másik, de hasonló méretű és footprint típusú alkatrésszel?
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2017
(#) neoone válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 11, 2017 /
 
Próbáltam a rétegekkel variálni, de nem járt sikerrel. Az az érdekes, hogy ugyan ezzel a módszerrel készítettem terveket a 16-os verzióval és ott semmi gond nem volt.
(#) cross51 válasza neoone hozzászólására (») Ápr 13, 2017 / 1
 
Eagle barátunknak van két olyan rétege hogy t és b keepout.
Az Altium meg ezeket keepout layer-nek veszi.
Az Altium-ban kicsit más szerepe van mint az eagle-ben, és ahol keepout van ott kivágja a poly-t.
Nálam a megoldás az volt, hogy az érintett lib-et (rlc) is importáltam az Altium-ba és egy find similar object-el (whole libary legyen bepipálva) kijelöltem az összes keepout-ot majd töröltem-őket, update libary és megszűnt a probléma.
(#) StefuPeti hozzászólása Ápr 15, 2017 /
 
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Azt szeretném elérni, hogy a DIP tokos IC-ket csak a bottom oldalon kösse be. Az alkatrész könyvtáramba már létrehoztam olyan DIP tokos IC-t ahol csak a bottom oldalon raktam forrszemeket, kivettem a pipát a platted négyzetből, de még mindig bekötözgeti a top oldalon mikor ott nincs is forrszem.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Norberto válasza StefuPeti hozzászólására (») Ápr 15, 2017 /
 
Bár már rég használtam igazából ezt a progit, de egy ötlet: esetleg a top oldalon létre kéne hozni az IC külső éleit magában foglaló téglalapot, keepout layer típusú rétegen definiálva.
(#) cpt.zoltan.simon válasza StefuPeti hozzászólására (») Ápr 16, 2017 /
 
Én megnézném a furat típusát. Mondom ezt azért, mert egy SMT pad-et nem huzaloz a túloldalon. Miért? Mert nem vezet oda furat (és furat-fém). Ilyen formán a pad mérete (még a top oldalon is) lényegtelen, legfeljebb a panel használhatatlan.
És a furatoknak is van tulajdonsága, nem is kevés. Én ott tapogatóznék, a lbrary editor-ban. Van egy opció a furatnál hogy "plated".
Nekem most nincs amin kipróbáljam, de próbáld meg kivenni onnan a pipát, akkor (lehet) nem érzékel fémet a nem kívánt oldalon.
(#) neoone válasza cross51 hozzászólására (») Ápr 16, 2017 /
 
Köszi, majd kipróbálom de most egyenlőre letöröltem és visszaraktam a 16-ost. Egyébként annak nem volt gondja az említett rétegekkel.
(#) neoone válasza neoone hozzászólására (») Ápr 21, 2017 /
 
Nos kipróbáltam, ezeket a rétegeket hagytam csak bekapcsolva. A helyzet változatlan. Újra telepítettem a 16-os és a 17-es verziókat is, mindkettőnél ez a helyzet. Ötlet?

rétegek.jpg
    
(#) cross51 válasza neoone hozzászólására (») Ápr 21, 2017 /
 
Az, hogy melyik réteget, hagyod bekapcsolva az lényegtelen mivel az összes réteget (vagy nagyjából az összeset) be fogja importálni.
Írtam a megoldást, hogy a lib-eket is húzd be importnál, és ami keepout rétegen van az alkatrészeken azt törölt, fárasztó lehet 17 nél, nem tudom, hogy ez most bug vagy mi.
De ha a 16-ban nem kell semmit szenvedni akkor lehet azzal egyszerűbb.
(#) cpt.zoltan.simon hozzászólása Máj 7, 2017 /
 
Sziasztok!

Single sheet rajzot csinálok AD17-ben. HA multi-sheet lenne, és lenne benne Sheet symbol, akkor az al-rajzban található alkatrészek, PCB editorban külön definiált room-ban lennének találhatók.
Azt már meg tudtam csinálni hogy PCB-ben Component Class és az osztályba bepakolom az alkatrészeket majd a Class-t egy Room Definition(keep inside) - hoz kapcsolom.

A kérdésem arra irányulna, hogy mindezt hogy tudom megtenni még a SCH-ban, annélkül hogy hierarchikus rajzot kellene csinálnom 4 alkatrészért pl.

Az oka az egésznek az, hogy tervezési fázisban a logikailag egybe tartozó alkatrészeket külön sarokban véglegesre huzalozom, utána pedig a blokkok lesznek összetolva.
(#) HTEurep válasza cpt.zoltan.simon hozzászólására (») Máj 8, 2017 / 2
 
Szia!

Két lépésben megvalósítható:

1. Hozzá kell adnod az alkatrészekhez egy ClassName nevű paramétert. A paraméter értéke (Value) legyen az alkatrészosztály neve. A paraméterhozzáadást megteheted az alkatrészeknél egyesével, kézzel, vagy a Tools > Parameter Manager ablakot használva is.

2. Be kell kapcsolni, hogy az 1. lépésben létrehozott paraméterek alapján létrejöjjenek új Class-ok. Ezt a Project > Project Options ablak Class Generation fülén tudod megtenni. Itt alul, a User-Defined Classes részen kell bepipálni a "Generate Component Classes"-t, esetleg a "Generate Rooms for Component Classes"-t is, ha szeretnéd.
(#) sdrlab hozzászólása Júl 17, 2017 /
 
Sziasztok!
Szeretnék Altiumban logót elhelyezni a NYÁK-on. állítólag létezett erre valami logo creator script akármi...de a gépemen semmi ilyesmi nincs feltelepülve.
Van erre valami egyszerű mód, esetleg külső program, amivel ez megoldható ? (14.1-es verzióm van)
(#) StefuPeti válasza sdrlab hozzászólására (») Júl 17, 2017 / 1
 
Szia. Szeretnék neked segíteni,de sajnos nem működik a programom amivel régen sikerült logót csinálnom. Szerintem akkor még Win XP volt a gépem volt, most pedig Win7 64 bites rendszerem van. Ha gondolod szívesen odaadom a programot, kísérletezz vele. Küldök egy képet amit most csináltam neked, hogy nem csak úgy üresen beszélek. A nevem logóját szoktam egy üres helyre betenni. Azért csináltam többféle méretben mert nem mindig van üres terület. A kuka logót is akkor csináltam
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2017
(#) Petjaa válasza sdrlab hozzászólására (») Júl 17, 2017 / 2
 
Szia!
A mellékletbe csatolom a scriptet. AD16-al tesztelve, működik a mellette lévő Altium logóval. Üdv, Petjaa
(#) sdrlab hozzászólása Júl 17, 2017 /
 
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!

Petjaa, működik a program, kipróbáltam a tesztlogóval...a többi már remélhetően gyerekjáték csak
(#) lóri hozzászólása Júl 27, 2017 /
 
Sziasztok!
Van-e megoldás arra, hogy egy gerber file-t pcb rétegként működtessek.
A feladat az, hogy egy nagy panelt le kell másolni, mert eltörött.
Van róla pdf, amit át lehet alakítani gerber-ré, viszont sok felesleges szöveg meg körvonalrajz is gerber-ré alakulna. Ha betudnám tenni mondjuk top layer-nek ezt a gerber-t, akkor át tudnám rajzolgatni a bottom layer-re a vezetőket és az alkatrészek helyét sem kéne kiméregetni.
Vagy van erre más megoldás?
(#) HTEurep válasza lóri hozzászólására (») Júl 27, 2017 / 1
 
Szia!
Arra van megoldás, hogy gerberből PcbDoc-ot csinálj. A Camtastic Editor File > Export > Export to PCB parancsát kell hozzá használni, néhány trükkel és beállítással.
Ha feltöltöd / elküldöd a fájlt, megpróbálom átalakítani. Ha nem tudod, akkor leírom a lépéseket.
(#) lóri válasza HTEurep hozzászólására (») Júl 27, 2017 /
 
Szia!
Rendben, köszönöm, utánanézek.
(#) Pafi válasza lóri hozzászólására (») Júl 27, 2017 / 1
 
Létezik képet vízszintes sávokká konvertáló program Altiumhoz. Nem tudom a nevét, de neten találta egy kollégám.
(#) gepesz13 hozzászólása Szept 6, 2017 /
 
Sziasztok!
Altium Designer Summer 09 -ben hogyan lehet egy Junctiont kijelölni? Ha rákattintok akkor mindíg a metsződő vonalakat ajánlja fel.
Üdv és Köszi
(#) ativagyok hozzászólása Dec 14, 2017 /
 
Sziasztok!
Van egy régebbi PCB project-em, amit most módosítok. Amikor a kapcsolási rajz módosításait átimportálom a PCB-re, több olyan sor is van az Engineering Change Order ablakban, hogy eltávolít egy alkatrészt, amit aztán hozzá is ad, annak ellenére, hogy ezek nem változtak:
Remove Components:
C23
C10
...
Add Components:
C23
C10

Ez azért probléma, mert a PCB terven ezeket az alkatrészeket újra el kell helyeznem, miközben az importálás előtt már helyén voltak. Mi okozhatja ezt a jelenséget?
(#) HTEurep válasza ativagyok hozzászólására (») Dec 18, 2017 /
 
Szia!

PcbDoc-ot megnyitva a szinkronizálás előtt a Project > Component Links ablakban párosítsd azokat az alkatrészeket, melyek összetartoznak. Ha ezeket összekötötted (és a jobb oldali listában szerepelnek), csak azután futtasd le a szinkronizálást.
(#) sdrlab hozzászólása Dec 19, 2017 /
 
Sziasztok!

Számos NYÁK-ot terveztem már az Altiumban, de eddig nem tűnt fel, hogy a gerber fileok között alapban nincs meg a keep out layer! Pontosabban legenerálódik az(nyilván megfelelő pipaállásnál), csak éppen üres. Eddig így küldtem gyártásra, és nem is jelzett vissza senki sem, hogy hiányzik ez belőle.
Most először a kínainál akartam gyártatni, és meglepetésemre visszadobta a tervet, mondván hiányzik ez a réteg. Megnéztem, és valóban üres a file.

Namost, akkor az Altiumban ezt nekem kell külön megrajzolnom a multilayer után még a keep out layeren is ? vagy valamit nem jól állítok be ? Hogy is van ez ?
(#) HTEurep válasza sdrlab hozzászólására (») Dec 19, 2017 /
 
Szia!

Alapból a Keep Out rétegnek üresnek is kell lennie, hacsak Te nem teszel rá dolgokat. Régen volt használható arra, hogy a körvonal rajzát tartalmazva egy Clearance szabály beállatásával távolságot tartson a program a NYÁK szélétől. De erre most már külön tervezési szabály létezik.

Ha a NYÁK körvonalát szeretnéd gerber-ként elküldeni, akkor arra javaslom használj egy plusz Mechanical réteget. A Design > Board Shape > Create Primitives from Board Shape paranccsal körbe tudod rajzoltatni a NYÁK-ot.
(#) sdrlab hozzászólása Dec 19, 2017 /
 
Nem én szeretném, hanem a kínai kéri, hogy legyen meg ez is, mert így nincs körvonala a NYÁK-nak, és hát a körbevágáshoz nem ártana tudni a körvonalat is!
Azt sem értem, hogy a multilayernek mi a funkciója, ha nem az, hogy az a réteg minden más rétegre is felkerül, így többek között a körvonal rétegre is. De szemlátomást nem így van.
Mondjuk az sem világos, ha ez eddig is hiányzott(mert én ugyan nem hoztam létre "feleslegesen"), akkor mi alapján tudták körbevágni az eddigi gyártók ?!
(#) HTEurep válasza sdrlab hozzászólására (») Dec 20, 2017 / 1
 
A Multi Layer-nek az a funkciója, hogy a rajta lévő dolgok minden Signal rétegre rákerülnek.
Legjobb, ha egy Mechanical rétegre generáltatsz egy körvonalat, és a gerberkészítéskor azt a körvonalat mindegyik gerberhez hozzáteszed.
Következő: »»   42 / 47
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem