Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning
 
Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   233 / 277
(#) at22 válasza Ktulu hozzászólására (») Dec 2, 2017 /
 
Ok. Holnap kiszedem és lemérem azokat is majd írok.
(#) Ktulu válasza at22 hozzászólására (») Dec 2, 2017 1 /
 
Kapacitásukat is mérd meg, ha van mivel.
(#) at22 válasza Ktulu hozzászólására (») Dec 4, 2017 /
 
Szia. kicseréltem a 4db kondit rossz volt mind, és jo lett hála neked. köszönöm szépen a fáradtságodat.
(#) Ktulu válasza at22 hozzászólására (») Dec 4, 2017 / 1
 
Türelem rózsát terem. Ügyes voltál.
(#) arion hozzászólása Dec 8, 2017 /
 
Üdv Mindenki.
Segítségre lenne szükségem, mert AMD-s laptoppal még nem volt dolgom.
Adott egy Asus K70 AD laptop ami egyik nap működött másnap már nem. A gép bekapcsol, ha egy ideig hagyom melegedni a processzor bemelegszik és beindul a hűtőventillátora is de a 17,3-as LED kijelző teljesen sötét marad, egy moccanás sincs rajta. A videokártyája egy radeon 4570 MXM2 foglalatban. Elsőre a kártyára gyanakodtam de ami nagyon furcsa nincsenek hiba csipogások. Ha emlékeim nem csalnak minden laptopnak csipognia kellene ha üresek a memóriafoglalatok. Egyre inkább a processzor meghibásodására gyanakszok de megerősítésre lenne szükségem, mivel AMD processzorom nincs kéznél azt szereznem kell (akár próba erejéig). A videokártya lenne rossz, vagy a processzor? A videokártya minden tápfeszültséget megkap.
(#) geniusmax hozzászólása Dec 10, 2017 /
 
Sziasztok!
Érdeklődöm hogy van-e valakinek rossz Dell Inspiron 5110 ( cn-0j2ww8 ) alaplapja amiről lehetne bontani félvezetőt ami a képen van ugyanis a jelenlegi lap nem bírta a pepsi-t és zárlat keletkezett.
Pontos neve az alkatrésznek: SIR462DP-T1-GE3-GP, 1DB-ra lenne szükségem, külföldi beszerzést már néztem de tárgytalan számomra.
(#) arion válasza geniusmax hozzászólására (») Dec 10, 2017 /
 
Nem akarlak elkeseríteni de nem csak az az alkatrész ment tönkre... volt már a kezemben kv, kóla által elhalálozott alaplap, és az egész 5V-os vonalat cserélnem kellett, fetek, vezérlők kondik, usb korlátozók stb.... A másik meg az hogy a kóla ha nem takarítottad ki azonnal alaposan mindenhonnan, később pár hónap múlva fogja kifejteni áldásos hatását massziv korrozió, alkatrészlábak furatgalvánok és vezetősávok felzabálása formájában, mivel a kólában foszforsav van ami igen agresszív anyag.
(#) geniusmax válasza arion hozzászólására (») Dec 10, 2017 /
 
a kóla maradványait letisztítottam szemmel látható egyéb sérülés nincs a lapon nem volt hónapokig úgy a laptop hogy állt volna benne a kóla maradvány. volt még 1 alkatrész ami zárlatos vagy csak a lapon lévő zárlat miatt forrósodott ( TPS51123RGER-GP ) ezt leszedtem de még továbbra is fenn áll a zárlat mert 1db 390µF 2,5V kondi lábainál a multiméter sípol és több smd kondinál is. egyenlőre ez van.
(#) arion válasza geniusmax hozzászólására (») Dec 10, 2017 /
 
Ne szakadásmérést használj!!!! Mindig ellenállást mérj! Vannak esetek amikor párszor 10 ohm is helyes érték, amit te zárlatnak azonosíthatsz. Minden fetnél mérj ellenállást, minden elektrolitkondin, és minden tekercsen is a földhöz képest. A TPS egy tápvezérlő, normál esetben nem melegszik, ha forró akkor vagy hibás és vagy zárlatos vagy ő vagy más is. Ilyen esetekben 99% hogy a TPS döglött sajnos.
De csak akkor derül ki ha szétkapcsolod a tápvonalakat, kiveszed a tekercseket és pl a forrósodó TPS-t. MIvel ez egy 5x5mm-es minden oldalon alul lábazott + az alján a hütőfelület is forrasztott csak forrólevegős állomással szedhető le, cserélhető ki. Én ilyen zárlatgyanús esetben azzal kezdem hogy szétkapcsolom az összes készenléti tápfeszültséget... leforrasztom a megfelelő óncseppeket az erre a célra létrehozott pontokról és mérek mindent hogy hol a zárlat.
(#) geniusmax válasza arion hozzászólására (») Dec 10, 2017 /
 
értem és köszi az infót! viszont a lapot nézve nem látok olyan óncseppeket amit írtál, helyette a rézfólia van egyben kötve ahol szerintem óncseppnek kellene lennie. A TPS leszedve bal oldalt a képen.
(#) arion válasza geniusmax hozzászólására (») Dec 10, 2017 /
 
Hát igen, itt megspórolták ezt a lehetőséget, akkor marad a tekercs eltávolítása a mérés idejére. Szépen leszedted a TPS-t.... a neheze az új felforrasztása lesz. A leszedett tekercs mindkét oldalán mérj ellenállást, igy kiderül merre keresd a hibát.
(#) Chipmunk1960 válasza geniusmax hozzászólására (») Dec 16, 2017 /
 
Szia, Van pár bontott Dell deszkám, csak a jelölésen nem igazodok ki, az "R462" -t keressem rajtuk?
(#) Chipmunk1960 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 16, 2017 /
 
Lemaradt a vége....K03B9-K03D4 komplementert találtam, de a googli ugyazt dobta ki, mint amit Te megadtál rá.
(#) Chipmunk1960 válasza arion hozzászólására (») Dec 17, 2017 /
 
Gondolom azért nincs befestve a fólia, hogy ott kell szikével vágni, majd könnyen visszaforrasztható.
(#) Moderátor hozzászólása Szasza9668 hozzászólására (») Dec 17, 2017
 
Ennek csak az apróhirdetési részben van létjogosultsága!
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2017
(#) arion válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 17, 2017 /
 
Szia.
Ezen a lapon kicsit feljebb, kértem segítséget amire eddig még nem volt senkitől válasz. Tudnál segíteni? Előre is köszi. Addig eljutottam, hogy próba processzorral is ugyanaz történik, a hiba maradt. Egy kölcsön videokártyával a bekapcsolás pillanatától fullon megy a procihűtő, mint ha nem érzékelni az mxm kártyát ( ami egyébként az 5520-as laptopban hibátlan). A saját VGA-m viszont az 5520-as laptopban nem csinál semmit. Jelenleg a kör bezárult, tanácstalan vagyok.
(#) elactrofan válasza arion hozzászólására (») Dec 18, 2017 /
 
Szia!

AMD-s lap se különbözik semmibe az INTEL-től ugyan úgy kell javítani stb...

1:nem minden lap csipog Asus egyáltalán nem csipog
2 Külsőn sincs kép?
3 BIOS flash volt?
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2017
(#) Chipmunk1960 válasza arion hozzászólására (») Dec 18, 2017 /
 
Szia, Hát AMD-s géppel nem sok dolgom volt, kerültem, ahogy csak tudtam. Ez a kártyás VGA,
viszont nem egy hülyeség, csak 65€ az új ára, most vettem egy alig használt I3-at 200€ körül... Viszont ez a hibakeresés menetét nem befolyásolja.
Ha kiveszed a VGA-t, csipog? ha nem , vedd ki a RAM-ot. csipog? Lehet nem látsz képet, de a deszka elindul? Nyomsz folyamatosan egy billentyűt, csipog? Ha a proci elindul, melegednie kell. Ha hideg marad nem megy. Vedd ki a foglalatból, azt fújd be finom kontatspray-el. Mikor visszateszed a foglalatba, kicsit segíts rá kézzel, az excenter-csavarnak, hogy jobban befeszüljön. Erről a deszkáról van szó? Ha továbbra sem indul a proci, s van skópod, próbálj valami jelet keresni, először a kavicson, majd a RAM lábai látszanak legjobban hozzáférhetőnek, az direkt buszon van a procival. BM&albch=DID%7D&src=google&albch=shopping&acnt=494-037-6276&isdl=y&albcp=913261809&albag=48743179105&slnk=&trgt=295990060787&plac=&crea=en32838382616&netw=g&device=c&mtctp=&gclid=Cj0KCQiAyNjRBRCpARIsAPDBnn0J7sv7gUoUJimS9TWoxk9V1WSufnn7Frz-JT4iiVQETb_fWWFkMm8aAncyEALw_wcB" target="_blank" rel="nofollow" >11€ egy proci bele, annyit talán megér kockáztatni, ha nem tudsz kölcsön, vagy egy seconhand servízt, ahol lenne, s kipróbálnák egy jóval, hogy indul-e? A GPU-val ugyanez a helyzet, az is erőteljesen melegszik ha működik. A szürke heatsink-paszta, nagyon hamar kiszárad, repedezett lesz, megfőhet alatta a chip, vagy megreped alatta a BGA balls.
(#) Chipmunk1960 válasza elactrofan hozzászólására (») Dec 18, 2017 /
 
Szia, Látod ezt nem tudtam, hogy az Asus, nem csipogós....
(#) elactrofan válasza arion hozzászólására (») Dec 18, 2017 /
 
Pont most van a kezem be egy ugyan ilyen laptop.
Ez ÉH hibás
Ezek a CPU- nem igen szoktam meghalni.
Tudsz áram felvételt mérni?
Mennyi az áram?
(#) arion válasza elactrofan hozzászólására (») Dec 18, 2017 /
 
SZia.
Külső monitoron sincs kép. Bios flash nem volt, egyik nap még működött, másnap már nem volt kép.
Áramfelvételt sajnos nem tudok mérni jelen állapotában, még nincs szétdöntve a gép, és gyári töltőről próbálgattam.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2017
(#) arion válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 18, 2017 /
 
SZia.
EZ a lap sajnos semmilyen csipogást nem ad, bármit csinálok. Ha van benne ram, ha nincs, ha van benne vga kártya ha nincs, nem csipog.
A proci melegszik, mert egy idő után beindul a hűtése, a vga kártya chip is melegszik, a hdd felpörög.
Kezdek arra gyanakodni, hogy valamelyik híd a rossz.
Sok utána olvasás után más is ezt a hibát találta meg, északi vs déli vagy mindkét hid rossz.
A lap típusa K51AB.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2017
(#) Chipmunk1960 válasza arion hozzászólására (») Dec 18, 2017 /
 
BGA re-flow, re-ball??? Megér annyit????
(#) arion válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 18, 2017 /
 
Mivel ajándékba kaptam.... egy reflow-t még megér. Felteszem gépre karácsony felé akkor ráérek bütykölni vele. Mivel szép állapotú és viszonylag komplett a reflow meg "ingyen" van.. hátha...reball-t már nem igazán.. mégis csak 8 éves gép lesz...
(#) Chipmunk1960 válasza arion hozzászólására (») Dec 19, 2017 /
 
ROHS? Már nem emlékszem mikor jött be, /őgy repül at idő/ előtte sokkal kevesebb ilyen gond volt. Egy Sony Ps4 játékgépet hoztak 7-végére, nehogy már pihenjek kicsit. Villog a TV-n a képe, mint bevallották, lejtették. Másik kábel azzal is, az én TV-men is. Alaplap ki, biztos megreppent a csati, forrasztás, vagy fólia, de nem láttam semmit csak iszonyat nagy koszt benne. A proci körül, mind a 2 oldalon 8-8 mem BGA chip, mintha kicsit magasan ültek volna, a golyó szinte majdnem kerek volt, gondoltam, az eséstől megrepedt valamelyik alatt. Mindenesetre kitakarítottam kompival rendesen a BGA-k alatt izopropil spray-el rendesen kifújtam, összeraktam, s csodák, csodája megjavult. Ja persze mindent újra-pasztáztam, de a régi fehéret használom, az nem szárad annyira mint az ezüstös, fémporos. Úgyhogy boldog volt a tulaj gyereke.
(#) arion válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 19, 2017 /
 
A fehéret nem használom mert nem jó a hőátadási tényezője. Helyette az OURGD GD900-as pasztáját kenem mindenhová. Hiper jó hővezetés, nulla vezetőképesség, cserébe drága....videokártyánál -5 fokot számít.
(#) Chipmunk1960 válasza arion hozzászólására (») Dec 20, 2017 /
 
Eddig nem ismertem, köszi a tanácsot! Kipróbálom kényes helyeken.
(#) Router válasza arion hozzászólására (») Dec 20, 2017 / 2
 
Első körben bios írás plusz ec flash, ha van eprom íród. (ez jár a legkevesebb macerával, ill. asusoknál nagyon gyakori, hogy megborul) Második körben északi híd melegítés (akár pákával, flux, nagy óngolyó a magra kb 250fok 30-40s) erre ha beindul akkor az északi kuka (90%), gondolom 216-0752001 van rajta. Ilyenkor északi csere megbízhatóan új alkatrésszel. A reball, reflow időleges megoldás (törött pohár ragasztva még törött marad csak egy darabig még jó...). Remélem tudtam segíteni.
(#) macsi01 hozzászólása Dec 21, 2017 /
 
Sziasztok
Asus 554 L laptop combo ajzat lábkiosztása érdekelne vagy ehhez való 4 pines jack bekötési rajza .
Hová kell kötni a mic bemenetet ,a bal hangcsatorna pozitívat ,jobb hangcsatorna pozitívat ,földelést .
A neten két verzió van a bal és jobb ugyanaz mindkettőben a mic bemnet és a föld nem .
Kérdés melyik a fent írt laptophoz megfelelő ?
(#) aramis hozzászólása Dec 22, 2017 /
 
Sziasztok! Tudna valaki segíteni ACER laptop írás közben össze vissza ugrál cursor, ha nem figyelek beleír a sor közepébe, Mi a fene lehet ezzel.
üdv
Következő: »»   233 / 277
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem