Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Pedig innen másoltam.
Majd ha látom élőben is (bár van benne potenciál, az biztos). Föl/le/előre és hátra.
Egy ujabb agymenés terjeng. Vettem egy falfestö reflektort. Egy hétig tökéletesen müködött majd leált a motor benne ( visszaadták az árát). A nejem hozott a sulibol egy hordozhato planetáriumot, ami a második használat közben megállt.
Persze mindkét berendezés a mühelyben kötött ki. Mindkét berendezést egy kis DC motor hajtja amit valamilyen proci vezérel ( egy pötty a NYÁKon). Kiderült, hogy mindkét cuccnak mechanikus gondja van. A motorral egybeépitett nagy fokozatu áttétel akadozik. Szétszedem, mindegyikben van vagy 8 apro fogaskerék (kitünö müanyagbol, oramü pontossággal megépitve) amit valamilyen balfácán kitömött zsirral. Nem is akármilyennel - szinre szilikonzsirnak néz ki, de ragad mint méz. Amikor forognak a kerekek hártyát huznak a fogak közé! Ezek az emberek nem láttak még egy faliorát vagy valami hasonlo finommechanikai cuccot, mert akkor észrevehették volna, hogy ilyen szerkezeteket legfeljebb olajozni szabad és nem méz sürüségü kencébe meriteni. Kipucoltam mindkét áttételt, megolajoztam nagyon vékony olajjal ( a felhasznált anyagok önkenök, igy olajozásra sincs nagyon szükség) és azota minden ugy megy, mint egy svájci ora. ![]() Idézet: „Kipucoltam mindkét áttételt, megolajoztam nagyon vékony olajjal ( a felhasznált anyagok önkenök, igy olajozásra sincs nagyon szükség) és azota minden ugy megy, mint egy svájci ora.” Az nem úgy van, hogy a vekkert olajos benzinnel átmossuk, és ami száradás után rajtamarad, az pont elég? Mondjuk én csak hallottam, meg láttam, de soha nem csináltam... Az étolajat viszont kipróbáltam kenésre (szennyvízcsőhöz), mert valamelyik okos rádumált. Na az orbitális szívás volt. ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2017
Igy van. Ha fém az áttétel akkor az eljárás unit elég. ( rengeteg régi faliorát tettem rendbe).
A müanyag kerekek esetén azonban vigyázni kell mert, ki tudja hogyan reagálnak a benzinre, meg a mai zsirok sem okvetlenül oldodnak benzinben. Igy marad az ovatos mechanikai tisztitás.
Vadi új oszcilloszkópban a rotary encoderek -bemeneti osztás és időalap állítók- kihagyva működtek. Mivel nem volt garancia, szétszedtem, az encodereket is, kemény zsírral dugig tömve, lemezkék nem tudtak mindig érintkezni. Kimosás, kevés finom zsírral bekenve, tökéletesen működtek. Csak szétszedni az új szkópot, encodert kiforrasztani az esetleg többrétegű panelból, nem egészséges.
Egykor vettem egy "félipari" varrógépet (Pannónia). Valaki megkente étolajjal.
![]() El se lehetett hajtani. Kolléga kimosta (tetraklóretilén, ma már tilos), azóta tökéletes. ![]()
Időnként kaptunk étolajjal megkent videomagnót javításra. Hát nem volt egy leányálom..
![]()
Videomagnó jó étvággyal ette a szalagot. Kiderült, hogy a tulajt zavarta, hogy valami nyikorog benne, és beolajozta a gyűjtőorsó kuplungját.
A kocsimon nyikorog a fék... Tök száraz a féktárcsa... megyek, megkenem egy kis zsírral...
![]()
Egy kis érdekesség.
![]() A lakihegyi óriásadó (1933, dokumentumfilm) A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2017
Mellesleg, elsőnek lenni nagy kihívás, bárhonnan is nézzük.
Lehet, hogy az Neilnek csak egy kis lépés volt, de nekem ez egy fen... ugrás korántsem volt annyira könnyed dolog Le a kalappal előttük ![]()
Szívesen! De nem én érdemem, én csak megosztottam, tudva, hogy néhányotokat biztosan érdekel.
![]() Minden elismerésem azoknak az embereknek , akik ott dolgoztak, még így lassan majdnem 100 év múlva is. ![]() De sajnos, azt hiszem csak 2018. január 31 -ig lesz nézhető. A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2017
Letöltöttem, de nem ismeri a VLC, és a konverter sem. Valami ravasz dolog?
Mid van? A W10 rákattintva egyből játssza. Letöltéssel .mp4-ben menti. VLC listájában szerepel.
Win7, Firefox és tartozéka a Video Download Helper. Most látom eredeti méretet, megszakadt a letöltés mert jóval kisebb volt, gondolom azért nem volt jó a file. Most jön elvileg "SaveVideo" Bakman ajánlása, meglátom, csak 1 megás a netem.
Köszi, megnézni ezzel már lehetett, de letöltés mentés megszakad. Talán a lassú net 1 mega.
Az idei kutatók éjszakáján kézbe is lehetett venni (legalábbis a másolatát és az elődjét). Számomra kicsit "csalódás" volt, valahogy kicsit profibbnak gondoltam a felépítését. Szerintem a hangsúly a földi állomáson van, hogy fogja a jeleket.
Most járok szoftverfejlesztő 2 éves tanfolyamra, 16 fővel kezdtünk, év végére 7 en maradtunk többiek megbuktak, jelenleg még 4 en nem állunk bukásra, pedig csak alapdolgokat tanulunk aminek nincs piaci értéke, és még ott az év végi záróvizsga.
De legalább azt angolt nagyon vágod, remélhetőleg.
Mert nélküle tényleg éhen fogsz veszni... Az mellesleg elég hamar kiderül, hogy honnan adják a támogatást: Ha úgy köszön, hogy "Good day", és az "initial password" az "Mahatma", akkor nem Magyar. Ne add fel, tanulj! Az angolt is (nem kicsit, nagyon)!
Folyamatosan ilyesmikről beszéltek...
Itt a probléma gyökere az alacsonyan képzett munkaerő. Olcsón vállaltak, nagy tételben kvázi betanított munkát, amihez kellett egy kis IT-s háttér, és ehhez képezték az embereket, de lassan rájönnek ők is, hogy egy ország nem akkor fejlődik, ha más országok összeszerelőüzeme lesz, ahová az olcsó munkaerő miatt szervezik ki a munkát.
Vannak jól képzett szakembereik is, viszont őket foggal-körömmel próbálják továbbra is megtartani, az elbocsájtottak főleg azok, akiknek a munkája könnyen, olcsón algoritmizálható. Egy vidéki egyetemre járok, anno 25-en kezdtük el, ebből még ~15-en próbálkozunk és négyen haladnak tanterv szerint. Alacsony a ponthatár, de követelmények azért vannak, és az infós szakokon is hasonló a helyzet. Persze ha valaki a végére ér, és esetleg ért is valamihez, akkor két kézzel kapkodnak utána a cégek.
Ez csak rajongói előzetes. Valaki megcsinálta hobbiból. Nyilván egy kis renderelés kis 3D és akár PS4 játék is lehetne. Többet érne, mint az öldöklődős amerikai népnevelő vackok. Annyi jó kezdeményezés van. Pont erre lenne jó a pályázati rendszer, de ez már túl messzire vezetne - moderációhoz. Ettől függetlenül én örülök, ha találkozom ilyen rajongókkal. Tőlük lesz jobb a világ.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |