Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hoverboard bluetooth probléma
 
Témaindító: Honda130, idő: Dec 25, 2017
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Honda130 válasza kzozo hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Értem. Vagyis...Azt értem amit leírsz, csak azt nem értem, hogy akkor miért van két fokozata? Ha bekapcsoláskor is érzékel valamelyik szenzor, akkor miért nem működik teljes üzemben? Mert ugye amikor a videón bekepcsoljuk, akkor lassú fokozattal megy amíg az ágyat el nem éri, majd mikor ott megakad, akkor kicsit gondolom megbillen és elindul a másik oldal is. Mindkét oldal működik és mikor rááll a lányom, akkor meg bekapcsolnak a ledek is és működik minden teljesen. Er a leírásom, nem arra utal, hogy a szenzorok akkor lépnek működésbe mikor ráállunk?
(#) kzozo válasza Honda130 hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Nincs két fokozat. Az egyik oldal állandóan azt érzékeli hogy állnak rajta, azért forog a kerék. A sebesség meg azért lassú, mert nincs eléggé bedöntve. Meg is nézgeted: ha a talp részt lenyomod kézzel, az egyik oldal nem fog reagálni rá. Azt az oldalt kell szétszedni és beállítani. Mondanám hogy hozd el, megcsinálom neked, de messze vagy.
(#) Honda130 válasza kzozo hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Zoltán!
Ne haragudj, de van két fokozat és mindkét oldal működik. Bekapcsolás után szerintem csak azért fordul a masina, mert nem dől eléggé az az oldal, amelyik áll. De utána az is elkezd menni. Ha a szenzor beállítás a problémája, akkor megcsinálom szívesen én is. De az a baj hogy nem látom logikusnak a működést ennél a gépnél.
A videón is megmutattam. Nézd meg mikor megemeli a kislányom. Mikor nem nyomja a tetejét, akkor is dölésszög függő sebességgel és forgásiránnyal működik a motor, de viszonylag lassú sebességgel. Amikor megkérem hogy ugyanazt csinálja lenyomott taposó felülettel, akkor azon kívül hogy minden led életre kel a gépen, átvált egy olyan gyors üzemre, amit addig nem láttál. Legalább 3-szor olyan gyorsan forog.
Tudom hogy értetlennek tűnök, de picit olyan érzésem van, hogy ezen a gépen valamiért akkor is működik egy lassú funkció, amikor senki nem áll rajta.
(#) kzozo válasza Honda130 hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Megnéztem a videót alaposan, sokszor, és a két oldal tényleg jó. A lassú sebességet nem értem. Biztonsági okból ha nincs senki rajta, nem szabadna forognia a kerekeknek.
(#) Honda130 válasza kzozo hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Köszönöm hogy ennyit foglalkozol a problémámmal!
Lehet hogy valami vezérlés problémája van a szerkezetnek? Esetleg létezhet olyan termék, aminek alapvetően ilyen a szoftverje? Vagy hát...Nem tudom van-e ezen ilyesmi.
(#) kzozo válasza Honda130 hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Van benne szoftver, de úgy látom hogy az összes fajtának azonos a belseje. Szerintem nézegess youtube videokat hogy másnak hogyan működik. De ha ennyi gond van vele, lehet egyszerűbb meggariztatni.
(#) Honda130 válasza kzozo hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Lehet hogy az lesz, csak még ki kell derìtenem, hogy mennyi időt vesz ez igénybe? Ha túl sok idő, akkor lehet nem hozok ki belőle sokat. Max rendelek hozzá egy vezérlőt aztán kicserélem. Az egész vezérlést meg lehet hozzá rendelni. Itthon lehet ilyesmit venni szerinted?
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2017
(#) kzozo válasza Honda130 hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Legutóbb Kínából rendeltem. A csomag tartalmazta a vezérlő panelt, és a kér gyro panelt. Ha a magyarországi szerviznek van, akkor az szerintem gyorsabb lesz.
(#) Honda130 válasza kzozo hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Értem. Szerintem én is kicsit megrágom még, aztán meglátjuk. Lehet én is rendelek az Ebay-ről egy egész szettet aztán kész. Nem egy észbontóan drága dolog.
(#) Honda130 hozzászólása Dec 30, 2017 /
 
Szia Zoltán!
Ahogy nézegetem, nem mindegyiknek ugyanolyan a vezérlése. Két félét tudok kép alapján megkülönböztetni. Az egyiknél a két giroszkópos panelről van a motor meghajtva, a másiknál pedig a fő panelről vannak meghajtva a motorok. Igaz, hogy arról a főpanelről nem találok képet, ahol a szélső palelokról van hajtva a motor.
Úgy néz ki, meg kell előbb néznem, hogy ebben a készülékben milyen panelok vannak?
(#) kzozo válasza Honda130 hozzászólására (») Dec 30, 2017 /
 
A tiedben az első kép szerinti panelek vannak, de minenképp nézd meg, mielőtt rendeled. A második képen lévő cuccal is találkoztam már, az komolyabb munka, és rendesebb tervezés eredménye. Ebben két akksi is van, oldalanként egy-egy. Itt nincs beremegés, mindig stabil.
(#) Honda130 válasza kzozo hozzászólására (») Dec 31, 2017 /
 
Értem. Én is úgy gondolom, hogy az első lesz benne.
(#) Honda130 hozzászólása Jan 17, 2018 /
 
Szia Zoltán!
Szétszedtem a kislányom Hover board-ját és lefényképeztem a belsejét. Érdekes dologra lettem figyelmes. Ezek a gyro panelok máshogy néznek ki mint amiket eddig becsatoltam ide.
A vezérlő paneli oldalon lévő gyro panelen van egy plusz kis panel és annak ahogy nézem, van antennája is. Olyan mintha az is egy Bluetooth panel lenne. Viszont ott van a zenére kitalált BL panel is a hangszóróval a burkolatba építve. Az akku oldalon is hasonló gyro panel van, de ott csak ki van hagyva annak a pici panelnek a hely.
Mi lehet az a kis panel? Nem lehet hogy a két BL panel összeveszik és azért nem tudok zenét lejátszani a cuccon?
(#) kzozo válasza Honda130 hozzászólására (») Jan 17, 2018 /
 
Sajnos nem tudom, mi a szerepe annak, még nem jöttem rá. Volt amikor sima gyro panelt tettem, be helyette, és nem vettem észre változást.
(#) Honda130 válasza kzozo hozzászólására (») Jan 17, 2018 /
 
Létezik a távirányítós változat. Amikor ki lehet kapcsolni vagy mi a board-ot. Az nem oda küldi a jelet? Lehet csak távot kéne venni hozzá?
(#) llaczo hozzászólása Feb 28, 2020 /
 
Sziasztok.
Én is javítok egy ilyen board-ot. Az a baja hogy nem lehet kalibrálni. Csak villog hogy kalibrál, de aztán nem indul el. Kalibrálási hibát mutat tovább. Találkozott már valaki ilyen hibával?
Ebben is van távirányító panel de a táv nincs meg hozzá.
Köszi a válaszokat.
(#) wpdd hozzászólása Aug 13, 2021 /
 
Sziasztok van nálam egy segway javításra lehúzott csatikkal érkezett összedugdostam bekapcsol töltést veszi egy ideig de nem tölt tele teljesen a töltő ami már nem az eredeti hanem utángyártott... a bal kerék akadozva gurul sok a bajsága de az első probléma elháritása hogy hová csatlakoztathatom a Bluetooth egységet
(#) kzozo válasza wpdd hozzászólására (») Aug 13, 2021 /
 
A Bluetooth-nak csak táp kell, annak a csatlakozóját keresd.
(#) bbalazs_ válasza wpdd hozzászólására (») Aug 13, 2021 /
 
Milyen bluetooth? Csak a zene vagy a vezérlős?
Előbbinél egy (általában piros) csati van a lapon, a másiknál többpólusú, fehér, szitázott felirattal a panelen. Meg néha magán a panelen van az egész öcsipanel vezérlőegység.

Az akadozva forgó kerék az Hall hiba (már ha úgy érted, hogy magától), ha kikapcsolva is akadozva forgatható, akkor FET zárlat. A Hall hiba vagy a pici érzékelő a vasban vagy a vezeték kontakthibája. Könnyen kimérhető, bekapcsolod és a feketéhez képest méred a feszt a három jeldróton (sárga, zöld, kék). Lassan forgatva kézzel a kereket, változnak a jelszintek.

Az, hogy nem tölt tele, az lehet az akkucsomag BMS-ének 'hibája' is.
Valójában éppen ez a működésének a lényege, nem engedi az adott, rossz CELLÁKAT 4.25 fölé töltődni, míg a többi, jó cella ilyenkor még alig van mondjuk 3.6-on. A végeredményben lesz egy mondjuk 40V-os feszültségű pakkod, ami fél perc alatt lent van 35-ön és már csipog, kikapcsol.
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2021
(#) nzperx hozzászólása Márc 7, 2023 /
 
Sziasztok.

Most kapott a kislanyom egy hooverboard-ot. Eddig mukodott rendesen, de most nem szol a bluetooth hangszoroja. A leirasban nincs szo rola hogy ki lehetne kapcsolni. Szetszedve azt latom hogy a bemeneten megvan a 40V tehat mas baja lesz. Tovabb meregetni nem volt idom. Ha esetleg valakinek lenne ilyen modulja megvennem vagy ha tudja vki hol a gond (tipushiba lehet?), akkor meglrobalnam javitani.
Koszonom
(#) kzozo válasza nzperx hozzászólására (») Márc 7, 2023 /
 
Szia.
Ezek a modulok 12V-ot kapnak, amit a main board-on lévő step-down állít elő a ~42V-ból.
Ha nálad a 40V rákerült ide, akkor csak a csere lesz a megoldás, de előtte a 12V-os részt is rendbe kell hozni.
(#) nzperx válasza kzozo hozzászólására (») Márc 10, 2023 /
 
Koszi. Akkor azzal kezdem, utana csere. Ha valakimek van, tovabbra is keresek.
(#) sonajkniz válasza nzperx hozzászólására (») Márc 12, 2023 /
 
Szia!

Ez bőven alkalmas rá, csak arra ügyelj, hogy ez 5V-os.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem