Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   203 / 644
(#) Gafly válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 31, 2017 /

Az Alkotók meg fogynak, sajnos.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2017
(#) lazsi válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 31, 2017 /

Szigorúan magánvélemény, de nekem a régi Mikorbi-rajzfilm sem tetszett... DE csak azért, mert a rádióban elhangzott sorozat után gagyinak tűnt. Komolytalannak, gyerekesnek. Én a rádió-változaton nőttem fel, az (akkor legalábbis) felnőttes(ebb)nek tűnt. De az is lehet, hogy csak én pont akkor nőttem fel...

Ja, és a bemutatkozása hibás!
Itt azt mondja: "Mikrobi vagyok, a háztartási robot." Az eredeti viszont úgy szólt, hogy: "Mikrobi vagyok, a csupa-agy mikro-roboter."
(#) sonajkniz hozzászólása Jan 1, 2018 / 1

BUÉK!

Kívánom az új évre a világnak, hogy ennél durvább dologra senki ne használjon fegyvert!
(#) lazsi válasza sonajkniz hozzászólására (») Jan 1, 2018 /

Igazi Glockenspiel
(#) sargarigo válasza lazsi hozzászólására (») Jan 1, 2018 /

Ha egy történetet könyvben olvasol, akkor lett légyen akármilyen jó is, filmben visszanézve mindig csalódás lesz! Ugyan így járhattál a rádióval. A fantázia, a képzelet sokkal színesebb mint amit készen az arcodba tolnak.
(#) Gafly válasza sargarigo hozzászólására (») Jan 1, 2018 /

De mennyivel egyszerűbb ledőlni a kanapéra, és csak nézni ki a fejedből. Bal kezedben literes kóla vagy sör, a jobban meg csipsz vagy pattogatott kukorica
(#) nagym6 hozzászólása Jan 1, 2018 /

Elővettem huszonnéhány éve nem használt Amiga 500 számítógépemet bízva abban, hogy a floppik már nem lesznek olvashatók. És láss csodát, néhány kivétellel mind jó, működnek a programok, kb: 40 darabot próbáltam. Amik nem jók lehet, hogy régen sem működtek, voltak hibás lemezek akkor is a jók között.
(#) Petyaa válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 1, 2018 /

Ha jól voltak tárolva akkor simán működnek A 40 éves kazettákat is vígan le tudom játszani
(#) Gigapixel hozzászólása Jan 5, 2018 /

Érdekes, hogy az újabb WD-ről eltüntették azokat a feliratokat, ami a kontaktjavításra vonatkozik.
Pedig az összetétel nem változott.
Ne hagyjátok magatokat becsapni. A WD40 nagyon jó kontaktjavító. (bizonyíték: lásd képek, van egy régi WD40-em, régi és új felirat a flakonokon)
Ezt azért írom, mert hallottam már olyat (fiatalabbaktól, ők is hallották ), hogy a WD 40 nem ér semmit stb.
Bátran be lehet fújni vele óvatosan sok mindent (kontaktjavítás céllal), legfeljebb jobb lesz...
Sőt pl. lakatok zárak kenésére is jó, mert hígabb, mint az olaj, petróleum alapú.
Részelt a feliratból (a régin):
"Kiszorítja a nedvességet, párát, megszünteti a sercegő zajokat a kapcsolókban, megakadályozza a kóboráram létrejöttét, javít az elektromos érintkezések minőségén, elősegíti a nedves motorok beindítását ..." stb.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2018
(#) (Felhasználó 116638) válasza Gigapixel hozzászólására (») Jan 5, 2018 /

Az új WD-40 nem vált be. Kocsonyásodik egy idő után.(Nem lejárt szavatosságú, mielőtt kérdezné valaki.)
A régivel nem volt ilyen gond.
(#) Bakman válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Jan 5, 2018 /

Azt a zárbetétek különösen szeretik. Igaz, a legtöbb használati utasításában benne van, hogy olajozni tilos.
(#) (Felhasználó 116638) válasza Bakman hozzászólására (») Jan 5, 2018 /

Természetesen.
Mechanikai (mozgó) alkatrészeknél még a régi "műszerolajat" használom.
Azt is csak okosan.
(#) Gafly hozzászólása Jan 6, 2018 / 1

Sok láva lámpa?
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2018
(#) kameleon2 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

A petróleumon mi kocsonyásodik és jár le? Bolond ez a világ.
(#) kameleon2 válasza Gigapixel hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

Inkább azért lehetett szerintem, mert igen robbanásveszélyes. Nem mindegy milyen kapcsolóba fújod be.
(#) sonajkniz válasza Gigapixel hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

Idézet:
„Érdekes, hogy az újabb WD-ről eltüntették azokat a feliratokat, ami a kontaktjavításra vonatkozik.
Pedig az összetétel nem változott.
Ne hagyjátok magatokat becsapni. A WD40 nagyon jó kontaktjavító.”

Te ne csapd be magad!
A WD40, bár taltalmaz tisztító és oxid oldó összetevőket, viszot tartalmaz kenőanyagot is. Egy nagyáramú, erős érintkezési nyomású kapcsolón eleinte valóban érezhető javulás, de az olaj egyrészt ráéghet az érintkező felületekre, másrészt odaragasztja a port.
Kisáramú, gyenge kontaktnyomású felületeket pedig képes elszigetelni.
A WD40 meghatározása tisztító és kenő spray. De semmiképp nem kontakt spay. Minden elektromos kontakt javító elsődleges tulajdonsága, hogy maradéktalanul elpárolog, teljesen száraz felületet hagyva hátra.
(#) Bakman válasza sonajkniz hozzászólására (») Jan 6, 2018 / 3

Csendesen megjegyezném, hogy szerintem a WD40 olyan, mint az ezermester. Semmihez sem ért igazán.
(#) Gigapixel válasza sonajkniz hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

Sziasztok, küldök azért egy adatlapot, így teljes a kép...
(a 2. oldalon ír az elektromos jellemzőkről)
Bővebben: Link
(sajnos angol)
A honlapon megjegyzi, hogy 60 éve nem változott az összetétel.
Remélem, ennek azért hihetünk.
Szerintem nincs benne olaj, ezért alkalmas zárak kenésére is.
(#) sonajkniz válasza Gigapixel hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

Idézet:
„Szerintem nincs benne olaj, ezért alkalmas zárak kenésére is.”

Ez azért így paradoxon!

De a mellékelt ábra jól árnyalja a lényeget.

Mozog.jpg

(#) Gigapixel válasza Gigapixel hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

Persze van kimondottan kontakt spray is,
de a mindennapokban szerintem az alap is megfelel.
Itt van:
WD40 contact cleaner
(#) Gigapixel válasza sonajkniz hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

A zárakat szigorúan tilos olajozni, zsírozni, mert idővel be fognak ragadni a por miatt.
(Pl. cilinder zárbetét)
Valamilyen kenőanyag mégis sokszor szükséges.
A zárak szorulása esetén kenésre is ajánlanak valamit: petróleumot.
Ezt a WD40 is tartalmazza.
Erre gondoltam, nem paradoxon mégsem.
(#) Massawa válasza Gigapixel hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

Semilyen zárat nem szabad folyékony kenöanyaggal kenni ( még a WD-vel sem). A zárat kizárolag grafitozni szabad ( grafitport is kapni olajozo edényben).
A WD semilyen elektromos kontaktus tisztitására nem alkalmas. A WD gépek kenésére, tisztitására jo, de az elektrotechnikához soha nem volt az, ahhoz tul sok benne az agressziv komponens.
(#) Gafly hozzászólása Jan 6, 2018 /

Már régen mondtam, hogy kellene a mikrosütő mellé egy hasonlóan gyors hűtő is.
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

Volt, egyszerű, nem tudott elromlani. Hűtőgolyók, fagyasztóban lehűtve -20 fokra, ez a forró levesbe. Rosszabb esetben a golyókat a wc-n lehetett visszakapni.
(#) Gafly hozzászólása Jan 7, 2018 /

(#) goreny válasza Gafly hozzászólására (») Jan 7, 2018 3 /

Elárulnád, ebben mi az érdekes? Hogy meghalt, hogy eddig élt, vagy hogy mennyiszer volt a Holdon?
(#) Gafly válasza goreny hozzászólására (») Jan 7, 2018 /

Olyan dolgot vitt véghez, amit mi (na jó, őszinte leszek, én biztosan nem) soha nem fogunk. Vagy ha igen, akkor húzzunk bele...
A másik rétege a kérdésednek, hogy azért posztolok ilyeneket, mert fontosnak tartom, hogy az emberek ne csak arról tudjanak, amiről a magyar média ír. Mondjuk mindketten meghaltak, ez igaz...
(#) sonajkniz válasza Bakman hozzászólására (») Jan 7, 2018 /

Elgondolkodtam ezen megjegyzésed igazán.
Holnaptol felveszem a WD40 nevet!
(Persze előbb utánanézek, nem jogvédett-e.)
(#) nedudgi válasza Massawa hozzászólására (») Jan 7, 2018 /

Ez így nem teljesen igaz. Akkor nem szabad folyékony kenőnyagot alkalmazni, ha előfordulhat a szilárd anyaggal való szennyeződés. Csak egy példát említek: a grafitos kenés párás, vizes környezetben mit ér? Nekem évtizedes probléma a csónak rögzítése tavasztól őszig. Más lehetőséget tud valaki?
(#) goreny válasza Gafly hozzászólására (») Jan 7, 2018 /

"Olyan dolgot vitt véghez, amit mi (na jó, őszinte leszek, én biztosan nem) soha nem fogunk. Vagy ha igen, akkor húzzunk bele..."
Csak kérdezem, szültél már gyereket? Mert szerintem akkor a fenti állításod minden gyermeket szülő anyára igaz. Mégse ilyeneket posztolsz. Pedig sokkal inkább megérdemelnék, mint egy amerikai tucatember, akit a dollármilliárdokat felemésztő propaganda keretében fellövöldöztek. Számomra sokkal több tiszteletet érdemel egy nehéz sorsú, gyermekét egyedül nevelő anya például. Űrhajósból azért elég sok van / volt.
A másik réteg. Az origo/index ugyanúgy magyar média. Azt, hogy ki pénzeli, hagyjuk. De szerintem semmivel sem sokkal tudományosabbak, attól, hogy a tudomány/tech rovatból szemelsz ki cikkeket.
Természetesen ez szigorúan magánvéleményem és szabadság van. Szólás és vélemény nyilvánítási is.
Következő: »»   203 / 644
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem