Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   223 / 291
(#) sepu666 hozzászólása Jan 16, 2018 /
 
Még valami. Most vetem észre higy nem is ugyan az a szerviz doksi. Ha netán lene valakinek. Meg köszöném. Neten még eddig nem találtam. Köszönöm.
(#) sepu666 hozzászólása Jan 17, 2018 /
 
Jó napot. Mértegetem pár helyen. Mikor megy a kompreszor és a ventik. Hüt a fütőszálnak is meni kell? Bekapcsolástól egy huzamba megy. Ha le huzom a fütőszál kábelét. Egy pilanatra beindul majd leál. És nem indul el. Elektronika figyeli a fütőszál ellenállását hogy rá van kötve? Közben a doksit meg találtam. Valakinek ötlet mere keresem a hibát?
(#) ezermester1 válasza sepu666 hozzászólására (») Jan 17, 2018 /
 
Helló! Olyan dologban fogtál bele ami egyes hűtőgép szerelőket is 2 vállra fektet.
A következő beírásod elgondolkodtató.
Idézet:
„Mikor megy a kompreszor és a ventik. Hüt a fütőszálnak is meni kell?”

Már meg is találtad az egyik hibát. Ha kísérletezzel vagy tanulni akarod a mesterséget a legjobb alkalom.
(#) dudrob hozzászólása Jan 17, 2018 /
 
Üdv! Liebherr CTP 2921 hűtő termosztát-kattogása kikészít (átlagtól jóval hangosabb), erre cserélni lehetséges lenne?
Csak beraknám 1 polcra és kész, nem zavarna, ha be lehet kötni?? Vagy más kattogásmentes megoldás? Köszi. Digit. termosztát
(#) sepu666 válasza ezermester1 hozzászólására (») Jan 17, 2018 /
 
Jó estét. Elkeztem át vizsgálni a panelt. Diódák és tranyó, elelállások jók. Viszont van egy 8 lábas smd ic. Doksija szerint időzitő ic. Meg probálom kicserélni hátha javul a helyzet. Nem akarok konkrétan ezzel foglalkozni. Csak szeretem a kihívásokat. Köszönöm a segitséget.
(#) Atti128 válasza Atti128 hozzászólására (») Jan 18, 2018 /
 
Sziasztok! Erre valami ötletetek nincs?

Köszi:Attila
(#) ezermester1 válasza sepu666 hozzászólására (») Jan 18, 2018 /
 
Helló! Állandóan működik az olvasztás? Vagy csak akkor amikor beindul a kompresszor? Rendes működésben az olvasztás ki reteszeli a kompresszort. Kompresszor beindulása meg ki reteszeli az olvasztást. Itt kell vizsgálódnod.
(#) sepu666 válasza ezermester1 hozzászólására (») Jan 18, 2018 /
 
Jó napot. Állandóan megy az olvasztás. A fűtőszálon állandó 230v van. Ha sikerül is ki kapcsolnia a termosztátnak. Meg áll a kompresszor a fűtés akkor is megy. De ha le húzom a kábelét akkor meg egyáltalán nem indul a kompresszor. Hiába várok órákat. Néztem Ebay-en van ilyen panel 19ezerért. De ennyit a tulaj már nem akar rá költeni. Így is már 50ezerbe van neki. Meg próbálom helyre hozni a panelt. Apránként ki cserélek benne mindent újra. Kezdve a kondikkal. Lehet el vannak fáradva. Szerintem majd inkább a ic lesz a probléma oka. Már sajna azt nem tudom ellenőrizni. Csak ha egy másikat raknák helyette. De nem tudom hogy ez fix vagy programozót. Mert akkor valahogy le is kell mentenem az adatokat róla. Ha lehet még.
(#) ezermester1 válasza sepu666 hozzászólására (») Jan 18, 2018 /
 
Helló! van a fűtőszálnak reléje? Vagy triacja? Ott kell kereskedni. Az ic önmagában nem tudja kapcsolni mert az olvasztó szálnak ahhoz nagy a teljesítménye. Ha nincs rajta külön olvasztó óraszerkezet ( általában a kompresszor mellet van 1 dobozban) akkor az ic-ben van beprogramozva.
(#) sepu666 válasza ezermester1 hozzászólására (») Jan 18, 2018 /
 
Jó estét. Egy relé van. De az a ventiket és a krompresszort kapcsólja a termosztáton keresztül. A fütőszálnak nincs reléje. Triac kapcsol. Hétvégén lesz kis időm neki ülők és alaposan át nézem a panelt.
(#) csibai hozzászólása Jan 28, 2018 /
 
Üdvözlöm az itt fórumozó társakat!

Csak annyi lenne a kérdés, hogy a mellékelt képen lévő hűtőszekrény FAGYASZTÓ részéhez milyen termosztátot vegyek.
Nem régen javította egy "szerelő". Betett egy termosztátot, nem is nagyon ellenőriztem mert ez egy másod hűtő anyósoméknál a pincében. Most szerettem volna karácsony környékén használni de nem normálisan működik. Fagyasztani fagyaszt ugyan csak nem kapcsol ki. Nézegettem a hőszabályzót, aminek a relé része rendesen világított az elektromos ívtől. Így nem merem használni.
Ami kiszerelt a "szerelő" az egy Danfoss 25t65 típus volt de ilyet nem találok magyar oldalakon. Mivel helyettesíthetem?
Segítségeteket előre is köszönöm.
És ha lehet ne kerüljön tezenezer forintba.

Üdvözlettel: csibai

(Látom van Lehel-es topik is de ott nincs mozgás azért írtam ide.)
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2018
(#) Freezer válasza csibai hozzászólására (») Jan 28, 2018 /
 
Helló! Ranco K54H 1436
(#) csibai válasza Freezer hozzászólására (») Jan 29, 2018 /
 
Köszönöm!

Megpróbálok rendelni valahonnan.

Üdv: csibai
(#) user1914 hozzászólása Jan 29, 2018 /
 
Szevasztok!
Három hozzászólással felettem beszúrt képű hűtőszekrényhez keresnék fagyasztó ajtó gumit.
Ha valaki tud kérem jelezze.
Az Orci-nál nincs hozzá méret. Esetleg aki bont ilyeneket és jót talál, az is szóba jöhet.
A bontóktól kérdezném hogyan jön le a fagyó ajtóról a gumi?
Köszönöm a segítséget.
Üdv. M.
(#) sepu666 válasza ezermester1 hozzászólására (») Jan 30, 2018 /
 
Jó napot. Volt megint időm foglalkozni a dologgal. A panelen ki cseréltem mindent. Kivéve egy 8 lábas smd ic-t. Nem találtam róla doksit. És azt sem hogy mi lehet..? Ez van rá írva. MQ1AC alatta.:RMAA728
Ez valami időzítő ic? Nem hinném hogy feszültség szabályzó vagy ilyesmi.
Ha a kompresszort és a vienti vezetékeket sorban kötöm a hőfok szabályzóval. Mint a régi Elektrolux hűtőknél. Meny szépen. Ki és be kapcsol ahogy kel. Hűt is rendesen. De akkor így meg jegesedik a fagyó. Már arra is gondoltam hogy ki dobom a panelt belőle és meg relézem a kompresszort úgy ahogy a panelen is van most. És egy idő relén keresztül kapcsolnám a fűtőszálat. bizonyos idő közönként. Persze csak azzal a feltétellel mikor nem meny a motor. ebay-en találtam ilyen panelt. De 20ezer az nem kevés és a gazdája nem akar már ennyit rááldozni.
(#) ezermester1 válasza sepu666 hozzászólására (») Jan 30, 2018 /
 
Helló! Amit eddig csináltál ( cserélgettél dolgokat) az a [i]vak tyúk effektus kategóriája.[i] Először a hiba jelenséget kellett volna megoldanod. Vissza térve a kezdethez. Ha megy a kompresszor megy a fűtés is. VALYON MIÉRT? Műszerrel kimérni a hiba okát. Írtam neked,hogy egyes szerelőket is 2 vállra fekteti. Van benne időzítő ic vagy kapcsoló. Lehet triac probléma is. Ha nincs elég rá látásod alakítsad át.( ha meg lehet oldani egyáltalán)
(#) sepu666 válasza ezermester1 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /
 
Jó napot. Mértem a panelt. A triakon keresztül kapcsolna az ic. Arra gondoltam hogy el van fáradva valamelyik kondi. És nem úgy kapcsol ahogy kell. De ha már ki cseréltem akkor így új kondik, ellenállások, triak, relé. Csak az ic maradt. Így bírná megint pár évig. A fűtés és kompresszor azért ment állandóan egy szere mert össze volt égve az érintkezők a relében. De most még mindig fent van az a hiba hogy nem kapcsol ki. Hőfok szabályzó csövét belülre teszem akkor jó. De ha vissza helyezem a műanyag csőbe akkor nem. Viszont most áram alá helyezve 5másodpercre megy a motor majd a fűtés. És mind kettő fesz meg szűnve. kb 10perc után indul a kompresszor. És addig megy még ki nem kapcsolom. Majd vissza. ÉS akkor fél óráig úgy van. Majd kezdi elölről. Fagyó részben van egy szenzor a hőcserélőn. 2db kék és 2db fehér kábel. A két kék rajz szerint hőkioldó. A másik kettő pedig hő érzékelő. Viszont azon soha nem tudok mérni semmit. Még arra gondoltam hogy nem jó helyen van ez a szenzor. Mert még mielőtt Elkezdtem volna méregetni és nézni a hibát. Volt már szét szedve. A fagyó részben a műanyag borítás. 6cm facsavarral volt fel rakva nem fa kötésű alátétek. A hőcserélőkről a szenzor és a fűtőszál hő kioldója csak lógtak mellette. Ja és meg van vágva a kábel is. Gondolom mértek rajta. És be volt tekerve szigetelő szalaggal.
(#) StMiklos válasza user1914 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /
 
Szevasz!

Ezt az urat keresd: 06-20-9387215 Kopcsándy Károly, típust kér majd.
Pesti (egy cég), mindent tud ezekről.

Üdv: StMiklos
(#) dudrob hozzászólása Jan 31, 2018 /
 
Liebherr ctp 2921 hangos termosztátkattogását kivédendő, időkapcsolós konnektort ha belövöm és arról menne a hűtő árthat neki?
(#) StMiklos válasza csibai hozzászólására (») Jan 31, 2018 /
 
Szevasz!

Jó a K54H1404 is.. Signalos.
Soos.hu, webshop. Max. 2500+áfa+1200+Áófa futár vagy személyesen.

Üdv: StMiklos
(#) ezermester1 válasza sepu666 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /
 
Helló! Csak így tovább!Látom már kapiskálod,hogy miért nem szeretik a hűtőszerelők javítani a no-frost hűtőket.! Ezek már bonyolult elektronikával vannak szerelve. Teljesen fölöslegesen agyon bonyolítva. Javításukhoz komoly elektronikai ismeretek kellenek.Kell hozzá még hibakeresési logika/gyakorlat.Az érzékelőkből indulj ki." I can do it."
(#) kaqkk válasza dudrob hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
A hűtőnek nem a kajának igen , ha most beállítod az időt tavasszal jönnek a jóidők melegebb lesz a levegő melegebb lesz a hűtőben ... Amilyen időjárkálás van mostanság 2-3 naponta állítgathatod .
Cseréltesd ki inkább a kattogós termosztátot , megúszod kb egy tízesből és nincs gond...
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2018
(#) sepu666 válasza ezermester1 hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Jó napot. Ha át kötöm lehet higy probának jó a szenzor? Vagy ez elenállás növekedesel vagy csökennésel figyel? Vagy úgyan olyan mint a hőfokszabályzó bimetál szálal zár és kész? Össze zárom és meg láttom mi lesz. Ha akkor is akkor már csak a ic marad.
(#) V L válasza dudrob hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Szia nekem hasonló liebher van. A termosztát +5Cfoknál kapcsol be és állástól függően -12C...-27C fokon kapcsol ki. A termosztát gyáriban 20EFt lett volna a +5/ -27C alapján más gyártmány 5EFt-ért vettem mindenben azonosat, de hiába cseréltem nem termosztát hiba volt, hanem gázhiány!
Amikor kb. fele gáz hiányzik akkor kattog a kompresszor. a hőleadó nem melegszik fel rendesen, a fogyasztás pedig a névleges 120...130W helyett csak 100w alatt van.
A gáz utántöltése ha R600-at használ, ami ugye izobután, jók az öngyujtó gázutántöltők ami a kínainál kb. 500Ft a palack, de csak az jó amin "butane" felirat van. Ha szerelőt hívsz tegyen fel utántöltő szelepet, mert 3...6 évente kell tölteni mert a mikropólusokon is el tud szökni a gáz. ( mint az autó klímáknál is ) Én 10g-onként rátöltöttem, és kb. 60-70g -al értem el a 125W fogyasztást. Ez két éve volt, azóta is tökéletes.
(#) dudrob válasza V L hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Értem, de nálam nem a kompresszor kattog (nem hátul), mert így időkapcsolóról okés. Melegszik rendesen a hátulja is, normálisan is hűt. fagyó -16,-20 között (hőmérő beapplikálva). Itt bent nagyjából télennyáron 20-22 fok van, max kánikulában kell igazítani az időkapcsolón.
Van eladó halk(!) termosztátod belevaló, ha úgy alakul? Ill. mi a típusa ami belevaló?
(#) laccika77 válasza V L hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Mondjuk az autóklímához nem sok köze van, ez ahűtő eleve vákumon jár, nyomó oldalon is alig néhány bár a nyomás, lyukas hűtőt meg hiába töltögetünk....
(#) V L válasza laccika77 hozzászólására (») Feb 4, 2018 /
 
Szia Nincs az a hűtős szaki aki megtalálja hol meg el a gáz a felére kb. 4 év alatt. Legutóbbi szerelő nem hozott elég gázt és csak félig tröltötte fel a rendszert, és azzal hogy neki sietnie kell mérés, ellenőrzések nélkül itt hagyott, hogy kész a hűtő. Egy fél nap után már biztos volt, hogy a max. 7-es álláson a hűtő nem kapcsol ki a fagyasztó meg -20C fokig hül csak le. A szerelőt hívtam, hogy nem jó a gép, kevés a gáz mert néha koppan, és a hőleadó sem melegszik ahogy új korában. Mire közölte az jó használjam így. Sajnos ilyen lelketlen szakik is vannak.A vákumolást, a szelep forrasztást szerencsére jól megcsinálta. Egyszerűen érthetetlen, miért 100Ft értékű gázon spórolt.
Végül én töltöttem fel bután gázzal, és láss csodát a -28C-ig tudott hűteni, a termosztát koppra feltekert állásában. Az ilyen embertől megkérdezném mit szólna ha az autószerelője úgy javítaná meg pl. a váltót hogya 4. és az5. nem működik. Igen az autó az más, azt éghető gázzal TILOS tölteni.
(#) V L válasza dudrob hozzászólására (») Feb 4, 2018 /
 
Szia dudrob. Elektromos szaki vagyok nem tartok hütő alkatrészeket a kiszerelt termosztátot meg már kidobtam.Egyébként majdnem egy ipari hűtő elektronikus termosztátja lett a megoldás ami akkor 12000Ft lett volna. Két hőérzékelő, két relés kimenet, digit hőfok kijelző, digitálisan beállítható kapcsolási hőfokok stb. Ha ilyennel szelelnék a termosztát örök darab lenne. Tudom mert 40 éve egy lehelhez magam csináltam egyet, ami 30éves mőködés után is jó volt, a kopottság a gázhiány és sokat zabáló kompresszora miatt lett kidobva.
Én a kiszetelt termosztáton lévő gyártói számokra kerstem rá, és így találtam meg ami kell.
Üdv. VL
(#) kaqkk válasza dudrob hozzászólására (») Feb 4, 2018 /
 
(#) Blaser75 hozzászólása Feb 8, 2018 /
 
Már kicseréltem a belső termosztátot,de még ugyanaz a jelenség,
Következő: »»   223 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem