Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1261 / 1384
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Feb 5, 2018 /
 
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 5, 2018 /
 
Igen köszi közbe visszanéztem én is .Várjuk a fejleményeket akkor.
(#) liderces válasza eyess hozzászólására (») Feb 6, 2018 /
 
Én vagyok figyelmeztetve? Nos korábban kértem, kerestem valakit aki megrajzolna progival egy sérült nyákot, hogy elküldhessem újra gyártani. De a fotó nem volt értékelhető. Csináltam új fotót ami szerintem jól látható nagyítható stb. Progim is van de nem értek hozzá. Ha valaki vállalná elküldeném privát a fotót, ide ugyanis nem tudom feltölteni.
Köszönöm előre is!
(#) eyess válasza liderces hozzászólására (») Feb 7, 2018 /
 
Nem tudom miért vagy figyelmeztetve , de nem is lényeges szerintem.Feltölteni pedig biztos azért nem tudod, mert túl nagy a fájl méret .Mint írtam ez csak 2M lehet.És nyugodtan felteheted ide is bárki aki tud , vagy szeretne biztos fog segíteni.De ja ragaszkodsz a priváthoz akkor írj, aztán meglátjuk mit tehetünk.
(#) Ge Lee válasza liderces hozzászólására (») Feb 7, 2018 /
 
Keresd meg a guglival a Photofiltre nevű magyar nyelvvel is rendelkező kis képszerkesztő programocskát. Telepítsd fel, nyisd meg vele a képet és mentsd el tömörített jpg állományba. A minőség szemmel láthatóan nem fog romlani, viszont a képfájl mérete a töredékére fog csökkenni. Na azt tedd fel ide, és akkor bárki be tudja már tenni a sprintbe arányosan háttérképnek, aztán aki nagyon unatkozik vagy kedvet kap hozzá az berajzolja rá neked az alkatrészeket.
Ha valóban jó minőségű a kép, nem is torz, akkor a dolog első részét bevállalom, arányosan beillesztem, meg esetleg teszek bele 1-2 alkatrészt, de az egészet megrajzolni nincs kedvem.
(#) RoliNyh válasza liderces hozzászólására (») Feb 7, 2018 /
 
Csak egy vélemény, de ha fényképezővel készítetted a képet, annak némi torzítása lesz (általában párna).
Precízebb képet lehet készíteni, ha szkenneled a panel mindkét oldalát, arról valóban lehet mérethelyes panelt készíteni utólag is.
(#) Alkotó hozzászólása Feb 7, 2018 /
 
(#) RoliNyh hozzászólása Feb 9, 2018 /
 
Helló!

Gyárttatnék tíz 100x100 -as panelt náluk...

Elkészítettem a gerber fájlokat, és mivel a panelem amit terveztem 33x100 mm -es, így hármat raktam egy 100x100 -as panelre. A három panel közt 0.5-0.5mm hézag van. Feltöltöttem a fájlokat, és a honlapon lévő gerber megjelenítő a tükrözött rétegeket fordítva jeleníti meg. Egész pontosan a hátsó réz oldalra mart szöveget (zöld), és a hátsó réz oldalra szitázott szöveget (fehér). Na de a tervezőm meg jól jeleníti meg a 3D nézetben ezeket is. A kérdéses szövegek amúgy tükrözve vannak a szerkesztőben.
Na most akkor a gyártáshoz nem kell ezeket tükrözni, hogy rendesen jelenjenek meg?
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2018
(#) Alkotó válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 9, 2018 / 1
 
Amit írsz azt nem értem, de egészen biztosan nem kell semmit tükrözni. Minden réteg "kötelező" nézeti iránya TOP oldal felőli.
A megnevezésből és a kiterjesztésből a gyártók már tudják melyik réteggel mit kell ezután tenniük.
(#) RoliNyh válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 9, 2018 /
 
Akkor gondolom az lesz a baj, hogy én tükröztem. Nekik is írtam, lehet ők is ezt válaszolják majd...
(#) Elektro.on válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 9, 2018 /
 
Van már tapasztalatod ezzel a céggel?
Valóban csak 2$ a 10db panel lötstoppal, feliratozva?
Vagy tableten én nem látok valamit?
(#) mohinger válasza Elektro.on hozzászólására (») Feb 9, 2018 /
 
Az én paneljaim a múlt héten jöttek meg tőlük. 10db 75*100mm-es panel. 2$ plusz a szállítás, ami 3,6$ volt. Összesen fizettem akkori árfolyamon 1300 valahány Ft-ot a tíz db-ért. Jó minőség és ár. Csak az első rendelés ilyen olcsó, valamint a kínaiak most ünneplik az újévet, így két hétig zárva lesz ez a cég is, csak 22-e után fogadnak új megrendelést.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2018
(#) RoliNyh válasza Elektro.on hozzászólására (») Feb 9, 2018 /
 
Most fogok először gyártatni.
Nem tudom valóban annyi -e, feltöltöttem a fájlokat, és maradt a 2$.
De postaköltség gondolom még jön mellé, viszont magam sem tudom, hogy éri ez meg nekik...

De egyébként van egy másik cég is, az se sokkal drágább...
(#) Elektro.on válasza mohinger hozzászólására (») Feb 9, 2018 /
 
Ja , hogy csak az első?
És a késöbbi rendelésért mennyit kérnek?
Esetleg nem reklamálnak ha a 100x100 mm er ben mondjuk 4 panel van valójában?
Bocs, hogy ennyit kérdezek, de ez a 2$ os ár megmozgata a fantáziámat.
(#) mohinger válasza Elektro.on hozzászólására (») Feb 9, 2018 /
 
Nem tudom, de ha újabb rendelést adsz le, akkor derül ki a végösszegnél.
(#) kameleon2 válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 9, 2018 /
 
A napokban beszélgettem kínai nyákügyben pár ismerőssel. A kínaiak nagy gyártósorokon gyártják a szériákat, amin egyébként lennének leeső részek is - hiszen táblaméretben gyártanak. Ők ezeket is kitöltik, hogy minél kevesebb legyen a hulladék. Azaz előfordulhat, hogy egy Benq monitor van a panel egyik részére montírozva a másikra a mi kis paneljeink.... Így lehet gazdaságosan és hulladékmentesen dolgozni. Hát ezért tud olcsó lenni és jó minőségű a végeredmény. Nem kell lebecsülni őket. Sőt sok termék ami a piacra kerül éppen ezért "hulladék" mert a gyártósorról lekerült. Nyilván ezért túl olcsó ahhoz, hogy hibátlan lehessen. Nem eleve rossz minőségű, csak értéket próbálnak ebből is kitermelni.
(#) sdrlab válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 9, 2018 /
 
Ez nem fog menni! A kínai sem hülye, egy db 100x100mm-es nyákon 1, az az egy terv lehet csak!!! Ha hármat rámontírozol, mert belefér a keretbe, akkor is vissza fogják dobni, vagy felárasan csinálják csak meg.
Némi trükközéssel ugyan "át lehet verni" őket, de az már gáz, ha valakinek már ez az ár is sok...
(#) Elektro.on válasza sdrlab hozzászólására (») Feb 9, 2018 /
 
Nálam azért vetődött fel, mert a linkelt kép az ő galériájukban
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2018
(#) RoliNyh válasza sdrlab hozzászólására (») Feb 9, 2018 /
 
Na majd elválik...
(#) sdrlab válasza Elektro.on hozzászólására (») Feb 9, 2018 /
 
Természetesen megcsinálják így is! De külön kell jelölni hogy hány db terv lesz egy táblán! Ez felárat fog jelenteni...
Ennyi csak a kitétel...
(#) RoliNyh válasza sdrlab hozzászólására (») Feb 9, 2018 /
 
Igazából itt nem is az átverésről van szó. És nem is arról, hogy ezzel plusz munkát adnék nekik.
Ha egy komplett 100x100 -as tervet küldök megcsinálják X pénzért. Ha ez háromszor ugyanaz de egy terven van, tehát nem nekik kell sokszorosítani, beállítani a 33x100 méretet a 100x100 -as panelre akkor az szintén csak egy terv akár hogy nézem. Nem arról van szó, hogy küldök két esetleg három tervet, amit nekik kellene rászerkeszteni a 100x100 -as panelre.

És egyébként ott van a "Different design" résznél, ha hat darab nyák van egy panelen, de mind ugyanaz, az is egy tervnek számít. Ha kettő, vagy három, vagy még több, akkor már van felár, mert azt kell kiválasztani...

PCBDesign.png
    
(#) sdrlab válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 10, 2018 /
 
De, az nekik plusz munka! Mert a külön terveket oda montírozzák, ahová fér gyártáskor, míg a te montírodhoz, ha az nagyjából kihasználja a területet, már jóval több megkötéssel tehetik meg. Az ár ennek a függvénye szokott lenni...
(#) sastas01 válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 10, 2018 /
 
Nekem is volt ilyen gondom egy panellal, bár másik kinai(pcbway). Ott annyit csináltam, hogy egyszerűen felraktam a két panelt 100*100-ra, levettem a kontúrmarás vonalakat a kettő közül, így csak simán körbemarták, a belsejét meg nekem kell kivágni.
(#) freddyke hozzászólása Feb 13, 2018 /
 
Sziasztok!

Egy ilyen kézi köszörű- és fúrógép mennyire lenne alkalmas alkalmi NYÁK fúrásra? 10000-32000 fordulat/perc között állítható a fordulatszáma. Nem sok a 10000 fordulat/perc?
(#) kameleon2 válasza freddyke hozzászólására (») Feb 13, 2018 / 1
 
Nekem is van egy 135W-os gép. A fordulatával nincs baj, de... a tokmány, a csapágy nem ilyen erőhatásokra van méretezve. Vannak feladatok, amire elég lehet, de mire belövöd kukázhatod is. Ráadásul a kicsi és szabványtalan tokmány miatt normális szerszámot soha nem fogsz tudni belefogni. Nézz meg közelről egy ER 11-es tokmányt és rájössz a különbség okára. Nyák fúrásra elég lehet, de nem tudom maga a gép meddig bírja. Extoolból vettem olyat, ami egy napot sem bírt ki kézben.
(#) nedudgi válasza freddyke hozzászólására (») Feb 13, 2018 /
 
A szögsebesség számít, az viszot alacsony.
Nem lehet egyszerűen állványba rögzíteni, felejtős.
(#) freddyke válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 13, 2018 /
 
Jó véleményt olvastam erről a konkrét gépről (szemben sok Dremel-el). Univerzális szerszámként gondoltam rá (évente néhány alkalommal elvővéve). Mellékhatásként jó lett volna, ha NYÁK fúrásra is alkalmas. Régen modellező motorokhoz egy kis csavaros toltaddal rögzített fúrószárral fúrtam panelt, ritkán sikerült úgy befogni, hogy központos legyen és könnyen lelazult. Ehhez képest gondoltam, hogy csak jobb lehet egy ilyen. Annyira rossz a tokmánya, hogy még alkalmi használat esetén sem nagyon érdemes NYÁK fúrásban gondolkodni?

Az oldalon kicsit feljebb említett panelgyártó cégek nem fúrják ki a penelt egyébként?
(#) freddyke válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 13, 2018 /
 
Hogy jön ide a szögsebesség? Nem a fordulat és a fúrószár átmérője számít? Talán lenne néhány egyszerű panel, de ezért nem tudok beruházni drága gépekbe. Ha ez abszolút nem alkalmas rá, akkor nem használom rá vagy meg sem veszem, csak akkor nem tudom hogyan lesznek a panelek kifúrva.
(#) nedudgi válasza freddyke hozzászólására (») Feb 13, 2018 /
 
Jogos. Kerületi sebességet akartam írni.
(#) freddyke válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 13, 2018 /
 
A kerületi sebességnek nagyobb átmérűjű csiszoló, vágó, polírozó korongoknál tulajdonítanék jelentőséget (a fúrással ellentétben). Ebbe a gépbe a legnagyobb befogható korongátmérő 35mm, valóban alacsony kerületi sebességet eredményez a nagyobb gépeken használt, nagyobb átmérűjű korongokhoz képest.

Alternatívaként mit javasolnátok fúrásra évente egy panelhez kis helyigénnyel, alacsony költségből?
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2018
Következő: »»   1261 / 1384
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem