Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Lapozás: OK   126 / 191
(#) diablo válasza Saggitarius hozzászólására (») Feb 7, 2018 /
 
Egy ilyen gáz páka hány percig illetve milyen hőmérsékleten tud működni?
(#) kleinie válasza Saggitarius hozzászólására (») Feb 8, 2018 /
 
Persze vágom, ha kicsi a hegy hőkapacitása lehet mögötte 200W is
(#) kleinie válasza diablo hozzászólására (») Feb 8, 2018 /
 
A munkahelyemen mi ilyen gázos pákát használunk. RS-485, RS-232 csatlakozók, vezetékek, felügyelő ellenállások forrasztására, ill. a zsugorcsöveket is ezzel szoktuk melegíteni a vezetékekre (tűzjelzős/riasztós vezetékek). Elég sokáig megy egy töltéssel. A hegy sem túl drága hozzá, az öngyújtó gáz utántöltő meg pláne nem.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2018
(#) golem hozzászólása Feb 10, 2018 /
 
Sziasztok!
Mi a véleményetek a linkelt pálkárol hobbi célra kellene nekem.Bővebben: Link
(#) kleinie válasza golem hozzászólására (») Feb 10, 2018 /
 
Mit szeretnél vele forrasztani? Ha SMD it is, ahhoz kicsit "bumszli" a páka, ill. a hegy felhozatal sem a legjobb.
(#) golem válasza kleinie hozzászólására (») Feb 10, 2018 /
 
Ha muszáj akkor SMD is de csak nagyon ritkán.
(#) Ge Lee válasza golem hozzászólására (») Feb 10, 2018 /
 
Ránézésre ez a rendes Solomon páka, tehát az SR sorozatú hegyek valók bele. Amennyiben így van akkor nyugodtan megveheted. A fűtőszála is elég strapabíró, nekem még egy sem ment tönkre, és ami a lényeg, hogy a kattogós weller hegyét is bele tudod tenni, ami jobb minőségű mint a sajátja.
SMD-t is egész jól lehet forrasztani vele, csak ahhoz kicsit kényelmetlen a nagy mérete miatt.
(#) golem válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 10, 2018 /
 
Sokat nem akarok rá szánni.
Ha javitani akarok valamit akkor ne a somogyis folyamatos fütésü pálkát keljen használnom.
Hanem legyen egy normális is.
(#) kleinie válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 10, 2018 /
 
Az adatlapja szerint más hegyek kellenek hozzá. Inkább olyasmi, mint a Hakko 900M (T18), vagy ami most van nekem Aoyue.
(#) morgo válasza golem hozzászólására (») Feb 10, 2018 /
 
Szerintem jó ez a páka. Elég univerzális, smd-hez is megfelel, és nagyobb dolgokhoz is.
(#) kleinie válasza morgo hozzászólására (») Feb 10, 2018 /
 
Persze, nem azt mondtam, hogy használhatatlan Kezdő darabnak ideális, nekem egyedül a hegy választék tűnik kicsit satnyának.
Szerintem én is túltoltam kicsit, hogy megvettem kb. 30-ért az Aoyue Int3210-et, annyit biztos nem ér. Ha más nem, a trafót, az Atmega8-at meg a 3 számjegyes 7 szegmenses kijelzőt és a házat fel tudom használni, ha építenék sajátot.
(#) morgo válasza kleinie hozzászólására (») Feb 10, 2018 /
 
Valóban kissé szűkös a hegy választék, de hobbi célra elég az. Én háromfélét használok, és még nem éreztem hiányát más típusoknak, pedig elég sokat smd-zek. Szerintem csak megszokás kérdése.
(#) elektroncso válasza golem hozzászólására (») Feb 10, 2018 /
 
Szerintem jó. Nekem hasonló Solomon pákám van, csak saját állomással, a gyárilag hozzá adott hegy 3 éve bírja. Nem forrasztok vele mindennap, heti 2-3 alkalommal, de olyankor órákon át megy. 0,6mm-es ónnal és egy hegyes csipesszel a 0805-ös SMD-ket szabad szemmel, probléma nélkül lehet vele beforrasztani, még saját magam vasalta panelre is amin nincs forrasztásgátló maszk (de kisebbeket is forrasztottam már be vele). De az 1mm-es ceruzahegy mellé tanácsos egy lapos és széles nagyobb hőkapacitású hegyet is tartani, mert a nagyobb kondenzátorok, kapcsolók egyéb nagy fémfelülettel rendelkező szerelvények nagyon el tudják szívni a hőt. Én ezt úgy hidalom át, hogy tartok mellette egy csehszlovák pillanatpákát, ha valahova sok hő kell és gyorsan akkor az a maga 75VA-vel utolérhetetlen.
(#) Doyle911 válasza Sanyi74 hozzászólására (») Feb 11, 2018 /
 
Szia Sanyi,
Igen, én kb 1 hete használok TS100-as pákát a miniware cégtől.
Üdv,
SD
(#) jefflynn hozzászólása Feb 13, 2018 /
 
Sziasztok,
valakinek van esetleg tapasztalata Yihua 853AAA forrasztóállomással?
Bővebben: Link
(#) golem válasza elektroncso hozzászólására (») Feb 13, 2018 /
 
Ma megjött a pálkám most bontotam ki várom hogy be melegedjen szoba hőmérsékletre.
vettem még mellé 3 darab tartalék hegyet 0.4-est, 1-est, 3-ast.
(#) freddyke válasza kleinie hozzászólására (») Feb 14, 2018 /
 
Idézet:
„Szerintem én is túltoltam kicsit, hogy megvettem kb. 30-ért az Aoyue Int3210-et, annyit biztos nem ér.”
Mennyit használtad azóta és mik a tapasztalataid? Most lenne egy projekt, amihez kellene páka és az Ersa-ban gondolkodom vagy a kattogós Weller-em megjavításában.
(#) tibibalogh520 válasza golem hozzászólására (») Feb 15, 2018 /
 
Szia!
Nos, hogy viselkedik az új páka?
Sikerült tesztelned?
(#) golem válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Feb 15, 2018 /
 
Még nem nagyon teszteltem.
Gyorsan felfüt de egy kicsit tovább füt mint a beálitott érték.
Vékony vezetéket onoztam meg rá forrasztotam egy led lábára.
A pálka nagyon könyü jó a fogása.
(#) kleinie válasza freddyke hozzászólására (») Feb 15, 2018 /
 
Pár SMD-s "gyakoroljuk a forrasztást" lapkát összeraktam vele. Az elsőt a gyári ceruza heggyel, az nem olyan jó SMD-hez, aztán rendeltem kínai hegyeket, abban van 1.2D azzal egész szépen lehet dolgozni. Gyorsan fűt, kerámia betétes, elvileg 70W. Hegyek: Hakko 900M sorozat jó hozzá, ill. itt T-18, a saját hegyekből is van választék, minőségre szerintem jó. Összehasonlítani nem nagyon tudom, ez az első komolyabbnak mondható forrasztó a kezemben, ill. először forrasztottam SMD-t is. A cseh pisztolypákához meg nem hasonlítanám.
Az árára mondtam, hogy nem éri meg amúgy. Most szét van szedve, hogy a kapcsolást visszafejtsem, fentebb megtalálod. Látható, hogy filléres cuccokból van. Az egyetlen extra, hogy van benne állítható időzítő, ha nem használod, akkor visszaveszi a kraftot.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2018
(#) freddyke válasza kleinie hozzászólására (») Feb 15, 2018 /
 
Köszönöm. Ebben az árkategóriában mi helyettesíthetné az Aoyue-t, ha nem éri meg? Sejtettem egyébként, hogy nem csúcskategória. A 2930-at venném inkább, de közel sem ér meg 129 EUR-t valószínűleg. Ennyiért már majdnem lenne Ersa I-CON pico. Az ESD védelem miatt szeretnék nano-t. Kár, hogy nem vettem meg az a német Amazon-on 167 EUR körül (most csak a gyártónál látok 210-ért). Ha nem tévedek, SMD-hez Hakko-ban az FX-951 lenne ideális FM-2028 pákával (300 EUR). Túl sok árban. Érdemes lenne eredeti FM-2028 pákával és klón állomással kísérletezni?

A cseh pillanatpáka másra való, én a helyedben megtartanám.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2018
(#) kleinie válasza freddyke hozzászólására (») Feb 15, 2018 / 1
 
Most le van árazva a 2930! Ennyiért lehet nem rossz választás. A hegyek elég húzósak hozzá.
(#) freddyke válasza kleinie hozzászólására (») Feb 15, 2018 /
 
Érdekes, be lehet rakni a kosárba 96 EUR-ért, de ha rákattintasz a pákára nincs kedvezmény. (Az előbb néztem a páka közvetlen oldalát, ezért nem is láttam a leárazást.) Gondolom az alap hegy nem a legjobb, kellene minimum két extra hegy. Úgy már annyi, mint kedvezmény nélkül. Szerintem kihagyom, várok egy újabb Ersa leárazásra.
(#) Dr.PCB válasza freddyke hozzászólására (») Feb 15, 2018 / 1
 
Szia freddyke! Nekem van egy Hakko FX-950 egy FM-2027 pákával egy jó ideje(FX-888 is van, de nem használom). Van klón pákahegyem nekem is de nem ajánlom őket. Szerintem nincs olyan jó hőátadása egyiknek se mint a gyárinak, és a hőfokot is újra kell hozzá kalibrálni. A T12-D24-es pákahegyet(2.4mm véső) használom a legtöbbet ez elég jó itthoni barkács célra, meg a T12-K(kés alakú) is. Nagy hőelvonású nyáknál vagy alkatrésznél már ezek se bírják. A kisebb ILS, BC1, B pákahegyek szinte használhatatlanok. Sajnos nem annyira olcsók a pákahegyek kb.6000ft bruttó de 2-3 fajtánál az esetek többségében nem kell több. Szóval én gyári pákahegyet ajánlom neked; aztán ezt meghajthatod klón állomással/pákával. üdv.
(#) kleinie válasza freddyke hozzászólására (») Feb 15, 2018 /
 
Hobby szinten szerintem ezek bőven jók. Felesleges százezres cuccot venni ezért. Én nem bántam meg. A "nem érte meg" arra vonatkozott, hogy a benne lévő alkatrészek filléres cuccok. Ha a trafót nem nézem, az enyém kb. 2500 Ft, ebben már benne van az Atmega is.
(#) freddyke válasza Dr.PCB hozzászólására (») Feb 15, 2018 /
 
Oldalakkal ezelőtt volt szó FM-2027/28 és FX-9501-ről. Eredeti FM-2028 páka 62 EUR-ért kapható. Ezen felbuzdulva érdeklődtem, de sajnos tovább néztem és kellene egy tartó, fémszivacs, szilikon lap, stb. Külön megvéve és a komplett szett is 150 EUR a pákával. Klón FX-9501 pákával talán 100 EUR-ból megvan ugyanez. Ehhez még nincs állomás. Olvastam, hogy többen laptop táppal hajtják, na de mégsem ez a legideálisabb megoldás. Rákerestem az FX-951 állomás klónokra, biztatót nem találtam, inkább kihagyom. Túl drága nekem a Hakko. A hegyekkel hasznos ötleteket adtál.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2018
(#) freddyke válasza kleinie hozzászólására (») Feb 15, 2018 /
 
Ahogy leírtam korábban is, az Aoyue 2900-al befürdötem 6 éve. Első perctől folyamatosan (ha jól emlékszem) ERR jelent meg a kijelzőn, szakaszosan melegített, egy másodpercig sem lehetett használni (összeégettem vele egy panelt). Ez egy garanciális cseréje volt egy hasonló analógnak, annak első bekapcsoláskor lefüstölt a fűtőbetétje, szó szerint. Jókat olvastam róla mostanában, ezért is feszegettem egy ideje. Az Aoyue 2930 valószínűleg javított változat. 100 EUR alatt nem lenne rossz, de az emlékeim miatt kockázatosnak tartom, inkább kihagyom. Az Ersa annyival nem drágább és valószínűleg a hegyek is jobbak.

Ettől függetlenül szeretnék egy Cseh pillanatpákát. Ilyen volt, csak szebb állapotú. Ezt a tégla formájút már nem találom sehol újban.
(#) elektroncso válasza freddyke hozzászólására (») Feb 16, 2018 / 1
 
Sajnos újban már nem lehet beszerezni, maximum nagy szerencsével egy régi elfekvő készletből. A képen látható óta már a második sorozat fut, de a minőség a szokásos. Jelenleg ezt a típust árulják: ETP4. Van belőle 75VA-es (narancssárga), 100VA-es (fekete) és 125VA-es (kék) is. De hogy Magyarországon hogy lehet beszerezni azt nem tudom.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2018
(#) kleinie válasza elektroncso hozzászólására (») Feb 16, 2018 /
 
100W-os cseh utód. Én itt néztem, nem drága. Azt nem tudom, hogy minőségben mennyire van pertiban a régivel.
(#) Massawa válasza kleinie hozzászólására (») Feb 16, 2018 /
 
Ezen két "apro" csalás van:

A kép csak illusztráció, kérem tekintse meg a termék pontos műszaki leírását.. Akkor tehettek volna oda egy kismacskát is.

És a képböl nem derül ki, hogyan van a hegy felfogva ( ezen pákák legkritikusabb pontja).
Következő: »»   126 / 191
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem