Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gyermekjáték (javítás)
 
Témaindító: tynus12, idő: Márc 15, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 4
(#) Csabi1985 hozzászólása Aug 7, 2012 /
 
Sziasztk kelene egy kis segitség vetem egy játékot 4db goliát ellemel müködik de ezeke pár óra alat megeszi adaptert próbáltam rákötni de akor vagy zenél vagy világit valaki tudna segiteni megköszöném
(#) pucuka válasza Csabi1985 hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
Nem mindegy, hogy milyen adaptert kötsz rá. Már abból is sejteni lehet, hogy a játék góliát elemmel működik, tehát nagy a fogyasztása, áramfelvétele. Góliát elem igen jelentős, több amperes áramot képes szolgáltatni, ekkora áramot kevés adapter tud szolgáltatni, ezeket már inkább tápegységeknek hívjuk. Pl. egy laptop tápegysége 5 - 6 A -t tud szolgáltatni, a góliát elem ennél is többet.
(#) Bezso hozzászólása Aug 27, 2012 /
 
Sziasztok!

A kisebbik fiamnak van egy ilyen játék laptopja: http://tescoszines.hu/index.php?method=termekek&category_id=35&prod...page=1

iszonyatosan eszi az elemeket (3 db AA) és szeretném, hogyha hálózati adapterről tudnánk használni. Hogyan fogjak neki?

Előre is köszönöm!
(#) abcdabcd válasza Bezso hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Hát ami neked kell, egy kb min 7V os dugasztáp, az nem baj ha nem stabilizált.
Ha a táp DC akkor elég egy dióda a majdani bemenetre, hogyha esetleg fordított bekötésű tápot dugna valaki be ehelyett, akkor se menjen tönkre a játék.
Ha a táp esetleg AC akkor inkább egy Graetz kell a bemenetre.
Ezután egy pufferkondi mondjuk 1000uF, szűrésnek 100nF kerámia.
Utána stabilizátor, a 3db 1,5V-os elem az 4,5V, ha csak annyiról megy akkor egy LM317-es stabilizátor, beállítva az adatlapján szereplő képlet szerint kiszámított értékű ellenállásokkal 4,5V-ra. Ha esetleg valahonnan kiderül, hogy megy 5V-ról is a cucc, akkor egy sima 7805 is jó.
Elvileg így kész is vagy... a fogyasztástól függően hűtőbordára ajánlott rakni a stabilizátort... egy kis U alakú hűtőbordára szerintem ígyis-úgyis rakd rá, és amikor próbaképp bekapcsolod, járasd egy kicsit és nézd meg kézzel megtapintva, hogy mennyire megy fel a hőfoka a bordának... ha oké akkor teheted is be a dobozba... minnél nagyobb a táp feszültsége mint 5V annál inkább kell a nagyobb hűtés, viszont kb 7 7,5V-nál kisebbel meg nem működik a 7805.(esetleg spec stabilizátorokkal lehet próbálkozni LDO típusokkal)

Vagy ha egy tutira stabilizált tápot sikerül szerezned, mondjuk 5V-osat, akkor azzal sorba kötöd a már említett diódát, ezt mindenképp a készülékbe rakd a csatlakozó után, akkor azon esik is akkora feszültség, hogy kicsit kevesebb, mint 4,5V lesz a készülék számára a fesz. Figyelj rá, hogy sima szilícium diódát használj, mondjuk 1n400x et és ne Schottky típust.
(#) Bezso válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 28, 2012 /
 
Köszönöm szépen, de ez nekem kínai!
Egyébként megérné megcsinálni?
(#) zolika60 válasza Bezso hozzászólására (») Aug 28, 2012 / 1
 
Azt csak te tudhatod, hogy neked mi éri meg. Másik megoldás, ha akkukat használsz és töltögeted. Az más játékban is használható. Az akkuk feszültsége ugyan kicsit alacsonyabb, (1,2V) de általában a legtöbb játék elmegy vele.
(#) abcdabcd válasza Bezso hozzászólására (») Aug 28, 2012 / 1
 
Amúgy valószínű megérné, de ehhez forrasztani kell mindenképp, szóval, ha nincs eszközöd hozzá, az általad írtakból gondolom, akkor valakit ha találtsz aki kicsit is ért az elektronikához az pár pillanat alatt meg tudja ezt neked csinálni...
5V-os stabilizált tápot amúgy azóta eszembe jutott, hogy elég sokfélét lehet kapni, mivel pl a legtöbb új mobil ilyenről működik, amin usb a töltőcsatlakozó... vagy bármilyen más usb kimenetű adapter is ilyen.
Kell egy tápcsatlakozó az nem kerül sokba, meg egy sima dióda, az se, szóval ha lenne aki megcsinálja akkor jó ötlet lehet...
Viszont pl a játék házába bele kell faragni a tápcsatlakozót...
Szóval az akksi se rossz ötlet. Az 1,2V az csak névleges feszültség, szóval valamiért ez van rájuk írva, ha akkora a mérhető feszültség egy akkun, akkor az már majdnem le van merülve. Egy feltöltött akksi 1,45V körül van szóval pont jó az elem helyére általában.
Ajánlott akksi pl Varta Ready2Use ezek sok helyen elég olcsón kaphatók és egészen jó fajták... valamelyik itteni akkus témában van is róluk szó alkalom adtán.
(#) Bezso hozzászólása Aug 29, 2012 /
 
Köszönöm szépen a segítségeket! Édesapám elektroműszerész csak már elég régen nem a szakmájában dolgozik, hátha ő meg tudja csinálni!
Még 1x köszi!
(#) abcdabcd válasza Bezso hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
Akkor szerintem ezt simán meg fogja tudni csinálni majd... Akár a stabilizátoros (lm317/7805) változatot, akár a sima usb táp + diódásat!
(#) Ledzsike hozzászólása Okt 6, 2012 /
 
Sziasztok! Most lehet páran ki fogtok nevetni Nem igazán értek a műszaki dolgokhoz. A fiam elektromos autójában elment a duda hangja, először azt hittem az elem merült le, de láttam hogy a hangszórót elengedte a ragasztás és leszakadt a vezetékekről. Elvileg még meg lehet forrasztani ugye? Három kábelnek nincs helye 2 sárgának és egy feketének. Tudna valaki segíteni hogy mit hogyan csináljak? Köszönöm előre is.
(#) tothbimbi hozzászólása Jan 2, 2014 /
 
Sziasztok!
Fischer Price Brüm-brüm kisautó javításával kapcsolatban tudna valaki segíteni? Egy fogaskerék esett ki a helyéről viszont ahhoz,hogy vissza tudjuk tenni a hátsó kerékfelfüggesztést kellene kivenni!
Segítő szándékotok előre is köszönöm!
(#) hacsahu hozzászólása Nov 16, 2015 /
 
Sziasztok,
Debrecenbe lenne szükségem egy Fischer Price tanulószék javításához valami szakira. Szétszedés követően a vékony vezetékek törésére gyanakszom, de sajnos nincsen hozzá műszerem. Valaki?
(#) Ordass64 hozzászólása Szept 10, 2016 /
 
Üdv mindenkinek, kérdésem egy nagyméretüBright távirányitos vevöjén csak ballra lehet a kormánt ,, igy cak köre, ,körbe megy a játék, kiletcserélve a,,3p 73 értékü nyito?? De akor csak a måsik oldalra kormányozhato és melegszik a kicserélt alkatrész, valami öttlet kellene , kössz János
(#) Bakman válasza Ordass64 hozzászólására (») Szept 10, 2016 /
 
Ha magyarul leírod miről van szó és értékelhető képeket töltesz fel, talán tudunk segíteni.
(#) Ordass64 válasza Ordass64 hozzászólására (») Szept 12, 2016 /
 
csak balra kormányozható.

$_1.JPG
    
(#) tündér hozzászólása Feb 17, 2017 / 1
 
Sziasztok!
Ha már van ilyen topik is, megosztok veletek egy "gyöngyszemet"

Lomiban találtam, az alábbi, elemes gyerekjátékot. Valami laptopféle lehetett, az utolsó képen látható eredeti formája.
Tettem rá tápfeszt ( 3 db ceruza elemet összekötve, megszólalt. !
A hesztorosok örültek, amikor a 13 db nyomógombot (5 féle színben) megrendeltem.
Az új dizájnnak, egy villanyász kötődoboz lett az alapja. A "képernyő maradt" benne a mezőknek megfelelő színű ledeket tettem. Egy szalagkábelt kellett kicserélni, átvezetékelni.
Az új nyomógombokat rávezetékeltem a panel megfelelő helyeire. A ceruze a elemeket egyszerűen beleragasztottam, műanyag ragasztó pisztollyal. A cseréjük, kicsit macerásabb lesz.
Tök jól működik!
Gyerkőcöm nyomkodja... ...
Üdv! T
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2017
(#) sany válasza tündér hozzászólására (») Feb 17, 2017 /
 
Így még lehet tovább fogja bírni, mint az eredeti.
(#) (Felhasználó 51715) hozzászólása Feb 19, 2018 /
 
Sziasztok!

Itt egy kínai babajáték, aminek az első gombsora nem működik.
Szétszedve se látszik rajta hiba, a fóliák is épnek látszanak.
Mi lehet a gond?
Előre is köszi a segítséget.
(#) Bakman válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Feb 19, 2018 / 1
 
Az "épnek látszik" kevés, műszerrel kell ellenőrizni, hogy szakadt-e a fólia vagy nem. Ha a bekarikázott három gomb nem működik, akkor már a közös hozzávezetés sem jó nagy valószínűséggel. Természetesen máshol is lehet hiba de műszer nélkül csak találgatni lehet.
(#) (Felhasználó 51715) válasza Bakman hozzászólására (») Feb 19, 2018 /
 
Hogyan mérjek a zümmerrel? Valami fekete bevonat van a sávokon, ha azt kapargatom akkor sem sípol a műszer.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Feb 19, 2018 / 1
 
Ellenállást mérj és ne csipogtatni akarj, mert az nem mérés.
(#) proba válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Feb 19, 2018 / 1
 
Ragd össsze, megjavítottad. (vagy nem) Néha előfordul, valamelyik gomb beragad. Lehet itt is az volt. Ha nem, akkor keresd meg a nem működő gombokat, kell lennie egy olyan fóliaszálnak ami közös bennük. az nagyítóval kövesd végig, lehet megtalálod a hibát. Vagy takarítsd le a fóliát meg a panelt óvatosan ahol találkoznak, esetleg tegyél oda egy papirdarabot, ami összenyomja jobban a kettőt. ( más kérdés, ezeket a játékokat a gyártó/tervező gyerekeinek adnám, tanulják meg, a játék nem játék.)
(#) (Felhasználó 51715) válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 19, 2018 / 1
 
Hálás köszönet nektek a segítségért, a panel volt szakadt hibás forrasztás miatt.
(#) krapulax6 hozzászólása Júl 27, 2020 /
 
Sziasztok.A foton lathato jatekban kopott el ketto db fogaskerek igy foldre teve nem mozgatja excenteresen a sulyt benne es nem tud elgurulni...
Hol lehetne legyartatni a ket emlitett alkatreszt?
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2020
(#) szalamandra válasza krapulax6 hozzászólására (») Júl 27, 2020 /
 
(#) krapulax6 válasza szalamandra hozzászólására (») Júl 27, 2020 /
 
Koszonom szepen!
(#) bodgabo hozzászólása Ápr 10, 2021 /
 
Sziasztok!
Lidis/aldis távirányítós kisautóhoz szeretnék távirányítót csinálni.
Sajnos a vevő IC-n nincs semmi felirat. Milyen frekvencián és mi módon működnek ezek? Valamilyen moduláló frekvencia vagy digitális adatcsomagok...?
(#) Lucifer válasza bodgabo hozzászólására (») Ápr 11, 2021 /
 
Hali,

Idézet:
„Milyen frekvencián és mi módon működnek ezek? Valamilyen moduláló frekvencia vagy digitális adatcsomagok...?”

A silkscreenen látható HX-3623R(2.4G) feliratból illetve az alkatrészekből arra következtetek, hogy ez 2.4 GHz-en működik.

A kínaiak az utóbbi időben elkezdtek MCU-val egybe tokozott FSK adóvevőket gyártani ilyen filléres dolgokba, 99%, hogy ebben is az lesz. Ez esetben az irányítás digitális csomagokon keresztül megy, legtöbbször van egy binding az elején majd pár pár bájtos csomagokban mennek az adatok a protokolltól függő csatornán.

Idézet:
„Sajnos a vevő IC-n nincs semmi felirat.”

Én egy Furibee F36 quaddal akartam eljátszani ugyanezt (ott is jelöletlen IC volt).
Megfelelő google keresés (tokozás, MCU, 2.4 GHz) után a szóba jöhető adatlapok kiosztását összevetettem a kvartz, antenna, táp, GND pinek pozíciójával így meg lett az, hogy LT5916 van benne, ami egy kínai gyártó terméke, tkp. egy LT8920 és egy LT3201 egybe tokozva (SPI-on összekötve).

Idézet:
„Lidis/aldis távirányítós kisautóhoz szeretnék távirányítót csinálni.”

Meglévő távirányító nélkül ez kb. esélytelen. Ha van távirányítód akkor SDR-el le lehet hallgatni a forgalmat és egy MCU-val + megfelelő rádióval lehet emulálni. De ehhez elvetemültnek kell lenni.
(#) hzsiga hozzászólása Jan 6, 2022 /
 
Üdv. A hangszóró műanyag része eltört, megragasztottam de nem sikerült túl jó művelet. Ki lehet-e váltani piezó lapkával váltani vagy honnét lehet beszerezni a benne lévő kis hangszórót? Átmérő 26mm hestore-ban találtam de az 36mm-es. A meghajtó motor fordulatát lehet-e valamilyen egyszerű megoldással csökkenteni? Szobában használva hang vezérléssel túl gyors. A segítséget előre is köszönöm.
(#) proba válasza hzsiga hozzászólására (») Jan 6, 2022 / 1
 
Egy csomó hangos gyerekjátékban van hasonló. Piezóval szerintem nem kiváltható. Esetleg régen voltak gagyi fejhallgatók, mintha némelyikben lett volna ilyen.
Következő: »»   3 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem