Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alacsony frekvencia vétele
Üdvözlet mindenkinek.
Teljessen új vagyok, és teljesen amatőr. Érdeklődni szeretnék, hogy ki tudna tippet adni, egy alacsony frekvencián működő vevő elkészítésére. A freki.: 0-20 Hz.... szoval tényleg alacsony. Előre is köszi a válaszokat.
Mihez kéne ez? Ilyen tartományban sugározni életveszélyes! Max infrát lehetne 20 Hz en megszaggatni de annak megint nincs értelme mert a vevőket több KHz re kalibrálják
Szia,amatőr-amatőr: )
Próbáld a www.vlf.it oldalt! Igaz, "inglés",de magvas-nincs is mit hozzáfűznöm.
Továbbá: ha érdekel a hangkártyás megoldás (ez esetben a számítógéped lesz a vevő),akkor a DL4YHF által kidolgozott progi kiváló erre a célra (is).
Tény,hogy a hajad lemegy,mire megtanulod használni,de "...a lét célja a küzdés maga..." Szabadon letölthető: www.qsl.net/dl4yhf Ajánlom még figyelmedbe a www.wireless.org.uk "Long Wave Radio!" oldalon letölthető egyéb hangkártyás pg.-okat. És engedd meg a kérdést: mit akarsz Te ottan "hallgatni"?
Köszönöm a válaszokat.
Egyrészt nem sugározni kívánok, hanem venni a sugárzottakat. Az adó egyrészt az emberi agy, mely ezen "sugároz": "1. A delta-hullámok (1-3 Hz) az álom nélküli mélyalvásban és a komatózus állapotokban dominálnak. 2. A théta-hullámok (4-7 Hz) azokra az alvási fázisokra jellemzőek, amikor álmodunk. 3. Az alfa-hullámok (8-12 Hz) a nyugalmas ébrenléti állapotokban lépnek fel (pl. meditáció során, röviddel az elalvás előtt, illetve közvetlenül az ébredés után). 4. A béta-hullámok (13-20 Hz) a normális ébrenléti állapotra jellemzőek." Másrészről a Schumann-frekvencia (7,8 Hz) érdekel. Elendur
Mi érdekelne a Schumann-frekvenciáról??
Ez egyébként nemcsak 7,8 Hz, hanem még: 13.8 Hz 19.7 Hz 25.7 Hz 31.7 Hz Én ezekről tudok
Egyszer építettem egy ilyen EEG készüléket valamelyik RT évkönyvből azt hiszem. A theta, alfa és béta hullámokat tudta akusztikusan kijelezni. Ez nem vezetéknélküli volt hanem érzékelőket kellett felcsatolni. Azért készítettem, hogy megtanuljak alacsonyabb ismétlődési frekvenciájú állapotban lenni éber állapotban. Ha gondolod megkeresem.
Megtaláltam, kicsit nehezen ment, mert sokkal régebbi mint gondoltam.
Íme: http://http://htek.uw.hu/biofeedback.html Én azt hiszem TL 071-ekkel csináltam. -- Linket javítottam. Topi
Ezekről a Schumann-frekikről én is hallottam, megmérték őket, de az 50hz jóval erősebb volt, mint a 7,8hz, pedig nem volt erősáramú hálózat a közelben...
![]() Tehát nem lehetnek valami erősek...
Üdv!
Sajnos a link már nem működik, meg tudnátok mondani melyik RT évkönyvben volt vagy esetleg egy rajzot tudna valaki felrakni? Előre is kösz.
Szia!
Gondolom ezt kerested.
Uraim, régen nem írt ide senki.
Van esetleg valaki aki készített már Schumann rezonátort? Tapasztalat és az antenna érdekelne.
Jelentős irodalma van, olvasgasd. Már ha érdekel. A méretek, meg a zavarkörnyezet miatt, nem hiszem, hogy városi környezet alkalmas lenne ilyen kutatásokra.
Igen ezt én is jól tudom, mármint azt, hogy jelentős irodalma van.
A kérdés nem erre irányult.
Akkor mire irányult?
![]() Miben tudok én segíteni neked?
A helyzet az, hogy miből gondolod, hogy ezen a fórumon tolonganak az ezzel a meglehetősen speciális témával foglalkozó tagok. Ráadásul a kísérletezéshez is elég speciális körülmények kellenek, hatalmas szabad tér például.
Tudnánk sokat segíteni, ha konkrét kérdésed lenne, mert az nem egy ördönggősség, anélkül is hogy pont ezzel a témával nem foglalkoztunk. Nekem pl. vannak ismereteim az ELF sávban működő dolgokról, Láttam is ilyet, de igazából sohasem foglalkoztam ilyesmivel, pont a körülmények miatt. Attól még tudok róluk. A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |