Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sütő gyújtótrafó

Témaindító: pedrock, idő: Dec 20, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Balugray válasza dobo hozzászólására (») Dec 26, 2008 /

Szerintem is ez a tuti!
(#) gss hozzászólása Dec 1, 2017 /

hátha másnak is jól jön:2000ft egy ilyen trafó
http://www.orczyalkatresz.hu/alkatreszek/tuzhely_824/szikrgyujto_tr...s_2444
(#) Hozo1969 válasza gss hozzászólására (») Dec 12, 2017 /

Sőt még olcsóbban is kapható. 1640 Ft
Bővebben: Link
(#) kaktusz86 hozzászólása Márc 5, 2018 /

Szeretnék egy kis segítséget kérni! Problémám az, hogy gáztűzhelyünk piezzo gyújtós és nem ad szikrát.
Nagyon halkan lehet hallani kis kattogást, de olyan gyengének hangzik. Mi lehet a baj? Ha egy trafó csere azt megoldom.
(#) Gafly válasza kaktusz86 hozzászólására (») Márc 5, 2018 /

Zavart érzek az erőben.
Most trafós, vagy piezzós?

Bár ha lenne neki neve/típusa, akkor kicsit közelebb lennénk a megoldáshoz
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2018
(#) Epu2 hozzászólása Aug 17, 2018 /

Üdv! Nekünk is szikra problémánk van. Egyre gyengébb a szikra. Már csak véletlenül gyújtja meg a gázt. A gyújtó egység 230V~ -ról megy? Korábbi hsz-ban van egy ajánlás. Elég a csere és mehet?

Az ajánlat.
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2018
(#) Hutty hozzászólása Aug 18, 2018 /

Nekem a tűzhelyben ( kb. 30 éves) egy " Gáztöltésű túlfesz. levezető " cseréjével oldódott meg. 2-300 ft.

Működésileg egy kondit tölt és mikor eléri az átütési feszt, rásüti a kondit a tekercsre.
(#) fecameca válasza Gafly hozzászólására (») Aug 18, 2018 /

Na nem akarok bele okoskodni, de nekünk is ilyen tűzhelyünk van. A trafó elég jól bírja. Szerintem nem az ég ki benne leggyakrabban. Viszont az összes porcelán szigetelő, ahol a szikrát adja (Adná, de nem adja, ha éppen repedt, vagy ráégett valami, ami kifutott). Az összes ilyen porcelán csövet kicseréltem már, nagy teljesítményű huzal-ellenállás üreges porcelán csövére, úgy, hogy a huzalt róla eltávolítottam, a festéket lecsiszoltam hófehérre, a végébe pedig olyan lemezcsavart hajtottam, ami a gyújtó kábel huzal végével a csőben éppen megszorul. Szerencsémre éppen volt itthon egy néhány 470 ohm, olyan 5 W körüli ellenállás, ami belül üreges, kívül meg éppen egyezik az eredetiével az átmérője. Remélem, hogy segítettem. Sajnos éppen azt nem tudom módosítani, hogy kinek akartam válaszolni, természetesen annak, aki egyből trafót cserélne benne látatlanul. Olyankor igaz, amit írtam, ha csak az egyik helyen nem működik, a többi pedig gyújt, akkor a szigetelő a rossz.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2018
(#) Epu2 válasza fecameca hozzászólására (») Aug 19, 2018 /

Üdv! Azt hiszem nekem válaszoltál. Szétszedtem, megtisztogattam a porcelánokat. Habár nem próbáltam a trafót külső szikraközzel, lényegében semmi nem változott. (Nem is volt dzsuvás a porcelán. Ha csak nem annyi, hogy egy két nap múlva, már csak szórványosan szikrázott és teszi mai napig. Azért csinálok egy próbát külső szikraközzel. Köszi!
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem