Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos jelek sugárzása

Témaindító: Rado, idő: Aug 5, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) pucuka válasza don_peter hozzászólására (») Márc 9, 2018 /

Ez annyira komolytalan, hogy reagálni sem lehet rá. Már hogyan lehetne az emberi agyat bármilyen frekire állítani?
Az kétségtelen, hogy az idegi inger vezetéskor nagyon kis áramok folynak, ezt lehet érzékelni is, de hogy ezek frekvenciáját (ha egyáltalán van ilyen) tudatosan valamiféle rezonanciára állítani, azt erősen kétlem.
Volt szerencsém ilyen agyturkász gép üzembe helyezésénél közreműködnöm, de láthatóan (legalábbis ott, és akkor) pusztán ezeknek az agyi hullámok keletkezésének, és összefüggéseivel foglalkoztak, ahogy ezt kiegészítendő MRI berendezéssel igyekeznek felderíteni az összefüggéseket az agyi aktív területek, és a valós ingerek között.
De nem vagyok orvos, és ha téged izgatnak az ilyen dolgok valós részei, akkor van irodalom erről is. Azért nem kell mindent elhinni, amit a világ történéseiről számot adnak. Bár ehhez is jogod van csak nem ér semmit.
(#) pucuka válasza tothbela hozzászólására (») Márc 9, 2018 /

Idézet:
„akkor a földelés az egyetlen megoldás”

Az biztos is. 2 m mélyre, vízszintesen. Minden gond megoldva. A földelés, az mindenre tökéletes megoldás.
(#) don_peter válasza pucuka hozzászólására (») Márc 9, 2018 /

Nem értelek. Nem nekem kellene válaszolnod. Én is csak válaszoltam. És nem beállítani, hanem rá állni, befolyásolni. Két külön dolog. És valószínűleg létező jelenségről van szó, vagy is különböző frekvenciákkal lehet befolyásolni az ember gondolatait, álmait esetleg viselkedését.
(#) erbe válasza pucuka hozzászólására (») Márc 9, 2018 /

Idézet:
„2 m mélyre, vízszintesen.”

Anyósoknál szokás a függőlegesen fejjel lefelé.
(#) zotya1983 válasza don_peter hozzászólására (») Márc 9, 2018 /

Egyetértek.De azt azért valljuk meg hogy nem igazán van erre még kimutatható jelenség, és pláne nem kauzális összefüggés ami mérhető is Egyébként a rezó frekije az agynak valahol 8-10hz környékén van ha ez érdekes... Ez a rezó freki az élettani dolgokkal állítólag nagyon is összefüggésben van...Oly módon hogy gyakorlatilag ez a legmegfelelőbb vezetési frekije az emberi agynak...Ne kérdezd hol láttam hol olvastam...
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2018
(#) pucuka válasza don_peter hozzászólására (») Márc 9, 2018 /

Igen, próbálkozásokról én is tudok, de bizonyított eredményekről, nem. Elég sokszor vizsgáltak MRI -vel, de nem éreztem, hogy bármit is befolyásolt volna.
(#) don_peter válasza zotya1983 hozzászólására (») Márc 10, 2018 / 1

Schumann félre rezonancia amiről olvashattál.
(#) don_peter válasza pucuka hozzászólására (») Márc 10, 2018 / 1

HAARP kapcsán sokszor felmerült már korábban ez az érdekes kérdés, és azt hiszem az oroszok is kísérleteztek ilyesmivel. Minden esetre elgondolkodtato, ha igaz a dolog.
(#) pucuka válasza don_peter hozzászólására (») Márc 10, 2018 /

HAARP kapcsán elég sok összeesküvés elmélet van, mint annyi minden mással kapcsolatban is. Ezzel a részével én nem foglalkoznék, ha téged érdekel, lelked rajta, bár jobban tennéd, ha inkább megpróbálnád megismerni.
A tények sokkal prózaiabbak. Arról van szó mindössze, hogy a hadseregeknek alapvető érdekük a mozgásban levő egységeikkel a kapcsolattartás. Ez pedig csak rádiós úton lehetséges. Ehhez pedig a lehető legjobban meg kellene ismerni az elektromágneses hullámok terjedését, bármilyen távolságokon. A legnagyobb gond, hogy mindig minden mozog, állandóan változik. Látunk jelenségeket, sarki fény, rádiózásnál fadding, időjárási jelenségek. Ezekre próbálnak konkrét, korrekt magyarázatot találni, hogy pontosan előre jelezhetők legyenek. De nem nagyon megy, csak statisztikai jellemzők vannak, ezeket pedig hosszú ideig kell mérni, gyűjteni, hogy használható pontosságúak legyenek. Ez is egy verseny, aki többet tud, az nyer(het). Úgyhogy szerintem nem véletlen a titkolózás, miért is kötné bárkinek az orrára az eredményeit, miután iszonyatos pénzeket öltek bele.
De szó sincs tudatbefolyásolásról. (igen hasonló a mobiltelefon probléma, pedig ott csak néhány cm, néhány 10 m -ről van szó.
Tudatbefolyásolás.
Ez is elég nehéz dolog, ha azt vesszük, hogy az MRI vizsgáló tere 60 cm átmérőjű, és hogy a sejtek gerjesztésére fordított energia emberi léptékű legyen, szupravezetésben tartott gerjesztő mágneseket, antennákat használnak. Ennek fényében el tudod képzelni, hogy több, vagy több száz km távolságból ugyanezt el tudod érni?
(#) Gafly válasza pucuka hozzászólására (») Márc 10, 2018 /

Mondanám, hogy sós víz alatt úszó járművel nehéz rádiókapcsolatot tartani, de nem lehetetlen.
Bár korlátai vannak, feszegették is annó.
Volt jó cikk erről a Rádiótechnikában...
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Márc 10, 2018 /

Azért az sem olyan ördöngős dolog, mint amilyennek is látszik. Elég szerintem, ha csak a skin effektusra gondolsz. A frekvencia növekedésével az energia áramlás kiszorul a vezetőből, alacsony frekvenciánál viszont nem. Valóban van az ELF sávban ugyan lassú kommunikáció, amit célszerűen a tengeralattjárók tudnak hasznosítani. De azért az ördög a részletekben rejlik.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2018
(#) pucuka válasza don_peter hozzászólására (») Márc 11, 2018 /

Találtam neked egy érdekes dokumentumot, az elektromágneses sugárzás mibenlétére. Ez ugyan gabonafélék szárításáról szól, de a hatás ugyanaz, amitől tartasz. Képzeld magad, a gabonaszemek helyébe.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2018
(#) don_peter válasza pucuka hozzászólására (») Márc 11, 2018 /

Hol a doksi?

Küzdök vele, 1,38 MB, lehet nem megy fel.
Küldöm e-mailben, ha pü -ben küldesz címet
Szerk: most látom, csak felment.
(#) don_peter válasza pucuka hozzászólására (») Márc 11, 2018 /

Megy a cím..

Lehet kicsit magas a matek, dehát a hullámterjedés, nem alapfokú tudomány. A köztudatban ugyancsak leegyszerűsítve tudnak róla.
(#) Gafly válasza pucuka hozzászólására (») Márc 11, 2018 / 1

Ez nagyon jó írás
Valamint benne van a 376 Ω magyarázata is, amit azért nagyon kevesen tudnak
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Márc 11, 2018 /

Igen, elég jól összeszedett írás, elég általánosan levezetve. Ebből lehet értelmezni, nemcsak mikrohullámra, hanem bármilyen hullámhosszra.
(#) pucuka válasza pucuka hozzászólására (») Márc 11, 2018 /

Visszatérve a Schumann rezonanciára, kétségtelen, hogy a föld - ionoszféra rendszert lehet egyfajta üregrezonátornak tekinteni, merthogy két többé kevésbé vezető között van egy levegő dielektrikum.
A gond csak az, hogy ez az üregrezonátor állandóan változik, az ionoszféra magassága, valamint a vezetőképessége is erősen helyfüggő, a földfelszín esetében nem mindegy, hogy sivatag, vagy sós tengervíz, az ionoszféra esetén a napfolt tevékenység folyomány miatti ion koncentráció.
Ezek miatt nem gondolnám, hogy létezik egy jól definiálható rezonancia frekvencia.
(#) otvenkilenc válasza pucuka hozzászólására (») Márc 12, 2018 /

"Tudatbefolyásolás.
Ez is elég nehéz dolog, "

Dehogy nehéz, a politikusok és a média már régen és sikeresen teszi.
(#) zotya1983 válasza otvenkilenc hozzászólására (») Márc 12, 2018 /

Pontosan Úgy hogy észre sem veszed... Vagy mégis?
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem