Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik! Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Lapozás: OK   63 / 109
(#) lokátoros hozzászólása Márc 19, 2018 / 1
 
Akinek nem inge ne vegye magára, de azért fontoljátok meg.
Mr Bean
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2018
(#) Janszi válasza lokátoros hozzászólására (») Márc 19, 2018 /
 
Ez tetszik
(#) eyess válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 19, 2018 1 /
 
Akkor most ezek szerint , amit írsz abból azt veszem ki, hogy a másik oldalon se kelettél , vagy most , hol is vagy valójában a közép úton .Ott mondjuk nem lehetsz , mert itt vagy , de oda át sem , mert ugyan csak itt vagy. Fizikailag ...
(#) Norberto válasza Triger hozzászólására (») Márc 19, 2018 /
 
Nem értetted, amit leírtam.

Értem, hogy mit értettél félre. Személyesen erről a témáról gördülékenyebben lehet beszélgetni, de körbeírni, és minden szóhoz, mondathoz külön magyarázatot adni, hogy mit miért és miért pont úgy írtam, ahhoz nem lenne elég 3 oldal sem egyben. Annyira pedig most nincs időm. A lényeg, hogy értem, mit nem értettél meg. Pont ezaz, hogy kifjezetten nem az erotikára, szexualitasra hegyeztem ki a mondandómat. Te már abba a stádiumba helyezted magad a leírtak alapján, amikor "már" X megszerette Y-t. Az nem jön magától. Kicsit nem komplettnek tűnik az a szituáció számomra, mikor találkozol életed leendő párjával, és a legelső randi legelső köszönése után azzal folytatnád, hogy azt mondod neki: szeretlek. Azt valaminek ki kell váltania belőled. Hogy egymás szeretetét érezni tudjátok. Mondhatnám úgy is, hogy egymásra hangolódás. Kinél hosszabb, kinél rövidebb. Intellektustól, gondolkodásmódtól, viselkedéstől, egyszóval a másik által belőled kiváltott reakciótól függ, mikor érzed kiteljesedni a szeretetet. Nem az az általános a mai világban (legalábbis úgy sejtem), hogy két vad idegen ember találkozik és egymás iránt azonnal szeretetet éreznek (és most függetlenítve a nemeket, meg minden egyéb körülményt).
Ha van egy ember, egy szituáció, pl.
egy rövid ismeretség barki akárkivel, és 5 perc múlva meginterjúvolnak róla, nem az lesz szerintem a legelső gondolata az embereknek, hogy azt mondják: hé, az az ember ott igazán szeretetreméltó. Vagy szerethető.
(#) Norberto válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 19, 2018 /
 
Én dehogy nézlek hülyének. Miért tenném? Csak szeretném jobban megérteni az egészet, mivel szerintem írott felületen nehéz ezeket a témákat pontosan megfogalmazni, illetve eljuttatni másokhoz a lényegét, hátterét, mondandóját. Ezért faggatózok, kérdezgetek én annyit.
(#) _BiG_ válasza Norberto hozzászólására (») Márc 19, 2018 /
 
Idézet:
„Azt valaminek ki kell váltania belőled.”

Az igazi szeretet (és te nem erről beszélsz) belülről jön, nem kell külső indok. Mert ha más váltja ki, akkor viszonzás. De mint írtam: a szeretet adakozó jókedv. Azaz csak ad. Nem kell rá ok. Csak ad, mert jólesik.
(#) Triger válasza Norberto hozzászólására (») Márc 19, 2018 /
 
Nem értetted meg, amit leirtam, de örülök, hogy Te tudod, hogy én mit nem értettem meg. Én is tudom, Te mit nem értettél meg.

De ez nem baj, egyszerűen nem egyformán vélekedünk dolgokról. Azonban, mint ahogy a topik címe is mondja, vitatkozzunk, beszéljük meg. Bár én inkább a beszéljük meg mellett lennék, azonban úgy érzem sokszor az emberek (most ez nem neked szól), inkább vitázni szeretnek, a saját "igazuk" mellett, a messzemenőkig. Ahelyett, hogy beszélgetnének, meghallgatva mások gondolatait, elgondolkozva azon, amit a másik mond, hátha egy másik szemszögböl akár még tanulhatnának is.

Még mindig a párkapcsolati szeretetröl beszélsz. Itt nem erről van szó. Próbáld a szeretetet másképp értelmezni. Az egésznek ez lenne a lényege. Elvonatkozatás ezektől a kézenfekvő magyarázatoktól. Ezek igazán nem is érzések, inkább "tudatállapotok".
(#) Norberto válasza _BiG_ hozzászólására (») Márc 19, 2018 /
 
Hogy miért kattogok kissé a téma körül, Gee Lee-nek volt egy ilyen mondata:

Idézet:
„Párkapcsolatok. Hogy a bánatba történhet olyan, hogy valaki valakit "állítólag" nagyon szeret, összeházasodnak, együtt élnek, aztán néhány év elteltével a legnagyobb ellenségek lesznek? Úgy, hogy vagy nem szerette sosem, vagy az a szeretet amit ő annak gondolt az valójában nem is szeretet.”


Az a bizonyos _valaki valakit szeret_ dolog, ami említve van a párkapcsolatok terén, az nem úgy megy, ahogy én azt leírtam nemrég: hogy találkozik 2 ember, és kb. a nulladik pillanatban a köszönés után már közvetlenül 100 %-ra felugrik a "szeretet", mint egységugrás függvény... nem úgy megy egy párkapcsolatnál, hogy full atom ismeretlenül már a szeretet 100 %-os jegyében és viszonzásában megtestesül maga a tökély és a végtelen párkapcsolat.

Mert akkor az első randin gyak. mehetnének a párok a templomba, és jöhetne egyből a nulladik pillanattól az 5 gyerek családonként. Ha "csakis" az odaadó jókedvről, a szeretetről szólna mindig minden párkapcsolatban. Szerintem.

Sőt, továbbmegyek...

Tegyük fel, és tényleg, képzeljük el azt, hogy egyszerre a világon mindenki megvilágosodik, ha úgy tetszik. Mindenki olyan elme-, tudat- és sprituálisan megtisztult, ill. megvilágosult állapotba kerül, mint Gee Lee azt állítja például magáról. És ezzel sem lehülyézem őt, ez most csak gondolatkísérlet.

Onnantól kezdve a párkapcsolatok úgy működnének, hogy gyakorlatilag bárki bárkinek a párja lehetne? Ezzel tökéletesen függetlenedve a testi vágyaktól, és mindenféle ösztönöktől? A Föld összes nőjéhez odamehetne akármelyik férfi, és testi, lelki, mindenféle bármiféle adottságoktól, vonzalomtól tökéletesen függetlenül, mondjuk létrejönne 2-3 milliárd tökéletes párkapcsolat és úm. házasság, egy szempillantás alatt? Hiszen mindenki mindent szeret. A világot. A másikat. Magát. Mindenkit. A létezést. Mindent.

Hiszen a szeretet intézménye, illetve megléte mindent felülmúl, mindent felülbírál és mindenkit, és ezáltal mindent tökéletessé tesz? Szeretet vesz körül mindenkit, szeretetben megyünk vásárolni, szeretetben megyünk dolgozni, mindig, minden egyes nap szeretetben válunk el reggel és várjuk haza délután a párunkat, szeretetben alszunk el, szeretetben focizunk a haverokkal, szeretetben termelem ki valamelyik arab országban az olajat, természetesen ingyen, és mindenkinek ingyen lesz a szállítás is, mert cserébe az élelmet is szerető emberek ingyen osztogatják az utakon mindenkinek.
(#) Norberto válasza Triger hozzászólására (») Márc 19, 2018 /
 
Idézet:
„Még mindig a párkapcsolati szeretetröl beszélsz.”


Igen, olvass vissza. Gee Lee az egyik legelső hozzászólásában ezt említette példaként. Mivel példa volt, úgy érzem, csak jogom van már a részletekbemenően kérdezni, hogy miért pont azt és miért pont úgy. Nemde?

Kényelmes féloldalanként mindig újabb és újabb példákat, vagy bármi más részleteket vesézgetni, mielőtt még a legelső példát se beszéltük meg igazán? Legalábbis amíg vannak róla kérdések, bárkinek, addig én legalábbis úgy érzem, hogy van értelme.

Én per pillanat csak azt nem vágom, hogy miért tőlem kérdezgetsz? Én vagyok / voltam a kérdező, aki kíváncsiskodik Gee Lee-től a témában, mert engem érdekel és izgat...

Tegyél fel te is kérdéseket, mondjuk Gee Lee-nek, vagy aki ebben az egészben jóval jobban otthon van, mint én ( aki csak puhatolózik, illetve érdeklődik és kérdezősködik egyelőre ).


Idézet:
„Nem értetted meg, amit leirtam”


A legelső válaszodból tudtam, hogy félreértetted, amit írtam. Szerintem nincs ebben semmi nagy kunszt. Hiszen amire reagáltál, azt én írtam és tudom azt is róla, hogy nyilvánvalóan nem egy tökéletesen megírt, minden szót és gondolatot többszörösen körbemagyarázó és minden körülményt számbavevő és mindenki számára azonnal érthető, maga a megtestesült tökéletes megfogalmazás... mint ahogy senkié sem az. Ezért most csak figyelmedbe tudom ajánlani az előbb elhangzott válaszom egy félmondatát:

Idézet:
„körbeírni, és minden szóhoz, mondathoz külön magyarázatot adni, hogy mit miért és miért pont úgy írtam, ahhoz nem lenne elég 3 oldal sem egyben”


Röviden: nem volt sem időm, sem lehetőségem, sem kedvem 3 oldalas hozzászólásokat írni mindig mindenről, a tökéletesség és mindenki számára félreérthetetlenség jegyében.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2018
(#) _BiG_ válasza Norberto hozzászólására (») Márc 19, 2018 /
 
Hát, ha mindenki szeretet tökéletes formájában élne, akkor nem lenne értelme a házasságnak sem, mert mitől lenne kitüntetett irány egy izotrop állapotban?

Idézet:
„Hiszen a szeretet intézménye, illetve megléte mindent felülmúl, mindent felülbírál és mindenkit, és ezáltal mindent tökéletessé tesz? Szeretet vesz körül mindenkit, [...]”

A régi egyiptomiak, akik még ismerték az analógiák tanát (Hermes Trismegistos), rámutattak, hogy ez az egyetemes szeretet (nevezték a forrását istennek, pontosabban az ős-eredetnek, mindenek forrásának) a materiális világban is jelen van, és tényleg körbevesz mindent és mindenkit és összeköti őket: ez a gravitáció.
Aminek az anyag (és a matériába vakult ember is) ellenáll. Ha nem állna ellen az anyag, akkor minden eltűnne önmaga középpontjában. Tehát az anyag ellenállása fontos tényező a világunk fenntartásában, de ugye mi nem vagyunk anyagok (csak hisszük), így mi nyugodtan eggyé válhatunk a forrással. Számunkra ez a kiteljesedés lenne, míg az anyag számára a megsemmisülés. Ezért sem lehet az anyag az alap, és az élet eredete. Az csak következmény (kreacionistán hangzik? nem véletlen, de logikus).
(#) Triger válasza Norberto hozzászólására (») Márc 19, 2018 /
 
Tőled kérdezgetek? Egy kérdőjel sincs sehol abban, amit neked írtam.
Nem kérdezek senkitől semmit. Inkább olvasok.
(#) kameleon2 válasza Norberto hozzászólására (») Márc 19, 2018 /
 
Minden komment, ami itt megjelenik, vagy ha jobban tetszik magyarul hozzászólás. Csak az jön le az ezer mondatból, amit váltottatok GeeLee-vel, hogy valami indulat is feszül a sorokban. Ha ez az én hibám, hogy szóvá tettem - vállalom. Egyébiránt aki engem keresett - megtalált, nem vagyok anoním. Régen minden adatom elérhető volt a nevemre kattintva, de az oldal szabályait nem én szabtam át és nem én változtattam meg, ami alapján ez eltűnt és csak ellenőrzött felhasználó jelenik meg.
(#) nagym6 válasza Norberto hozzászólására (») Márc 20, 2018 /
 
Abszolút igazad van. Elég megnézni a gyakorlatot, hány házasság bukik idővel. Ahol nem lesz válás, ott is sok esetben csak a közös ház, vagyon tarja össze. Nem úgy van, hogy első szerelem teljes gőzzel tombol 103 éves korig.
(#) mateatek válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 20, 2018 /
 
Pont a szerelem miatt bukik el szerintem sok házasság. A szerelem nevű szaporítást elősegítő hormon hevületében (tompulatában) hozzák meg a döntéseiket. Persze, ez valahol így helyes. Mert ha minden pár meggondoltan, észérvek alapján házasodna, vállalna gyereket, már alig lenne ember a földön.
(#) sonajkniz válasza mateatek hozzászólására (») Márc 20, 2018 / 1
 
Idézet:
„Mert ha minden pár meggondoltan, észérvek alapján házasodna, vállalna gyereket, már alig lenne ember a földön.”

Ennek azért a jó öreg föld módfelett tudna örülni.
(#) nagym6 válasza mateatek hozzászólására (») Márc 20, 2018 / 1
 
Idézet:
„A szerelem nevű szaporítást elősegítő hormon hevületében (tompulatában) hozzák meg a döntéseiket.”
Egy ismerősöm szokta mondogatni félig viccből, hogy a házasság pillanatnyi elmezavar.
(#) Szárnyas válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 20, 2018 1 / 2
 
Legalábbis azt gondolod arról, hogy amit megtapasztaltál, az a valóság. Amikor álmodunk, az is valóságnak tűnik, csak amikor felébredünk, akkor derül ki, hogy mégsem volt az.

Ez az Uiverzális Energia Jógát a népszerűsítő szervezet olyan néven ismert, hogy HUESA? És ez lenne neki a logója: Bővebben: Link?
Mert akkor én már csak a szimbólum alapján is, amiket tartalmaz a jelkép, óvatos lennék vele, és egyébként mindenféle, testi, lelki gyógyulást kínáló ezoterikus módszerekkel is.
Ajánlanám neked ezeket a videókat megtekintésre: Bővebben: Link, Bővebben: Link
(#) Gafly válasza Szárnyas hozzászólására (») Márc 20, 2018 / 1
 
Idézet:
„Amikor álmodunk, az is valóságnak tűnik, csak amikor felébredünk, akkor derül ki, hogy mégsem volt az.”

Azt ismered, hogy ha álmodban egy WC-t látsz, ne használd?
Átverés!!!
(#) Szárnyas válasza Gafly hozzászólására (») Márc 20, 2018 /
 
Hajaj! Ilyenkor érdemes magának mondogatni, hogy ez csak álom, nem a valóság. Főleg, ha lefekvés előtt ivott is az illető.
(#) Kovidivi válasza Gafly hozzászólására (») Márc 20, 2018 /
 
A jobbik (de idegesítő) változat, amikor már 5x voltál könnyítani magadon álmodban, de még nem szűnt meg a kényszer...
Egyébként ha jó idő lesz, nem fogtok ennyit írni, vitatkozni, figyeljétek meg!
(#) nagym6 válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 20, 2018 /
 
Idézet:
„Egyébként ha jó idő lesz, nem fogtok ennyit írni, vitatkozni, figyeljétek meg!”
Érdekes dolog, de ha jó szép kellemes napsütéses nap van, akkor beindulnak ismerősök telefonálgatni (csak dumálgatni), több vevő lesz, a feldobós idő a vásárláson gondolkodókat azonnali vásárlásra ösztökéli. Régóta megfigyeltem.
(#) nyemi hozzászólása Márc 21, 2018 /
 
Megint egy kis Fizika :Emberközpontú Világegyetem? - Prof. Csótó Attila (ELTE Atomfizika Tanszék)
A Teljes videó is ajánlom mindenkinek.
(#) Ge Lee válasza nyemi hozzászólására (») Márc 21, 2018 /
 
Nem néztem végig csak a linkelt időtől, de az utolsó két perc különösen tetszik, amikor olyanokat mond hogy az összes elmélet ledöglik, egy sem működik. Meg ne tessenek azt hinni hogy az energia nem marad meg, de bizony bizony vannak olyan helyzetek amikor nem marad meg, és az univerzum energiája sem marad meg, és ez tény, nem lehet szépíteni.
Ez kérem szépen a tudomány.
(#) Massawa hozzászólása Márc 22, 2018 / 2
 
Tegnap egy érdekes hir keltette fel a figyelmemet. Egy késö esti német TV adásban több adatvédelmi szakértö követelte, hogy Europának lépnie kell és azonnal le kellene állitani az un. nevezett közösségi oldalakat (FB stb), mert ugy látszik látszik, a valodi cél, az adatlopás és befolyásolás illetve a visszaélés elérte a nyugati társadalmak ingerküszöbét. ( vagy mindössze a napokon belüli, több mint 60 mlrd dolláros börzei veszteség zörgette meg egyesek zsebét
Eddig is nagyon elcsodálkoztam, hogy szinte valamennyi közmédia Europában, de néhány helyen még az állami cégek/intézmények is, feltelepedtek egy privát hálozatra ( ismerös a szlogen - kövessen ön minket a ... -n). Hogy jön ahhoz bármelyik közmédia vagy közpénzen fenntartott intézet, hogy egy meglehetösen dubiozis magánvállalat gondjára bizza ugy saját maga, mint a követöi adatait - mindenféle garancia nélkül?
Mindezt olyankor, amikor szinte minden ilyen intézménynek van saját honlapja, amit ugyanugy lehetne követni, kezelni, mint annak a félresikerült cukrásznak az ötletét. Ugyanezen intézmények - akik magukat gyakran a demokrácia meg a szabadság öreinek tartják - azt sem vették észre, hogy a közösségi oldalak az egyik naprol a másikra pénzre váltották mások johiszemét, amikor megjelentek a börzéken és rakétagyorsulással sztratoszférikus értékeket értek el ( amiböl pár nap alatt az emlitett 60 mlrd dollárt is lehet bukni - ez kb Magyarország évi GBP fele!!!).
Szoval lenne itt amit a politikának az ENSZtöl kezdve az utolso polgármesterig az egész világon át kellene gondolnia mielött ujra az FB-n stb vakkantani bármit. Ezeknek ugyanis gyakran untig elég, ha csak rákkantintunk az oldalukra, s már potyognak a dollárok (ki tudja kinek a zsebébe) vagy kiböl/miböl csinálnak pillanatokon belül egy szupersztárt (akire/amire az emberiségnek semmi szüksége nincs.)
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2018
(#) proba válasza nyemi hozzászólására (») Márc 22, 2018 /
 
Nekem a múlt és a jövő egyszerre létezik magyarázatról ( a távolodó marslakó a múltunkat látja, a közeledő meg a jövőnket hasonlat ) az ókori (talán Zénón) görög teknősbéka kontra Akhilleusz hasonlat jutott eszembe.
(#) Janszi válasza nyemi hozzászólására (») Márc 22, 2018 /
 
Én köszönöm,jó kis előadás valóban.
(#) nyemi válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 23, 2018 /
 
Idézet:
„Nem néztem végig csak a linkelt időtől,”

Pedig végig kéne .

Idézet:
„Ez kérem szépen a tudomány.”

Amit tudunk persze nem teljes, de akárhogy is nézem működik .
Sőt ha linkelt részbe kicsit belegondolunk. Akár az asztrológia is csatlakozhatna a tudományhoz hisz a jövőnkkel foglalkozik a csillagok figyelembevételével. Mert igaz hogy van szabad akarat de a véletlenekről (spontán szimmetria sértés vagy a ma még kiszámolhatatlan fizikai eseményekről mint például az agyunk működése) se feledkezzünk meg. Összességében úgy gondolom hogy a véletlenek , a statisztikailag kiszámolt dolgok, a szabad akarat, és a fizikailag tények határozzák meg életünket, hogy milyen arányban az egy jó kérdés.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2018
(#) Janszi válasza nyemi hozzászólására (») Márc 23, 2018 /
 
Amúgy értelemszerű ha egyszerre létezik a múlt és jövő,akkor egyszerre kell léteznie az összes lehetséges variánsnak is.Itt akkor nem játszik a véletlen és nem játszik a statisztika.
Érthetőbb lett volna az okfejtés,ha az ufót nem bicajjal nevesíti,hanem fénysebességgel utazóként.
(#) elektroncso válasza Janszi hozzászólására (») Márc 23, 2018 /
 
Szerintem én tudom, hogy miért bicajoztatja az ufót (bár a videót még nem néztem meg). Ebben a videóban példázódnak ezzel: A kozmoszon túl: Az idő illúziója
(#) nyemi válasza Janszi hozzászólására (») Márc 23, 2018 /
 
Idézet:
„Itt akkor nem játszik a véletlen és nem játszik a statisztika.”

A mai tudomány álláspontja szerint nem így van. A Kvantum Fizika ezekre épül, és működik.
Sajnos inkább szabad akarat nincs. De belegondolva ez igaz is, hisz ha te hozzászólást nem írsz, ezt én se írnám le .
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2018
Következő: »»   63 / 109
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem