Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek
 
Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   767 / 967
(#) nagym6 hozzászólása Márc 15, 2018 / 1
 
A férfiélet veszélyekkel teli.

Súly.jpg
    
(#) Gafly hozzászólása Márc 15, 2018 /
 
Nyimbusz.
Március 15 másképpen
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2018
(#) Epu2 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 15, 2018 /
 
Ez igazából komoly csapás, ha rád esik.
(#) lelkes amatőr hozzászólása Márc 15, 2018 /
 
Fogy a nép! Lassan kényelmesen elférünk a Földön. (Vagy én nem értem?)

fogyunk.jpg
    
(#) Kari55 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 15, 2018 /
 
Idézet:
„Aranyeső a szép kis házra”
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 15, 2018 /
 
Idézet:
„Az incidens során az ötfőnyi legénységből senki sem sérült meg.”
Gondolom csak utána a Szibériába tartó úton.
(#) Secret válasza Gafly hozzászólására (») Márc 15, 2018 /
 
Mi lehet az az aranykoncentrátum? Liofilizált arany?
(#) antikzsolt válasza Kari55 hozzászólására (») Márc 16, 2018 /
 
Nekem az aranyozta volna be a napomat ha legalább egyet idefújt volna a szél az anyósnak a lábára
(#) Kari55 válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 16, 2018 /
 
(#) Gafly hozzászólása Márc 16, 2018 / 1
 
Zombik márpedig vannak
(#) Massawa hozzászólása Márc 17, 2018 /
 
A nejem iskolájába betört a szép jövö.
Egy lorugodt villanyszerelö LED-s világitotesteket szerelt fel, s mindezt tetözte érintéses falikapcsolokkal, amik már 20-30 cm-s közelitésre is reagálnak. Ennyi a terv.
A valóság.
A kapcsolora a fényforrások mintegy 10-15 mp késleltetéssel reagálnak, azaz ha hozzáérsz nem tudod, hogy bekapcsoltad a világitást vagy nem ( nincs visszajelzés). Azt sem tudni még, hogy a kapcsolo reagál késön vagy a világitotestek lassan. Az viszont tény, hogy a kapcsolo elmenti valahova a kezelést, mert ha türelmetlen vagy és kétszer érsz hozzá, akkor néhány másodperc mulva a világitás bekapcsol majd pedig ujra kialszik.
Miután a kapcsolok a nebulok kb fejmagasságában vannak igy természetesen reagál minden közeledésre, igy a gyerekek nagy örömére amikor be- vagy kifutkároznak az osztálybol a világitás ki-/bekapcsol minden gyerekre.

Éljen az okos ház, hazulrol telefonon be lehet kapcsolni a világitást az osztályban ( vajon minek ilyen funkcio?), de helyben közel lehetetlen, és ezt a klasszikus megoldás kb tizszereséért!

(#) Gafly válasza Massawa hozzászólására (») Márc 17, 2018 /
 
Én sem tudom ki/be kapcsolni a világítást egy teremben két kapcsolóval. Pedig még szabályzós is fényerőlieg
(#) Norberto válasza Massawa hozzászólására (») Márc 17, 2018 /
 
Ez elég rémisztően hangzik.

Na ilyen minőségű "okosházat" senki nem álmodik magának, úgy sejtem.

LED-es világításnál késleltetés? Mivel rakták azt össze? Még egy neon-os világításnál az ember megértené, mert számtalanszor látni rá példát, de LED-nél... katasztrófa.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2018
(#) Massawa válasza Norberto hozzászólására (») Márc 17, 2018 /
 
Nekem is van egy LED-s falilámpám - igaz még a höskorbol, de nagyon jol világit. Annak is van 1-2 mp késleltetése... igaz nem annyi mint a suliban - és nálunk klasszikus falikapcsolo van - nem ilyen szuper modern kütyü.
(#) proba válasza Norberto hozzászólására (») Márc 17, 2018 /
 
Ez az evolúció. A sebesség nem fontos, csak a tudás. Az új égők biztosan először a megvilágításhoz, szélirányhoz, bent lévők számához,külső hőmérséklethez igazítják magukat. Ha ezeket nem tudnák, nem lehetnének okosak, tehát nem eladhatók. Ez a folyamat szerintem mindenhol tetten érhető.
(#) Norberto válasza proba hozzászólására (») Márc 17, 2018 /
 
Jujjj... lassan ideje betárazni az okosmentes = antiokos fényforrásokból.
(#) peti333 válasza proba hozzászólására (») Márc 17, 2018 /
 
Nem az evolúcióval van itt baj, hanem azzal, aki kiírta a pályázatot, majd elfogadta ilyen formában a terveket.
Erre két logikus magyarázat lehet, korrupció vagy inkompetencia.
(#) Massawa válasza peti333 hozzászólására (») Márc 17, 2018 /
 
Na persze ezeket az adatokat mind látni a termékek leirásán..... ennyire nem kell naivnak lenni.
Az asztal másik oldalán ülöknek viszont dönteniük kell:
Ledes világitás ? Igen
Érintös falikapcsolo? Igen
WiFi-s távirányitás? Igen
(#) Bakman hozzászólása Márc 18, 2018 /
 
Igazi basszus az autóban: Bővebben: Link.
(#) norbimagan válasza Massawa hozzászólására (») Márc 18, 2018 /
 
Azért ne írjuk le feltétlen a kapcsoló elektronikáját vagy a korszerűbb technikát. Lehet tervezési/alkatrészválasztási probléma is.
A gagyibb, dimmelhető fajta kínai égők bele annyi, hogy sorba kötnek közel 100db ledet, egy ellenállást, esetenként kondenzátort. Nincs bennük a megszokott mini áramgenerátoros táp. A mezei 5mm-es fehér ledek jó érzékenyek. 10..16mA-es üzemi áram helyett láthatóan fénylenek már 1..3mA-nél is. Ezért van, hogy kikapcsolt hagyományos fali kapcsolónál a szórt kapacitások, illetve egyéb szivárgó áramok miatt éjjel is parázslanak.
A szabálytalan (hamis-)alternatív kapcsolásnál ez a probléma nem lép fel, mivel az égő mindkét kivezetése egy potenciálon van kikapcsolt állapotban. A megoldás baja érintésvédelmi: az égő oldalérintkezőjére a kapcsolók állásától függően fázis kerülhet, ezért tilos a használata. Mi ennek elvét felhasználva oldjuk meg a kérdést. Az égő oldalérintkezőjére fixen bekötjük a nullát, a fenék érintkezőre pedig egy alternatív kapcsoló közösét. Annak nyitó és záró kivezetéseire a fázist és a nullát. Így egyik állásban az égő ég, másikban rövidre vannak zárva kivezetései; nem fog feleslegesen derengeni.

Az említett elektronikus kapcsoló is talán azért működik hibásan, mert nem három, hanem két kivezetéses típust választottak. Annak pedig az égőn eső feszültségből veszi a tápot az elektronikája. Illetve venné, de a kis fogyasztású ledes égő nem sokat hagy neki - ettől bármi furcsaság előfordulhat. Lehetne próbaképpen lecserélni egyik égőt kapcstápos ledesre, vagy kompakt csőre, esetleg hagyományos izzóra. És ha azzal rendesen működik, akkor megvan a bibi: az a kapcsoló nem ahhoz az égőhöz lett tervezve.
(#) _barby_ hozzászólása Márc 18, 2018 / 2
 
Napok óta csak nevetek!
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 18, 2018 /
 
Idézet:
„hazulrol telefonon be lehet kapcsolni a világitást az osztályban”
Akkor ott helyben a tanteremben is be lehet kapcsolni telefonon, kapcsolók helyett telefonokat kell a falba építeni.
(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 18, 2018 /
 
Még szerencsére a wifi le van védve igy bárki nem tudja kapcsolgatni, de a falikapcsolora ez nem vonatkozik.
(#) Massawa válasza norbimagan hozzászólására (») Márc 18, 2018 /
 
Azért nem egyszerübb ilyen "bonyolult" esetben a falikapcsolot kicserélni egy mezei filléres vacakra és kideriteni, hogy mi késleltet?
Azt ugy sem tudod megoldani, hogy csökkenjen az elektronikus kapcsolo érzékenysége ( hogy a futkározo gyerekek ne kapcsolják ki/be a világitást..). Szoval az egész rendszer a gindok halmazát okozta, igy azokat sorba mind meg fog kelleni oldani.

Amugy meg a villanyszerelö cég gondja lesz rendbe tenni a világitást, mert igy ez csapnivalo.
Azért is került a vicces témák közé, mert nem megoldást keresünk, csak szorakozunk az eseten. Oldja meg az, aki kiötlötte ezt a rendszert....( a korábbi világitás évtizedekig gondtalanul müködött, és bizonyára menne egy mai modern LEDes lámpatesttel is).
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2018
(#) norbimagan válasza Massawa hozzászólására (») Márc 19, 2018 /
 
A legegyszerűbb szerintem (nyilván annak, aki majd szeretné megoldani, vagy mélyebben érdekli a probléma) az égőcsere lenne, mert nem kell hozzá szétszedni a hálózatot és esetleg ez az egy mozdulat megoldhatja a problémát. Rengeteg újfajta kütyü áraszt el bennünket. Míg kiforrják magukat, addig számtalan mókás vagy bosszantó dolog történik. De kétlem, hogy ezeket 30 éves vagy több villanyász múltunkkal minden esetben elkerülhetjük a régi, jól bevált dolgainkkal.
És igen. Igazad van, hibáztak. De szerintem tanulni inkább mások hibáiból érdemes, mint a magunkén. Ezért gondoltam, talán technikailag is érdekes lehet(ne) a dolog háttere. Ettől még persze lehet önfeledten örvendezni, ezt az örömöt senki se akarja elvenni. Ám ha közben tanulhatunk is belőle az nem dupla haszon? Na mindegy.
(#) norbimagan hozzászólása Márc 19, 2018 / 2
 
Te, nincs ezekben amúgy egy trimmer, amivel lehet az érzékenységet állítani? Nekem van itt olyan elektronikus "nyomógomb" a polcon, amin két kis kék trimmpoti van. Egyik a lenyomva tartási késleltetést, másik az érzékelési távot állítja pár mm és 15cm között. Igaz, ez egy törpe feszültségű reflexiós optikai cuccos. Vizeldékben, kézmosókban, villamos ajtónyitókban is gyakran látni ezeket.
Ha már mókás történetek - ezzel a szenzorral mi is alkottunk. Egy barátomnál a szomszéd macskák folyton illemhelynek nézték a gyepet. Próbált előtte már a haver mindent, de hiába...
Végén a megfelelő helyre tettünk egy ilyen szenzort és egy mosógép mágnesszeleppel a kerti csapról be volt úgy automatizálva egy locsolófej, hogy az oda leülő macskákat az erős vízsugár ívesen lökje odébb. - Azt a rock and rollt, légi és földi akrobatikát, meg ijedt vernyogást, a vizet a bundából dühösen rázó macskákat... Volt pár igen mókás jelenet, míg pár hét után végleg leszoktak a kertről. Szerintem még Chaplin is megirigyelte volna..
(#) Tomi20 hozzászólása Márc 23, 2018 / 2
 
Hiába, alkudni tudni kell...

alku.jpg
    
(#) Massawa válasza norbimagan hozzászólására (») Márc 23, 2018 /
 
Miután egy profi által szerelt berendezés és nem odahaza, hanem a suliban, nem akartam felvonulni egy szerszámostáskával és szétszedni a friss installáciot. A suli tulajdonosa mondta, hogy már reklamált, meglátjuk mi lesz, de szerintem a vállalat nagyon gyorsan átvált tengerallatjáro javitásra és elmerülnek ismeretlen vizekben..
ma ez a szokás a modern technologiával
(#) Szárnyas válasza Tomi20 hozzászólására (») Márc 23, 2018 /
 
Biztosan valami párhuzamos univerzumból pottyant ide az érdeklődő.
(#) Remci válasza Tomi20 hozzászólására (») Márc 24, 2018 /
 
Szerintem postaköltséggel együtt értette.
Következő: »»   767 / 967
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem