Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézerdióda
 
Témaindító: source2, idő: Júl 15, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   25 / 27
(#) zenetom válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 15, 2016 /
 
Szia.
Kicsi a teljesítménye, nem tud papírt égetni.
(#) Kovabe válasza zenetom hozzászólására (») Márc 15, 2016 /
 
Pipa, sejtettem, köszönöm
Akkor keresek egy írót
(#) zenetom válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 15, 2016 /
 
Az író az oké, de nem mindegy milyen. A DVD író lézer nem tud papírt égetni, hacsak nem fekete színű (mármint a papír). BD (Blu-ray) lézerrel viszont már lehet.
(#) or70eg hozzászólása Máj 13, 2016 /
 
Tisztelettel kérdezem: Sharp LTO21MDO Typ. lézerdióda adatlapját Valaki nem tudná „elővarázsolni”, mert hiába keresem!
Üdvözlettel.
(#) Bearni74 hozzászólása Jan 11, 2017 /
 
Sziasztok!

Ricoh Aficio 1045 ből kübányászott lézeófejben 2 db dióda van. Adstlapot nem találtam. Mekkora lehet a teljesítményük? Azt sejtem, hogy esetleg infra lézerek.

Saját áramköri paneljának ha áramot adnék, akkor azzal lehet e hajtani őket. Bér igencsak ott más vezérlő részek is lehetnek, amik visszajelzése nélkűl nem biztos hogy maga a dióda áramot fog kapni.

Gondolok itt arra, hogy a panelja össze van kötve a servo motoros tükörrel is. Ami a fényét a hengerre vetitette. Igy azzal gondolom szinkronba ment.

Remélem van itt nálal okosabb. Aki segiteni is tud.
(#) petrosz hozzászólása Jan 31, 2017 /
 
Üdv Mindenkinek!
Autós használatra szánt lézert vettem (eredetileg az a célja, hogy ködlámpaként egy előtétlencse segítségével egy vízszintes piros csíkot vetítsen a kocsi mögé), de én nem kocsiban használnám. A meglepetés, hogy amikor egy 12V 1A körüli tápra tettem, alig volt fénye, pedig papír szerinti teljesítménye 200mW - rámérve pedig 300mW - és mégis csak egy 10A-es számítógép tápra kötve világított rendesen. Meg tudja mondani valaki, hogy miért?
(#) kaqkk válasza petrosz hozzászólására (») Jan 31, 2017 /
 
A 200mW a a fényeljesítménye , nem az elektromos . Az áramfelvétel nagyobb mint ami a 200mw ból és a 12v ból számítható .
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2017
(#) petrosz hozzászólása Jan 31, 2017 /
 
Igen, ebben igazad van, mert az áramfelvétele 40 mA körül van, de ez nem indokolja, hogy ekkora táp kelljen neki, hogy fénye is legyen. Igazából semmit se tudok a lézerdiódák lelkivilágáról. Fő gondom, hogy a lézert kapcsolgatni kellene, és így végképp nem tudom, mekkora tranzisztort kapjon? Tegyek egy 10 amperest, biztos, ami biztos?
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2017
(#) kaqkk válasza petrosz hozzászólására (») Feb 1, 2017 /
 
Ha egyenáramról hajtod szerintem a fet jobb választás , sokkal kisebb a nyitó irányú ellenállása ezért kevésbé melegszik .
(#) petrosz hozzászólása Feb 1, 2017 /
 
Megköszönöm, ha leskicceled, hogy gondolod, én nagyon amatőr vagyok, annyira telik tőlem, hogy megépítem, ami le van rajzolva
Szóval egy 12v-os feszültséget kell kapcsolgatni erre az elég nagy áramot igénylő lézer LED-re. A vezérlés egy 555-ről jön, kb 10 Hz-es jel. Köszi!
(#) vago82 hozzászólása Feb 14, 2017 /
 
Sziasztok!
Jómagam sajnos teljesen tudatlan vagyok a lézerek terén, ezért szeretnék érdeklődni pár dolog felől. Olyan ötletem támadt, hogy éjszakai horgászathoz lézerrel jelölném a túlparton a meghorgászni kívánt helyet, hogy tudjam a dobás irányát anélkül, hogy be kellene világítanom az etetett helyre. Ehhez szeretnék összerakni valami megoldást, de nem tudom, mik a lehetőségeim. Ami lényeges lenne, hogy kb 80-100 méterre pontszerű fényt kapjak pl egy nádfalon, vagy fatörzsön. Milyen fajta lézermodullal lenne érdemes próbálkoznom? A vaterán meg itt-ott kapható kínai százforintos piros lézer(modul?) megfelelhet a célnak? Az áramforrás valamilyen tölthető akkumulátor lenne, de nem tudom, milyen paraméterekkel kellene neki rendelkeznie. Lehetséges-e, hogy folyamatos üzemben működjön a lézer napnyugtától napkeltéig? A hajnali párásodás, esetleg eső miatt lényeges lenne a vízállóság, illetve a hőingadozás tűrése is. Köszönöm szépen a válaszokat előre is!
(#) petrosz hozzászólása Máj 14, 2018 /
 
Üdv mindenkinek, kis segítséget kérek! Vettem egy 500 mW-os 808 nm-es lézerdiódát meghajtóval együtt (ebay). A panelen van egy TTL jelzésű csatlakozóhely is, üresen. De nem tudom, mi az? Bekapcsoltam, a minimálisnál is kisebb így a fénye. Kérdésem, mi az a TTL, illetve mit kell csinálni, hogy rendes fénye legyen?
(#) wbt válasza petrosz hozzászólására (») Máj 14, 2018 /
 
Tudtommal (így 30 év tapasztalattal) a TTL az logikai (transistor-transistor-logic) szint segítségével ki-bekapcsolható bemenetet jelent. Tehát egy TTL logikai áramkör segítségével be-kikapcsolást. (kb 3.5V a be, 0.8V a ki szint).
Az, hogy a kimeneti fényteljesítményed nem tetszik, az nem ettől függ.
Adj +5V-ot a bejáratra (néha invertált, tehát GND az aktív szint, a tervező észjárásától függően), és nézzük meg, mi lesz belőle. Ja, az alap dolog, hogy " TTL bemenet szabadon hagyva (lebeg) olyan, mint ha logikai 1 szintre kötöttük volna.
(#) Bakman válasza wbt hozzászólására (») Máj 14, 2018 /
 
Manapság nem túl egyértelmű, mit is jelent a TTL. Eredetileg az, amit írtál (transotor-transistor-logic), de ma már sokkal inkább az 5 V-os jelszintekre vonatkozik. Ennek fényében a "TTL bemenet szabadon hagyva (lebeg) olyan, mint ha logikai 1 szintre kötöttük volna" már messze nem igaz.
(#) Hp41C válasza Bakman hozzászólására (») Máj 14, 2018 /
 
Régen sem volt teljesen igaz. Egy szabadon hagyott láb nagyon zavarérzékeny volt. Ki lehet próbálni egy 7474 -et szabadon hagyott PRESET és/vagy CLEAR bemenetekkel.
TTL logikai szintek
(#) Szebence válasza petrosz hozzászólására (») Máj 14, 2018 /
 
Szia!

Mit jelent, hogy kisebb a fénye? Csak mert a 808nm hullámhossz az szabad szemmel nem látható tartomány.
(#) petrosz válasza Szebence hozzászólására (») Máj 15, 2018 /
 
Valsz. nem a megadott hullámhosszon működik, mert ráírva is látható fény figyelmeztetés van, és az valóban vörös. Elé tettem a kezemet, és semmit sem éreztem, pedig fél wattnál már csak kellett volna meleget éreznem.
(#) petrosz válasza wbt hozzászólására (») Máj 15, 2018 /
 
Kaphatok valami gyakorlati (és "eccerű") tanácsot, mit tegyek, hogy teljesítménye is legyen? +5 V a TTL bemenet valamelyik lábára? Úgy látom, az aljazatoknál, ha felfelé van a bevágás, balra a -, jobbra a + van
(#) Bakman válasza petrosz hozzászólására (») Máj 15, 2018 /
 
Konkrétan mi van ráírva? Infravörös, mint amilyen a tiéd is, fényforrásokra gyakran ráírják, hogy a sugárzott spektrum tartalmaz látható összetevőt is.
(#) petrosz válasza Bakman hozzászólására (») Máj 16, 2018 /
 
Visible Laser radiation ClassIIIb. 500mW-nál talán meg is gyújthatna agy papírzsepit, de ez halvány és meleget sem ad. Próbáltam egy 200-250mW-osat, az azért melegíti az ember bőrét.
(#) Bakman válasza petrosz hozzászólására (») Máj 16, 2018 /
 
Itt valami nem kerek, mert a 808 nm már az infravörös tartomány.
(#) ktamas66 válasza petrosz hozzászólására (») Máj 16, 2018 /
 
Lehet nincs kellően fókuszálva.
(#) Gafly válasza petrosz hozzászólására (») Máj 16, 2018 /
 
Idézet:
„Kaphatok valami gyakorlati (és "eccerű") tanácsot, mit tegyek,”

NE NÉZZ BELE
(#) petrosz válasza Bakman hozzászólására (») Máj 16, 2018 /
 
Egy másik hasonló cucc leírásában azt olvasom, hogy "TTL modulation 0V off, 5V on". Hogy csináljam ezt egyszerűen? Nekem nem kell változtatható teljesítmény, csak a max. Ha +5V-ot adok rá, az jó? A TTL csatlakozó egyik tüskéje sem test, úgyhogy nem tudom, hová minusz, hová plusz?
(#) Bakman válasza petrosz hozzászólására (») Máj 16, 2018 /
 
Fényképezd le minden irányból, hátha valakinek ismerős.
(#) Gafly válasza petrosz hozzászólására (») Máj 16, 2018 /
 
Idézet:
„"TTL modulation 0V off, 5V on"”

Majdnem azt mondtam, hogy PWM erősség állítási lehetősséget sugall...
Esetleg próbáld meg +5 V-al világításra kényszeríteni.
DE NE NÉZZ BELE
(#) petrosz válasza Bakman hozzászólására (») Máj 18, 2018 /
 
Köszi, próbáltam, de nem ment át. Most lekicsinyítem, újra küldöm. A banelem balra lent az a TTL helye. Sajnos jelölés nélkül
(#) jdani hozzászólása Nov 29, 2019 /
 
Helló.
Van egy ehez hasonló lézer. Hány voltról működnek ezek a lézerek? Meg lehet próbáli csak egy sima labortápról, hogy működnek-e?
(#) neocska válasza jdani hozzászólására (») Dec 10, 2019 /
 
Kellemes estét!
Ezeken a lézereken általába rajta van a meghajtó áramkör is, az enyém 2500mW kék, 12V igényel.
Maga a lézerdioda az kicsit érdekesebb mert több féle van.
(#) Gafly válasza neocska hozzászólására (») Dec 10, 2019 /
 
Azaz 2.5W.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2019
Következő: »»   25 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem