Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   202 / 292
(#) szakács judit válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 7, 2018 1 / 1
 
Fejezd már be! Segítséget kértem, nem veszekedést! Így látatlanba csak lehetséges problémákat lehet mondani. Takarítás ingyenes, elektróda 5000ft, persze a panel húzósabb. Nem mondott semmi rosszat, felvázolta a lehetséges problémákat. Legalább is amire ő gondolt ennyi infóból. Köszönöm a segítséget, a védelmet is, de a vitának legyen már vége. Bocsi , köszönöm.
(#) szakács judit válasza SZRKRLYISTVAN hozzászólására (») Márc 8, 2018 /
 
Szia! Ariston uno 24 mffi. Ma majd megtakarítom, aztán meglátjuk.
(#) VIM válasza szakács judit hozzászólására (») Márc 8, 2018 /
 
Szia! Van itt egy profi leírás a kazánodról (oktatási anyag), ami minden tudnivalót leközöl. A piros LED-hez ugye tartozik a zöld LED villogása is, mert az volna a láng jelenléte helyes működés esetén. Ha a probléma a láng jelenlétének ellenőrzésével volna, azt már írták is a hozzászólásokban, hogy lángőr elektróda tisztítása vezethet eredményre ha az valóban oxidos felületű lett az idő folyamán. A láng, "helytelen" levegő keveredés miatt, ami a fúvókák elkoszolódásából adódhat, lángleszakadást okoz, amit a lángőr elektróda nem tud helyes értéken értelmezni és a kazán szintén kiáll hibára. Tehát koszos fúvókák és lángőr elektróda felszámolása az elsődleges tennivaló.
(#) Moderátor hozzászólása SZRKRLYISTVAN hozzászólására (») Márc 9, 2018
 
A fórumban a helyesírási szabályok betartása kötelező! (A hozzászólások e miatt eltávolítva.)
(#) Lina1591 hozzászólása Márc 17, 2018 /
 
Sziasztok!
Van egy renova C 24 gázkazánom érdeklődnék, hogy szerintetek érdemes e külső hőmérséklet érzékelőt használnom és ha igen akkor milyet, válaszokat előre is köszönöm.
(#) SZRKRLYISTVAN válasza Lina1591 hozzászólására (») Márc 19, 2018 /
 
Igen ha hőszükseglet meghadja a10kW-ot,ellenkező esetbe nincs hová moduláljon
(#) Moderátor hozzászólása SZRKRLYISTVAN hozzászólására (») Márc 20, 2018
 
Na, ennek fuss neki még egyszer, immár helyesen! (Értem én, hogy nem Magyarországról vagy, de ez nem mentség a helyesírás teljes hiányára.)
(#) Lucifer hozzászólása Márc 21, 2018 /
 
Sziasztok,

Nem tudja véletlenül valaki, hogy a Junkers Euroline ZW-23 típusú kazánok fűtés előremenő NTC-je milyen paraméterekkel rendelkezik?

Egy ismerős kazánja produkál olyan hibajelenséget, hogy felforralja a vizet majd lekapcsol (gondolom a klikszon miatt) de nem mindig. Az NTC_re gyanakszom, de nehéz elkapni a hibajelenséget illetve az NTC csere költsége (~10K HUF) túl van azon amit látatlanba rámondanék, hogy cseréljük és vagy jó lesz vagy nem.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2018
(#) torpert hozzászólása Márc 21, 2018 /
 
Sziasztok
.
Az én kérdésem, szinte ugyanaz lenne mint az előttem szóló Luciferé, csaképp SC12-40 Fegtherm kazánról lenne szó.
Előre is köszi!
T
(#) sanyi50 válasza torpert hozzászólására (») Márc 23, 2018 /
 
kKonkrétan a fég FÉG kazán mit csinál.?
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) VIM válasza Lucifer hozzászólására (») Márc 23, 2018 /
 
Szia! Erről a típusról van szó? Persze ebben a hozzászólásban éppen fordított a helyzet. Az NTC az szoba hőmérsékleten 10-11kohm körül van és csökken a hőmérséklet növekedésre 1-1.5kohm-ig. Ha nem csökken az érték akkor azt úgy érzékeli, mintha nem volna még értéken a vízhőmérséklet és ebből kifolyólag túlfűti, nem modulál le, mert le kellene modulálnia. Szerintem. Hibajelzés az nincs a ledek felől?
(#) torpert válasza sanyi50 hozzászólására (») Márc 26, 2018 /
 
Szia. Fűtést szolgáltatja és a elmenő víz hőmérséklet figyelő termisztor romlott el, ami a gázszelep kapcsolását vezérli, ha eléri a főtűvíz az adott hőmérsékletet (nálam ez 60 fok), akkor lekapcsolja az égést és továbbkeringet. Jelenleg, gondolom a biztonsági hőérzékelő kilövi az egész kazánt, őrlángot, mindent, mielőtt túlfűtene.
(#) Matyo hozzászólása Márc 26, 2018 /
 
Kis segítséget kérek. Ariston TX23 MFFI kombi kazánom van. A hiba úgy kezdődött, hogy a láng egy ideje föl le ugrált mert hogy le kellett volna modulálnia amikor elérte a beállított hőmérsékletet. Később el kezdett kattogni mint ha a gázszelepet kapcsolgatta volna. Ha ilyenkor magasabb hőfokra kapcsoltam, akkor szépen nagy lángon égett egészen addig míg ismét el nem érte a beállított értéket. Akkor újra elkezdett kattogni. Most már azt csinálja, hogy eléri a hőfokot majd lekapcsol a gáz. Keringető szivattyú megy tovább és kis időn belül megint gyújt ég egy darabig nagy lángon és ismét lekapcsol. És ez így megy míg a szobatermosztát jelet ad a kazánnak. Segítséget előre is köszönöm
(#) IQno hozzászólása Ápr 11, 2018 /
 
Üdvözlök mindenkit!

Avval a kérdéssel fodulok hozzátok, hogy lenne egy immergas nike star 24 tipusú kéményes gázkészülék ami sajnos naponta 2-3x leáll hibára.

A hiba kód "Gyujtás hiányának blokkolása" amit egy reset gomb megnyomása általában de nem mindíg megoldás!
Ha éppen müködik akkor semmi probléma nincs vele ! Szepen ki be kapcsol ahogy kell neki..
A készülék 4 éves karbantartás és hőcserélő savazás volt kb 1 hónapja (előtte is ilyen tünetek voltak)

Vajon mi lehet a probléma?

Köszönöm előre is a segítséget!
(#) JZoli válasza IQno hozzászólására (») Ápr 12, 2018 /
 
Ez a hiba sajnos több okból is előfordulhat. Lehet, valóban gyújtás hiba, de lehet akár lángőrzési hiba is, de a vezérlőpanel hibája is okozhatja. Konkrét megoldás így, ez alapján nem nagyon lesz. Esetleg az segítene, ha levennéd a burkolatát és megnéznéd, hogy milyen folyamat játszódik le a hiba bekövetkezése előtt. Tudom, hogy ez elég időigényes dolog, de sajnos enélkül nem nagyon lehet konkrét megoldást javasolni. Nagyjából a működés: Vagy a szobatermosztáttól, vagy a vízáramlás érzékelőtől kap a kazán egy indítójelet ilyenkor beindul a ventilátor, majd kicsit késleltetve a gyújtás is szikráztatni kezd. Ezután szintén kis idővel egy kattanás, és beindul a gázszelep is, ekkor, ha jön a gáz begyújt a kazán. Ha ez megvan kis idő után abbahagyja a szikráztatást és a láng meglétét jelző "lámpa" bekapcsolódik. Ezt kell nagyon megfigyelni, hogy meg történik-e mert ha nem akkor a lángellenőrzéssel van a hiba. Ha a folyamat valahol elakad akkor azt kell megnézni konkrétan meddig jut el, mert az utolsó lépésnél van a hiba. Még annyit, hogy ez a működési leírás eléggé "felületes", mert a tényleges folyamat több lépésből áll, csak az egyesrészei kívülről nem nagyon ellenőrizhetőek, meg igyekeztem úgy leírni a folyamatot, hogy egy laikus is megértse.
(#) IQno válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 12, 2018 /
 
Köszönöm a választ!
Ellenállásal meg lehet mérni gondolom , hogy jól működik az ionizaciós lángőr?
Csak aza kérdés menyit a jó és menyi a rosz..!De ha mondjuk avval lenne a baj akkor mért csak napis 1-2x csinálja?
(#) JZoli válasza IQno hozzászólására (») Ápr 13, 2018 /
 
Ellenállással nem mérhető! De még ellenállásmérővel sem!
Előfordul, hogy ez az elektróda bekoszolódik a rárakódott égéstermék miatt, és ilyenkor nem tud rajta kialakulni a szükséges ionizációs áram. A vezérlő meg ezt figyelné, de ha nincs elég akkor azt úgy értékeli, mintha nem sikerült volna begyújtani a gázt, és leállítja a gázszelepet. Ha az áram értéke a határon van akkor előfordulhat, hogy néha elég, néha nem a láng megtartásához. De ha ez ennyire újdonság Neked akkor inkább hívj egy szerelőt, mert-mint előzőleg írtam- ez a ritkán előforduló kazánleállás több dologtól is lehet, az ionizációs elektróda csak az egyik a "sok" közül.
(#) molnarp hozzászólása Ápr 24, 2018 /
 
Sziasztok!
Gázkazánt a fűtéskörből ki szabad zárni hogy csak melegvíz miatt menjen.
Mert most nyári állásra van kapcsolva ahol a fűtés nem, de a keringető néha bekapcsol hogy ne ragadjon le. Így viszont nem tud hogy keringetni, gondolom hibára kikapcsolna.
Szeretném leüríteni a fűtéskörből a vizet, de jó lenne ha maradna a kézmosó melegvíz.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2018
(#) Sebi válasza molnarp hozzászólására (») Ápr 24, 2018 /
 
Szerintem zárd"rövidre" a ki és bemenetet egy flexi csővel.
(#) molnarp válasza Sebi hozzászólására (») Ápr 24, 2018 /
 
Ez jó ötlet, köszi.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2018
(#) balazsgy válasza molnarp hozzászólására (») Ápr 24, 2018 /
 
A "rövidre zárás" lehet megoldás, de úgy rémlik, régebben itt olvastam, hogy tartósan nem szabad a fűtési kört kizárni. Megpróbálom megkeresni majd a hozzászólást, de elég macerás megtalálni a rengeteg adatmennyiség miatt.
(#) Sebi válasza balazsgy hozzászólására (») Ápr 25, 2018 /
 
Igen. Épp ezért javasoltam, hisz' a szivattyú nem tudja mennyi víz van a körben, csak őbenne legyen amit forgathat, amikor eljön az ideje.
(#) molnarp válasza balazsgy hozzászólására (») Ápr 25, 2018 /
 
Köszi.
Esetleg az is lehet megoldás, hogy a szivattyút kikötöm. Lehet hogy ezt nem figyeli mikor nincs fűtésen. Pár napról lenne csak szó.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2018
(#) balazsgy válasza molnarp hozzászólására (») Ápr 25, 2018 /
 
Nem! Inkább a rövidre zárás! A Sebi válasza szerint! Ha lehet, minél hosszabb flexibilis csövet tegyél oda, hogy magában a kazánban lévő fűtési, illetve hmv-köri túlfűtés le tudjon menni mondjuk a 65 fokról úgy legalább minimálisan 50 fokra, vagy alább. Az utókeringtetésnél fogod ezt látni, mármint a keringtetett víz hőmérsékletét.
(#) molnarp válasza balazsgy hozzászólására (») Máj 1, 2018 /
 
Oké köszi
(#) cxaba hozzászólása Máj 17, 2018 /
 
Tisztelet mindenkinek,
Segítséget szeretnék kérni ,,Junkers EUROSTÁR ZWE 24-3 MFA,, zárt égésterü gázkazánom meghibásodásával kapcsolatban.
1. Nem indul el sem a fűtése sem a HMV, mind a kettönél ugyan az a jelenség, néhány másadpercig hallatszik hogy megy a szellőztetés, szikra és utána a hiba jelzés ,,EA,, jelenik meg a hibaelhárító gomb villog.
2. A kazán felszerelsége; TV 2 távvezérlő + TA 211E szabályozó + külső hőmérséklet érzékelő, s ezek megfelelnek-e a kazán típusához (kompatibilisak-e)?
3. Hogyan ellenőrizhetem a ionizácios áram jelenlétét a zártégésterü kazánnál?
4. Mit és milyen sorrendben ellenőrizhetek le a hiba megtalálásért?
(#) VIM válasza cxaba hozzászólására (») Máj 17, 2018 /
 
Szia! Ki kell takarítani az égésteret ami magában foglalja a gyújtó és ionizációs elektródák tisztítását is. Az elektródákat polír papírral (4-500-as) kell fémtisztára dörzsölni és az elektróda alsó csatlakozóját szintén ha nem krómozott az ottani érintkezés kontaktusainak a kialakítása. Az égőtálcánál csak azt a rész kellene alaposan letisztítani ahol a mérést végzi az elektróda a lángon keresztül.
(#) cxaba válasza VIM hozzászólására (») Máj 17, 2018 /
 
Köszönöm!
Akkor neki fogok a takarításnak, majd közölni fogom az eredményt.
(#) cxaba válasza VIM hozzászólására (») Máj 19, 2018 /
 
Szia!
Kitakaritottam és az eredmény ugyan az, semmi nem változott minden amint előbb leirtam. Azért szeretném megtudni, hogy a Junkers EUROSTÁR ZWE 24-3 MFA kazánhoz, TV 2 távvezérlő + TA 211E szabályozó + külső hőmérséklet érzékelő kombinácio megfelel-e vagy valami más kell, tudnál ebben is segíteni?
Tisztelettel Csaba
(#) balazs69 válasza cxaba hozzászólására (») Máj 20, 2018 /
 
Üdv!
A dugvilla nem lett elforgatva?
Következő: »»   202 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem