Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Webszerver készítése
Valóban nem !
Én vagy 5-öt már beépítettem belőle évekkel ezelőtt és még ma is hibátlanul működnek.
5-öt építettél? De hogy
![]() Ez csak egy csatlakozó nem? ![]() Egy kapcsrajzot kérhetek? ![]()
Ez nekem is nagyon tetszik, de az oldalon énsem találom a kapcsrajzot. Be tudnád linkelni?
![]()
Itt az adatlap link.
http://www.tibbo.com/download.php?fname=tibbo_docs.pdf Nem ! Ez nem csak egy csatlakozó, ebben minden benne van ! Adsz neki 3 - 5V-ot és vannak szabvány ttl szintű soros lábai id eköthetsz bármilyen soros porti kütyüt. Összedugod egy géppel, a letölthető progival beállítod a működést ip-címet vagy dhcp-t, valamint tudod jelszóval védeni a az adatforgalmat (ezt még nem próbáltam). Innentől kezdve működik a cucc, nem bonyolult bekötni tápot és soros vonalat kell adni és kész. De az adatlapban minden benne van és ráadásul 10/100 kompatibilis, bár azt nem nagyon értem, hogy sorosporton hogy megy át ekkora adat, de nekem nemis erre kellett. Közben lejött a doksi itt egy bekötési minta.
Üdvözlet mindenkinek!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy hogy lehet aktiválni at RTL8019AS chipen a link-ledet? Az adatlapban találtam rá regisztert, de az csak olvasható... (CONFIG3) Illetve másik: hogy tudom meg szoftveresen, a hozzá kapcsolt AVR-rel, hogy van-e link, vagy sem? Vagyis, ha nincs csatlakoztatva a kábel, egyből jelezni kellene, hogy baj van... Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. PIC24F-es webszervert szeretnék létrehozni, melyen a CGI oldal helyett a javascript-es felületet használnám. Ez szerintetek megoldható lenne, vagy használhatom a CGI nyelven belül a javascriptet is? Egy olyan dolgot szeretnék megoldani, hogy a PIC Etherneten keresztül küldjön be egy fix IP-címre a nyomógomb állapotát. A PIC TCP/IP adatlapján sajnos nem találok erre példát. ![]() Köszi előre is! Üdv.
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet készíteni egy Pentium4-es gépből webszervert. Az lenne a lényege, hogy bárhova megyek, online elérhető, és tudjak rá le/fel töltögetni róla. Részletek a gépnek: Pentium4 2500Hz-es, 1Gb ram, 128 Mb-os videokártya, 160Gb-os winchester, windows XP, cd/dvd író/olvasó. Előre is köszönöm!
Hali!
pl: itt nézelődj: https://www.google.com/search?client=aff-maxthon-maxthon4&chann...rd=ssl
Én nem nagyon értek az ilyen dolgokhoz. Kéne egy videó vagy lépésről lépésre utasítások, hogy mit kellene csinálnom.
Én is csak a google kereső opciót javaslom, kulcsszavakkal, mert ember legyen a talpán, aki neked elmagyarázza, úgy hogy meg is érted, és nem 8 oldalon át jönnek a kérdés záporok, aminek 80% lényegébe alap dolgok.
Kulcsszavak: web server setup web server tutorial windows web server Esetleg (jaj ezt az esetleget ne írd be a keresőbe, elég ennyi: ) FTP server Utána jöhetnek a finomságok, mint a router beállításai, és egyéb nyalánkságok ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2018
De meg lehetne oldani, amit felvázoltam?
Azzal a géppel?
Ha csak fel/le töltögetés a cél, akkor jobban jársz egy FTP szerver programmal. Sokkal kisebb a gépigénye és nagyobb sebességgel éred el, mint egy webszervert. Csatolok neked egy ilyen programot, ez saját célra ingyenesen használható, én évekkel ezelőtt használtam utoljára. Webszerverből is van kicsi egyszerű ingyenes (csatolom), jól működik, de nem képes valami nagy sebességre (és ha jól emléksze egy .reg fájl-al lehet konfigurálni utólag).
Maga a vas, bármire jó is lehet... (na jó, korlátozott körülmények közt, mert azért egy battlefield 1-et nem vinne) de szerver részre ok. És a legkevesebb! A szoftver a lényeg!
Milyen fajta szerverek vannak, és mi mire jó?
Gondolom több féle van,
Ezeket a programokat hogyan lehet használni?
Ja, és még valami. Ahhoz, hogy a netről elérd a PC-t, és ne csak a belső hálózatban, a routerben be kell állitani egy-egy port forward-ot (FTP data, FTP command, HTTP). Ezek alaphelyzetben a 20,21 és 80-as portok, de ha nem akarod, hogy széthekkeljék a gépedet, akkor célszerű átállítani a programokat az 1024 feletti portok valamelyikére.
Router nélkül, közvetlenül, átlagos felhasználóként, egy otthoni PC-t a netre rádugni annyit jelent, hogy órákon belül lesz vírusos, vagy szét hekkelik - különösen ha viszonylag nagy sávszélességed van. Azaz a routert nem célszerű kihagyni vagy kikerülni.
És a routert hol lehet beállítani?
Nincs véletlen egy ilyen videód?
Ajjaj, sokat kellene még tanulni a hálózatokról, de valahol el kell kezdeni... Szóval:
- HTTP avagy Webszwerver: többnyire weboldalak (html) kiszolgálására való. Manapság emellett cgi, php, meg mindenféle szkriptek futtatását is megoldják, és fájlok letöltését is lehetővé teszik. HF: Olvass utána mit rövidít a HTTP. - FTP szerver: kimondottan fájlátvitelre tervezett szerver, tehát letöltésre és feltöltésre. Aztán mindegyik feladatra léteznek különféle gyártóktól származó programok... az Apache szervert használják a leggyakrabban, csak lehet, hogy nem kezdőnek való feladat a telepítése és a megfelelő beállítása. Esetleg akkor ha egy linux szerver csomagot telepítesz fel, ami már készen tartalmaz apache szervert. Persze szerver linux korrekt telepítése megint nem kezdőknek való. Ezért raktam be két egyszerű, és kis gépigényű programot. -POP3 szerver - email letöltésére -SMTP szerver - email küldésre -ezt oldalakon át lehetne sorolni...
Általában van a routerben port forward menü, vagy van amelyik virtual server-nek hívja. Az adott tipustól függ. Videót a youtube-on keress - bár ez annyira alap dolog, hogy nem biztos, hogy lesz számodra értékelhető találat.
Közben azon gondolkoztam, hogy biztos lehet letölteni kimondottan házi szervernek készült cél linuxot. Ami mindent tartalmaz készen és beállítva, úgy mint otthoni file szerver, webszerver, stb... Lehet hogy a helyedben ebben az irányban is szétnéznék egy kicsit a neten.
Atz előbb letöltöttem EZT, egész jól működik...
Viszont nem olyan total commanderes szervert szeretnék, hanem rendesen kiírva a ,,Számítógép" menüben, mint egy merevlemezt.
Hogyan lehet használni?
Akkor keress olyat, ne várd, hogy helyetted más keresgéljen! Neked pont ugyanannyi a google használata, és a kipróbálandó programokról úgyis csak te tudod eldönteni, hogy neked melyik tetszik...
Kibontod a zip-et, elindítod, elolvasod a leírást (ha kell akkor ott a google fordító), majd utána próbálgatod, hogy mi hogyan működik... Nekem pár percembe tellt kipróbálni, kevesebbe mint amennyit ezt a hozzászólást gépeltem. Ha Te, mint kezdő ebben a témában, mondjuk nálam 100x lassabban tudod ugyanezt megtenni, akkor is néhány óra alatt eredményre juthatsz - már ha nem másra vársz hogy oldja meg helyetted a feladatot. Szóval rajtad a sor, több programot is kaptál, próbáld meg beüzemelni....
S persze az se mindegy, hogy az otthoni cucc milyen hálózaton csücsül, mert tippre azt gondolom, hogy egy NATolt, időszakonként változó IP című mögött lenne a "szervere"... Magyarul még a szolgáltatót is meg kellene kérnie, hogy kerüljön le a NATolt hálóról, meg egy dinamikus DNS-t is be kellene tudnia állítani (hacsak nem akar többet fizetni egy fix IP címért).
Amúgy meg egy szimpla debian (erre a gépre meg a hozzáértését tekintve valami XFCE ablakkezelővel), amit telepítéskor be lehet állítani (menüből, fogja a kezét), hogy ő most mifán terem (vagyis webszerver, fájlszerver, ... funkciókat bekapcsolgatni) kellene rá. Arra meg a NATolást kikerülendő akár mehet egy OpenVPN szerver is. Egy biztos, nem az ő tudásának való feladat, pláne, hogy én még tőle nem láttam olyat, hogy önmagától nekilátott volna keresni a neten, vagy legalább megcsinálta volna azokat a dolgokat, amit leírtunk neki.
Viszont azt nem írja le, hogy mit kell a parancssorba beírni...
Tudna valaki adni egy FreeNas 8.2 ISO fájl letöltő linket adni?
Ebben a verzióban sehol se találtam. Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |