Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Magas nyomású tisztító működése, javítása
Lapozás: OK   4 / 8
(#) dokidoki válasza Gabika 0823 hozzászólására (») Jún 4, 2018 / 1
 
Helló, írtam alább illetve régebben, hogy előferdül hosszabb állás után, hogy a szivattyú nem kapja fel a vizet, így nincs nyomás sem, mert a levegővel nem tud mit kezdeni. A szívócsövet ki kell fordítani a keverőtartályból, felfelé, és vizet adni neki. Ha már van víz a szivattyúban akkor lesz nyomás is.
(#) Infreet hozzászólása Jún 6, 2018 /
 
Üdvözlöm!

Segítséget szeretnék kérni az alábbi probléma megoldására:

Karcher K3.480 típusú mosóm pulzálva működik. Műanyagburkolatot leszedtem, és belenéztem. Mivel műszaki végzettségem van, de nem ilyen területről, ezért úgy döntöttem, hogy segítséget kérek hozzáértő embertől, hogy mely területet érdemes tüzetesebben megvizsgálni. Kerestem információt a neten. Találtam is egy angol nyelvű videót, ahol hasonló problémát mutattak be egy más típusszámú Karcher magasnyomású mosón. Ott a tag szétszedte, majd valami fehér szilikonos? pasztával újra összerakta. Azt már nem mutatta meg, hogy utána működött is.
Ezért kérnék hozzáértő segítséget, hogy mit nézzek meg tüzetesebben a szétszedésekor a gépen.
Segítő választ előre is megköszönöm.
(#) Gabika 0823 válasza dokidoki hozzászólására (») Jún 6, 2018 /
 
Hello. Ezt nm teljesen ertem. Kérlek magyarazd el.
(#) dokidoki válasza Gabika 0823 hozzászólására (») Jún 6, 2018 / 1
 
Nem néztem utána az ominózus típusnak, de kb. egykaptafák. Van a nagynyomást előállító pumpa, ez nem kapja fel a vizet ha kiszárad, vagy valami miatt leürül belőle a víz. Ennek a szívócsöve natúrba belelóg egy keverőtartályba ami mint egy wc-tartályként működik ebbe csatlakozik a vezetékes víz, egy úszószeleppel, ami meghatározza a keverőtartály teletöltődését. Ebbe a keverőtartályban kerül a mosószer, a vízlágyítóadalék satöbbi. A nyomópumpa ebből kapja - szívja fel a matériát. Ha a szívócső, ill. a pumpa lelevegősödik akkor nem szív. Illetve nem nyom. Egy másik szelepen, csak átengedi a vizet a rendszer, ekkor csak pisál... A víz áramlásérzékelő meg pár másodperc után letiltja a pumpamotort... Nagyvonalakban ennyi.
El kell érni, hogy a pumpába ismét víz kerüljön. Többnyire csak úgy lehet, ha a pumpa szívócsövét kihúzod a keverőtartályból és felfelé fordítva ráteszel egy petpalackot vizzel, és elindítod. Ha nyom, akkor visszateszed a helyére a csövet.
(#) Gabika 0823 hozzászólása Jún 6, 2018 /
 
Nyomas meg jott eddig fasza, ki cseréltem az összes tömítés t . De most a gép folyamatosan meg, közbe kattog. Ötlet?
(#) ktibor69 hozzászólása Jún 7, 2018 /
 
Van egy Karcher K2.300 sterimobom, ami sajnos ereszt.

A fotón piros karikával jelzett helyen repedés van, ott szivárog a víz, ez a bemeneti oldal.

Milyen ragasztót ajánlatok a repedés maradandó megragasztására? Egyébként milyen típusú műanyagból van ez a rész?
(#) zolika60 válasza ktibor69 hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
Ezzel biztosan megtudod ragasztani. De egy jó műanyagos meghegeszti.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2018
(#) pontkor hozzászólása Jún 7, 2018 /
 
Sziasztok!

Olajfolyás miatt szétszedtem és kipucoltam a Bosch Aquatak10-es mosómat, és abban kérném a segítségeteket, hogy milyen olajat és hol kell betölteni a gépbe.
(#) Infreet hozzászólása Jún 8, 2018 /
 
Szeretném újra megerősíteni kérésemet. Ha van valakinek van ötlete, hogy a pulzáló, szakaszos működést milyen hiba okozhatja a magasnyomású Karcher mosómnál, azt megköszönném.
(#) witi válasza Infreet hozzászólására (») Jún 8, 2018 /
 
Hali!
Valószínű hogy vízköves a pisztoly vége, ezáltal lecsökken a keresztmetszet ezért leszabályoz a gép. A pisztoly végét állítsd bele egy pohár vízkőoldóba.... A másik lehetőség a nyomástartó szelep hibája ( átereszt, szétesett, stb). Hirtelen ennyi.
(#) Infreet válasza witi hozzászólására (») Jún 8, 2018 /
 
Köszönöm. Tudom, hogy nem egyszerű kérés így szövegesen, de a nyomástartószelepet hol találom benne? Egyszer már levettem a burkolatot, leszedtem a fémburkolatot , amit négy csavar tart. Sokkal tovább nem bontottam, amit lehetett kifújkáltam... Ha tovább bontom, akkor az összeszereléshez kell tömítőpasztát használnom? Ha igen, akkor milyet?
Válaszát előre is megköszönöm.
(#) witi válasza Infreet hozzászólására (») Jún 8, 2018 /
 
Hali!
Robbantott ábra , videó .
A bejelölt részt kell átnézni, elméletileg minden alkatrész tömítő gyűrűkkel van tömítve, nem kell semmilyen paszta.
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2018

karcher.jpg
    
(#) Infreet válasza witi hozzászólására (») Jún 11, 2018 /
 
Nagyon köszönöm!
(#) derervin hozzászólása Nov 8, 2018 /
 
Üdv mindenkinek.

Segítséget kérnék.
Van egy Kranzle 105 mosóm. Az a gondja, hogy üresjárati nyomása 140 bar, ha megnyitom a vízsugarat lemegy 60 barra. A szelepek alatti o gyűrűket kicseréltem, a nyomás szabályzót kivettem megnéztem, de én nem látok rajta semmit. A fúvókája eredeti 2045-ös.
Ötleteiteket előre is köszönöm
(#) VIM válasza derervin hozzászólására (») Nov 8, 2018 /
 
Szia! A motor hangja nem változik a szivattyú működésekor az induláskori felhúzáshoz képest számottevően? (nem esik le a motor fordulata a pisztoly működtetésekor?)
(#) derervin válasza VIM hozzászólására (») Nov 9, 2018 /
 
Szia VIM.

Köszönöm a gyors választ. Ma megint megnéztem a mosót, hogy milyen a hangja. Előtte szétszedtem a nyomás szabályzót újra, és a kimeneti nagynyomású víz csatlakozót. Ott találtam egy szelepet, ami teljesen be volt állva( 35 sz. alkatrész). Kitisztítottam és összeraktam. Most az a 140 bar "üresjárati nyomás" megszünt, használaton kívül a nyomás 0 bar, viszont használat közben még mindíg csak 60 bar. A motor hangja üres járatban csendes, használat közben megemelkedik.
Használtan került hozzám a mosó. Úgy látom 4 szelep új lehet, a rugói szép fényesek kettő pedig oxidos, valószinűleg régebbi. Ennyi amit én látok rajta.
(#) libek hozzászólása Nov 11, 2018 /
 
Sziasztok!

Szereztem egy Karcher 855 HS 230V-os melegvizes mosót.
IBC tartállyal szeretném biztosítani a vízellátást.

Hálózatra csatlakozva tökéletesen működik a gép.

A kérdés, ha csak simán összekötöm egy gyorscsatival a gépet és a vízzel teli IBC tartályt, fog nekem működni? Vagy ki kellene alakítanom egy zárt rendszert, nyomással?
(#) boby78 hozzászólása Dec 28, 2018 /
 
Sziasztoj! Van egy karcher melegvizes mosom ami itthon tökéletesen működik.Anyunál akartam használni,de ott a fi relét azonnal leveri.Az gond lehet,ha a 24 voltos trafó 220 v felöli oldalára a 0 pontra megy a fázis,a 220v pontjára meg a 0? A 24 v felőli oldalán pedig a 0 kivezetést rákötötték a földelésre...
(#) Remci hozzászólása Jan 12, 2019 /
 
Sziasztok!

Van egy Karcher HDS 895-ös hideg-meleg vizes mosó. Ha bekapcsolom,hogy csak hideg vizes mosást csináljak vele, akkor is elindítja a kazánt és hideg vizes állásban is meleg vizet ad. Ilyenkor mi lehet a hiba? Kapcsolókat,hőfokszabályzót, mágneskapcsolót átnéztem, de nem találtam hibát bennük. Mit érdemes még megnézni rajta,mert már nincs több ötletem. A képen az előlapja látszik.
(#) skywalker770906 hozzászólása Márc 22, 2019 /
 
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy Obi-ban vásárolt sajátmárkás mosóm(Lux)
Az a próblèma vele hogy miután feltermeli a nyomást megáll de2-3 másodpercenkènt újraindul.Nem folytat sehol.Kèrdèsem az lenne hogy csinálhatja -e ezt gumikarmantyuk kopásra miatt??
(#) Infreet válasza witi hozzászólására (») Márc 26, 2019 /
 
Hello!

Olyan vagyok ezzel a válasszal, mint a MÁV.
Ha megkésve is, de köszönöm a helyes diagnózist. Valóban egy pohár ecetben történő áztatás pár napon keresztül megoldotta a gondomat.
Még egyszer köszönöm a segítséget.
(#) pimpoka hozzászólása Máj 29, 2019 /
 
Szervusztok! Egy Karcher K7.91 géppel valamelyik nap kimostuk a szőnyeget. Másnap kocsit mosnánk vele és nem indul víz áram ugyan az. Mi lehet, hogy nem indul érdemes szétszedni valamit vagy szerelő remélem nem kuka? kösz a választ.
(#) titussz hozzászólása Jún 3, 2019 /
 
Karcher 620m javításához keresnék valakit. Üdv
+36705548641
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2019
(#) pimpoka hozzászólása Jún 30, 2019 /
 
Sziasztok! Kérnék egy hozzáértőt aki tanácsot ad na vagy rajzot, hogy kell a K7.91 kapcsolóját összerakni mert szétszedtük de valamilyen laprugó kipattant és nem tudjuk honnan Köszi.
(#) Albilin hozzászólása Júl 9, 2019 /
 
Üdvözletem mindenkinek! A Karcher 201 tip. nagynyomású tisztítóm szóró pisztolyát ha lezárom a motor folyamatosan ki-be kapcsol, (kb. 1-1s ütemben) ha kinyitom üzemszerűen megy. Szétszedtem, kerestem a nyomáskapcsolót, (feltételezem ez az ami lezárt pisztoly esetén leállítja a motort) de nem találtam. Kérem egy hozzáértő szakember segítségét, mi okozza a hibát, hogyan oldjam meg a problémát !? Előre is köszönöm a segítséget.
(#) lesliewednesday válasza Albilin hozzászólására (») Júl 9, 2019 /
 
A nagynyomású mosók motorja akkor kapcsol ki, ha megvan a kikapcsolási nyomás (mint a házi vízellátók hidroforjának működése). Esetedben feltételezhető, hogy elengedett pisztoly esetén is esik a nyomás, így rendre visszapumpálja azt a motor. Keress szivárgást, nyomásesést okozó problémát (repedt, cső vagy pumpaház, tömítés, stb.).
(#) Albilin válasza lesliewednesday hozzászólására (») Júl 10, 2019 /
 
Köszönöm a gyors tanácsot! Megtudnád mondani, hol találom a nyomáskapcsolót?
(#) mj620 hozzászólása Aug 15, 2019 /
 
Sziasztok!
Van egy karcher 1.1 magasnyomású mosóm.
A probléma az vele ,hogy pulzálva működik,ha le veszem a pisztoly véget akkor normálisan üzemel,leszűkítve a keresztmetszetet akkor pulzál .
Egyszer sikerült folyamatosan mennie ,de akkor eléggé remegett az egész.
(#) ronin75 válasza mj620 hozzászólására (») Aug 15, 2019 /
 
Lehetséges, hogy vízköves a pisztoly vége, ezáltal lecsökkent a keresztmetszet, ezért leszabályoz a gép. A pisztoly végét állítsd bele egy pohár vízkőoldóba. A másik lehetőség a nyomástartó szelep hibája (átereszt, szétesett, stb).
(#) mj620 válasza ronin75 hozzászólására (») Aug 16, 2019 /
 
Én a nyomastartó szelep hibájára tippelnék,mert a múltkori használatkor azt csinálta hogy a ravasz meghúzásakor nem indult a gép.
Ez a szelep hol van benne?
Köszi!
Következő: »»   4 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem