Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki hol gyártatja a NYÁK-ot ?
 
Témaindító: kaqkk, idő: Ápr 16, 2018
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 66
(#) nedudgi válasza zsolt58 hozzászólására (») Jún 7, 2018 / 1
 
Szerintük 3,5 mil.
Gyakorlatilag nem tudom.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2018
(#) nedudgi válasza zsolt58 hozzászólására (») Jún 7, 2018 / 1
 
Pontosítom magamat, egy és kétrétegű áramkör esetén 5 mil, a 3,5mil csak többrétegű nyák esetén igaz.
(#) Sick-Bastard válasza pipi hozzászólására (») Jún 11, 2018 /
 
Üdv!

Még nem vettem igénybe ilyen szolgáltatást, de egyszer ki szeretném próbálni. Ám előtte lenne pár kérdésem, a tisztán látás kedvéért.

1. 0.05inch = 50mil jól tudom? 1:1000 arány (ezzel a feltételeséssel teszem fel a többi kérdést)
2. Minimum Drill Hole Size 0.3mm = 11.8mil - Min. ekkora vagy nagyobb furatot kell használni?
3. Trace Width / Spacing 6/6mil - tehát ha 10mil-es, vagy nagyobb sávokat használok, ill. nagyobb távot használok a sávok között akkor az rendben van?
Csak THT-s alkatrészekben gondolkozva bőven benne vagyok a limitben? Egy DIP-es IC két lába között akár két 10mil-es sáv is elfér?
4. Minimum Solder Mask Dam - Ez okozza a legtöbb fejtörést. Itt mire kell figyelni?

SB
(#) Tasznka válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Jún 11, 2018 /
 
1: Inkább mil-mm-ben van értelme számolni (1mil = 0,0254mm)
2: Igen 0.3mm a minimum furatátmérő(vagyis ez a kész átmérő)picivel nagyobbat fúrnak a furatgalván miatt .Itt figyelj,hogy a furat és a pad mérete között a legtöbb helyen min 0,3 mm ,vagy nagyobb méretkülönbség kell hogy legyen.
3: Igen.
DIP tok táv 100 mil.Így 2db 10mil-es vezető elfér,de a forrszem így csak max 50mil(1,27mm) lehet.Remélem,hogy jól számoltam .
4:Ez semmi külcsi. Beállítod a rulesben,hogy ennyi a minimum mask méret.Ez csak a védőlakk minimum távolságát adja meg a pad-ektől.
(#) kocsgab002 hozzászólása Jún 12, 2018 /
 
Annyi kérdésem lenne felétek, hogy ha ti gyártotok Kínában nyákokat, az minimum 10db.. Egyet vagy kettőt felhasználtok, de mit csináltok a többivel? Én egyszer gyártattam eddig, abból megépítettem 2 példányban, és kész. A többit, eladtam itt az apróban (mivel talán népszerű és érdekes áramkörről volt szó) anyagárban. De így is kaptam privátban olyat, üzletszerűen művelem ezt..és mit képzelek magamról...Hiába írtam, hogy ennyi volt a minimum, amit tudtam gyártatni. (le is tiltatták a hirdetést). Szóval ti mit csináltok a felesleggel?
(#) niedziela válasza kocsgab002 hozzászólására (») Jún 12, 2018 / 1
 
Ilyen dolgokért ne legyen lelkiismeret furdalásod.
Idézet:
„(le is tiltatták a hirdetést)”

1000 más helyen is lehet hirdetni, ezzel sem kell foglalkozni.

Szóval gyártatsz ami marad azt meg eladod ha elviszik, megteheted a tied és azt adsz el amit akarsz. Kinek mi köze hozzá ? A privátban megmondó emberek meg egy külön fejezet, akik egy gondolatot sem érnek
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2018
(#) kaqkk válasza kocsgab002 hozzászólására (») Jún 12, 2018 / 1
 
Idézet:
„De így is kaptam privátban olyat, üzletszerűen művelem ezt..és mit képzelek magamról”
Akkor már tudod is hogy ki tiltatta le a hirdetésed ! Ha valaki rákattint a hirdetés jelentése ikonra a rendszer automatikusan tiltja a hirdetést amit csak a moderátor tehet vissza , ilyenkor a moderáció kérése ikon használatával a modival megbeszélheted a visszaállítást (az a szörnyű hogy az összes hirdetésed tiltódik nem csak a bejelentett) Én is jártam így nem adtam oda a terméket annyiért amennyiért kérte a kedves vevő erre elkezdte a letiltást , ahányszor a modi visszatette annyiszor tiltatta le , a harmadik nekifutása után őt tiltotta a modi egy hétre .
(#) ronin75 válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
Emlékeim szerint múltkor Topi az OFF topikban egy hirdetés miatt fellángolt vita kapcsán azt mondta, ez már nem így müködik, a bejelentés csak jelzés értékkel bír a moderátor felé, aki majd dönt az adott hirdetés kapcsán, a hírdetés nem tünik el rögtön, csak moderátori közreműködéssel.
(#) kaqkk válasza ronin75 hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
Erről lemaradtam , régen történt az ominózus eset (már több mint két éve nem hirdettem ) Bocs ha valótlant írtam .
(#) bbb válasza kocsgab002 hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
Ha marad felesleged, nyugodtan oszd meg a többiekkel az apróban. Ha valamelyik "okos" emiatt beszól, annak lehet gratulálni (tiltani az üzeneteit). Ha meg beleírod a hirdetésedbe, hogy a megmaradt mennyiséget adod el, akkor pláne ne szóljon senki.
Amikor 13$-ért házhoz jön a 10db 100*100-as NYÁK, akkor miért ne maradhatna felesleges? Ennyiért sok esetben nem érdemes a vasalót/levilágítót/… bekapcsolni.
(#) Alkotó hozzászólása Jún 13, 2018 /
 
Nem tudom mennyire általános, de a panelok egymás mellé helyezgetésével nem tudtam semmilyen előnyt elérni a gyártatáskor a PCBWay céggel kapcsolatban.
Semmilyen módon nem tudtam a 100x100 mm-es felületet kihasználni. Akármilyen módon is próbálkoztam, az eredetileg 5 $-nak várt panelár minden esetben felugrott 24 $-ra.
Két azonos méretű panelt akartam kombinálni, amik egyenként 42x72 mm-esek. A jellemzés kedvéért legyen A és B panel. Az alábbiakat próbáltam ki:
- 1 A + 1 B kombinációt szépen körbemarva egy kis hidat hagyva középen az eltörhetőséghez (gondoltam a marás a baj, ezért jött a következő pont).
- 1 A + 1 B, de körbemarás nélkül, gondoltam majd én elvágom, de ez is 24 $ lett.
- Külön rendelésként 2 A és külön 2 B panelt egymás mellé kombináltam, középen furatsorral a széttörhetőséghez. Pár perc múlva jött az 5 $ áthúzva és 24 $ helyette érvényesítve.
- Végül olyan panelt kombináltam, amin volt 1 A és 1 B, de semmi nem utalt arra, hogy ezek külön panelok lennének, egyetlen kontúrjuk volt, és nem volt köztük semmilyen elválasztás. Erre is azt mondták panelkombináció, ami nem fér bele az extra kedvezményes árba, ez is 24 $.

Okulva mindebből, külön megrendeltem az önálló A panelt és az önálló B panelt is, ami így messze nem használja ki a 100x100 mm-es felületet, de ezeket azonnal befogadták 5-5 $ árért, és közös csomagként 1 postázással.
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 13, 2018 /
 
Akkor csak annyi hogy a pcbway nem támogatja a panelizálást.
Kicsit félreérthető a pcbway ismertető de most te sem voltál egyértelmű
2xA panelt raktál össze vagy 1A + 1B panelt. Nem mindegy.
De olvastam itt más gyártókat is akik nem veszik ezt a panelizálást ennyire szigorúan.
Meg kell próbálni azokat is, ha úgy van. Végül is minőségben különbségek nincsenek szerintem, csak árban. De artra figyelni kell, hogy valahol a panelizálás nem felár, de a zöld helyett kék lakk pedig igen. Szóval lehet mindegy melyik kezedet harapod meg.
(#) Alkotó válasza niedziela hozzászólására (») Jún 13, 2018 /
 
2xA-t és 2xB-t és A+B-t is próbáltam, de mind lepattant róluk. Legyártották volna, csak közel 5-szörös árért.
Az ismert korlátokat jól el tudom fogadni. A mostani tapasztalásban mégis kimondottan zavar az a tény, hogy ők döntik el mi számít 2 projektnek. Szerintem ha a panelnek van 4 sarka, akkor talán nem kellene azon akadékoskodni, hogy mit rajzolok azon belül, ha a méretkorlátba belefér.
Ha én például egy panelon akarom látni mondjuk a fejhallgató erősítőt meg annak tápját, akkor azt egy panelra fogom tervezni. De mivel a két rész elkülönül egymástól ezért most már azt gondolom, ezt nem fogják a kedvezményes áron legyártani, mert "2 projekt"-nek is felfogható.
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 13, 2018 /
 
Idézet:
„Ha én például egy panelon akarom látni mondjuk a”

Nem mert ez a két rész össze lesz kötve gondolom

Ha két panelt teszel fel 1 lapra, és azokat akár egy helyen is összekötöd már egy panelnek számít.
Elvileg.

De próbáld meg ezt másik gyártó
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2018
(#) bbb válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 13, 2018 /
 
Próbáld meg ugyan ezt a jlcpcb-nél. Ők elvileg (és úgy tűnik gyakorlatilag is) támogatják a panelizálást, akkor raknak rá felárat, ha őnekik kell elvégezni helyetted. Én most próbálom ki őket, 13$ alatt van az ár postával együtt (nem olyan sürgős, hogy a DHL 24$-os árát kifizessem, jó az sima légipostával 10.7$-ért). A honlapjuk szerint a 10. lépésnél (electrical test) tart most a gyártás, meglátjuk milyen lesz a vége.

Náluk viszont a zöldtől eltérő szín a feláras, illetve minden az alapértelmezéstől eltérő dolog. A dirtypcbs oldalon meg a szín mindegy, viszont ott az 50x50-es kerül 11.95$-ba és a posta 2$, míg ha 100x100-as panelt rendelsz, akkor az még +5$ és a postaköltség is emelkedik a súlya miatt.
(#) Alkotó válasza niedziela hozzászólására (») Jún 13, 2018 /
 
Ez egy jogos felvetés/feltételezés.
Csupán csak a szőrszálhasogatás okán, ha valamilyen megfontolásból a két panelrészlet mondjuk egy-egy csatlakozón keresztül kerül kontaktusba, akkor ott elvész a "kapcsolat"-ban rejlő opció.
Most minden tervezett panelom útban van az elkészülés felé, de legközelebb kipróbálom a javasolt másik céget is.
(#) Attila86 válasza ronin75 hozzászólására (») Jún 16, 2018 /
 
Ahogy látom ez most is így működik...
(#) toto válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 17, 2018 /
 
Ha jól emlékszem,egy-két éve az iteadstudio.com sem szólt semmit, mikor egybe raktam két kis panelt. Igaz, a board outline körülvette a két panelt (tehát egy tervnek látszott, de a kettő között nem volt huzalozás), és azt utólag nekem kellett kettévágnom, de legyártották az 50x50mm-es árért.
Nekem is hergeli az igazságérzetem, hogy ők döntik el, hogy az egy vagy két NYÁK lesz, de próbálom ilyenkor úgy felfogni - ahogy valaki ezen a fórumon is írta - hogy ez egy kedvezményes ár, hogy a hobbistákat támogassák, de ez a kedvezmény csak 1db NYÁKra érvényes. Így már nem annyira bosszantó.
(#) Kovidivi hozzászólása Jún 18, 2018 /
 
Sziasztok!
Aki most rendel pcbway-től, keresse meg a free universal board menüpontot, ott vannak ajándék, vagy nagyon olcsó próbanyákok. A postaköltséget ki kell fizetni természetesen, de mivel 7-10$ körül van, súlytól függően, ezért az a plusz pár darab próbanyák nem fog sokat pluszban nyomni.
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2018

pcbway.jpg
    
(#) Alkotó válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 18, 2018 /
 
Hol lehet a kínálatot megtalálni? Nekem ez nem sikerült.
(#) kila válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 18, 2018 /
 
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 18, 2018 /
 
(#) Alkotó hozzászólása Jún 18, 2018 /
 
Köszönöm.
(#) Kovidivi válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 18, 2018 /
 
Hello. A képen is látszik a bal oldalon: specials: free universal boards.
(#) Kovidivi hozzászólása Jún 19, 2018 /
 
Na engem is utolért az "10x10-es nyákra csak egy nyákterv rakható fel" probléma. Az 5$-ból 62$ lett A nagy nyákra merőlegesen kell ráforrasztani további 3db kis csík nyákot, amik tartják a csatlakozókat. Na sebaj, megyek a másik szolgáltatóhoz, ahol lehet "ügyeskedni".
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 19, 2018 /
 
Jlcpcb-nél ugyan arra a nyákra 15$ helyett (pcbway) csak 10.7$-t kell fizetnem, ha elfogadják. De nem fogadták el. 4 különböző tervet véltek felfedezni. Pont azért találtam ki ezeket a keskeny nyák darabokat, amik tartják a csatlakozókat, mert volt még hely a 10x10cm-es nyákon. Plusz egy mini LED-es kulcstartó a sarokban elfért.
A következő lépés az lesz, hogy ok nélkül átvezetek vezetősávokat minden nyák részen, a rengeteg via helyett pedig felrakok valami SMD feszültség stabilizátort, aminek véletlenül pont ott lesz hűtőfelülete, amin lesz rengeteg via, hogy a hő át tudjon jutni a hátoldalra, mint ahol el kell törjem a nyákot. Persze nem folyamatos lesz ez a via "vonal", csak annyira, hogy ne legyen feltűnő.
Szerk: a nyak2-t elfogadták!
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2018
(#) Skori válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 19, 2018 / 1
 
Nem lenne egyszerűbb olyan gyártónál gyártatni, aki nem foglakozik vele, hogy több különböző áramkör van egy nyákra összerakva? Ezekkel a nyákokkal nekem semmi gondom nem volt, pedig elég sokfelé törtem szét....
(#) niedziela válasza Skori hozzászólására (») Jún 19, 2018 / 1
 
És elárulod hol gyártattad ?
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Jún 19, 2018 /
 
Én két gyártót megpróbáltam, de mindkettőről lepattan a panelizálás. Ha csak a gyanú is felmerül a tervek kapcsán, azonnal jelentősen nő a költség. Tehát nem elzárkóznak, csak nem adják meg az extra olcsó árat. És én egyáltalán nem a tiédhez hasonló cirkalmakat kértem, csak egy panelt aminek van négy sarka, amit én itthon -fűrésszel- szétvágtam volna. Még elválasztó jel sem volt közte, mégsem adták oda olcsón.
A legfontosabb kérdést még nem tettük fel: Mennyibe kerültek neked ezek a panelek?
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2018
(#) Kovidivi válasza Skori hozzászólására (») Jún 19, 2018 /
 
Egyszerűbb lenne, ha tudnám, hol, ki és mennyiért készít ilyen nyákot. Én most 10€-t fizettem a 10db 10x10cm-es kétoldalas nyákért. Szerintem verhetetlen ez az ár.
Most akció van, 5$ helyett 2$-t számláznak, plusz postaköltség. Hihetetlen olcsó.
Következő: »»   4 / 66
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem