Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   496 / 580
(#) ktamas66 válasza maszek0005 hozzászólására (») Jún 20, 2018 /
 
Köszi, alkalomadtán ellenőrzöm, most nem csinálja.
(#) palko0125 válasza abstrax hozzászólására (») Jún 20, 2018 /
 
Az ajtózárat nézd meg, van amelyiket manuálisan át lehet billenteni. Meg kellene nézni melyik két vezetéket zárja a zár (két vastagabb vezeték) és azokat összezárni. Ezzel ki lehet szűrni az ajtózárat, hogy jó e vagy sem.
(#) Tityi hozzászólása Jún 21, 2018 /
 
Sziasztok!
HOOVER VISIONTECH VT614D22 E03 HIBA. Mosógép,aminek az a hibajelensége,hogy mosás után néha nem centrifugál ki és E03-as hibakódot jelez. Kikapcsolás után centrifugára kapcsolva kicentrifugál. A szűrő ki lett takarítva.
Azt olvastam róla,hogy leürítési hiba,de okozhatja a fűtőszál szivárgó árama is.
Kinek mi a tapasztalata? (Egyenlőre a gép nincs nálam,csak előre szeretnék tájékozódni.)
Üdv: Tityi
(#) stevepapa válasza Tityi hozzászólására (») Jún 21, 2018 / 1
 
Kérdés még,hogy mi a tényleges vezérlője. Tapasztaltam több vezérlőnél, hogy táphiba esetén gyakori a különböző hibakódok produkálása. Minden esetben a táppal kezd a vizsgálatot.
(#) abstrax válasza palko0125 hozzászólására (») Jún 23, 2018 /
 
Hello!
Nohát végül - nagynehezen - mára teljes siker!
Amin végigmentem a Fí-relé lecsapásától kezdődően, az valószínűleg mind szükséges volt.
Magyarán a panel lepucolása a szénportól, kontaktusok megtisztítása. Aztán a motor kiszedése majd kitakarítása szintén a sok szénportól, valamint a 2 csutkára lekopott szénkefe cseréje.
Ami miatt ezek után mégsem indult el, az a rendetlenkedő ajtózár volt.
Így - javaslatod alapján - kipróbáltam a rövidrezárást és a gép elkezdett tölteni (a program így elindult). Bár nem vártam ezzel túl sokáig, mert így ugye meg nem volt rendes ajtózárás.
Vehettem volna egy új ajtóreteszt (Orczy-ban biztosan van ilyen vagy helyettesítő), x-ezer forintért, lehet egyszer muszáj lesz megtennem.
De addig is sikerült "felújítani" valahogy a meglevőt. Szétszedtem darabokra, a belső érintkező felületeket megpucoltam, felcsiszoltam. Egy bimetál van benne, ennek kéne bekapcsolás után meghúznia, és zárni az érintkezőt. Hát ennek elég nagy ellensége, ha csak telenyomjuk kontaktspray-vel.... sajnos ettől még inkább le tud tapadni, ez nem igazán nyerő, mint kiderült. Alkoholban jól ki kellett áztatni, majd megtakarítani. Így már végül adta a szükséges kontaktust és összerakhattam a gépet.
2 próbamosáson már túl vagyunk, eddig minden oké. Sajnos a gép még elég hangos (hiába az előre becsiszolt szénkefék), de már 2 mosás/centrizés tán is halkabb lett....reméljük hamarosan bekopik ívesen és elcsendesedik.
Köszönöm mindannyiótoknak a segítő és hasznos tanácsokat!
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2018
(#) Tityi válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 23, 2018 /
 
Ez a panel van benne.
(#) Ambavir hozzászólása Jún 24, 2018 /
 
Sziasztok.
Whirlpool mosógép L2524 panel kiégett apróságok azonosítása.
Köszönöm.
(#) Tityi hozzászólása Jún 26, 2018 /
 
Sziasztok!
Adott egy SAMSUNG WF70F5E5W2W mosógép,amit nem lehetett bekapcsolni. Tüzetes vizsgálat után derült ki,hogy a 2QR2280Z táp IC megemelte a kalapját. Ez mitől szokott így eldurranni? Mit érdemes feltétlenül ellenőriznem a cseréje után,hogy az új ne járjon így?
Üdv: Tityi
(#) Dino71 válasza Ambavir hozzászólására (») Jún 26, 2018 /
 
A kondi 22nF
(#) Dino71 válasza Tityi hozzászólására (») Jún 26, 2018 / 1
 
Mesterséges elévültetés Ellenőrzés nélkül cseréld a környékén lévő elko kondikat. Ellenőrizd a kőrben lévő diódákat, ellenállásokat,induktivitásokat. Kb ennyi.
(#) Tityi válasza Dino71 hozzászólására (») Jún 26, 2018 /
 
Szia!
Köszi! Ezt fogom tenni!
(#) Tityi válasza Tityi hozzászólására (») Jún 28, 2018 /
 
Sziasztok!
A mosógépet átvizsgáltam. Fűtőszál meggerrel mérve jó. Motort kifújattam levegővel (lehelletnyi szénpor jött csak belőle) a szénkefék szinte új hosszúságúak. A légcsapdába menő csövet szintén sűrített levegővel fújattam meg,mert nem lehet normálisan hozzáférni. Panelt átnéztem,nem találtam hibát rajta. Közben a cimborám kipucolta a lefolyót is,de dugulás nem volt benne. Én a kettő programot végigfuttattam,amiken előjött a hiba. De ez megszűnt, nálam nem jött elő. Visszavittem a tulajnak és kipróbáltuk. A hiba így elsőre megszűnt! Nem tudom,hogy mi volt az E03 oka,de úgy néz ki,hogy sikerült megjavítani.
Köszönöm mindenki segítségét!
(#) Norbert123 hozzászólása Júl 1, 2018 /
 
Sziasztok!
Nekem csak egy gyors kérdésem lenne. A kifolyócsövet szabad hosszabbítani? Nekem nagyjából 3 méter kellene. Ilyet még szabad, lehet? Vagy ártok a szivattyúnak esetleg?
Kb: 5-6 éves, felültöltős mosógép.
Előre is köszönöm!
(#) Dino71 válasza Norbert123 hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Nyugodtan próbáljad meg működnie kell. A szivattyúnak nem ártasz vele.
(#) mlaci989 válasza Norbert123 hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Lehet. Arra ügyelj,hogy a cső vége ne legyen alacsonyabban mint a mosógéped dobja. Különben szabad eséssel kifolyik a víz és szegényke húzni fogja a vizet ész nélkül.
(#) erzsé hozzászólása Júl 1, 2018 / 1
 
Sziasztok. Whirlpool mosógép l1799 panelhibával kapcsolatban osztanám meg a tapasztalatomat.
A gép bekapcsolás után nem csinált semmit, jelzőfények sötétek maradtak. Keresés után a neten talált instrukciók alapján kicseréltem az R20-as, 33 ohmos ellenállást, ami szakadt volt. A mellette lévő két kondit. A DZ6 pozíciójú 200 V-os Zener diódát és az U002 pozíció számú Ic-t. És a varisztort. A kondik alatt lévő induktivitás maradt a régi, ilyet nem kaptam a 17.ker-ben.
Visszaépítve a panelt a jelzőfények világítottak, de motor forgásirányváltás hibával megállt. Ezt az okozta, hogy a motor csatlakozót nem sikerült elsőre jól rádugnom. Ezt korrigálva jól működött.
Írom ezt azért, hátha valakinek segítség. Nekem az lett volna
S ez is segítség lehet.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2018

Névtelen.png
    
(#) Tityi válasza erzsé hozzászólására (») Júl 2, 2018 /
 
Szia!
Gratulálok a javításhoz!
(#) Tityi válasza Tityi hozzászólására (») Júl 4, 2018 /
 
Sziasztok!
A gép visszakerült a cimborámhoz. Nálam,üres dobbal végigfuttatva jól üzemelt. A megfigyelt jelenség most az,hogy a mosás után elkezdi előkészíteni a motor centrifugálásra a dobot. Viszont mikor centriznie kellene,kiadja az E03-as hibát és leáll. Viszont ha mosás előtt kihúzza a konnektorból a gépet egy pár percre,akkor ez a jelenség nem fordul elő és így hiba nélkül lefut a program. Tudja valaki,hogy ezt mi okozhatja? Mit lehet vele kezdeni?
Üdv: Tivi
(#) stevepapa válasza Tityi hozzászólására (») Júl 4, 2018 / 1
 
A tápot nézzétek át. 400v kondikat cserélni, jellemző, hogy táphibánál valami hibakódot dob. Nem is mindég egyformát a fűtészárlat a kedvence
(#) Tityi válasza stevepapa hozzászólására (») Júl 4, 2018 /
 
Akkor mérés nélkül kicserélem a 400V-os kondikat,hátha ezek rosszak. A fűtészárlatot kizárnám,mert meggerrel mértem úgy jó volt. (Igaz,nem melegen) Továbbá ha áramtalanítják mosás előtt a gépet,akkor nem jelentkezik a hiba. Ellenkező esetben igen.
Elég csak a 400V-os kondikat cserélni?
(#) palko0125 válasza Tityi hozzászólására (») Júl 4, 2018 /
 
Zavarszűrő egységet ki kellene kötni, valamint van e megfelelő védőföld a szóban forgó lakásban?! Nálam volt már olyan, hogy ha egyfélekép dugta be a tulaj a konnektorba a gépet akkor ment hibátlanul, de ha fordítva (180fokkal elforgatva) dugtad be, akkor nem indult se a motor, meg hibakódozott össze vissza. Ott a nem megfelelő védőföld okozta.
Üdv, Palkó.
(#) Tityi válasza palko0125 hozzászólására (») Júl 4, 2018 /
 
Szia Palkó!
Szerintem a védőföld tökéletes lehet,mert villanyszerelő a cimborám apja,aki a lakás vezetékezését csinálta. Viszont a zavarszűrőt kikötöm,ha a kondicsere nem segít.
Meg tudná esetleg valaki írni a cserélendő kondik pontos értékét? Csak,hogy ne kelljen duplán utaznom....
Köszönöm!
Üdv: Tityi
(#) csehattila2 válasza Tityi hozzászólására (») Júl 5, 2018 /
 
22UF vagy 10UF vagy 4,7UF / 450V. Ezzel készülhetsz. Varga János
(#) Tityi válasza csehattila2 hozzászólására (») Júl 5, 2018 /
 
Amit eddig sikerült kideríteni:        2db 4,7µF/400V   
                            1db  330µF/25V
                            1db    2,2µF/100V

          és ami kérdéses:  330µF/10V     ?
(#) csehattila2 válasza Tityi hozzászólására (») Júl 6, 2018 / 1
 
330UF/16V-LOW ESR
(#) Tityi válasza csehattila2 hozzászólására (») Júl 6, 2018 /
 
Köszönöm!
(#) Szabodavid hozzászólása Júl 10, 2018 /
 
Sziasztok!
Van egy whirpool mosógépem és az alaplapja azóta bolondozik velem amióta letelt a gari ideje. Általában csak annyi mutatkozott rajta, hogy az egyik ellenállás kiment úgy fél évente. Most is kicseréltem, de most még egy ellenállás kiment. Az is ki lett cserélve és kiderítettem, hogy az utána levő kis trafó volt a ludas. Akárhogy mérem az 5 kivezetését minden csak 1-2 ohm a belső ellenállása.
Szeretném kicserélni ezt a kis trafót, de nem találok sehol a neten hasonlót. Valaki meg tudná mondani milyen karakterisztikájú ez a kütyü? "13ES - X33 TDK X 950" szám található rajta.
(#) studiod1 válasza Szabodavid hozzászólására (») Júl 10, 2018 /
 
(#) Digitalpimp hozzászólása Júl 10, 2018 /
 
Sziasztok!

Egy 5. éves Electrolux mosógép program közben megállt, elkezdett pittyegni és pirosan villogott. Mivel van rá kiterjesztett garancia kijött a szerelő, de lerázott azzal, hogy alacsony a hálózati feszültség és azért állt meg. (Mérve kb. 217 V volt.) Eddig nem volt ilyen gond. Szerintetek lehetett ez az ok, vagy csak lerázott, hogy ne kelljen gariba javítani?
Köszi.
(#) studiod1 válasza Digitalpimp hozzászólására (») Júl 10, 2018 /
 
EH3 hibakód(alacsony feszültség) tudtommal 180v körül jelentkezik, 217v-nál szerintem nem jelezhet, de ha ez tartós valós érték akkor következő menet áramszolgáltató.
Következő: »»   496 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem