Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   485 / 577
(#) mohinger válasza ronin75 hozzászólására (») Júl 9, 2018 /
 
Nem reklám, nem az enyém, de itt éppen van 3db új, dobozos EL41: Bővebben: Link
Bár granpa is jelezte, hogy van neki, akkor inkább tőle vedd meg
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2018
(#) Janó bácsi válasza ronin75 hozzászólására (») Júl 9, 2018 /
 
Igen a képen hiányzik belőle a vetítőoptika. Ezen kívül meg kell majd nézni, hogy milyen állapotban van a filmtovábbító villa, mert ha az nagyon kopott, vagy ferdére kopott, akkor tönkreteszi a perforációt.
(#) ronin75 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 9, 2018 /
 
Esetleg a vetítő kapcsolási rajza megvan Janó bának? Vagy bárkinek?
(#) tommeeka hozzászólása Júl 9, 2018 /
 
Sziasztok!
Gondoltam megosztom a hétvégi piacozás eredményét.
Telefunken 664GWK, korához képest nagyon szép allapotban van. A másik egy Philips Aladin tipusú rádió, Őt már rendbetettem, hozzáteszem, hogy nagyon szép hangja van!
(#) tommeeka hozzászólása Júl 9, 2018 /
 
Még képek.
Valaki esetleg nem tud olyan restaurátort, aki kávát rendbe tudna tenni Vas megyében?
Köszönöm
(#) hobbyjani válasza tommeeka hozzászólására (») Júl 11, 2018 /
 
Különleges megoldás A osztályu erősitő OC26 germánium tranzisztorral és kimenő trafóval mint a csöveseknél,nekem is volt dolgom egy bolgár ,vagy szerb rádióval,abban is igy volt a HF,mások akik tranzisztoros asztali rádiókat gyártottak,általában AB végfokot használnak,az sokkal gazdaságosabb.
(#) tommeeka válasza hobbyjani hozzászólására (») Júl 14, 2018 /
 
Köszi
(#) Ferenc 47 hozzászólása Júl 15, 2018 / 1
 
Üdvözöllek benneteket! Régen jelentkeztem, de figyelem az eseményeket. A fiam szerzett egy érdekességet, ezt szeretném megmutatni. Még nem találkoztunk ezzel az eszközzel, a gúgli szerint 1925-ben Csehszlovákiában gyártott anód telep, amit lapos elemekkel kellett feltölteni. A külső része eredeti, a belseje hiányos, és egy kicsit sav-rágott volt Felújítás után ez lett belőle. Találkoztatok-e már ilyennel, vagy hasonlóval?
(#) Janó bácsi válasza Ferenc 47 hozzászólására (») Júl 15, 2018 /
 
Láttam már múzeumban. 22 db laposelem kell bele, és bármilyen csöves telepes készülék anód / előfesz. telepeként használható. Most a legolcsóbb laposelem posta nélkül 203 ft, de a Varta 1322 ft./db Össze lehet szorozni.
(#) Ferenc 47 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 15, 2018 /
 
Üdvözöllek Janó bácsi! Igen, 2x11 db elemmel működik. Elemekkel nálunk sem lesz használva, arra ott vannak az anód pótlók. Ezt mint érdekességet vette meg a fiam, mivel mi nem ismertük. Az interneten találta.
(#) hobbyjani válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 15, 2018 /
 
Egy kicsit eltérek a témától,ez olyasmi,mint mindeki tudja milyen rabszolga munka volt egy gőzmozdonyt vezetni az idelyén,addig amig megjelent a dizel meg a villanymozdony,ezeket már úgy lehet vezetni mint egy autót,még rádió is van bennük,ezt jelentette a tranzisztor megjelenése a telepes csövekkel szemben.
(#) tiko77 hozzászólása Júl 19, 2018 /
 
Sziasztok!
Egy kis érdekesség....
Gyulán a tanyamúzeumban csináltam a képeket, azon kívül hogy kisipari és Jeszenszky Antal a gyártó mást nem találtam róla.
(#) fgyj hozzászólása Júl 21, 2018 / 4
 
Kedves Csoporttársak! Van egy nagyon viharvert, de nagyjából ép fémházam Orion 313 Néprádióhoz (a hátlap, a hangszórótextil fakerete és két forgatógomb is megvan - viszont forgókondihoz fúrtak a doboz oldalán egy lyukat).
Szívesen odaadom annak, aki esetleg jó szerkezettel rendelkezik, így összehozhatna egy teljes rádiót.
Komlón vehető át 5 Ft-ért.
(#) fgyj válasza fgyj hozzászólására (») Júl 21, 2018 /
 
Természetesen postázás is lehetséges. (A doboz súlya tartozékaival 0,85 kg - a szerkezet hiányos roncsaival együtt 2,45 kg.)
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2018
(#) zolika60 válasza fgyj hozzászólására (») Júl 22, 2018 / 1
 
Írtam privátot, hogy engem érdekel.
(#) _barby_ válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 22, 2018 / 2
 
Nekem meg van. egy komplett belső hozzá.
(#) zolika60 válasza _barby_ hozzászólására (») Júl 22, 2018 /
 
Az is érdekel, ha megválsz tőle.
(#) _barby_ válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 22, 2018 / 2
 
Azért ajánlottam persze 4 forintért.
(#) zolika60 válasza _barby_ hozzászólására (») Júl 22, 2018 /
 
Azt kp nehéz kifizetni.
(#) fgyj hozzászólása Júl 26, 2018 /
 
A fémház zolika60-hoz érkezett. Amint látom, kerül bele szerkezet is. Újralakkozva, új textillel szép tud lenni az ilyen rádió (is).
(#) zolika60 válasza fgyj hozzászólására (») Júl 26, 2018 /
 
Bizony megérkezett tegnap délután. Köszönet érte még egyszer.
(#) teglascs válasza tommeeka hozzászólására (») Júl 26, 2018 /
 
Klassz rádiók, gratula!
Restaurátor: szerintem (sőt, egészen biztosan) ő sem csinálna mást, mint amit Te is meg tudsz tenni minimális kézügyességgel.
Ha a furnér valahol el van válva, azt visszaragasztod, az apróbb hiányosságokat az eredetihez hasonló színű anyaggal kitapaszolod, aztán az egészet megcsiszolva lekened. Sima bútorlakkal a legjobb. Előtte mehet rá egy réteg lazúr is.
(#) tiko77 hozzászólása Aug 1, 2018 /
 
Üdvözlet mindenkinek!
Tegnap este volt egy kis időm és leporoltam az Orion 239A-t amit nemrég kaptam. A belseje meglepően jó állapotban van, még nem kapcsoltam be csak takarítottam és szemmel látható hibákat kerestem. Szinte biztos, hogy a kimenő trafót már cserélte valaki és a skálazsinórt is pótolni kell.
A gondom inkább a doboz, azt teljesen fel kell újítani, van rajta egy ázott rész ami jól látható az egyik képen és a lakkozás is ramaty állapotban van. Tanácsokat szeretnék kérni a doboz javításával (főleg az ázott rész) kapcsolatban. A skálaüveg szerencsére nincs lekopva szerintetek mivel próbáljam letakarítani?
Köszönöm!
(#) feketek válasza tiko77 hozzászólására (») Aug 1, 2018 /
 
Nagyon szép állapotban van a belseje (leszámítva a kimenő trafót és környékét, mert az nagyon kókány munka). Viszont a doboz az szépen vízkáros.... a furnírozás is oda van rajta amit csak cserével javasolnám javítani (egybe csiszolni, lakkozni esetleg politúrozni)
Az üveggel vigyázz, mert könnyen lekopik a festék! Javaslom, hogy ne használj semmilyen szert (szappant se). Ha lehet, szárazon, finoman takarítsd meg, maximum lehelni
K
(#) Kera_Will válasza tiko77 hozzászólására (») Aug 2, 2018 /
 
Idézet:
„A skálaüveg szerencsére nincs lekopva szerintetek mivel próbáljam letakarítani?”

Letakarítás után jó felbontásban szkenneld be és aztán rakd el érinthetetlen helyre !
Aztán pótold műanyag átlátszó fóliára kinyomtatott szkennelt képpel.

Valahol a itt neten sok sok féle régi "gépnek" a még ép üveg előlapjának a fotója fellelhető.
(#) E197 válasza tiko77 hozzászólására (») Aug 2, 2018 /
 
Fontos, hogy ha a skálaüveg tisztításába fogsz azt csakis szárazon tedd, mivel a legkisebb nedvesség hatására festék elválik az üveglaptól. Ez a művelet nagyon aprólékos munka, mert minden betűt körbe kell takarítani, mert még így is nagy a sérülés veszélye, de azért nem lehetetlen. Mikor én csináltam a népszuperemnél, akkor fogpiszkálót és fültisztítót használtam hozzá, de régebben valaki már írt részletesebben róla. Szerencsére semmi gond, mert ennek a rádiónak a skálaüvege kapható a nosztalgia Puskás börzén. Nekem is onnan van, mivel az enyém sajnos törött volt. Egy kis eltérés van a régi és ez között, de ez csak az emblémánál látszik, viszont előnye, hogy a rajta lévő plusz bevonatnak köszönhetően letörölhetetlen róla a felirat.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2018
(#) Janó bácsi válasza E197 hozzászólására (») Aug 2, 2018 /
 
Csak figyelmeztetni szeretnék mindenkit, hogy Győrben befejezték a skálaüveg gyártást, úgy hogy nagyon kell vigyázni az üvegekre, mert már nem nagyon kaphatók újak, illetve újra gyártottak!
(#) goreny válasza Kera_Will hozzászólására (») Aug 2, 2018 /
 
Szerintem letakarítás elött sem árthat egy szkennelés, biztos ami biztos alapon. Ha baj történik tisztítás közben, akkor legalább van egy "eredeti". A "tisztítást" számítógépen is el lehet végezni.
(#) tiko77 válasza goreny hozzászólására (») Aug 3, 2018 /
 
Köszönöm mindenkinek az eddigi ötleteket a skálaüveggel és a dobozzal kapcsolatban is!
Tegnap este kivettem az üveget de egyenlőre csak a felirat nélküli oldalt tisztogattam. Jobban megnézve (elsőre észre sem vettem) sajnos már ez sem száz százalékos, egy-egy helyen vannak apró hibák, de amiket látok néha azokhoz képest egész jó. Érdekes hogy el vannak "csúszva" betűk és vonalak, létezik hogy már eleve így sikerült legyártani??? Szkennelni mindenféleképpen fogom még a tisztítás előtt biztos ami biztos.
(#) zolika60 válasza tiko77 hozzászólására (») Aug 3, 2018 /
 
Idézet:
„Érdekes hogy el vannak "csúszva" betűk és vonalak, létezik hogy már eleve így sikerült legyártani???”
Nem. Ez már sajnos a festék leválás következménye.
Következő: »»   485 / 577
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem