Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon hiba
 
Témaindító: nagysusu, idő: Júl 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   81 / 92
(#) daviid hozzászólása Aug 4, 2018 /
 
Sziasztok!

A mobiltelefonom kijelzője szélén megjelent a LED világítás fénye (mellékletben csatolok róla fotót), ami oldalról látszik. Úgy vélem, hogy az érintőkijelző és a kijelző közti ragasztó engedett el kicsit. Neten kutakodtam és Loca ragasztóval ragasztják össze őket általában, ami UV fényre köt. Ha esetleg szétszerelem a telefonom és oldalról picit nyomnék oda ebből a ragasztóból az megoldaná, úgy hogy kijelző szélén ne legyen foltos? Vagy esetleg van más egyéb ötlet mit lehetne vele kezdeni kijelző csere nélkül? Garancia már nincs a telefonon. Típusa Huawei P9 Lite 2017.

Remélem valaki jártas a témában! Köszi!
(#) csapo1002 válasza coyote55 hozzászólására (») Aug 4, 2018 /
 
Igen, azt hiszem, hogy volt. Attól lehet a hiba?
(#) bbb válasza daviid hozzászólására (») Aug 4, 2018 /
 
Leginkább ne foglalkozz vele. Szétszedés, ragasztgatás, s mehetsz venni kijelzőt. Ez nem olyan hiba, amit ne lehetne elviselni, de ha nagyon zavar, akkor egy kis alkoholos fekete filc csodákra képes.
(#) daviid válasza bbb hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
Már ez cserélt kijelző, magam cseréltem. 1 hétig bírta, utána látszik kezd elválni a ragasztó. Ezt hogy oldaná meg a fekete filc? Nézd meg a képet jobban, az semmit se segítene, mert ez oldalról látszik csak, csak rontana, plusz barbár munka nem érdekel ....

Amúgy mind1 mert cserélnem kell másikra, mert a digitizer nem működik rajta jól. Kérem olyan írjon, aki képben van a témában ...
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2018
(#) opelt hozzászólása Aug 12, 2018 /
 
Sziasztok!
Nokia Asha 210-es telefonon nem tudom megnézni a híváslistát. Ha megnyomom a gombot ami aktiválja ezt, akkor a telefon kijelzője elfeketedik és kb 15-20sec múlva megjelenik a két kis antenna fehér háttérrel, majd lassan helyre áll a teljes kijelző. De a listát nem tudom elérni. Szoftver frissítés vagy a gyári állapotra való visszaállítás segíthet ezen a problémán?
A gári állapotra való vissza állításkor kódot kér, de én ezt nem tudom sajnos, mert anno használtan vettem kb 4 éve. Eddig kifogástalanul működött. Szóval tudnátok segíteni a probléma megoldásában?
(#) antikzsolt válasza opelt hozzászólására (») Aug 12, 2018 / 1
 
Csak megsúgom a telefongyárakban az üzleti telefonokat így szokták "javítani" Tapasztalat. Azok pedig 200,000Ft kezdődtek annó.
(#) set68i válasza opelt hozzászólására (») Aug 12, 2018 / 1
 
Az a kód, amit kér nem hiszem, hogy az elôzô tulaj személyes kódja lenne. Több, mint valószínű a gyári nokia bíztonsági kód, ami 12345
Próbáld meg szerintem azzal.
(#) opelt válasza set68i hozzászólására (») Aug 13, 2018 /
 
Köszönöm a válaszod! Nem tudom, nem vagyok jártas ilyen dolgokban. Számítógép kell a gyári beállítások vissza állításához? Vagy a telefon saját maga megoldja ezt?
(#) opelt válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 13, 2018 /
 
Köszönöm a választ!Ha jól értem akkor te telo gyárban melóztál (melózol?) Nem egészen értem amit írtál. Arra gondolsz,hogy nem érdemes a javítással foglalkozni?
(#) set68i válasza opelt hozzászólására (») Aug 13, 2018 / 1
 
Nem kell számítógép, megcsinálja a telefon. Ha nem találsz olyan menüpontot, hogy gyári beállítások visszaállítása, akkor billentyűkombinációval kell csinálni. Találsz youtube videót, vagy leírást.
Pl. ez: Bővebben: Link
(#) pucuka válasza opelt hozzászólására (») Aug 13, 2018 / 1
 
A gyárakban a javításra visszaküldött mobilokat nem javítják, mert az igen drága dolog, jól képzett szakemberek, sok idő. Inkább levesznek a szalagról egy újat, és kicserélik. Az olcsóbb.
(#) antikzsolt válasza opelt hozzászólására (») Aug 13, 2018 / 1
 
Mi is jártunk igy. Ezért filcet ragadtunk felső utasításra. Hogy mennyire volt tartós nem tudni.
(#) opelt válasza set68i hozzászólására (») Aug 14, 2018 /
 
Vissza lett állítva, de a hiba ugyan úgy megmaradt. Minden működik tökéletesen, csak a híváslistát amikor nézném,akkor sötétedik el a kijelző. Telefon csere lesz a vége.
(#) set68i válasza opelt hozzászólására (») Aug 14, 2018 /
 
Értem... az szoftverhiba szerintem, sajnos csak újraszoftolással oldódna meg, és azt lehet házilag nem tudod megcsinálni.
(#) Norbi1004 hozzászólása Aug 26, 2018 /
 
Sziasztok! Találkozott már valaki iphone 6s esetében olyan problémával, hogy úgy gondolja, hogy be van dugva a headset, pedig nincs és nem szól a telefonáló hangszóró?! Újraindítás, két gomb nyomós újraindítás headset ki-bedugása nem segít. ios 11.4.1 Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2018
(#) set68i válasza Norbi1004 hozzászólására (») Aug 26, 2018 /
 
Szia. Próbáld meg kitisztítani a csatlakozót. Sok kosz összegyűl benne és az okozhat ilyesmit. Vékony fogpiszkálóval kiszedegeted a koszt, majd alkoholos fogkefével dörzsölöd.
(#) Ktulu válasza Norbi1004 hozzászólására (») Aug 26, 2018 /
 
Ha a pucolás nem segít, C4600 -at ellenőrizd az alaplapon.
(#) Norbi1004 válasza Ktulu hozzászólására (») Aug 26, 2018 /
 
Magától megoldódott a zsebemben. Köszönöm a tippeket mindenkinek!
(#) saspata hozzászólása Szept 12, 2018 /
 
Sziasztok!
A következő probléma megoldásában szeretnék segítséget kérni: S7 edge-nél a tárcsázás 15mp után valósul meg, hacsak el nem dobja. Néha elérhető, néha nem, a hívó kicsörgést hall, aztán megszakad.
Mindez az "LTE/3G/2G(automatikus kapcsolódás)" hálózati mód beállítás mellett, LTE, jelerősség: -101 dBm 42 asu. "3G/2G(automatikus kapcsolódás)" és "csak 2G" esetén tökéles, EDGE, jelerősség: -73 dBm 20 asu. Ilyenkor azonnal hív és rögtön elérhető.
"csak 3G"-re állítva nem csatlakozik, jelerősség: -113 dBm 0 asu, UMTS.
Telenor a szolgáltató. Jó tíz évvel ezelőtt is találkoztam hasonló jelenséggel, azt sim kártya csere oldotta meg. Itt viszont S6/S7 edge kontroll készülékekben jól működik a kártya. Az említett készülékekből átrakott kártyákkal fennáll a jelenség. Előre is köszönöm, ha valaki elgondolkodik rajta.
(#) lelkes amatőr hozzászólása Szept 16, 2018 /
 
Sziasztok,

Yezz Andy 4.5 Lte telefon az 1 év gar. lejárta után krónikus akku gyengeségben szenved.
Eddig 2-3 napot elment vidáman, mostanában viszont azonos használat mellett alig bír 1 napot.
Mint a képen látszik, 3.8 Voltnál már épp csak 3%-ot mutat. Az akksit külön mérve még egész jó állapotban van csak a telefon találja gyengének.
Lehet ezzel valamit kezdeni? (esetleg valami szoftverrel) Gyári frissítés nem létezik hozzá (legalábbis én nem találtam).
Tudom, ez egy olcsó telefon, de azért nem szép, hogy 1 év után akkucserére *kötelez* a gyártó.

CAM_0309.JPG
    
(#) coyote55 válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Szept 16, 2018 /
 
Nincs "beragadva" valamilyen program, ami a háttérben futva lelkesen zabálja az akksit?
(#) lelkes amatőr válasza coyote55 hozzászólására (») Szept 17, 2018 /
 
Átnéztem mindent ezzel kapcsolatban, semmit se találtam.
Amint a képen is látszik, (terhelve= bekapcsolt GPS, zseblámpa) 3,8 Voltnál 3%-ot jelez csak, tehát a telefon akarja elhitetni azt valamiért, hogy gyenge az akku.
(#) Kovidivi válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Szept 17, 2018 /
 
Cserélj akksit. Ha biztosra akarod tudni, hogy az akksid gyenge-e, rakj rá 1A-nyi terhelést, és mérd a cellafeszültséget, hogy mikor éri el a 3.5V-ot. Az idő megadja a kapacitást. A 3% 3.8V között nincs összefüggés számomra. Egy gyenge akksi 3.8V-ot mutat, majd kicsit nagyobb terhelésre 3.3V-ra zuhan a feszültség. A telefon nem csak a feszültségből számítja az akkumulátor kapacitást. Csináld meg a tesztet, utána kiértékeljük! Mondjuk 3.8-4 Ohm ellenállást csatlakoztass az akksi kivezetéseire. Vigyázz, nehogy túlmerítsd!
Az sem tetszik nekem, hogy hiszel a kijelzőn látott értéknek. Rakjál multimétert az akksi kapcsaira! Ez így csak találgatás, meg misztikum. Jó műszerész mér is!
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2018
(#) lelkes amatőr válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 17, 2018 /
 
Igazad van a leírtakban, én is így gondolkoztam:
Idézet:
„Az akksit külön mérve még egész jó állapotban van csak a telefon találja gyengének.”

Idézet:
„(terhelve= bekapcsolt GPS, zseblámpa)”

De estére feltöltöm megint és akkor lesz külön 4 Ohmos terheléses vizsgálat is.
(#) lelkes amatőr válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 17, 2018 /
 
Közben csináltam egy mérést most 51%-os állapot mellett:
Ellenállás: 4,1 Ω (mért érték)
5 perc terhelés mellett 3,611 Volt, nem nagyon változott közben (Fluke 787 műszerrel)
Ez 0,88 A terhelésnek felel meg.
Szerintem ez nem lehet olyan rossz még.
Este 100%-nál megint mérek.
(#) Kovidivi válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Szept 17, 2018 /
 
A telefont közbe kapcsold ki, ne fogyasszon pluszban, 10 percenként jó lenne egy feszültség értéket feljegyezni, a terhelő ellenállás lehetne kicsit kisebb is, hogy 1-1.2A folyjon 3.8V-nál is (3.2-3.8Ohm). Jegyezd fel a terheletlen kapocsfeszültséget, és akkor is, mikor ráraktad a terhelést! Ebből tudunk belső ellenállást számolni. A cella kapcsain mérj közvetlenül!
(#) lelkes amatőr válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 17, 2018 /
 
Feltöltöttem.
Kikapcsolt készülék: 4,12 üresjárati
Terhelve 4,1Ω (ez van): 3 perc után 3,725V
Bekapcsolás után a képen láthatót írja.
Eddig itt 2-3 napot is jelzett a hívások számától függően. Nagyon ritkán nézek 3-4 perces videót, játék nincs a telefonon, zenét nem ezen szoktam hallgatni, internetezésre van rendes gépem, nem ez az egérmozi.

CAM_0310.JPG
    
(#) Petyaa válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Szept 17, 2018 /
 
Szerintem csinálj egy full hard resetet. Utána pedig az összes létező frissítést tiltsd le. Nézd meg hogy azóta nem e változott a szoftver verzió mióta ez a hiba áll fent.
(#) Kovidivi válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Szept 17, 2018 /
 
Az akksid haldoklik. A telefon jól saccolja 3.8V-nál a 3% akkukapacitást.
Egyébként erre lettem volna kíváncsi: multiméter a cella kivezetésein, terhelés nélkül 4.12, rárakod a terhelés, és 1mp múlva leolvasod az értéket. Ebből tudunk számolni belső ellenállást, ami szinte mindent elmond az akkudról. De ha 3 perc alatt 3.7V-ra esett a fesz., akkor ott gondok vannak. Hogy a telód 2napot saccol, az nem jelent semmit, hibás saccolás. Ezt a mérést megcsinálhatod most is, kikapcsolt telefonnal, nem sokat zavar, ha az akksi félig le van merülve.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2018
(#) D Wye válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Szept 20, 2018 /
 
Nagy átlagban az akkumulátort a készülék 4,2-3,7 V-ig méri 100-1%-os felosztásban. Azonban a Li-Ion akkumulátorok sajnos szintén rendelkeznek az ólom akkumulátorok hibájával, csak sokkal kisebb mértékben; egyik pillanatról a másikra megzuhan. Ez azt jelenti, hogy az akksi tényleg haldoklik.
Következő: »»   81 / 92
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem