Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » GSM tetőtéri antenna építése
Lapozás: OK   10 / 12
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Jún 6, 2017 /
 
Mint "szakembernek" pontosan tudnod kéne, hogy rádiós eszközöknél még statisztikailag sincs teljes kül-, és beltéri lefedettség, mert ilyen nem létezik. A szolgáltatón pedig csak azt lehet számon kérni, amit a frekvencia árverésen vállalt, azokon a paramétereken pedig már rég túl van, mindegyik. Azt is csak hatóság teheti meg.
(#) bognaristvan hozzászólása Júl 4, 2017 /
 
Sziasztok, lenne egy ide illő kérdésem.
Van egy vadkamerám UONVISION um535, ez az eszköz őrizné a méheimet, kint az erdő alatt.
Elég gyenge a térerő, mobilon egyszer van, egyszer nincs, de a kamera semmit sem fog, ez érdekes mivel nagyobb nyereséggel kellene dolgoznia szerintem mint egy mobiltelefonnak belső antennával.
Csak passzív megoldás jöhet szóba, energiaforrás hiánya miatt.
Találtam ez ebay-en elég jó áron úgy nevezett yagi antennákat.
A kérdésem, hogy megoldás lehet e egy ilyen antenna?
Illetve milyen frekvenciára hangoltat lenne érdemes venni, a kamera csak gprs adatátvitere képes.
A fényképeket mmsben továbbítja, legalábbis így állítottam be.

s-l1600.jpg
    
(#) pucuka válasza bognaristvan hozzászólására (») Júl 4, 2017 /
 
Természetesen jó lehet, de van néhány feltétel. Az egyik, hogy a modemen kell lennie gyári antenna csatlakozónak, egyébként nehéz dolog lesz. A másik, hogy olyan antennát kell beszerezned, amelyik alkalmas azoknak a frekvencia sávoknak vételére, ahol a modem működik. A kamera videó jelének átvitele gondolom viszonylag nagy sebességet (sávszélességet) igényel, ez nem mindegyik sávban biztosítható, ezért körültekintőnek kell lenni az antenna kiválasztásánál.
(#) bognaristvan válasza pucuka hozzászólására (») Júl 4, 2017 /
 
Ez nem egészen olyan mint egy ip kamera. Memóriakártyára rögzít,küldeni emailt vagy mms-t tud én az utóbbira állítottam be. A kamera vagy videót vesz vagy fényképez. De mindkettőből egy átkonvertált alacsony minőséget kült csak átt, a hd felvétel csak a kártyáról olvasható le. 2G amit maximum tud azonbelül gprs adatátvitel.
Kérdés a gprs milyen frekvencián szokott zajlani?

SMA csatlakozója van azon vam egy kb 2 dbi teljesítményű antenna.
A kinézett antennáknak egyiknek sincs sma csatlakoz
ója leghamarabb rp-sma van rajtuk, de úgy néztem lehet venni átalakítókat etleg levágom és kötök rá sma csatit.
(#) kadarist válasza bognaristvan hozzászólására (») Júl 4, 2017 /
 
Szia!
Inkább 1800 MHz-es a GPRS, de működik 900 MHz-en is. A készüléked szerencsére többsávos, úgyhogy a 900-as és az 1800-as antenna is működik vele. Leírás.
(#) bognaristvan válasza kadarist hozzászólására (») Júl 4, 2017 /
 
Köszönöm a tanácsot így már eltudok indulnivalamilyen irányba antennaügyben.
Kerestem a készülék paramétereit de valahogy nekem semmit sem dobott ki a google.
Egyébként a leírás linkje a számítógépedre mutat.
(#) kadarist válasza bognaristvan hozzászólására (») Júl 4, 2017 /
 
A jó link: Bővebben: Link. Innen letöltheted a doksit.
(#) pucuka válasza bognaristvan hozzászólására (») Júl 4, 2017 /
 
Antennát innen választhatsz, és itt megvásárolhatod. Az nem derült ki, hogy milyen csatlakozója van, rá kell kérdezni az eladónál.
(#) djadji hozzászólása Aug 4, 2018 /
 
Sziasztok!
A nyaralóba szeretnék internetet csiholni, de nagyon gyenge a 4g jelerősség. Van ugyan, e hol elmegy, hol visszajön. A tervem az lett volna. hogy egy 4G wifis rotert teszek a padlásra (akár csak egy USB sticket ami tud wifit is adni), amihez kötök egy 4G antennát. Viszont a sok csatlakozó eléggé megzavart. Főleg hogy nem tudom eldönteni egy-egy routerről, hogy ha van rajta külső antenna kimenet az a wifi jelet erősíti, vagy a 4G jelet. Nekem a wifi jel elég (10 méter is megteszi a faház körül), de a 4G-hez mindenképp kellene egy erősítés. Tud esetleg valaki konkrét eszközt javasolni, 4G antennával? Esetleg ami már bevált, működik. Persze az ár is számít, mint mindig.
Vagy egy 4H antenna, ami egy okostelefon bölcsőjéhez csatlakozik? az használható? Nekem gyanús, hogy az nem sokat ér....
(#) Gafly válasza djadji hozzászólására (») Aug 4, 2018 /
 
Próbáld meg átgondolni, hogy honnan ömlik az internet, és azt az áldást merre felé szeretnéd ontani tovább
(#) pucuka válasza djadji hozzászólására (») Aug 4, 2018 /
 
Az ötlet jó, és az egyetlen jó megoldás. Csak 4G -s antenna nem létezik. 4G -s sugárzás több frekvencián történik, jelenleg 1800, és 2600 MHz -en, de lehet hogy 700 MHz -en is. Úgyhogy szélessávú antennára lesz szükséged. Az erősítéssel is gondok lesznek, mert a kapcsolat kétirányú.
Léteznek olyan "zseb hot spotok", amelyeknek van antenna csatlakozójuk, ez a mobiltelefon sávok vételére vannak. Megnézed milyen csatlakozó van rajta, erre lebiztosabb infót a készülék gyártójának honlapján találsz.
A leírásodból az derül ki, hogy nincs a közeledben 4G -t sugárzó bázisállomás (hullámzó vétel), ezért javaslom próbálj felmászni a tetőre, minél magasabbra, és onnan vizsgáld a vételt valamilyen adatkapcsolatban.
(#) latyakosa válasza djadji hozzászólására (») Aug 4, 2018 /
 
Arra is érdemes figyelni melyik szolgáltató mely sávokban adja a 4G-t, ez ugyanis nem egységes
(#) djadji hozzászólása Aug 5, 2018 /
 
Koszonom a tanacsokat. Talaltam egy yogi antennat, 700-2800 kozott irja, es higy 28 decibelt erosit. Ez a 28 nekem kisse hihetetlen, de ha csak 70%at tudja akkor azzal befogok akarmit. Egyebkent magentas netet hasznalnek es van is torony olyan 2-3kmre, de nem erre neznek az antennak, pont a holt savban vagyok. Pontosabban majdnem abban. Azt hiszem amikor tobben hasznaljak a netet a cella kisebb lesz es kiesek a szorasbol. Pl este, ejszaka meg videot is tudok neha nezni. Nappal meg csak edge van. Ilyen esteben is segit az antenna? 
(#) Bakman válasza latyakosa hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
Szép is lenne, ha nem lenne egységes. Európában az alábbi frekvenciákat használják:
2G: 900 és 1800 MHz
3G: 900 és 2100 MHz
4G: 800, 1800 és 2600 MHz

Az, hogy ezen belül melyik szolgáltató melyik frekvenciasávot használja ki, saját és pénztárcájuk döntése. 4G esetén elmondható, hogy ritkábban lakott területen a 800 MHz-es sávot, városi környezetben az 1800-as és 2600-as sávot használják.
(#) Bakman válasza djadji hozzászólására (») Aug 5, 2018 1 /
 
Az antennákkal az a baj, hogy azok általában egy irányban működnek, a mobil távközlés pedig kétirányú kapcsolat. Hiába lesz térerő, ha nem tud a telefon "visszaszólni". Adót építeni pedig enyhén szólva sem szerencsés, gyorsan meg fognak találni és szép nagy büntetést kell majd lenyelned.

A szolgáltatók fizetnek a frekvenciákért, nyílván nem fognak örülni ha te azt megzavarod az adóddal.
(#) Robin2 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
Ugyanazt leírtad, amit ő is. A 4G-t több frekvencián (sávon) adhatják a szolgáltatók, a sávok egységesek, de azt hogy az egyes szolgáltató hol ad, saját döntése. Tehát az egyik adhat itt, a másik ott. Nem egységesen csak ezen vagy azon a sávon adnak.
(#) Bakman válasza Robin2 hozzászólására (») Aug 5, 2018 / 1
 
Félreértettem. A nagy meleg (is)...
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2018
(#) djadji válasza Bakman hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
No igen a 2 iranyu kommunikacio nekem is eszembe jutott. Az antenna nem erositi fel a kimeno jelet is? A szolgaltato is szokott adni erosito antennat bizonyos estekben. Ha esetleg olyat keritek valahogy az megoldas lehet? Vagy az is csak "nesze semmi fogd meg jol" megloldas?
(#) Bakman válasza djadji hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
Milyen szolgáltató ad ilyet? TV szolgáltatásnál el tudom képzelni, mobil távközlésnél kevésbé.
(#) Robin2 válasza djadji hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
Ha arra gondolsz, létezik erősítős antenna, de az inkább DVB-T (TV), és az is csak a bejövő jelet erősíti.
(#) pucuka válasza djadji hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
Nem az antennával van baj, ha az kellően szélessávú. (700 - 2600 MHz), hanem az antenna erősítővel. Az antenna erősítő helyett egy mini repeatert kéne használnod, ami már nem olcsó játék, ráadásul a hálózati rendszerbe való beillesztése a szolgáltató közreműködését igényli.
Amit tehetsz, magas, szélessávú antenna, rövid koax, zseb hotspot, WIFI.
(#) kadarist válasza djadji hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
Most biztosan sokan csóválják a fejüket, meg szívesen megköveznének ezért, de mutatok egy aktív megoldást, ami ráadásul még működik is: Bővebben: Link.
(#) Bakman válasza kadarist hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
Egyrészt ez csak az 1800 MHz-es sávban működik, másrészt attól, mert meg lehet venni, nem jelenti azt, hogy legális is.
(#) kadarist válasza Bakman hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
Na, mondom én.
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
Megkövezni nem fognak, de azt is hozzátehetted volna, hogy más micsodájával játszani veszélyes dolog.
A szolgáltatók igen tekintélyes összegeket fizettek a frekvenciák megszerzéséért, és fizetnek a használatukért. Ezért -gondolom elismered- jogosan elvárják, hogy zavarmentes frekvenciákat kapjanak. Egy rádiótelefon hálózat cellás rendszerű. a cellákban használt frekvenciákat a felhasználó nem ismeri, a rendszert pedig pláne nem. Egy ilyen szerkezettel meglehetősen nagy zavarokat lehet okozni, az ugyanezt a frekvenciát használó másik bázisállomásnak, ezért szükséges a szolgáltató közreműködése, hogy milyen paraméterekkel lehetséges a hálózatába beilleszteni az ilyen repeatert. Ha mégis zavar lesz belőle, az illető kockáztat egy nagyösszegű bírságot, és szintén nagyösszegű kártérítést. (volt már rá példa)
A másik probléma, hogy ez csak az egyik LTE sáv, és még csak nem is kizárólagosan. A rendszer a sáv túlterhelése esetén át fogja szervezni másik sávra, esetleg más modulációsra (HSDPA) és ha nem lehet, akkor szakad a kapcsolat.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2018
(#) kadarist válasza pucuka hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
Ugyan, a térerőszegény préri közepén ez a "zavar" nem létezik. Egyébként pedig az ismétlő intelligens szoftverrel rendelkezik, amely ügyel a lehető legjobb zavarvédelemre és csatornamenedzselést is végez. De nem akarok senkit sem meggyőzni meg átállítani, csak érdekességképpen jelzem hogy vannak ilyen különutas megoldások is.
(#) Bakman válasza kadarist hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
Idézet:
„a térerőszegény préri közepén ez a "zavar" nem létezik.”

Attól, mert az egyik szolgáltató térerőszegény, a másik még jó jellemzőkkel bírhat adott területen.

Nekem teljesen mindegy, hogy ki vesz (már ha a el nem kobozzák az országba érkezés után) ill. üzemeltet ilyet de az ajánlás mellé illene odaírni a lehetséges buktatókat is.
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
Piszokul ismered a rádiótelefon hálózatokat, látom. Ez nem TV műsorszóró hálózat. Egyébként láthatóan nem ismered az LTE rendszert. Megsúgom, ebben a rendszerben nincs hagyományosan értelmezett térerő. Térerősség csak akkor van, ha a bázisállomás egy kapcsolatban ad, és pont akkora, amekkora a megfelelő kapcsolat fenntartásához kell. Ha pl. nincs adatforgalom a bázisállomáson, nincs semmilyen térerő sem. Ez persze ritka dolog, de soha nem a saját térerősségedet látod, azt csak a saját adatkapcsolatodban valódi. (azt mondjuk, "lélegzik" a bázisállomás, a kimeneti teljesítménye, és ezzel a távolról látható térerősség forgalom függő)
A zavarokról. Egy adó az ellátott területénél kb. három négyszer akkora területen okoz zavart. Ez a vevő, és az átvitel védelmi viszonyaitól függ. Lehet igazad lenne erre a térerőszegény esetben nincs zavar de ilyen csak a tajgában, vagy a sivatagban fordul elő.
Magyarország kis ország, nem túl változatos földrajzi adottságokkal, itt egy nagykapacitású cellás rendszer megalkotása, és az állandó bővítések miatti fenntartása nem kis feladat. (és akkor van egy ilyen provinciális megoldásod)
Igen, léteznek intelligens repeaterek, azonban nem ennyiért, és mindíg illeszteni kell a meglevő hálózatba.
(#) djadji hozzászólása Aug 5, 2018 /
 
Ujfent koszonom a hozzaszolasokat. Roviden: ha nincs eros 4g halozatom, akkor legalisan nem tudok rendes netet csiholni, ha a fene fenet eszik, akkor se. Antenna javitHAT, de csak a vetelen. Szoval ez se igazi megoldas.
Jol foglaltam ossze?
Buveszkedni lehet, de ha gyenge a halozati feledettseg, akkor annyi.
Masik szolgaltatot meg lehet neznj, de az a gyanum higy az se lesz jobb. Egymas tornyait hasznaljak ezek tobbnyire. Ha az egyiknek nem eri meg kozelebb tenni egy antennat valszeg a masiknak se. Hacsak nem nekik van antennajuk pont ideforditva. De ezt meg sose fogom tudni kideriteni, csak ha veszek egy simet es kiprobalom...

Ui: a magentas szolgaltato egy eve meg szerelt fel kulso antennat az ugyfelnel. Ha csak kulso terero volt, az antenna vegen egy telefon bolcso volt (vagy csipesz). Ha beletetted a telot akkor volt halozat. Jobbara ugyan csak beszelgetes hasznalatat javitotta, de azt hiszem volt mobilnetes is. Mar nem adnak ilyen ingyen, csak penzert. (Es mar ketsegem van afelol higy ez az en netes problemamra megoldast jelentene e...) Bar ugy tudom volt mobil stickre is ilyen megoldas.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2018
(#) pucuka válasza djadji hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
Idézet:
„Van ugyan, e hol elmegy, hol visszajön.”

Tehát valami van, de nem az igazi. Ez a hotspotos antennás játék jó megoldás lehet, próbálni kellene. A baj az, hogy közönséges mobillal csak nehezen tudod kideríteni, mert az mindíg a legjobb hálózatot keresi, és arra áll rá. Ha lenne is 4G kapcsolati lehetőség, akkor sem arra áll rá, ha van jobb kapcsolat.
A hotspot kijelzi a hálózat típusát is, alapból a 4G -t preferálja, de ha nincs, automatikusan átkapcsol 3 G -re, kicsit lassabb lesz a net, de tudod használni.
Én beruháznék rá, más estben is jó hasznát lehet venni.
A szolgáltatót is macerálni kellene ellátottság ügyben, lehet, hogy több más panasszal is egybeesik, és akkor talán lép valamit. (mondjuk, felszerel egy mini átjátszót)
(nem véletlenül a szolgáltató is csak antennát szerel egyedi esetekben)
Következő: »»   10 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem