Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik! Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Lapozás: OK   75 / 109
(#) sany válasza llax hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Ebben elehet valami, amit írsz. Sajnos a közösségi oldalak, most a "menők". Habár ez is egy közösségi oldal, de mégse olyan. Szerencsére.
(#) Ge Lee válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 15, 2018 / 1
 
Nem vagyunk egyformák. Jómagam meg úgy vagyok ezzel, hogy agybajt tudok kapni attól ha a fórummotor helyettem szerkesztget, és nem tudom azt a képet feltölteni amit magam készítettem. Van egy méretlimit, ezt tudomásul veszem, és ahhoz szerkesztem meg a képet, magam.
Ehhez való icipici programmal pár kattintás az egész, nekem már szinte automatikusan rááll a kezem. Körbevágom egy egérhúzással a lényeget, átméretezem és elmentem. Meg annyi és olyan infót írok rá amennyit és amilyet akarok.
(#) Gafly válasza silent15 hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Idézet:
„ha csak szarkazmussal lehet válaszolni.”

Jó "kazmust" meg nem ismerek.

Attilát például ismerem, okos és jó fej.
Ha egy év múlva Audival vagy helikopterrel jön, akkor is fizetek neki egy sört.
Bár úgy legyen, nem sajnálom tőle.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2018
(#) silent15 válasza Gafly hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Én személyesen nem ismerem, de tisztelem, mert olyan dolgokat tett le, hogy én csak nézek (ezért is volt külön öröm, amikor mancsozta a ESP panelem).

Az egész jogi "izé" tudom hogy egy kicsit túlhúzott a részemről, de nekem akkor is nehéz lenne valamit idetenni úgy, hogy lemondok róla. Lehet később szeretném még használni. Tényleg tudom, hogy az üzemeltetők ezzel nem fognak visszaélni, de akkoris jobban esne, ha tudnám, továbbra is az én használatomban van.

És akkor most magam ellen: Ami az internetre felkerül az ott is marad és ezt kiegészítve, ami felkerül az internetre azt el is lopják, le is másolják. Ez elkerülhetetlen, csak ahova felteszem, legalább ott legyen meg az érzés, hogy az enyém
(#) Ge Lee válasza Gafly hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Lehet hogy már mondtam egyszer, ha nem feszélyez hogy előtte meg kell mutatnod nekem, vagy be kell venned szerkesztőtársnak akkor megszerkesztem helyetted úgy ahogy szeretnéd. Én sem sok cikket írtam, de rájöttem a rákfenéjére és még rémlik belőle valami. Nem kérek érte semmit, és meg sem kell tudnia senkinek hogy nem Te csináltad.
Nekem is volt még két megkezdett cikkem, de egyéb okokból azokból már nem lesz semmi.
(#) Gafly válasza silent15 hozzászólására (») Aug 15, 2018 / 2
 
Idézet:
„Ami az internetre felkerül az ott is marad”

Például én is
(#) nagym6 válasza silent15 hozzászólására (») Aug 15, 2018 / 1
 
Ide azért teszik a cikkeket, hogy mások is megépítsék, azaz lemásolják, ezzel közkinccsé teszed, de ott a szerző neve a cikknél. Ennek használata korlátozva lenne a szerző számára? Ami üzleti dolog, nem publikus, nem kerül ide. Kicsit nem nagyon értem aggályaidat.
(#) Bakman válasza silent15 hozzászólására (») Aug 15, 2018 / 1
 
Ha buplikál valaki valamit, akkor az, durva hasonlattal élve, gyöngyöt szór a disznók elé. Ez bizony ilyen, kéretik tudomásul venni.

Kérdezték már tőlem is, hogy én árulom-e ilyen olyan oldalakon a két érzékelős termosztátokat. Nem. Aki veszi a fáradságot és a sok nyűgöt a nyakába, hajrá. Az én célom csupán az volt, hogy akinek ilyenre szüksége van és meg is tudja építeni, boldoguljon könnyebben az életben, hátha csak ennyi hiányzik a sörkollektorhoz. Ha ezzel energiát takarít meg, külön öröm számomra, legalább eljátszom a gondolattal, hogy talán tettem valamit a földért. Nekem ennyi elég. A rendelésre készített munkáimat nyílván nem tárom a nagyérdemű elé de ha valamilyen apróságnak több ember is hasznát veszi, miért ne? Vagy vegyünk egy másik példát, proli007 szulfátoldóját. Néha belekukkantok a témába és úgy tűnik, vannak akiknek segített. Mi ez, ha nem boldogság? Tovább bírja az akku, később kell újat venni, szintén spórolás minden irányból.

Szerintem.
(#) Triger válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Köszönöm, máris igazoltad a "jól van az úgy" mondatom. Neked 0 Ft-ba kerül és okosodsz. És ennyi elég is, itt meg is állhat minden.
Senki nem kért csilli-villi flash dizájnt. Mindössze arról esett szó, hogy ha valaki tenni szeretne az oldalért, akkor ne neki kelljen külön szenvedni. Lásd cikkírás.
Tehát itt a tagok által felvetett, kívánt fejlesztésekről lenne szó, nem arról, hogy hupikék villodzó tartalom kellene.
(#) Bakman válasza Triger hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Idézet:
„Apróhirdetés: megújult ugyan, de engedtessék meg, ez sem a felhasználók érdekében történt, hanem az üzemeltetés érdekében.
Lehet értékelni az eladót. Nos vagy 100% (olyan szerintem nincs) vagy semmi nem szerepel az eladók neve mellett. Szerintem szinte semmit nem mutat meg, nem sok valós információt ad.
Lehet feljelenteni az eladót. Iszonyú sok feszültséget generál, itt is, off topikban is sokszor fellángolt a vita.”
Nem teljesen mindegy? Sokszor a 99,8 %-os eBay-es eladóval, csak hogy példát hozzak fel, fáznak rá az emberek. Ha te tartozol a 0,2 %-os rétegbe, nem is érted, mit esznek rajta a többiek.

Amióta van adás-vétel a világban, de gyaníthatóan a cserekereskedelem korától kellene elindulni, mindig is voltak csalók. Vannak, leszenek is. Aki ad vagy vesz, vállalja a kockázatot, akkor is, ha nem kér belőle és akkor is, ha nem tudatosul benne.
(#) llax válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Idézet:
„...nekem már szinte automatikusan rááll a kezem. Körbevágom egy egérhúzással a lényeget, átméretezem és elmentem...”


Pont mint én. Alapesetben az IrfanView-et használom erre a célra. Még sokszor gyorsabb is, mint fényképező alkalmatossággal azon bűvészkedni, hogy csak az látszódjon, amit mutatni akarok. Néha (ha szükségét érzem) rányomok az automatikus színjavításra is: ha tetszik marad, ha nem, ctrl+z, valamit megmutatni jó az úgy is
Más történet, ha valami alkalomkor készült családi fotókat készülök "teríteni" az érintettek között, ott azért több időt szánok egy képre.
(#) Triger válasza Bakman hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
De, teljesen mindegy mi van az eladó neve mellett. Pont ezt mondom.
Ezért nem érzem ezt fejlesztésnek.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2018
(#) llax válasza Bakman hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Idézet:
„mindig is voltak csalók”

...és tévedések, félreértések is. Ami esetén mindegy is, ki hibája volt, a vevő hajlamos a megoldásra törekvő eladót is negatívan értékelni.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2018
(#) Bakman válasza Triger hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Tényleg kíváncsi vagyok a véleményedre, hogy szerinted mit lehetne/kellene tenni.
(#) nagym6 válasza Triger hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Azt nem tudjuk, miért van rossz vélemény. A vevő véleményez, de lehet, hogy a vevő makrancossága miatt lett problémás az adásvétel, önkritika biztosan nem lesz.
Az eladó nem tudja magát védeni ha jól tudom.
(#) mateatek hozzászólása Aug 15, 2018 /
 
Bevezetném azt, hogy 10 ON topik hozzászólás után lehessen 1 OFF topik hozzászólást írni.
(#) kaqkk válasza mateatek hozzászólására (») Aug 15, 2018 / 1
 
Van az oldalon olyan aki fordítva csinálja , 10 of-1 on
o
(#) Triger válasza Bakman hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Mivel kapcsolatban?
(#) Triger válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Ezért is felesleges. Csak újabb ellentéteket szül.
De olyan is van, hogy megveszi és nem is véleményez. Igaz, semmi sem kötelezi.
(#) Triger válasza mateatek hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Mi alapján döntöd el a valóban on topiksàgot? Van aki on topikban is csak semmitmondó hozzászólásokat tesz. Ezt senki sem fogja ellenőrizni.
(#) Kovidivi válasza silent15 hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
A lopáshoz szólnék hozzá. Csináld úgy, hogy ne lophassanak tőled semmit. Én pl. kifejlesztettem valamit. Nemsokára publikálásra kerül. Nyilvános lesz a program hex formátumban, a kapcsolási rajz, és a nyákterv is, mint jpg kép. Aki akarja, elkészítheti a saját műszerét (támogatva ezzel a tanulókat, azokat, akiket nem vet fel a pénz), viszont a gyári nyák csak tőlem lesz megvásárolható, alkatrészekkel vagy anélkül. A hobbista mérlegelhet, hogy beáldoz több óra munkát, vagy kifizet egy összeget. Így senki se fog tőlem lopni (nem is kell rajta aggódnom). Ha pedig ténylegesen lopás merül fel, elkészül a műszer 2.0-s verziója, ami veri az 1.0-t, és ismét az lesz a keresettebb.
(#) Attila86 válasza sonajkniz hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Azért ugye érted hogy mit akartam mondani?
(#) Bakman hozzászólása Aug 15, 2018 / 1
 
Elég a sírásból, mindenki menjen a dolgára, csináljatok valami hasznosat a társadalom számára.
(#) Kovidivi válasza Triger hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Ha véleményt írok le, akkor okoskodok? Érdekes. Akkor ne írjak véleményt soha?
(#) nagym6 válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Ha programot nem (hex sem) teszed nyilvánossá, a felprogramozott ic.-t árulod, akkor nem lesznek "utángyártók"..
(#) Kovidivi válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Tudom, átgondoltam. Szeretném támogatni a hobbistákat, plusz újabb programok (frissítések) kiadását nehézkes lenne megoldani, ha csak felprogramozott csipet küldenék. Pl. Jelenleg 3 nyelven tud a műszer, de ha egyik hobbista felajánlja, hogy lefordítja azt a pár sort szerbre, vagy bármire, hát uccu neki. Van még tárhely a prociban. De ez már nem a vitatkozzunk témába illik. Kivéve, ha valamivel nem értesz egyet
(#) Attila86 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Idézet:
„Jómagam meg úgy vagyok ezzel, hogy agybajt tudok kapni attól ha a fórummotor helyettem szerkesztget”

Most is szerkesztget mert lecsökkenti a kép felbontását (és szerintem a színeket is kicsit eltolja). De ha már szerkesztgeti (lecsökkenti a felbontását) akkor legalább csinálja rendesen, ne csak 2MB alatt!
(#) Attila86 válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Én már évekkel ezelőtt kitaláltam egy olyan mechanizmust ahol a hex-et is közreadhatnám, azt beégetve az eszköz csak "demó" módban menne. Mondjuk csak egy órán át vagy maximum 3 bekapcsolásig. A demó teljes verzióssá tételéhez a weboldalamon kellene generáltatni egy kódot amit be kellene pötyögni az elektronikának és onnantól korlátozás nélkül menne.
Ez eddig semmi extra, de hónapokig agyaltam rajta hogy hogyan lehetne mindezt úgy kivitelezni, hogy a dolog sehol sem legyen törhető... Sem a hex-ből ne lehessen kipiszkálni a korlátozást, az aktiválás se mehessen fals kulccsal, egy kulccsal csak egy elektronika legyen feloldható stb...
De aztán rájöttem hogy igazából minden publikus projektemnek fent van a hex-e az oldalamon és a továbbiakban sem szándékozom ilyesmin nyerészkedni. Viszont amiatt mégiscsak tök jó lenne hogy lenne visszaigazolásom arról hogy a világon hányan építik meg az elektronikámat. Hiszen a hex kiadása után erre már nincs rálátásom. Hab a tortán hogy az elektronikák ezáltal egyedi gyári számot kaphatnának.
Persze ez nyilván csak azoknál az elektronikáknál működne amelyeknek van beviteli és kiviteli perifériája (kijelző) is.
(#) Kovidivi válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Tényleg érdekes lenne egy szám, hogy hány műszered működik hobbistáknál. Már csak azért is, mert egy kis visszaigazolás lenne, érdemes volt a hétvégéken programozni, más tevékenységek helyett. Viszont ez a demó dolog elvenné a kedvét sok embertől, hogy megépítse. Bonyolult dolog. A te hex megosztási példád is átgondoltam, nem rossz megoldás egyébként. Sok szerkezetet készítettél, publikáltál.
(#) nagym6 válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
A régi bevált módszer, a szerkezet kiadna egy egyedi kódszámot, aminek megfelelőjét elküldöd, és bepötyögik, megy a teljes gép mindörökké. Az egyedi kódszám megfelelője egy algoritmussal jönne ki, valamilyen matematikai képlet lenne, ami nem kerülne ki.
Következő: »»   75 / 109
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem