Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1203 / 1267
(#) küzmös Gergely válasza Cinema hozzászólására (») Nov 15, 2018 /
 
Pontosan 50V tűrésűeket tettem a 35V helyett.. Sajna most mennem kell dolgozni.
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 15, 2018 /
 
A sortafó screen potija nincs elcsavargatva? Esetleg érdemes lenne szkóppal ránézni az 1-es lábra.
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Én nem piszkálgattam, de filccel majd megjelölöm, és megnézem hogy mit csinál mozgatásra. A kondik azért tűnnek szedett vetettnek, mert szintén televízió panelből lettek kivéve. A java működő csőhibás panelból. Amit önkényesen változtattam az az STV tápelkoja.. 100µF/35V volt, most 470uF, illetve volt még egy 100µF/25V a körben, ahová 220µF/50V-ot építettem.
(#) küzmös Gergely válasza Cinema hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Hát vissza az alapokhoz, nem indul.. (STV-nek meg is szakítottam a tápvonalát, és 24V/10W égőt tettem rá, ne gyilkolja az IC-t felesleges próbálkozásokkal, az égőn is tisztán látszik hogy mikor megy és mikor nem.. 4x világít megjelenik a tápfeszültsége, azután elhallgat. Anno mikor először itt járt a tévé, ment IC nélkül is szépen egy vízszintes csíkkal, vagyis mennie kell, ha egyszer meglesz a hibaok.) Ez az első hiba, amit orvosolni kell. Ha 10 .-ből 10x indul akkor nyertem, addig cseszhetem az egészet a hol indul, hol nem indul történettel, e nélkül nincs érdemi tovább lépés. Valaki már "szórakozott" ezzel előttem is, mert a sorkimenő bizonyos lábai át voltak cinezve.. és a vonalon végig "megrotyogtatva" az alkatrészek fő kapcsolódási pontjainál. A sorkimenő melletti kerámiakondi cserélve volt. Most annyira volt időm hogy átforrasztottam a sorkimenő összes lábat, mert ami nem volt még ,azon eléggé oxidáltnak, repedezettnek láttam a forrasztásokat. A eltérítő csati melletti 9,1nF-ot, meg a mellette lévő 220n/250V.-ot új X2.-es picit nagyobb kapacitású, és feszültségtűrésű kondikra cseréltem. Legközelebb mikor picit ráérek (hétvége) nagyítóval átnézem az összes forrasztást a tápban, meg megnézem a kerámiakondikat is.. Egyelőre ötletem sincs arra hogy néha miért indul el csak úgy, és van hogy egyáltalán semmi..
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2018
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Van oszcilloszkópod?
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Van. Hétvégén elő is veszem. Gondolom az STV egyes lábán lévő jelalak lenne az érdekes? Már mennem kell dolgozni.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2018
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Nov 17, 2018 /
 
Nekem is az orosz csodám van. Annyira nem értek hozzá sajnos. De kezdem majd egy alapbeállítással, amit javasolsz. A mérőfej test valamilyen fém részre pl tuner.. A meleg pont pedig a sorkimenő 1.-es láb? (szinkronizáció pedig külső-re állítva.) Illetve az IC.-t kössem-e vissza, vagy maradjon a 24V-os égő egyelőre.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2018

P1130436.JPG
    
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 17, 2018 /
 
Az STV függő végfok 1-es lábán van a vezérlés bemenet, itt a processzor meghajtójele van.
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Nov 18, 2018 /
 
Hát az a helyzet hogy beüzemeltem a szkópot, s mivel gyári eredeti, ezért teszteltem egy sima 6V.-os trafó kimenetére tettem, hogy szinuszt keressek.. és találtam is, szépen állítgatható össze vissza ahogy kell. A szkóp szépen teszi a dolgát. Aztán rátettem az STV egyes lábára és semmit nem találtam, az ég egy adta világon semmit.. Indítási próbáknál kis remegés. (azért még egyszer.. kétszer nekifutok) S leírom a fejleményeket.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2018
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Nov 18, 2018 /
 
Én most nézem.. a múltkor marhaságot írtam, a tükörképét néztem, és fordított számsorban írtam az IC külső lábsorán mért adatokat. Pont hogy az egyes lábon mérte a srác működő készüléken a videoban multiméterrel a 0,68V.-ot, itt nekem nem mutatott rajta szinte semmi.. mikor bekapcsolt ,és feléledt a gép akkor is 0 és 0,1V közt ugrált.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2018
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Nov 18, 2018 /
 
Az indulási próbák alatt valami féloldalas jelet láttam, aztán egyszer csak mikor ki be kapcsolgattam, hogy ezt az indulási próbák alatt képződött jelet valahogy megfogjam.. sokadjára bekapcsolt.. Láttam hogy valami van, de nem volt elég időm a szkópon történő alakítgatására a 4x-i indulási kísérletek rövidke ideje alatt.. Ezzel vacakoltam, próbálgattam, amikor is egyszer csak bekapcsolt, úgy "százhuszonharmadjára" (?) 24V/10W virít folyamatosan.. sor elindul, vízszintes csík a képernyőn, ahogy kell. (?) Na mondom ,akkor most egy kicsit így is maradsz bekapcsolva, míg jelalakot keresek.
Működés után bánatosan kikapcsoltam.. mert isten tudja mikor kapcsolom majd vissza. Sortranyó, és a hűtőbordája meleg volt.. nem égette le az ujjam, de rendesen forró volt. Akkor is forró ha a tiltások után még bekapcsolva hagyom.. (szkópon keresgélés ideje alatt volt hogy bekapcsolva hagytam, onnan tudom)
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2018
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 18, 2018 /
 
Vezérlő fűrészjel van, tehát arra nem lehet fogni a vezérlés hiányát. Apró, IC körüli alkarészek lehetnel a hibásak, tápfeszültséghiány, vagy eltérítőtekercs szakadás.
(#) Cinema válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 18, 2018 /
 
Azok a "szedett-vedett kondik", na Én azokat is megmérném mindenképpen, mert lehet, hogy azok közül valamelyik(mindegyik) hibás és ez okozza, hogy nem áll be a normál üzemállapot.
A sokszori vízszintes csíkkal való nyúzás nem tesz jót a képcsőnek, ha beég a vonal, dobhatod ki a készüléket, mert élvezhetetlen lesz a képe, színe.
Szinte minden számbavehető hibát körülírtunk, tessék mérni, lehetőleg új, vagy valóban jó alkatrészeket beépíteni, figyelni a forrasztásokra, csatlakozókra, vezetékekre, mert nem lehet semmit sem hanyagolni.

Üdv!
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Nov 18, 2018 /
 
Valami árulás van.. átforrasztottam az eltértőcsatit is, megnéztem hogy nem-e szakadt valamelyik vezeték esetleg.. Megint semmi.. nem akart elindulni megint ,és alul a szellőzőrácsot megcsapkodtam.. erre elindul. Gondolom most akkor az következik hogy jó erős lámpafény alatt repedt forrasztást, vagy apró nyákrepedéseket kellene kutatni.. (2x is eljátszotta hogy nem indult.. megpaskoltam a szellőzőrácsot és elindult.)
(#) küzmös Gergely válasza Cinema hozzászólására (») Nov 18, 2018 /
 
Kedden veszek bele vadi új kondikat. Sajnos azokhoz lehet hozzá sem kellett volna nyúlnom, mert előtte nem volt ez a csíkozódás, meg szivárvány csíkok (tavasszal, miután szintén cseréltem a függő IC-t). Ezt a kondicsere okozhatta sajnos. Veszek bele újakat, és kicserélgetem. Könnyen lehet az is hogy az IC újfent meghibásodott, és azért szűkül össze a kép 20-30mp után..
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2018
(#) Cinema válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 18, 2018 /
 
Igen, látod ez nem olyan egyszerű, a kontakthibát megkeresni és - megtalálni!
Kíváncsian várjuk, mi lesz.
A kondenzátorok más készülékben is hasonlóan romlanak, öregednek, nem szabad már sokat ment készülékből kivett alkatrészekkel próbálkozni, mert nagy kár is lehet belőle.
Sok sikert!

Üdv!
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2018
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 18, 2018 /
 
Na igen, a nyákrepedés... Undorító, alattomos hibaok.
(#) cupika97 hozzászólása Nov 19, 2018 /
 
Sziasztok, hozzámkerult egy Samsung ue40j5502ak típusú TV. Villámcsapás után teljesen meghalt, semmire sem reagál. Interneten semmilyen alkatrészt nem találtam hozzá, még E-BAY-en sem. Univerzális monitor controllerel életre lehetne-e kelteni? Az az érdekes hogy ennek az LCD nek 2 adat bemenete van. Csatolok néhány képet.
(#) Zoli888 hozzászólása Nov 19, 2018 /
 
Sziasztok!
Grundig LED TV hiba a következö. Hidegen nem kapcsol be csak villog a led villog elöl. Középsö panelen van 3 tranzisztor egy hütöborda alatt. Ha azt megmelegitem egyböl bekepcsol. Atforrasztottam a lábait nem kontaktos. Valakinek ötlet, hogy ezt mi okozhatja? Maga a tranzisztor lehet hibás, vagy valami màs?
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2018
(#) dara válasza cupika97 hozzászólására (») Nov 19, 2018 /
 
Én most vettem hasonlo 2 lcds agyat,de láttam az e bay en ilyen panelt.A panelen van egy szám sor,azt üsd be a keresőbe.
(#) sany válasza Zoli888 hozzászólására (») Nov 19, 2018 /
 
Szia!
Esetleg tranzisztor csere?
(#) cupika97 válasza dara hozzászólására (») Nov 19, 2018 /
 
Melyik panelen?
(#) alexride hozzászólása Nov 19, 2018 /
 
Sziasztok!

Van egy Panasonic Viera TX-32LE7F/S televízióm és két éve egy nagyobb vihar után a HDMI portján nem fogad képet. A napokban a mediaboxot egy kicsi Samsung TV monitorra csatlakoztattam szimplán kipróbálni majd ezután kíváncsiságból megpróbálkoztam a Panasonic-al is és csodálkozva láttam, hogy gyönyörű szépen ment a HDMI! Ez a csodálkozás másnapig tartott, ismét nem volt kép és itt jön a fejtörés. Ha a mediaboxot újraindítom akkor a "Kérem várjon" felirat alatt amíg fut a töltőcsík addig ez látszik a TV-n is, de amikor betöltött akkor már nincs se kép se hang! A kicsi Samsung TV monitorra visszadugva tökéletesen megy minden majd ezután a Panasonicra dugva szintén tökéletes minden, viszont másnap reggel már szintén nem megy. Nem bontottam még meg a TV-t, mégis mi lehet itt a probléma?

A segítséget előre is köszönöm!
(#) dara válasza cupika97 hozzászólására (») Nov 19, 2018 /
 
Mint irtam a Tcon panelen amelyik az lcd re két csatlakozóval megy.
(#) cupika97 válasza dara hozzászólására (») Nov 19, 2018 /
 
Ez a tv volt javítóban, annyit mondtak két panelt kellene benne cserélni, de nem érné meg, olcsóbb lenne újjat venni. Így került hozzám alkatrésznek, de gondoltam hogy a régi paneleket kidobom, és tennék bele egy univerzálisat.

tcon.jpg
    
(#) dara válasza cupika97 hozzászólására (») Nov 19, 2018 /
 
A ráirt RUNTK 5538 TP alapján,egy rakás panelt kidob az ebay.Ami pont olyan mint a képen.
(#) cupika97 válasza dara hozzászólására (») Nov 19, 2018 /
 
Minek vegyek T-con-t hozzá ha a másik két panel kuka?
(#) Zoli888 válasza sany hozzászólására (») Nov 19, 2018 /
 
Nem csereltem meg ki csak kivancsi vagyok nem e valami mas is okozhatja.
(#) dara válasza cupika97 hozzászólására (») Nov 19, 2018 /
 
Megnézted legalább hogy a táp panelen vannak feszek?A másik meg a perifériák vannak meg a hang.Egyébként meg ez szokott elmenni benne.Ez a három panel van benne.

Meg se nézted hanem a szerviznek hiszel?Azok mondanak ám sok mindent meg számláznak tizszeresen.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2018
(#) cupika97 válasza dara hozzászólására (») Nov 19, 2018 /
 
A tápegyse’g semmilyen életjelet nem ad magából sajnos. Biztosíték még rendben van. Mértem a háttérvilágítás kábelét, meg a másikot is. Csak néhány milivolt van némilyik pinen.
Következő: »»   1203 / 1267
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem