Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1202 / 1267
(#) erbe válasza Atss hozzászólására (») Nov 7, 2018 /
 
Manapság ilyen a szakboltban dolgozók "szakértése".
Ha átzárod a tekercsek végpontjait, akkor is működni kellene a tápnak. A leírt hiba inkább kifáradt kondira, végső esetben forrasztási hibára utal.
(#) kadarist válasza Atss hozzászólására (») Nov 7, 2018 /
 
Előttem elmondták a lényeget. Az a zavarszűrő tekercs nem lehet rossz, építsd csak vissza. Esetleg nem lett gyerekzárba állítva? Távirányító meg van?
(#) Atss válasza erbe hozzászólására (») Nov 7, 2018 /
 
Ott kivételesen tényleg szaki a szaki viccen kívül, na de akkor a másik kérdés miért durrant szét a bal sarka? (elforgatva hátha jobban látszik)
De köszönöm az útba igazítást!

WP_000235.jpg
    
(#) Atss válasza kadarist hozzászólására (») Nov 7, 2018 /
 
Megvan természetesen persze garancia után 1 héttel purcant meg, minden lehetőség ki lett próbálva de semmi azért lett szétbontva.
(#) kadarist válasza Atss hozzászólására (») Nov 7, 2018 /
 
Nem durrant szét a sarka, az a fekete szmötyi a rögzítőpaszta.
(#) Paler válasza erbe hozzászólására (») Nov 7, 2018 /
 
Ha tudsz adni, akkor 2db érdekelne. És köszönöm a segítséget.
(#) Paler válasza erbe hozzászólására (») Nov 8, 2018 /
 
Visszaküldtem a csomagot, tehát ha tudsz adni nekem ilyen alkatrészt, akkor kèrlek valahogy hozzuk már össze. Előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza Paler hozzászólására (») Nov 8, 2018 /
 
Ezt beszéljétek meg privátban
(#) küzmös Gergely válasza Cinema hozzászólására (») Nov 8, 2018 /
 
Kivettem a sorvégtranyót, és C-E közé 230V/60W.-os égőt téve teljes fénnyel világít. 285V van rajta.
(#) küzmös Gergely válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 8, 2018 /
 
Esetleg valakinél lenne kapcsolási rajz ehhez a tévéhez? Eurosky CTV-2140 TXE (LCPB0018 T451). Nem találtam meg eddig még sehol.
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 8, 2018 /
 
Szia!
Vesd össze a 11AK30A4 sasszival.
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Nov 12, 2018 /
 
Átkondiztam az egész primer oldalt.. legfőképp elkokat ,vagy 15.-öt. Puffert is, mert kicsit hordósnak láttam. Sorkimenő melletti 10µF/250V pozitív végénél ki volt folyva a trutyi, csak akkor láttam mikor kivettem. Sortranyó vissza, majd első bekapcsoláskor megindult a gép. (STV nélkül csak egy csíkkal.) De ennyi volt, Másodszorra semmi.. 4x indít, 4x tilt.. a sortanyó melletti kerámia 5W.-os ellenállások (68, és 27 ohm) tüzelnek, sortranyót se mondanám hidegnek. Most már viszont legalább stabilan indulásra lehet késztetni, mert eddig nem is mindig próbált indulni ha bekapcsoltam.. (Gondolom a rossz elkok miatt lehetett ez a tünete.)
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2018
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 12, 2018 /
 
Függőleges végfok nélkül nem csoda, ha tiltakozik... Az STV tápfeszültségei meg vannak? IC-vel kipróbáltad?
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Nov 12, 2018 /
 
Csak addig van meg míg próbál indítani, ezen próbálkozások száma 4.. (lehet hogy ez is valami konkrét hibaüzenet.. fogalmam sincs sajna) Az IC tápjának helyén 24V/10W égő, annak folyamatosan égnie kéne, ha megy. Mára elraktam a kütyüt, mert lassan besötétedik. Aztán hátha valamit megálmodok vele, mert per pillanat semmi ötletem nincs a továbbiakra. Max a kollégának megmondani, hogy a jófogás tele van pár ezer Ft.-os televíziókkal, ha az anyukája már nagyon hiányolná a tévét.
(#) dara válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 12, 2018 /
 
Sziasztok.
Samsung 50J5500AFXZA LED tévé becsikozott és elment minden róla.A táp jó.A feszek megvannak.A t con panel lehet rossz?Sejtésem szerint?Tápra dugva a ledek bekapcsolnak,azon kivűl semmit nem csinál.
(#) Near hozzászólása Nov 12, 2018 /
 
(ide is kiírom, remélem nem gond, nem tudom mennyire halott az ehhez kapcsolódó téma, CRT eszközről van szó.)
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Teljesen amatőr vagyok a dologhoz, annyit tudok, hogy elvben hogy működik a dolog illetve hogy a sorvégről lejövő anód fesz sokáig a csőbe marad ki kell sütni.
Na jó talán valamivel többet, de szakember nem vagyok. Adott egy réges régi, talán 15 éves mercury monitor. Első nem 800x600 as monitorom, szép emlék, szeretném megmenteni. Jelenleg ugyan működik, de néha hangos, szikrázó hangot ad, ekkor villan egyet a kép. Ezen kívül, más baja nincs. Ez lehet forrasztási hiba? Én egyből sorvégtrafóra gondoltam ami gondolatom még meg van, de gondoltam megkérdezem, hátha csak valami ilyen problémám van, és nem kell trafót cserélnem. Aktív használatban nincs a monitor, pusztán a home szerveremhez controll monitornak jó lenne. Előre is köszönöm!
(#) sany válasza Near hozzászólására (») Nov 12, 2018 /
 
Törlés következik...
(#) dara válasza sany hozzászólására (») Nov 12, 2018 /
 
Oszt asztán mit törölsz,
(#) sany válasza dara hozzászólására (») Nov 12, 2018 /
 
Én semmit, majd a moderátor, de felesleges több topikba beírni a kérdést.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2018
(#) mlaci989 válasza Near hozzászólására (») Nov 12, 2018 /
 
Ha kiderítenéd merre határolható be a szikravetés,akkor könnyebben segítenének a szakik
Persze csak óvatosan kiugorhat a dobozból a villám.
(#) Near válasza mlaci989 hozzászólására (») Nov 12, 2018 /
 
Megpróbàlom felderíteni a forrást. Elnézést, hogy több helyre tettem fel a kérdést, féltem is ettől, de ha a crt monitoros topic, teljesen halott, sosem kapok választ és mivel a kérdés oda illik igazán, inkáb előbb ott tettem fel. Amit tudok. Annó úgy lett félrerakva, hogy semmi baja se volt. Behoztam a hidegről, és a pára végett egy hétig állt. Utána szétszedve átnéztem, hajszárítóval üzemi hőre melegítettem, megvártam, míg kihül, majd start. Ezért gondoltam, egyből a sorvég hibájára, hátha nedves maradt, és sikeresen kivégeztem. Holnap délután szétszedve beüzemelem és figyelem. Mivel ezen kívül semmi rendelleneset nem produkál, reménykedek, hogy nem nyírtam ki a trafót.
(#) mraulajos hozzászólása Nov 13, 2018 /
 
Hali!
Munkahelyemen van 2db NEO TV-2100 TX tip. régi televízió. Min kettővel az a gondunk, hogy bekapcsolás után kéri a kulcsot (Key ---) Létezik, hogy ez 3 számjegy, nem 4? Ha igen, vajon mi lehet az? Remélem az eredetit elfogadja, ha tudnám. Rengeteg formátumot kipróbáltam.
(#) japam hozzászólása Nov 13, 2018 /
 
Tisztelt fórumozók ! A segítségeteket szeretném kérni az ( Orion tv-32082 ) típusú készülék hibakereséséhez. Pontosan hozzá illő rajzot nem találtam , de kép alapján talán tudnátok segíteni. Első körben elment a kép,és a hang is , majd a 404-es biztosíték kicserélése után visszajött a hang és a kép is, de szellemképesen. Kis idő múlva egy 2amperes PNP-s tranyó LCD+B elszállt (3.-kép bal felső sarka), kicserélése után hang van , de a képből csak a ledes fehér háttérvilágítás látható. Pár képet mellékelek Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2018
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Nov 13, 2018 /
 
Legközelebb csak szerdán délelőtt lenne egy kis időm foglalkozni a masinával. Készítettem pár képet, hogy hátha könnyebben megy majd az azonosítás. Az biztos hogy táphibával van dolgom. 100W.-os izzót a biztosíték helyére téve is teljes fénnyel világít az égő. (Sortranyó diódavizsgáló állásban méregetve jónak mutatkozik). Nem ismerem ezt a tápot, de ha be tudnám azonosítani akár a táp IC-t (táptranzisztort), akkor annak ismeretében esetleg egy alapkapcsolást találva a neten tudnám vizsgálgatni, meg méregetni. Az alaplemez egy LPCB0018 T451, sortranzisztor C5297. A hűtőbordán az STV9302 (ami a képen nincs bent) van még egy TT2140.-es tranzisztor.. meg van ott még két kisebb hűtőbordán tranzisztor, azokat nem látom leolvasni. A képeken szereplő összes elko, már cserélve volt. (A sorkimenő sarkánál lévő 10µF/250V + kivezetése ki volt folyva. (Csak kivéve látszott))
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2018
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 14, 2018 /
 
Ez valamilyen korai kínai jellegű sasszi, konkrét rajzot nem találtam hozzá. A függőleges eltérítést kellene rendbe hozni, mert az lehet a hibaok.
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Nov 14, 2018 /
 
Rendben, holnap beépítem a függő IC.-t, visszateszem a sortranyót, s megnézem hogy teljesen összerakva mit produkál. (De a biztosíték helyére égőt teszek, nehogy elreptesse a vadi új IC.-t. )
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2018
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Nov 15, 2018 /
 
A készülékbe mindent visszaépítvén elindult. 2x.. Ezt követően ugyan az 4x indulna, és semmi, eközben rendesen meleg a sortranyó. :/ Ez valami forrasztási hiba is lehet.. Valaki már bütykölhette, mert a sorvég bizonyos lábai át vannak forrasztva. A függőleges körben kimértem minden ellenállást, elvileg jók, kondenzátorok cserélve. De még mindig nem jó valami ezen felül se. A kép tetején 3 szivárvány csík látszik. A harmadik indulás után ez átment a kép közepére, majd bekapcsolás után fentről lefelé összezár a kép egy csíkká.. melegen nem mindig indul. Hogy ez összefügg-e, hát azt nem tudom (csak egy megfigyelés). Miket mérjek meg? IC tápfeszültsége 12,4V ezt is keveslem így most egy kicsit.. Ezzel a multiméterrel mértem 13,6V.-ot, amikor 100%.-osan ment.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2018
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 15, 2018 /
 
Az STV rajzán jól látszik, hogy kéttápos a kapcsolás. Mindkét tápfeszültség meg van az IC-n?
(#) Cinema válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 15, 2018 /
 
Gyanítható, hogy az STV IC elszállt megint, ha összement a kép vonallá.
A képeken nem látszik, hogy új kondenzátorokat építettél volna be.
Az összes ELKO cseréje szükséges ott az STV-IC körül.
2db. 4,7uF, 1db. 10uF. 1db. 100uF. 1db 220uF. 1db 470uF. A feszültségeik nem baj, ha magasabbak, tehát 16V-os helyett az 50V-os is tökéletesen megfelel. A zöld és kék nagy MKT kondenzátorokat is meg kell mérni, hogy jók-e, megvan-e a kapacitásuk?
Ha ezek mind újak és jók, akkor lehet körbemérni a többi alkatrészt is, hogy azok is értékükön vannak-e?
Ha eddig minden jó, akkor az eltérítő IC táplálását biztosító feszültségeket kell ellenőrizni, illetve a szekunder oldali feszültségeket mérni, hogy rendben vannak-e?!
A kis kék-színű kerámia kondenzátorok ott a sorkimenő lábainál jók-e?, - ki kell forrasztani, szemrevételezéssel ellenőrizni, hogy repedés van-e rajta, mert akkor az hibás, cserélni kell, lehetőleg azonosra, vagy nagyobb feszültségűre.
Ha a sortranzisztor nagyon meleg, akkor ott hibás alkatrész van a körében, tessék mérni!
A képen látható hibák az eltérítő fokozat hibái, illetve kevés a tápfeszültség, vagy hiányzik valamelyik táp. A leült-vonal is arra enged következtetni, hogy valamelyik tápfeszültség nem megfelelő az eltérítő kör számára, vagy abban van hiba.
Szóval van még sok munka vele.

Üdv!
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2018
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Nov 15, 2018 /
 
Volt olyan mákom hogy Youtuben valaki végigmérte egy működő készüléken az STV lábait. Így tisztán látszik minden. Kettes láb + táp a videon 13,6V nálam 12,3V Négyes láb "negatív" táp -13,4V nálam -12,8V Hatos láb 14V nálam 12,33V Hetes láb 0,68V nálam 0,1..
Ami nagyon más az az ötös láb (kimenet), amit a srác mér az -11,85 nálam ez egy közel azonos , de plusz 11,6V! A hármas láb (Flyback generator), pedig közel 0V.-nak kéne lenni (0,06), míg ez nálam -5,65V .. az egyes stimm.. 0,7V ez nálam is ennyi. Az STV nem biztos hogy elszállt, legalább is remélem, mert indulásnál olyan 10mp.-ig teljes kép van, és csak utána megy össze..
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2018
Következő: »»   1202 / 1267
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem