Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   161 / 251
(#) uniman válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 19, 2018 /
 
Nem inkább BUZ 104 ?
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2018
(#) Kovidivi válasza cimopata hozzászólására (») Nov 19, 2018 /
 
30db került 4.40$-ba. Írtam az eladónak, hogy gond van. Gondolom visszaadja a pénzem, én meg keresek másik beszerzési forrást. Azért raktam ki, hogy vigyázzatok, eddig elégedett voltam a FET-ekkel is.
(#) Kovidivi válasza uniman hozzászólására (») Nov 19, 2018 /
 
Tényleg. Legalább a tokozás stimmel.
(#) zsoltee0001 válasza pipi hozzászólására (») Nov 20, 2018 /
 
Szerintem azon is múlik, mennyire vagy haver a postással.
Tegnap jött két szép méretes doboz, eddig lekopogom 1x kellett rohangálnom a központi postára ilyen ügybe.
Mondjuk én rafkós vagyok, mert a szüleim címét adtam meg, édesanyám meg nyugdíjas, szóval otthon van, a postásnál meg jók vagyunk, nyugdíj fizetéskor kapja a szánkópénzt.
Még azon is gondolkoztam, hogy van egy használaton kívüli külső gázóra szekrény, szerintetek, ha ledumálnám oda pakolhatná, vagy mindenképpen kell az aláírás?

Üdv
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 20, 2018 /
 
Kiválogattam a hibás FET-eket. 30V-nál, gate-en 5V, és 300mA folyik... Ha felmelegszik a tok, mint egy bimetál, megszakítja az áramot. A 30-ból pontosan fele volt jó, fele rossz! Jónak számít, ami 60fokC bordánál 85W-ot tud disszipálni. A FET-ek nagy része már melegen nem is kapcsolt semmi áramot. Tapasztalatnak jó volt.
(#) morgo válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 20, 2018 /
 
A "selejtet" felhasználhatod hő, vagy túlterhelés-védelemhez. Csak azt kell néhány teszttel megvizsgálni, mindig ugyanazon a hőfokon kapcsol-e ki.
(#) Bakman válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 20, 2018 /
 
Biztos van rá jó okod de számomra érthetetlen, miért rendelsz (rendel bárki is) távolkeletről ilyen alkatrészt. Van "pár" olyan cég, aki szinte a föld bármely pontjára szállít csomagot, aránylag normális tarifa mellett, garantáltan eredeti forrásból.
(#) antikzsolt hozzászólása Nov 20, 2018 /
 
Hello.

Rendeltem az ebayrol. Jött egy üzenet hogy miszerint már eladták a terméket. És kérem e a visszatérítést.
Üzenetben megírtam nekik igen jöhet a visszatérítés. Van egyéb dolgom?
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2018
(#) Bell válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 20, 2018 /
 
Meg tudnád osztani velünk okulásul a termék linkjét?
(#) Kovidivi válasza Bell hozzászólására (») Nov 20, 2018 /
 
Link, Eladó: eleleparts . De ne kerüljétek el az eladót, mert korrekt volt, visszafizette a pénzem problémázás nélkül, azután, miután már értékeltem 5 csillagra. Plusz ha már az IRF3205 FET-eket leteszteltem, ránéztem az IRLB3034 FET-jeimre is. 80W eldisszipálandó teljesítménytől ms-ok alatt átmentek rövidzárba, 70W-ot tudnak maximum, ugyanilyen körülmények mellett az igazai FET 150W-ot tudott, adatlap 25fokon 300W fölötti teljesítményt ír! A fele kuka fele jó IRF3205 pedig túlteljesítette az adatlapot kicsit (már amelyik működött egyáltalán), 100W-ot tud disszipálni 60-70fokC bordán ülve...

Bakman: egészen eddig 95-98%-ban azt kaptam, amit rendeltem! Most ezekkel a FET-ekkel van csak problémám. A legfőbb ok, amiért Ebay-ről rendelek az az, hogy csak conradból tudok vásárolni, vagy pedig postáztathatok Magyarországról Ausztriába jó pénzért. Így inkább kockáztatok, bukni nem tudok rajta. Magyarországon IRBL3034 850Ft darabja, Ebayen 1500Ft 10db. Persze írhatod, hogy ne csodálkozzak, ha hamis, de sokszor láttam már ennyire túlárazott terméket.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2018
(#) Csupasz válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 20, 2018 /
 
Csak az a gond, hogy Te értékelted 5 csillagra, hogy visszakapd a pénzed,a következő vevő pedig a jó értékelések miatt ismét meg fogja venni tőle a s...t.(bocsánat a kifejezésért)
(#) Bakman válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 20, 2018 /
 
Idézet:
„csak conradból tudok vásárolni”
TME, Mouser szerintem szállít Ausztriába is.
(#) Kovidivi válasza Csupasz hozzászólására (») Nov 20, 2018 /
 
Ezzel nem tudok mit kezdeni, az értékelés hamarabb történt, mint a mélyreható, aprólékos tesztelés. Miért értékeljem negatívra, ha azonnal visszaadta a pénzem, és a hibás termék is nálam maradt? Szegény eladót mit csináljon még? Viszont a termékről lehet review-t írni, szerintem az többet számít, mint az eladó értékelése.
De ha belegondolok, az életben mindenki megpróbálja a másikat átverni, csak az Ebayes vásárlásoknál kártérítve vagyok. Ha magánszemélytől veszek valamit, az biztos tökéletes állapotban van, mintha új lenne (az eladó szerint), aztán kiderül, mikor átveszem, hogy alapvető, működést befolyásoló hibái vannak. Pénzt se kapok vissza. Még a személyes átvétel se tud minden hibát kizárni.
(#) Tiggey válasza Bakman hozzászólására (») Nov 20, 2018 /
 
A válasz nagyon egyszerű... Anyagi okokból. Mostanság semmi se garantált. Megbízható helyről is lehet *** rendelni, meg távolkeletről is lehet jót. Ki kell taposni az utat, és nem nyúl mellé az ember.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) Bakman válasza Tiggey hozzászólására (») Nov 20, 2018 /
 
Idézet:
„Ki kell taposni az utat, és nem nyúl mellé az ember.”
Kicsit fura ez a mondat, a kitaposás alatt lehet csak igazán mellényúlni. Mindezek mellett nekem teljesen mindegy, ki hogy intézi az alkatrészei beszerzését, mindössze csodálkoztam kicsit.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2018
(#) Kovidivi válasza Bakman hozzászólására (») Nov 20, 2018 /
 
Akinek nincs végtelen mély pénztárcája, annak keresnie kell az olcsóbb megoldásokat. Sajnos ez ilyen. Én pedig olyan vagyok, aki nem szeret sok pénzt kiadni, ha olcsóbban ugyanazt, vagy majdnem ugyanazt megkapom.
(#) Tiggey válasza Bakman hozzászólására (») Nov 20, 2018 /
 
Gyakran használatos alkatrészt rendelsz innen-onnan, 1-1-et. Nem világvége összeg. Egészébe véve sokkal jobban jössz ki mint ha itthon vásárolsz. Vagyis én jobban jövök ki. De ha van már biztos termék, amit már más megtalált, akkor semmi mellényúlás. Ágota DS1200-ba a kis to220-as végfeteket kintről rendelem, és birják. Amúgy, tényleg mindenki onnan rendel ahonnan akar.
(#) Pioneer hozzászólása Nov 21, 2018 /
 
Sziasztok! Lehet volt már róla szó, de én nem találtam. Szóval annyi gondom lenne csak, hogy amit rendeltem nem érkezett meg. Kértem az eladót, hogy küldje el újra. Ő megigérte, hogy küldi és azt kérte, adjak neki pozitív visszajelzést. A probléma az, hogy a lejárt tételeknél eltűnik a "leave feedback" lehetőség. Lehetséges mégis valahogy visszajelzést küldeni?
(#) antikzsolt hozzászólása Nov 21, 2018 /
 
Üdv.

Mennyi idő kell mire megkapom a pénzt a visszautaláskor?

Vásárláskor másik kártya lett megadva a paypal rendszerének. Nem lett elmentve. Arra küldi vissza vagy az én kártyámra érkezik meg?
(#) Bell válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 21, 2018 /
 
Köszönöm!
Vásároltam már tőle, semmi gond nem volt vele.
Akivel gondom van, de visszaadja a pénzem, beleírom az értékelésbe és nem értékelem maximumra.
Egyes esetekben tapasztaltam, hogy reklamáció után azonnal törli is a tranzakciót.
(#) tbarath válasza Pioneer hozzászólására (») Nov 21, 2018 /
 
Pozitív visszajelzést ne adj addig, amíg nem kapod meg a cuccot. Ha pedig eltűnt akkor eltűnt, 60 nap után nem tudsz neki adni.
(#) pipi válasza Pioneer hozzászólására (») Nov 21, 2018 /
 
Hali!
Contact seller-ben van I didn’t receive my item menü? akkor indítsd el.
Újraküldést sem szabad kérni, mert vagy küldi, vagy nem, az időből meg kifutsz.
A várható szállítasi időt (20-60nap?)kell figyelni, ha eltelik akkor egy sima contact seller-I have a question-nel írni az eladónak, ha kéri lehet még 1-2 hetet várni (ha jól tudom max +30 nap)ha ez is eltelt akkor szigorúan refund kérés. Szóval a várható száll. utolsó dátumtól számított kb 30 napon belül tudod visszaszedni a pénzt.
Ha nem tudod visszaszedni, ez volt a tanulópénz
(#) pipi válasza antikzsolt hozzászólására (») Nov 21, 2018 /
 
Nekem pár napon belül megjött eddig. Ha kapsz ebay/paypal értesítést, akkor vizslasd meg valós-e a levél, és paypalon nézd meg van-e tranzakció...
Nem lehet hogy nem is paypallal, hanem simán kártyás fizetéssel vetted? Olyat nem láttam hogy paypalon nem mentett kártyával fizetsz.
Ugyanoda megy a pénz ahonnan fizetve lett.
(#) antikzsolt válasza pipi hozzászólására (») Nov 22, 2018 /
 
Az én kártyámról lefogyott a pénz. Ezt jelezte is a paypal. ÉS ott megadtam a párom kártya számát és az egyéb adatot.
De ott nem látom nyomát sehol
A számlára még nem érkezett meg. Sem paypal sem a bankba.
Közvetlenül kártyával fizettem. Az ebayon látom a párom kártyájának a számát.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2018
(#) Kovidivi válasza antikzsolt hozzászólására (») Nov 22, 2018 /
 
Szerintem, de nem vagyok benne biztos, 1paypal 1 bankszámlaszámmal csatolható össze. Én is szerettem volna egy második kártyát a meglévőhöz hozzáadni, de nem engedte. Egyik kártya magyar, másik osztrák lett volna. Gondolom ha két kártyám lenne egyszerre aktív, bukna a paypal sok pénzt, mert nem kellene a valutát váltani...
Nekem már kicsit sok a váltásnál elvesző pénz. EUR->USD-t 0.9-es szorzóval váltja, vissza már pedig 1.1-gyel... Szóval mikor 4.4$-t fizetek, majd refundolnak, akkor 30-40cent marad a paypalnál.
(#) tbarath válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 22, 2018 /
 
Simán tudsz Paypal-lel váltás nélkül is fizetni, sőt, megéri így, hogy a kártyádról az eredeti pénznemben vonja le a pénz a PP. A bankod árfolyama se a legjobb, de szinte biztosan jobban jársz ezzel, mintha a PP váltana...
(#) Kovidivi válasza tbarath hozzászólására (») Nov 22, 2018 /
 
Úgy szoktam, hogy USD-ban vásárolok valamit, a bankszámlám és emiatt a paypalom EUR alapú. Amikor fizetek, mindig átvált a paypal, pl. 4.40-nél kb. 3.95€-t von le a bankszámlámról.
Legutóbb azt próbáltam ki, hogy pénz utalok paypalon belül. Ha 10€-t küldök, akkor 3084Ft-ot kap a másik fél, viszont ha megcserélem az EUR és HUF-ot, akkor nekem 3349Ft-ba kerül, hogy a másik fél 10€-t kapjon.
(#) tbarath válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 22, 2018 /
 
Értem hogy úgy szoktad, de van olcsóbb módja is. Én ebben a hónapban USD, CAD, EUR és HUF pénznemekben fizettem paypal-lel, és minden esetben az adott pénznemben terhelte meg a kártyámat, a paypal-en csak "átfolyt" az összeg. Beállítható globálisan is és vásárlásonként is, itt is volt már szó róla többször is. Bár a PP folyton variálja hogy hol és hogyan, szóval lehet hogy a legutóbbi infó már elavult.
Bővebben: Link

És visszatérve az előzőre: a PP-t nem számlával hanem kártyával kötöd össze, és szerintem többel is lehet.
(#) pipi válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 22, 2018 /
 
Nekem egy magnet bankos, meg egy otp-s van beregisztrálva. ebayon a Paypal bejelentkezés után tudok is váltani melyikről vonja le.
(#) antikzsolt válasza pipi hozzászólására (») Nov 22, 2018 /
 
Elmondod hogy kell megcsinálni? A fenti linken olvastam a hozzászólásokat. Ott írja az egyik emberke hogy kivették mint lehetőség. És csak úgy tudnak váltai az emberek ahogy a paypal engedi.
Következő: »»   161 / 251
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem