Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   235 / 291
(#) antikzsolt válasza transzformátor hozzászólására (») Okt 27, 2018 /
 
Ha nem akarsz sokat rákölteni fentebb írtam egy próbát. Igaz nem 100% szigetel mint a gumi de sokat fog rajta segíteni hogy meglásd hogy gázhiányoz e. A kapcsoló nem biztos hogy rossz. Vannak olyan hűtőgépek hogyha előtte nemrég mentek és felcsavarod nem engedi azonnal indulni a motort. Ezzel védi meg hogy túlhevüljön. A hőmérőzés jó ötlet. Csak keresd ki hogy milyen hidegnek is kellene lenni adott fokozaton.
(#) kaqkk válasza transzformátor hozzászólására (») Okt 27, 2018 /
 
Ha egyenletesen hűt ,a gázhiányt kizárhatod . ha sokat megy mire eléri a beállított hőmérsékletet 3 eset lehetséges . 1 : szállítóteljesítmény csökkent (kopott) a kompresszor
2 : túl magas a környezeti hőmérséklet
3 : a szigetelés hibás (ajtószigetelés- vagy vizes a palástban a purhab)
a 2 est látatlanban kizárom (gondolom a spájzban van ,mostanában nincsenek 35 fokok)
a vizes palást nem jellemző a lehel hűtőkre , tehát vagy ajtószigetelés vagy szállítóteljesítmény csökkenés a hiba . Egy gumicserét még megérdemel a gép de a komp csere már húzósabb ...
(#) StMiklos válasza transzformátor hozzászólására (») Okt 29, 2018 /
 
Szevasz!

Ajtótömítés?

Fogsz egy ujjni széles ujságpapír szeletet, a kritikus helyeken "odacsipteted" a papírt, ha nem esik le (ki) és érezhető bár kis ellenállással húzható ki, ott jól zár. Ezt körbe kell nézni.
Ahol nem zár, ott a szigetelés alá azt felhajtva vékony szivacsdarabot téve (1-2mm) ideiglenesen (lehet örökre ott marad?) javítható.
Aztán lehet akkora a rés, hogy 4-6 réteg újságszelet is kiesik.
Ha nem súlyos a helyzet, akkor olykor elegendő kicsit megemelgetni a gumit, megnyomkodni és szintén átmenetileg javítható, de legalább arra jó lehet, hogy kideríthető legyen, a szigetelő gumi okozza-e a problémát.

Üdv: StMiklos
(#) atti001 hozzászólása Nov 1, 2018 /
 
Sziasztok,
Van ötletetek, hogy az alábbi adattábla alapján ez lehel hűtő-fagyasztó milyen évjáratú lehet? Semmi konkrétumot nem találtam a típus, szériaszám alapján.

előre is köszönöm a segítségeket.
(#) antikzsolt válasza atti001 hozzászólására (») Nov 1, 2018 /
 
A google kiadta egy 2010 évbeli kiírást itt a hobbin. Már ott is 17 évesnek mondták. Már, igencsak oldtimer. Valami baj van vele? Amúgy a papíron van egy szép felírat. KGST. 91 ig üzemelt.
(#) atti001 válasza antikzsolt hozzászólására (») Nov 3, 2018 /
 
Semmi baj nincs vele, csak az otthon meleg program kapcsán lecserélném, mert már baromi hangos, folyik belőle a víz itt-ott... Meg sokat fogyaszt. A pályázathoz meg meg kell adni a gyártási évet.
Kb 1960 tól gyárthatták ezt és igen, a KGST 1991-ben szűnt meg, de hogy ezen belül mikori évjárat lehet azt nem sikerült kiderítenem.
(#) mrkasee hozzászólása Nov 4, 2018 /
 
Üdv,
Van egy Samsung hűtőszekrényem aminek a fagyasztó részét leolvasztás folyamán sikerült késsel kilyukasztanom...tudom... beragasztottam, de nem sikerült így elment a gáz.
Működik, de nem hűt.
Tud valaki szerelőt aki kpes lenne befoltozni, feltölteni gázzal? És mindez nem 30 eFt -ba kerülne?

Köszi
(#) zolika60 válasza atti001 hozzászólására (») Nov 4, 2018 /
 
Az másnak sem fog, ezért a pályázatba írd mondjuk, hogy 81 és jó esz.
(#) kaqkk válasza mrkasee hozzászólására (») Nov 5, 2018 /
 
(#) mrkasee válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 5, 2018 /
 
Ez az oldal nekem nem jön be.köszi
(#) transzformátor hozzászólása Nov 7, 2018 /
 
Köszönöm a válaszokat!
Eddig odáig jutottam, hogy az újságpapíros módszert kipróbáltam. Oldalt egész jól megtartotta, de az alján és a tetején bizony volt sok hely, ahol kiesett. Sőt! Alul szinte végig nem tartotta meg a fecnit.
Az ajtók "lógását" is kijavítottam, ahogy tudtam. A csavarokkal beállítottam vízszintbe őket, amennyire csak lehetett. Egy kicsit az ajtót is meg kellet hajlítani, mert alul folyamatosan elállt. Egy csavar is hiányzott. Most sokkal jobban záródik, és leáll 3-mas fokozaton! Még mindig sokat megy szerintem, de biztosan jobb, mint volt.
Lehet, hogy gumicsere lesz belőle. Mindenesetre előtte még kísérletezem a fenn megbeszélt módszerekkel.
Köszönöm!
transzformátor
(#) TIBCSI66 hozzászólása Nov 7, 2018 /
 
A régi, 22 éves LEHEL fagyasztóláda helyett vennék egy mostani, korszerűbb fagyasztó szekrényt.
A láda olyan kamrában volt, ahol télen +1 és +5 fok közé is süllyedhet a hőmérséklet.
Megkérdeztem egy szerelőt, hogy ha vásárolok egy újat, akkor elhelyezhetem-e ide.
Azt mondta, hogy ha csak fagyasztó (nem kombinált készülék), ill. minél egyszerűbb kivitelű (mechanikus leolvasztás és semmi defrost funkció), akkor nyugodtan elhelyezhetem ide.
Ezzel kapcsolatban várom a véleményeteket?
Nem elhelyezhető ide, mert meghibásodik.
vagy
Elhelyezhető, működik, csak esetleg nem optimálisan.
(#) EronarDiaras hozzászólása Nov 9, 2018 /
 
Esetleg tudna valaki segíteni, hogy a kép alapján ezt a hűtőt mikor gyártották?
(Otthon melege programhoz szükséges)

Illetve mennyit szoktak bírni ezek az újabb hűtők (pl.: Zanussi ZRB34103WA), mielőtt felmondják a szolgálatot? Mert régi fajták 1-2 évtizedet simán bírnak... Kicsit parázom, hogy lecserélem a mostanit a nagy fogyasztása miatt, aztán az újat pár év múlva cserélhetem, mert a gyártó kicentizte a szavidőt...
(#) Pijomka hozzászólása Nov 9, 2018 /
 
Segítséget szeretnék kérni,vagy inkább csak ötletet,tanácsot...
A nyáron vettem egy Samsung side by side hűtőt,imádom is,jól is működik.Tegnap vettem észre,hogy hangosabb lett.Az ajtó kinyitásakor a hang elmúlik,de úgy,mint amikor leáll a ventilátor.Amikor becsukom az ajtót pár másodperc múlva újra indul,de ugyanolyan hanggal,mint leállt,ilyen nyiu-nyiu -val.Ilyesmit már hallottam,amikor a számítógépem ventilátora kínlódott...
Találkoztatok már hasonlóval?
Nyilván szerelő lesz belőle,hiszen még garanciális,de kíváncsi vagyok a véleményetekre.
(#) juditkorte hozzászólása Nov 11, 2018 /
 
Segítségre lenne szükségem. Van egy Zanussi hűtő-fagyasztó készülékünk, a gyártási évét szeretném kideríteni. Azt tudom, hogy 2000 utáni, de 2008 előtti. (Előbbit onnan tudom, hogy Zanussi gépről van szó, utóbbit pedig onnan, hogy találtunk rajta BTO-számot, ami valamiféle statisztikai szám, 2008 óta nem szerepel a készülékeken.) Egy hozzászólásban korábban azt olvastam, hogy a gyártási szám utolsó számjegye adja meg a gyártási évet, ez esetünkben ez a számjegy 4, tehát akkor 2004-nek kell lennie a gyártási évnek. Jól gondolom?
A következők szerepelnek a hűtőn:
ZFK 18/12
típus: LOK 3004
termékszám: 924650654
gyártási szám: 71100804
hűtő-fagyasztó készülék ISO 81/67
BTO-szám: 2971111000
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
(#) fery2005 hozzászólása Nov 12, 2018 /
 
sziasztok. van egy lehel fagyasztó láda f200. hasznaltan vettem .a baj hogy nem kapcsolki.a gyors fagyasztás nincs ra kapcsolva.a piros ki aludt de akkor is megy ha kézzel kikapcsolom le áll es visza kapsol. de magatol nem kapcsol ki. le terheltem az ajtót de igy is ugyan az a helyzet.kérdeztem az eladót azt mondja nala ki kapcsolt. akkor itt mi a baj.... melege nem lehet fütetlen helységbe van es szellözik is a hatulja .kompleszor csere volt 2016 január.
(#) fery2005 hozzászólása Nov 12, 2018 /
 
sziasztok. van egy lehel fagyasztó láda f200. hasznaltan vettem .a baj hogy nem kapcsolki.a gyors fagyasztás nincs ra kapcsolva.a piros ki aludt de akkor is megy ha kézzel kikapcsolom le áll es visza kapsol. de magatol nem kapcsol ki. le terheltem az ajtót de igy is ugyan az a helyzet.kérdeztem az eladót azt mondja nala ki kapcsolt. akkor itt mi a baj.... melege nem lehet fütetlen helységbe van es szellözik is a hatulja .kompleszor csere volt 2016 január.
(#) Veronika hozzászólása Nov 17, 2018 /
 
Sziasztok!
Előre is elnézést, mert egyáltalán nem vagyok jártas semmiféle elektronikai kérdésben, de azt gondoltam, hogy így egyszerre a lehető legtöbb hozzáértő emberkét tudom megszólítani.
Az Elmű egyik szakija elvégezte az éppen aktuális teljeskörű villanyóra és biztosíték tábla cserét, olyan nagy sikerrel, hogy többek között az elektromos vezérlésű kazán és a hűtőszekrény is tönkrement. Cserét követően egyszerre visszanyomta az összes kapcsolót, minden elektromos berendezés, zúgni, villózni, konnektorok szikrázni kezdtek, a hangos anyázásom hatására újból lekapcsolták mindent, majd közölte , biztos zárlatos volt, amit felszerelt, de ne aggódjam semmi gond nem lesz. Tévedett. Egy sebtiben kihívott kazán szerelő már eléggé lehúzott anyagilag, ha lehet nem szeretnék a hűtővel is így járni. Szóval a lényeg, egy néhány éve vásárolt Sharp SJ300SBE típusú hűtőről lenne szó. Első ránézésre nincs semmi baja, nem füstölt el benne sehol semmi, és a világítás is működik, azonban egyáltalán nem hűt és nem is fagyaszt azóta. Egy-két szervízt felhívtam még akkor, mikor történt az eset, a sharp szó hallatán szinte rámvágták a telefont, mert drága az alkatrész és nem foglalkoznak vele. Van bármi tippetek így látatlanban, hogy mi lehet a gond, érdemes a javításon gondolkodni, vagy jobban járok, ha veszek egy újat inkább? A kazánban 70 ezerért cserélték ki a vezérlő panelt, ilyen nagyságrendű összegtől kell esetleg itt is tartanom?
(#) granpa válasza Veronika hozzászólására (») Nov 17, 2018 /
 
Ebben nem tudok érdemlegest mondani, de egy kártérítési igényt, pert megérne az ELMŰ ellen. Egyértelműen szerelési hiba!!!
(#) tdi75 válasza Veronika hozzászólására (») Nov 17, 2018 /
 
Szia! Mi jön be hozzád a villanyoszlopról?
Három fázis?
(#) kaqkk válasza tdi75 hozzászólására (») Nov 17, 2018 /
 
Gondolom 2 fázis mint nálunk , az éjszakai (vezérelt) és a "nappali" két külön fázis ,és valószínűleg ez okozta a bajt (két fázis került a lakás hálózatára )
(#) tdi75 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 17, 2018 /
 
Pont én is erre gondoltam. Lehe hogy a lakás ház hálózata nem 230 voltot kapott hanem 400 at. Az már egy kicsit sok neki. Igazából csoda hogy ha azt valami túlélte.
(#) Veronika válasza granpa hozzászólására (») Nov 18, 2018 /
 
Azon már túl vagyunk, májusban történt, most fizettek ki. Azóta egy elektromos hűtőtáskából élünk...
(#) Veronika válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 18, 2018 /
 
Fogalmam nincs ezekkel kapcsolatban sajnos. Azt mutogatta az ember, hogy van éjszakai is, meg azt is tudom, hogy előttünk valami szaki lakott itt és van ipari áram is, a garázsba megy elvileg.
A kazánra azt irta a szakértő, hogy tulfeszültség okozta a meghibásodást. Gondolom ez áll a hűtőre is, csak fura, hogy pl. a világítás hibátlanul működik, az nem szállt el. Pont ez volt a baj. Kinyitottam a hűtőt, ok, megy, megúszta, csak reggelre derült ki a gond, mikorra már kiolvadtak a dolgok. A kazánt meg csak fürdésnél vettük észre nyár lévén
(#) antikzsolt válasza Veronika hozzászólására (») Nov 18, 2018 /
 
A világítás azért megy hibátlanul mert az sima 230V hálózatról megy. Ott 3 dolog romolhat el. Vezeték kapcsoló és az izzó.
(#) Bubó1971 hozzászólása Nov 21, 2018 /
 
Sziasztok. Adott egy Hotpoint-Ariston ENTMH 19221 FW hűtő. A hűtőgép működik, hűt. A probléma amit produkál kikapcsolás után jelentkezik. Ekkor ugyanis meghatározatlan időnként hangos zörgő hangot hallat, ami valószínűleg a motorból jön.. Szerelő látta, elmondása szerint a motornak nincs baja, a hiba abból adódik, hogy időnként impulzust küld a panel a motornak(probálja indítani) ebből adódik az idegesítő zörgő hang. Megállapítása szerint panel hibás, ami kb. 40.000 Ft. Találkoztatok e már hasonló problémával. Ha igen mi a megoldás, valóban panel csere? A válaszokat köszönöm.
(#) majorp80 hozzászólása Nov 22, 2018 /
 
Sziasztok,

Van egy Indesit BAN12NF tipusú (no frostos kb.10éves) hűtőnk.
Ami kb. 2 hetente teljesen lefagy és nem hűt tovább.
Ha szétszedem alul a fagyasztó résznél és kiolvasztom, utánna ismét jó.
Van benne egy fűtőszál amit kimértem és 380ohm-os, és külön megtáplálva fűt is, ezt kipróbáltam.
Egy fehér kis dobozkán keresztül kapja a fűtőszál az áramot.
4 vezetékes, és az egyik pár vezetéken szakadás van, a másik pár zárt.
Olvastam ,h ez valami bimetál ,vagy hőfokszabályzó???
Mi is ez pontosan, hogy működik, és gáz-e ha a szakadt oldalt áthidalom, amíg meg nem jön az új alkatrész?
Képeket csatoltam.
Előre is köszi a választ.

Üdv...
MPeti
(#) Mosomasa01 válasza majorp80 hozzászólására (») Nov 23, 2018 /
 
Szia! Amin szakadást mértél az egy hőbiztosíték 85°C 8A értékkel! Cseréld ki, de rövidre is zárhatod, de számolj vele, hogy ha nincs ami leoldjon elolvadhatnak a műanyagok!
(#) zoz11 válasza Mosomasa01 hozzászólására (») Nov 24, 2018 /
 
Valahogy így?
(#) tdi75 válasza zoz11 hozzászólására (») Nov 24, 2018 /
 
Hááát hűtendő cuccot ne tegyél bele.
Csrébe hibátlan mobilszauna
Következő: »»   235 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem