Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Megvan, de azért köszönöm! NPN kellett neki
![]()
Sziasztok
Hozzám került egy 8 funkciós villlogós fa 24V 2A (ez régi típusú 12V-os izzóval van szerelve látszatra), sajnos eredeti táp nélküli. Egy akku töltőről van hajtva aminek van 24V AC kimenete és az lenne a problémám hogy a vezérlőpanelén a 4db egyenirányító dióda nagyon melegszik. A dióda 2A07 ami ha jól néztem 1000V 70A-es. Megoldás lehet ha nagyobbra cserélem benne diódákat? Ugyanerről a tápról hajtok meg egy 24V-os LED-es jégcsapot az egyáltalán nem melegszik.
Az a 70 A jólesz kb. 1 Ampernek is. Ha a villogódnak 2 A kell, ne csodálkozz, hogy melegszik. Igen, segíthet ha izmosabb diódákat raksz bele.
Nem látom jól a képen a diódákat.
Én azt tanácsolom, ha befér, ha nem, hűthető diódákra cseréld a meglévőket, és megfelelő vastagságú kábellel kábelezz a helyére. Azokat csillámlapokkal szereld bordára (hővezető pasztával), ami a doboz tetején legyen. És a hűtőbordát földeld le, a 230V-os konnektor védőföldjére.
Sima normál hengered dióda van benne 2A07.
Sziasztok!
Megjött a 4 csatornás feszültségreferenciám! Kicsit megnyugodtam mert a multiméterem elég jól mér... Bár mondjuk érdekes, mert a 2,5 voltos feszültségnél 2,2-2,5 ig skálázik föl le.... 2,48 nál megáll vár egy kicsit aztán megint kezdi a skálát. 5 voltra 4,97 et mér 7,5 re 7,41 et mér 10 voltra pedig 9,92. Most nem tudom hogy a 2,5 voltánl az a skálázás mire... de szerintem ez egy nem rossz szórás. Azért rendelek még egy másféle feszreferenciát és akkor kettővel fogok tudni ellenőrizni! Viszont ezek alapján akkor az akksitöltőm nem mér jól Pedig az egy HYPERION.. nem olcsó kategória! ( de mondjuk öreg,,) Hol érdemes kezdjek? kondik? A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2018
Kalibrálni kellene a töltőt (a belseje olyan, mint az ImaxB6). Ha a szoftver nem támogatja a kalibrálást, akkor lehet módosítani a balanszer csatlakozó után levő feszültség osztó ellenállásokat (nem a nagy méretűeket, azok fűtik el a felesleges teljesítményt).
WS2818 tip. RGB LED vezérlőnél mi az a "Backup control data input" láb?
Valahogy így.
Az ilyen fajta hídhoz nem kell csillámlap. A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2018
Sziasztok!
Otpokapuval kapcsolatban lenne kérdésem. Az áramkör 24V-os DC tápot kap abból csiná +12V(DC-DC),l +5V (DC-DC) majd ebből +3V3-at(lin) ez a 3V3 hajtja a PIC-et ami N csatornás FET-eket kapcsol (a képen látható bekötés szerint). Az otpokapu használatát az előző dizájn és SSR-ek től merítettem. A kérdés ha az 5V és a 12V-is úgy is a 24V-ból ered van fizikai értelme az optónak vagy csak feleslegesen dolgoztam?
Akkor van értelme, ha a DC-DC konverter galvanikusan is leválaszt.
Nem teszi, egy szinkronos buck (MCP16311) van bent, de jó ötletet adtál a későbbiekhez, köszi!
Sziasztok!
Mi ennek az alkatrésznek a magyar neve (angolul circuit breaker, afféle regenerálódó biztosíték, a gomb benyomásával regenerálódna, de tönkrement a túláramtól, nem bírta a porszívót ![]() Hol kapható itthon ilyen, megbízható minőségben? Köszönöm!
Üdv!
Van egy Arduino Nano-m nem eredeti.Hogyan lehet letörölni róla a programot ami rajta van?Ami rajta van azt én raktam rá.
Miért akarod törölni?
Hogyan raktad rá a programodat?
Mert egy újat akarok rá felrakni.Az Arduino programom belül rákattintottam a feltöltés gombra és felrakta,de másodjára nem engedi.
Állítottál be lock bitet? Mert ha nem, akkor simán mennie kell a felülírásnak, nincs szükség törlésre.
"de másodjára nem engedi."
Hibaüzenet?
Azon kapja sorosan az RGB adatot.
Már megtaláltam a hibát nem állítottam be a portot.
Elkészült életem első nyomtatott áramköre (még fúrásra vár és beépítésre, csak nincs fúróm).
![]()
Az üveg eltörhet, a műanyagnak kicsi a szája. Fémeket megtámadhatja a marató folyadék.
Igen, de a kérdés továbbra is az, hogy ki miben tárolja illetve miben hatékony tárolni? Mondjuk műanyag öblítős flakonban lehet? Annak a "fala" nem túl vékony? Előnye mondjuk, hogy nagyobb a szája és jó a műanyag kupakja is. Meg amúgy is gondolom műanyag tölcsérrel bele tudom önteni. Csak gondolom ti már több verziót is kipróbáltatok és hátha van olyan, ami ténylegesen bevált... Nem szeretném a garázst szétmaratni a savval (nátrium-perszulfát).
![]()
Kinek a pap, kinek a papné... Nekem mondjuk inkább a lánya, ha már választani lehet.
Ez erősen szubjektív kédés. Nekem a HDPE szimpatikus, egy konzervdobozba állítva. Üveggel szerintem az a baj, hogy rendszerint fém a kupakja. A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2018
Falstad szimulátorát tanulgatom.
Egyszerű áramkörbe próbálnék beilleszteni egy "7135 current regulator" elemet, ami darabonként 350mA áramot enged át. Hol találok a menüben ilyen/ezzel egyenértékű komponenst?
Inputs and sources -> Add Current Source
|
Bejelentkezés
Hirdetés |