Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   212 / 292
(#) zoszka válasza mugab hozzászólására (») Dec 5, 2018 /
 
Szerintem attól mégrosszabb lenne. Az minden szöszre leold. "A" vagy "S", de inkább "A" típus.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2018
(#) Pite76 válasza JZoli hozzászólására (») Dec 6, 2018 /
 
30mA-es. Megnézem ezt a lehetőséget is. Köszi!
(#) Pite76 válasza zoszka hozzászólására (») Dec 6, 2018 /
 
Köszönöm a válaszod. Nekem is gyanús. Sajnos nem ismerem a kazánt mélyrehatóbban. De ez alapján végignézem, végignézetem.
(#) 6600 válasza Teaway hozzászólására (») Dec 6, 2018 /
 
Sziasztok!
A FÉG Komfort 24 kazán vezérlővel kapcsolatos történet idő hiányában most íródik:
A kazánt 230V-os táplálása földelt dugaszoló aljzatból történt. A távolabbi helyiségben levő szobatermosztáthoz való csatlakoztatása a berendezésnek egy földelt 230V-os dugvillával ellátott vezetékkel lett megvalósítva. Tehát a kazán mellet 2, tök egyforma dugalj, a kazánból 2 földelt dugvillás kábel lóg ki. Évekig sose voltak kihúzva. Valami okból kifolyólag ki lett húzva e két kábel. Majd vagy egy hét múlva visszadugták őket. Csak felcserélve, mivel nem emlékeztek, hogy melyik hova volt dugva éveken át. Talán pár kínos percig nem történt semmi. Aztán derengeni kezdett valami valakinek, hogy ez így nem lesz, lett jó.
Ugye, hozzám elfüstölt ellenállással, tokozott drót állapotú tranzisztorral, pörkölt elkóval, elégett nyákrajzolattal jött a vezérlés. Ennyi.
Tanulság?
(#) Sebi válasza 6600 hozzászólására (») Dec 6, 2018 /
 
A tanulság az, hogy amit be lehet dugni valahova (vagy fordítva is) az egyszer megtörténik.
Ugyanígy jártak a 100V-os hangszórók is, amin hálózati csatlakozó volt...
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2018
(#) krisszacs hozzászólása Dec 9, 2018 /
 
Sziasztok! Egy Vaillant Vk int 23 kazánom van. Olyan problémám van vele, hogy valamiért a benne található 2db üvegbiztosíték valamiért kiégett. Kicseréltük, azonnal indul, gyújt szépen, működik. Eléri a termosztát a beállított hőfokot, lekapcsol. Van amikor újra indul, de az esetek többségében minden termosztát indítás után kicsapja a 2 biztit. Kazán szerelő nézte a vezérlést, nem látott semmi rendellenességet. Nem hallottatok hasonló problémáról? Nem tudom pontosabban leírni az esetet. Köszönöm a segítségeket és a válaszokat előre is! Üdv.: Krisztián
(#) bbalazs_ válasza krisszacs hozzászólására (») Dec 9, 2018 /
 
Lomha biztosíték van benne alapból?
Tehát nem csak az áram/fesz stimmel, hanem a betűjel is?
(#) krisszacs válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 9, 2018 /
 
Elvileg ugyanolyan bizti került bele, mint ami benne volt. :/
(#) krisszacs válasza krisszacs hozzászólására (») Dec 9, 2018 /
 
Most, hogy írod, egy ilyen homok szerű anyag volt az eredetiben. A szerelő, sima üveget rakott bele és én is olyan üveget vettem hozzá. 2A-es ez is és az is ami benne volt, ez számíthat?
(#) bbalazs_ válasza krisszacs hozzászólására (») Dec 9, 2018 /
 
Szerintem az, hogy F,N,M vagy T jelű.
Attól függ, mit kell biztosítson. Ha mondjuk egy érzékeny elektronikát, akkor FF is lehet, azonnal olvad. De ha valamit, ami csak hosszú időn át káros, akkor lassú. Az eredeti kellene oda, ami a specifikációjában van. Nem biztos, hogy ez a hiba, de csökkentheted így a lehetőségeket.
(#) bbalazs_ válasza krisszacs hozzászólására (») Dec 9, 2018 /
 
A neten amit találtam leírást, abban 4A-es, T-s (lomha) bizti van.
(#) krisszacs válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 10, 2018 /
 
Köszönöm a segítséget! Megnéztem és valóban 2A lassú az előírás, a szerelő pedig gyorsat rakott. Megpróbálom, hát ha rendbe jön.
(#) tomikapc hozzászólása Dec 10, 2018 /
 
Sziasztok! Adott egy western star condens kazán, ami egy ideig (pár másodperc) csak fázist kapott és nullát nem. Sajnos előtte is voltak problémák az áramellátással, szóval könnyen elképzelhető, hogy sokszor kapott már túlfeszt. A jelenség az, hogy nem történik semmi, amikor áramot kap, a multiméterrel olyankor a bemeneten (ahol rá van csatlakoztatva a 230V) ilyen 0 és 100 volt körüli értékeket mérek (ugrál folyamatosan). A panelen nem látszik nyoma égésnek, minden okésnak tűnik. Esetleg valami tipp, hogy hol kellene elkezdeni a hibakeresést? Az új panel ha jól láttam 80 ezer forint körül van...

Nagyon szépen köszönöm.
(#) Mate78 válasza tomikapc hozzászólására (») Dec 10, 2018 /
 
Jól értem, hogy a betápnál, ahol a 230V-ot kéne kapnia, ott 0...100V-ot mérsz?
Akkor ott nem vezérlőpanel hiba lesz.
(#) tomikapc válasza Mate78 hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Szia. Igen. 3 fázisú a ház és volt pár másodperc, hogy nem volt bekötve a nulla, szóval jó eséllyel túlfeszt kapott. Ha lekötöm a panelt, akkor fix 230-at lehet mérni a bejövő fázis és nulla között, ha viszont visszakötöm a panelt, akkor 0 és 100V között ingadozik. Ebből gondoltam, hogy a panel hibásodott meg. Köszi a választ.
(#) bbalazs_ válasza tomikapc hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Oda tudsz tenni egy egyszerű 60-as körtét? Hogyan világít?
(#) tomikapc válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Jó ötlet, nem volt nálam próbalámpa, de ki fogom próbálni. Én is furcsának találom, hogy annyira elromoljon egy ilyen panel, hogy így rángatná a hálózatot, szerintem ott fix 230at kellene mindenképpen mérni.
(#) JZoli válasza tomikapc hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
A készülék biztije jó?
(#) szkeky válasza zoszka hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Köszönöm
(#) szkeky válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Értem, köszönöm a válaszodat
(#) tomikapc válasza JZoli hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Az az érdekes, hogy akárhol kerestem nem találtam biztosítékot. Egy kismegszakító van előtte, az nem oldott le. Esetleg a panelen lehet a matrica alatt? Köszönöm.
(#) JZoli válasza tomikapc hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Van olyan bizti ami ellenállásra hasonlít, és olyan is ami egy kerek 8-10mm átmérőjű 5-6mm magas fekete henger. Biztinek mindenképpen lennie kell a kazánban, de nem feltétlen a panelon, a kapcsoló mellett esetleg?
(#) tomikapc válasza JZoli hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Ma vagy holnap ránézek és megírom hátha találtam Köszönöm.
(#) VIM válasza tomikapc hozzászólására (») Dec 11, 2018 / 1
 
Szia! A kazán csatlakozási helyére már csak valamelyik fogyasztó nullája juttatja oda a nullát és ha a kazán panel is sorba kötődik az ott lévő fázishoz képest akkor valami ilyen mérési eredmények születnek. Valami nagy gubanc van a lakáselosztónál vagy valamelyik kötés doboznál. Egy JÓ konnektorból (amiben működik legalább egy hajszárító vagy porszívó) vigyél oda a kazánnak táplálást és úgy próbáld ki, hogy úgy indul e egyáltalán.
(#) tomikapc válasza VIM hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Köszi, akkor viszek a kazánnak máshonnan és kipróbáljuk úgy.
(#) csoxi hozzászólása Dec 11, 2018 /
 
Sziasztok!
A mellékelt fotón látható SC 12-40 / (01) vezérlőpanelban található ( a nyákról hiányzik!) R5 pozíció számú varisztor(?) értékére esetleg adatlapjára lenne szükségem. A panel kapcsolási rajza már hab lenne a tortán. A varisztoron LX05 alatt 64BU olvasható.

Előre is köszönet!
(#) nandor zsigmond hozzászólása Dec 11, 2018 /
 
Üdv a tagoknak.Egy kondenzációs kazánt lehet lehet csak kondenzálás nélkül beállítani?Nincs hová vezetni a kondenzvizet.Kösz a választ.
(#) zoszka válasza nandor zsigmond hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Amig a visszatérő hőmérséklet 64 fok alatt van, addig biztos kondenzálni fog.
(#) nandor zsigmond hozzászólása Dec 12, 2018 /
 
Kösz a választ.(zoszka)
(#) ferjan válasza ferjan hozzászólására (») Dec 12, 2018 / 1
 
Nem találjátok ki hogy mi volt a probléma. Csak azért írom le hogy ilyen jelenségnél mindig először ezt kell csinálni. A probléma az volt, hogy a termosztátban le volt merülve az elem. Ez elsőre nem látszott mert a kijelző működött, időt, hőfokot kiírta és megjelent a jelzés is hogy jelet küldött a kazánnak bekapcsolásra de ez a jel mégsem ment el és így már érthető hogy miért kapcsolt le pár másodperc után.... Minden probléma ilyen könnyen oldódjon meg.
Következő: »»   212 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem