Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   399 / 570
(#) juclac válasza balazsgy hozzászólására (») Jan 3, 2019 /
 
Az NTC-t viszont kicserélte a szerelő. Lehet valami más a hiba? A kicserélés előtt ugyanez volt a tünet. Vagy csak nincs megkenve eléggé hőpasztával? Vagy kontakthibás lenne valahol?
(#) balazsgy válasza juclac hozzászólására (») Jan 3, 2019 /
 
Szia! Az NTC-hibával kapcsolatosan szerintem VIM-et kérdezd, ő járatos ebben, én csak a mikrokapcsolós kivitelben írtam, mert nálam ilyen van a kazánomnál (Zeus Maior 21).
(#) toro válasza VIM hozzászólására (») Jan 3, 2019 /
 
S a venturi csőben nem "rakott le valami kis csomagot" a pók, esetleg koszos a cső.
(#) mahlo hozzászólása Jan 4, 2019 /
 
Segítség!
Szükségem volna egy Stibel Eltron GBH 19KE szerviz dokumentációra!
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!
(#) Billzzz hozzászólása Jan 4, 2019 /
 
Sziasztok!

Kis kutakodás után arra jutottam, hogy ezen kazánok szerviz dokumenációja közül bármelyik hasznos lehetne számomra:
- DÉG Colibri KK-E
- DÉG EURO KK-E N
- Beretta Mynute (confort) 24/28 CAI
- Beretta Ciao 24/28 CAI N 2V
- Beretta Smart 24/28 Cai

Köszönöm előre is, ha bárki tud ilyet küldeni!

És még egy extra kérdés. Ezen kazánoknak ahogy nézem tök ugyanolyan vezérlő és gyújtó paneljuk van. Mindnek M001B panelja van. Mi a különbség köztük? Az áruk biztosan. Kinézetre teljesen azonosak. Talán a két db IC az ami más bennük? (sajnos ez a képek alapján nem látszik...) Összesen 1-2 ellenállás/varisztor más talán amennyire látszik! (képek)
(#) vision61 válasza Billzzz hozzászólására (») Jan 4, 2019 / 1
 
Szia!
Az a cimkével leragasztott IC egy kontroller. A programja miatt, a szinte teljesen azonos panelek is lehetnek különböző funkciókra felkészítve.
Ezeket nem ismerem, de pl. a látszólag egyforma Vaillant vezérlő panelek sem cserélgethetők a különböző készülékeik között.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2019
(#) Billzzz válasza vision61 hozzászólására (») Jan 4, 2019 /
 
Szia!

Köszi a választ! Értem, de ezek szerint ha az egyik panelen jó a kontroller akkor azt át tudom tenni egy másikba.
(#) tevetappancs hozzászólása Jan 5, 2019 /
 
Sziasztok. Van egy Immergas Zeus 24 tárolós cirkónk, pár napja egyik melegviz engedéskor az tűnt fel, annak ellenére, hogy a melegviz 3 - 4es állásban van, égetően forró víz jött a bojlerből. Hőmérővel mérve 65 fok. Kipróbáltam, hogy teljesen kihűtöttem a vizet, levettük a bojlert minimumra. 2 - 3 fűtési ciklus végére ahol a fűtes 5ös szinten volt a víz megint 50 fok körül volt a bojlerből a kijövő víz a kezdeti 30 - 35ről, úgy, hogy nem volt melegvíz felfűtés. Melegviz készítéskor a fűtés előremenő rézcső kb 20 - 30 centin melegszik át a kazántól távolodva langyosodva, a radiátorok nem, fűtéskor viszont a bojlerből a szivattyúhoz menő cső is meleg teljes hosszában, a fűtés induláskor hideg, aztán viszonylag lassan de felmelegszik. Kevésbé mint a fűtés előremenő de eléggé. A váltószelep motort leszedtem, megnéztem annak a működésével nincs gond. Ez a váltószelep lesz, vagy létezik, hogy a belső csövek a csatlakozásokon keresztül annyira átmelegszenek és ez fűti a vizet? Ha váltoszelep akkor csere vagy van más megoldás?
(#) VIM válasza toro hozzászólására (») Jan 5, 2019 /
 
Azt mondja, hogy ebben nincs ventillátor.
(#) VIM válasza Billzzz hozzászólására (») Jan 5, 2019 / 1
 
EZ egy mezei gépkönyv. Nem sok minden derül ki belőle de ahogy rákeresel a panelekre, több kazánjába is ezt rakja a Beretta. Nincs alkatrész csökkenés a panelen de a perifériák bekötései másképpen alakulnak. A leírás szerinti rajzokon A KK-E-hez van társítva ventillátor a KF-E-nél nincs. Talán meg lett cserélve a két rajz? Nem vagyok szerelő, sem szakember csak műkedvelő. A segítségem annyiban kimerül, hogy a felelhető infókat előszedem és megmutatom ha eddig még nem találtad volna meg. A perifériák a képeden a jobb oldali fehér csatlakozókba csatlakoznak.
(#) tevetappancs válasza tevetappancs hozzászólására (») Jan 5, 2019 /
 
Az Immergasról annyi új tünet, hogy lehet mégis a tároló részről jön a hiba. Ha leveszem 0ra a melegvíz szabályzót az első második felfűtéskor a tárolóból már 40 - 41 fokos víz jön. A könyve szerint 20 - 60 ig szabályozható. Ez miért lehet?
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2019
(#) Hutty válasza tevetappancs hozzászólására (») Jan 5, 2019 / 1
 
Pedig megoldottad a kérdést. Fűtés tölti a puffert is. A keverőszelep zárt állásában is engedi áramlani a puffer hőcserélőjébe a fűtés vizet. Idővel kb. a fűtési hőfokra melegítené a puffert.

Kosz amitől nem tud teljesen zárt állapotba állni, tömítés hiba a keverőszelepben. Motor nem tud végállásba mozogni.
(#) tevetappancs válasza Hutty hozzászólására (») Jan 5, 2019 /
 
Köszi! Igen ez az elméletem, csak a mai teszt alapján kezdek kételkedni. Az lett a fura, ami miatt kezd megdőlni az elméletem, hogy levettem tároló víz szabályzóját 0 állásba átálltam csak HMV üzemre, leengedtem a meleg vizet a tárolóból és 37 foknál igy is elkezdett melegiteni 40 - 41 körülre. Illetve amit nem értek, hogy amikor 65 fokos lett a víz akkor miért nem kapcsolt ki a tárolóban lévő NTC érzékelő alapján, miért tudta ennyire felfűteni? Most fűtöttem 65 - 70 körüli vízzel 2 órát és tartotta ezt a 40 - 42 fokot úgy, hogy a HMV 0 állásban van. Szóval olyan mintha bármi lenne 40 foknál nem megy lejebb a tároló mert oda akkor is felmelegíti, ez a 20 - 60 beállítási lehetőség miatt kétlem. Foleg, hogy 4es állásban is csak kb 50 fokos víz volt.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2019
(#) tevetappancs válasza tevetappancs hozzászólására (») Jan 5, 2019 /
 
Illetve amit még nagyon nem értek, hogy ha levettem a HMVt nullára akkor ha akár a fűtési kör fűti fel, akár más miért kapcsol be tartós HMV üzemnél és tartja a kezdeti hőfokot, nem kéne ekkor lemennie egészén addig amit a 0 állas jelent? Ez van most 40 foknál is, így is hogy teljesen le van véve a HMV, tartja a kezdeti hőfokot amikor tartósan engedem a meleget és bekapcsol a melegítés
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2019
(#) tevetappancs válasza juclac hozzászólására (») Jan 5, 2019 /
 
Hello. Lett ezzel nálad valami azóta? Szerintem nagyon hasonló gonddal kűzdök, ha visszaolvasol párat majdnem ugyanezzel a típussal csak a sima Zeus 24kwval. Nálam most arra gyanakszanak, hogy a váltószelep átdolgozik a fűtésbe. Találtál valami megoldást? Ugyan nekem hőmérő nincs rajta de kiengedéskor ennyit mértem egy hőmérővel. Nekem 4es HMVvel és 6,5es fűtéssel volt 60 - 65 fokos vízem is. 0 állásnál 40 - 42 fokos. Nekem a váltószelep egyre kevésbé gyanús mert csak HMV üzemmódban is ugyanide melegíti nullánál. Gyanakodtam én is NTCre de ezek szerint nálad nem oldotta meg.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2019
(#) tevetappancs válasza juclac hozzászólására (») Jan 5, 2019 /
 
Nem a fűtesbe, hanem a tárolóba a fűtésből. Rosszul írtam.
(#) fiatbravasx hozzászólása Jan 5, 2019 /
 
Szép napot mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni. Van egy Westen Energy 240i kombi kazánom. Kb 2 hónapja azt csinálja, hogy teljesen kiszámíthatatlan módon időnként HMV módban nem kapcsol be. Fűtés módban rendesen indul és 10-ből 8x HMV módban is. Azt észrevettem, hogy este amikor megkezdjük a fűrdést (4 tagú család) a második, harmadik ember már nem biztos hogy melegvizet tud a kazánból nyerni első próbálkozásra. Ilyenkor megnyitjuk a csapot elzárjuk, majd újra megnyitjuk, ez általába eredményre vezet, de van hogy az istenért nem akar indulni. Ilyenkor marad a vészmegoldás, termosztáttal fűtés bekapcs és csap megnyit, és lőn melegvíz. Napközben kézmosásnál szinte 100%-ban üzembiztos a melegvíz szolgáltatása. Valami túlmelegedhet a huzamosabb használatnál? Ami még említésre méltó lehet az az, hogy HMV módban a fűtőkörre is dolgozik a kazán, mert ilyenkor is melegeszenek a radiátorok. A gázszerelő aki még eddig bokros teendőire hivatkozva nem jutott el hozzám megnézni a kazánt, látatlanban vezérlőpanel hibát mondott. Előre is köszönöm a segítő szándékú hozzászólásokat. Ja és kazánban, fűtésben, és pláne elektronikában tök laikus vagyok.
(#) balazsgy válasza tevetappancs hozzászólására (») Jan 5, 2019 /
 
Én a használati melegvíz szondára gyanakodnék, arra az NTC-re. Nálam a mikrokapcsolós kivitel van abból és az okozott nagyon hasonló problémát. Ez csak tipp.
(#) tevetappancs válasza balazsgy hozzászólására (») Jan 5, 2019 /
 
Köszi, most ez a két ötlet van. Elméletem szerint mindkettő viszonylag könnyen orvosolható, még ha a váltószelep csere esetén kicsit borsosabb is. Vagy az NTC vagy a váltószelep nem zár rendesen. Jövőhét második felében jön végül a szerelő, majd megírom mi lett.
(#) VIM válasza fiatbravasx hozzászólására (») Jan 5, 2019 /
 
Szia! Talán ez a hsz. segít megoldani a problémát.
(#) kapudepo hozzászólása Jan 5, 2019 /
 
Sziasztok! Termomax ÖV Color 25 kazán. Többször resetelni kellett az utóbbi napokban, mert nem gyújtotta be a szikra sorozat, piros világító gomb kigyulladt. Visszanyomtam , elsőre ugyanez, másodikra begyújtott. Gyanakszom a gázszelepre, mert már volt cserélve kb. 5 éve. Hogyan szűrjem ki a hibát? Ez javítható? Felújítják valahol?
(#) 444Tibi válasza tevetappancs hozzászólására (») Jan 6, 2019 /
 
Az a "melegvíz szabályzó" egy potenciométer, az indirekt tárolón, vagy a kazánon?
(#) tevetappancs válasza 444Tibi hozzászólására (») Jan 6, 2019 /
 
A kazánon van, 1 - 9ig skálazott.
(#) tevetappancs válasza 444Tibi hozzászólására (») Jan 6, 2019 /
 
De nekem egyre furább a hiba. Tegnap áttettem csak melegvízre és 4.5es állásnál kb 48 - 50 fokos víz jött a csapból ezt pedig egész éjszaka tartotta ahogy kell többször rá is fűtött de maradt ez a főfok reggelre, ma reggel elég intenzíven használtuk kb 30 percen át, többször egymás után melegített is. Kezdetben 48 - 49 fok volt de 3 - 4 ilyen ciklus után már 53 - 54 fokos víz folyt a csapból és mivel ilyenkor max teljesítményt ad át nem hiszem, hogy a mellette menő 60 - 65 fokos fűtővíz melegítette volna fel ilyen gyorsan, hanem egyértelműen a melegvíz készítes során melegedett tovább. A vízet a csapból kiengedve mérem vízhőmérővel. Ami még fura, ha a fűtés közben indul a melegvíz készítés hosszabb szünet után akkor egyértelműen érezni a tárolóból a váltószelep felé menő csövön egy 'hideg lökést' így olyan érzésem van mintha a tároló csőkígyójában levő vizet mégsem melegítené át a fűtés, de akkor mitől lesz egyre melegebb és miért csak ha megy a fűtés is. Illetve azt nagyon nem látom, hogy nullára állított érték mellett, hogy lett 50 fokos vízem (az mondjuk igaz, hogy akkor ment a fűtés) Valami teszt ötlet is jól jönne, hogy tudnék előre lépni, én lassan kifogytam. A másik nagy kérdésem, hogy amikor 65 fokos víz lett ekkor biztosan ment a fűtés 65 fok körüli előremenővel. Azt a fűtési ciklust a tároló szabályzója miért nem kapcsolta le, amikor az csak 4es állásban - kb 45 fok - volt?
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2019
(#) 444Tibi válasza tevetappancs hozzászólására (») Jan 6, 2019 /
 
R5 HMV trimmer kontakthibája?
Más ötletem nincs.
(#) kapudepo válasza kapudepo hozzászólására (») Jan 6, 2019 /
 
Valaki tudna segíteni?
(#) tevetappancs válasza 444Tibi hozzászólására (») Jan 6, 2019 /
 
Köszi, ezt is megnézetem akkor. Felmerülhet, bár talán azért kérdéses mert ha pl 4.5en elkezd fűteni akkor ha letekerem akkor azonnal ki is kapcsol, ha ezt az 48 - 54 fok közötti hőmérsékletet adja és feltekerem 6 fölé akkor pedig azonnal elkezd fűteni. Laikus kérdés, az NTC a tároló alsó 1/3ának tetejében van, elképzelhető amúgy folyamatos használat mellett egy 45 literes tárolóban akkora hőmérséklet különbség, hogy alul 40 -45 fokra visszahül a víz a folyamatos használat / feltöltés miatt, elkezd melegíteni és ez felül 50 - 54 fokosan jön már ki?
(#) Billzzz válasza VIM hozzászólására (») Jan 6, 2019 /
 
Köszönöm!

Igen, ezt a gépkönyvet én is megtaláltam. Ebből néztem infókat. Bár ennyire nem tudtam ránagyítani a csatlakozókra az én változatomban. Mindenesetre az a csatlakozó ahová a ventilátort kéne dugni az nálam alapból üres. Nincs rádugva semmi.
Kiforrasztottam a kondikat így találtam 2db 0.022µF-os MKP kondit 275Vac-set. Illetve egy nagyobbat,a mi 0,33µF-os 275Vac-s. X2-es mindhárom ami benne van. A többiről nem sikerült lekaparnom rendesen a fekete bizbazt "még".
Kimértem a presszosztátot is megnéztem. Alapból szakadás. Ha belefújok teli erőből akkor rövidzár, majd újra szakadás ha nem fújom. Vagyis nyomás alatt rövidzár. Így nem értem a szerelő miért nyúlt hozzá, mert ha fel van töltve a rendszer akkor nálam végig alapból is rövidzár. Ő meg leszedte a vezetékeket és összekötötte szigszallaggal.
(#) Billzzz válasza VIM hozzászólására (») Jan 6, 2019 /
 
Szakember én sem vagyok. Műkedvelőnek sem mondanám magam. Egyszerűen ha szükséges akkor megpróbálom megoldani, műszaki ember lévé, a szereléssel gondom nincs. Elektronikával sem. Gázhoz kevésbé szoktam nyúlni. Bár FÉK V4 és C21-et évek óta én javítok édesanyámnál. De azok jóval egyszerűbb szerkezetek. És nem utolsó sorban nem kombinált, hanem külön-külön van a HMV és a fűtés.
Következő: »»   399 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem