Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   207 / 259
(#) Gabesz_77 válasza palko0125 hozzászólására (») Dec 7, 2018 /
 
Szia!
Köszönöm a válaszod!
Az én elgondolásom szerint úgy kellene működnie, hogy indulásakor a feltöltött puffertartály vizét engedné a megjavult szelepen keresztül a gépbe. Elindul az előmosogatás, majd ismét feltölti a puffert, hogy előmelegítse a vizet a következő ciklushoz. Az átfolyásmérő azért jó szerintem, mert az előmosogatás közben ha üres a puffer, pont csurig tölti. Mérni ellenállás mérővel mértem, a kereket forgatva ugyanazon pozícióban sípolt, illetve nem sípolt a műszer. Most ha jól emlékszem először leszívja a vizet, kinyitja a tartály ürítő szelepet kb 5 másodpercig, és elkezd mosogatni. Persze csak a levegőt fújja a szivattyú, mert kevés benne a víz. Az aqua szenzornak esetleg nem lehet vízszintszabályozó szerepe is?
(#) old hozzászólása Dec 9, 2018 /
 
Sziasztok!
A több mint 15éves eddig jól működő AEG Favorit Silence mosogatógép nem engedi a be a vizet. A szivattyú működik, (zúg), de ezután nem indul el a víz beáramlása. Kisi idő elteltével a 10-es hibakód villog. A csapnál lévő szabályzó "relé" vagy esetleg más lehet a hiba. Kérnék ebben segítséget. Köszönöm előre is.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2018
(#) Bakman hozzászólása Dec 9, 2018 /
 
Estét!

Lehetséges, hogy a mosogatógép észreveszi a részleges dugulást (ami éppen elő is fordulhat) a szennyvízcsőben és emiatt jelez dugulást?
(#) erdgab válasza old hozzászólására (») Dec 9, 2018 /
 
A bekötőcső csap felőli oldalán vagy a gép felől nincs véletlen szűrő dugulás vízkő miatt?
(#) palko0125 válasza Gabesz_77 hozzászólására (») Dec 10, 2018 /
 
Én úgy tudom a puffer tartályban nem melegít elő vizet. Ha minden igaz abba az utolsó öblîtés vizét eltárolja (nem kiüríti) és a következő mosás első ciklusában felhasználja az összeset, ez által vizet “spórolva”. Amondó vagyok, hogy a reed patront cseréld ki, aztán jöhet az ürítő szivattyú. Vízszint érzékelésben ezek játszanak szerepet.
(#) Gabesz_77 válasza palko0125 hozzászólására (») Dec 13, 2018 / 2
 
Szia!
Elindítottam egy üres mosogatást, és a végén vettem észre, hogy amikor az öblítőt adagolja, akkor működteti a leeresztő szelepet is. A leeresztő szelep csatlakozója pont az öblítő adagoló csatlakozója mellett megy a vezérlő panelra. Újra mértem a tranzisztorokat. Amit cseréltem, az jó volt, viszont a mellette lévő átengedett. Az első tranzisztor cseréjekor még jó volt az is. Ki lett cserélve ez is, most rendesen működik a gép.
Most már világos a működése:
Az utolsó öblítés vizét jól felmelegíti, majd a végén leszívja. Ekkor tölti fel a tartályt hideg vízzel. A tartályban lévő hideg víz a mosogatótér oldalát lehűti, erre kicsapódik a pára, majd lefolyik a gép aljába. Így szárítja az edényeket. Kb 20 perc múlva leszívja a vizet, és vége a programnak. A következő mosogatáskor ezt a vizet használja előmosogatásra. Az előmosogatás vége előtt pár perccel ismét feltölti a tartályt, és az előmosogatás maradékhője melegíti a tartály vizét. Azért, hogy a főmosogatás kezdetekor ne hideg vízzel szórja a meleg edényeket. (Még a végén elreped a kristálypohár)
A gépből a tartályba nem tud vizet szivattyúzni.
Ha már áramfelvételből nézi, hogy van-e benne víz, akkor én a keringető szivattyúra szavaznék az ürítő helyett. Kisavaztam a tartályt, és a labirintust, ezért üres tartállyal indult el a gép. Ekkor először kifele szivattyúz. Majd nyitja a tartály ürítő szelepét,(persze mivel üres volt, nem folyt víz a gépbe.) Majd a keringető elkezd működni.(Itt nézi szerintem a vízmennyiséget) Kis idő múlva leállt, és elkezdte tölteni a tartályt, majd pár másodperc múlva a leeresztő szelepet is nyitotta. Az egy tartálynyi víz eresztése után elzárta a vizet, és zárta a leeresztő szelepet.

Köszönöm a segítséged!
(#) erbe hozzászólása Dec 14, 2018 /
 
Egy AEG mosogatógép Elektrolux panelján zárlatos lett az LNK362GN táp IC. Van előtte egy 10 µF 400V-os kondi, de sehol nem találok diódát. Csak a panelt kaptam javításra. Legfeljebb egyutas egyenirányítás lehet, de lerajzoltam a panelen található AC bemenő vonalakat, ki is mértem és semmi.
Van rajta egy rakás triak. Leválasztás nincs, ULN2004 hajtja őket előtétellenálláson keresztül. Remélem, nem többrétegű a panel, csak kétoldalas. Ha ismeri valaki, talán azt is tudja, hol az egyenirányító, nem akarom még jobban tönkretenni.
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Dec 14, 2018 /
 
Megvan a (volt) dióda. SMD eszköz, nagyobbacska kerámia henger, ~2mm átmérő, 6 mm hossz. Fehér és barna csík. A gugli minden megtalál nekem, sőt, túl sok mindent. Én vagyok a kuka, mert nem találom közte azt, ami engem érdekel.
Elején azért nem foglalkoztam vele, mert 380 kOhm-ot lehetett rajta mérni. Most is, de megtaláltam a tövében a D6 jelölést. Legfeljebb kap egy drótos 1N4007-et.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2018
(#) Ilus hozzászólása Dec 19, 2018 /
 
Siemens mosogatógépünknek nem forog a lapátja. A víz nem jön megfelelő nyomással, így nem tudja megforgatni a lapátokat. Ennek vajon mi lehet az oka? Ha valamilyen építő ötlete lenne valakinek, megköszönném. A lapát járatai tiszták.
(#) Dino71 válasza Ilus hozzászólására (») Dec 24, 2018 /
 
Nézd meg a keringetőszivattyú kondenzatorát ha van neki. Utana járókereket hogy nincs e szétesve. Estleg ha van benne váltószelep az is meg tud álni.
(#) gezua hozzászólása Dec 28, 2018 /
 
Sziasztok!
Évek óta küzdök egy samsung dwbg mosogatógéppel. Már 3 aquastopot kinyírt. (cca 1db/év).
kb 5 éves a cucc, más gondja nincs. Először víznyomásproblémára gondoltam, kapott a hálózat nyomásszabályzót, ez kilőve... 2 vezetékes mágnesszelep van rajta, semmi extra

Hasonló hiba valakinél előfordult, mi okozhatja?
(#) Dino71 válasza gezua hozzászólására (») Dec 29, 2018 /
 
Szia! Gyárit raktál vissza minden esetben? Ha igen akkor legközelebb ne gyárit tegyél rá.
(#) liderces hozzászólása Dec 30, 2018 /
 
Sziasztok! Bosch mosogatógép működése lenne a kérdésem. Olyanokat csinál hogy utolsó 1-2 percben, vagy mielőtt leállna a program ki írja az e14 hibát. Elvileg víz töltés hiba, szűrő tiszta, víz folyik be és a reed relé is forog szaggatottan sípol szakadás vizsgálóval mérve. Mikor végez a programmal kattan 1-2-őt, 00-ra vált a hátra lévő idő. Ekkor írja a hibát vagy nem. De ha lehúzom a reed vezetéket akkor is végig csinál mindent. Mi az összefüggés?
Lehet e kiolvasni az eepromját és azt egy új csip-be beírva megpróbálni, hátha szoft baja van. Létezik hozzá eredeti tartalom? SMS54m4EU a típusa, az FD számot nem találom az ajtón ahol lenni szokott. köszönettel az észrevételeket!
(#) gezua válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 30, 2018 /
 
csak egy volt gyári, utánna ami jött
(#) nyikszi2 hozzászólása Jan 4, 2019 /
 
Sziasztok! AEG mosogatógép 3 éves. Ma csipogással végzett (?) a mosogatással. i50-es hibakódot ír. Az mi? Nem találtam a neten, csak i51-től

OK, áll a víz benne. Na megyek meglesem mi a fenéért. Azért érdekelne mi az i50-es hibakód.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2019
(#) brigad1 hozzászólása Jan 5, 2019 /
 
Üdv botesz!

Van egy 12 éves whirlpool adp 4407 mosogatógépünk, ami múlt hónapban elromlott. Indításkor pulzálóan indult. Kb. addig csinálta ezt a pulzálást, míg a víz el nem érte a szintett (gondolom én).
Itt olvastam erről a hibáról, hogy kondit kell cserélni.
Ezt meg is csinálta egy szerelő, de kicserélte a szívattyút is,, mert nagyon el volt gyengülve már. A mélyebb edényeket tényleg nem mosta el már rendesen.
De a hiba a készülékkel az, hogy az 50 fokos programon (ezen szoktuk használni), nem indul el a gép!
40 fokon és 70 fokon viszont igen. Mi lehet a baja?
Vissza lett vive a szerelőhöz, hogy nem indul holott ő állította, hogy ő kipróbálta és ment. Ezt az oda vissza cipelést kétszer is eljátszottuk, mire rájöttünk, hogy ő a gyors programon (40 fokon) próbálta ki a gépet, mi meg otthon 50 fokon akartuk volna indítani, de hiába.
Ön szerint mi lehet a baj? Meghalt a panel is? Vagy csak egy szoftver frissítés kell neki?
Köszönöm válaszát előre is!
(#) tuszika80 hozzászólása Jan 8, 2019 /
 
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem egy candy cd 702 t típusú mosogatógéppel kapcsolatban. A probléma a következő: mosogatás vége felé E1 hibakóddal megáll nem szárít és vizesek az edények. Eddig csak ritkán jelentkezett a hiba, de most már fordítva van inkább ritkán megy végig a program. Valakinek lenne ötlete hogy mit lehet a probléma azt megköszönném.
(#) palko0125 válasza tuszika80 hozzászólására (») Jan 9, 2019 /
 
Szia!
Az E1 víztöltési problémára utal. Ellenőrizd a bemenő víz szűrőit. Labirintus tartályt, majd ha minden tiszta és nem oldódik meg, akkor a literszámláló reed reléjét kellene kicserélni. Nagy valószínűséggel az a ludas, de előbb legyen tiszta minden.
Üdv,
Palkó.
(#) tuszika80 válasza palko0125 hozzászólására (») Jan 9, 2019 /
 
Köszönöm az információt, lessz időm átnézem a szűrőt és a tartályt, a reed relével egy kicsit gondban leszek ha oda kerül a sor mert nem értek annyira hozzá nem tudom melyik az és hol található. Üdv.
(#) brigad1 hozzászólása Jan 10, 2019 /
 
Üdv!

Valaki erre?:
Van egy 12 éves whirlpool adp 4407 mosogatógépünk, ami múlt hónapban elromlott. Indításkor pulzálóan indult. Kb. addig csinálta ezt a pulzálást, míg a víz el nem érte a szintett (gondolom én).
Itt olvastam erről a hibáról, hogy kondit kell cserélni.
Ezt meg is csinálta egy szerelő, de kicserélte a szívattyút is,, mert nagyon el volt gyengülve már. A mélyebb edényeket tényleg nem mosta el már rendesen.
De a hiba a készülékkel az, hogy az 50 fokos programon (ezen szoktuk használni), nem indul el a gép!
40 fokon és 70 fokon viszont igen. Mi lehet a baja?
Vissza lett vive a szerelőhöz, hogy nem indul holott ő állította, hogy ő kipróbálta és ment. Ezt az oda vissza cipelést kétszer is eljátszottuk, mire rájöttünk, hogy ő a gyors programon (40 fokon) próbálta ki a gépet, mi meg otthon 50 fokon akartuk volna indítani, de hiába.
Ön szerint mi lehet a baj? Meghalt a panel is? Vagy csak egy szoftver frissítés kell neki?
Köszönöm válaszát előre is!
(#) palko0125 válasza brigad1 hozzászólására (») Jan 10, 2019 /
 
Szia!
Én megnézném, hogy a panel tápegysége milyen felépítésű. Ha jól tudom ezekben soros kondenzátoros tápegység van. A panelen keress egy 1-2µF-os X2-es 275V~ kondenzátort. Ha ilyen van benne azt cserélném elsőkörben és meglátjuk.
Üdv, Palkó.
(#) brigad1 válasza palko0125 hozzászólására (») Jan 10, 2019 /
 
Oké, megnézem. Köszi.
(#) arduinoforever válasza nyikszi2 hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Szia! Motor hiba! Valószínűleg van valami az ürítő szivattyúba, ami megfogta!
(#) brigad1 válasza palko0125 hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Kivettem a panelt, és lefotóztam, hogy megtudd nézni, hogy soros kondezátoros e a tápegység.
Nem ezek az értékek szerepelnek a kondin, amit írtál.
(#) vargaf válasza brigad1 hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
A C001 kondenzátor a soros kondenzátor.
(#) palko0125 válasza brigad1 hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Igen, ahogy vargaf írja a C001 az a kondenzátor. Azt cseréld mindenképp és meglátjuk.
(#) szitko hozzászólása Jan 13, 2019 /
 
Sziasztok.

Egy Candy CSF4570e mosogatógépe hibája: mind a négy led villog és közben szaggatottan sípol.
A programot nem fejezte be, de a szivattyú folyamatosan megy.
Találtam egy leírást a hibákra ami azt írja, hogy túl sok a víz benne ami sajnos nem igaz.
Többször újraindítottam, de bekapcsolás után pár másodperc múlva visszajön a hiba és bekapcsol a szivattyú. A Start/Reset gombra nem reagál.
Ha esetleg valaki tudna segíteni megoldani a problémát, hálám örökké üldözné.
(#) palko0125 válasza szitko hozzászólására (») Jan 14, 2019 /
 
Szia!
Nézd meg a gép aljában levő úszókapcsolót, hogy nem aktív e, valamint ellenőrizd a vízszintszabályzót. Dugulás, szivárgás, stb.
Az úszókapcsoló elárasztás védelmet lát el. Szerintem onnan kellene kiindulni, mert s hiba arra utal.
Üdv,
Palkó.
(#) PajaTEC hozzászólása Jan 14, 2019 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Van egy electrolux esi66065xr mosogatógépünk, ami nem mindig fűt. Kb. 1 éve meghalt a fűtőbetét védő hőkorlátozó klixon. Boltba azt mondták nem lehet cserélni, egybe van az egész, megvettem minden oké. 3-4 hónapja megint elkezdte a fűtés részt kihagyni, ránéztem az elektronikára és a relé már kicsit megolvadt, cseréltem, megint jó lett. Most akármit nézek, minden jónak tűnik, de nem fűt megint. Hibaüzenet nem volt soha! Olvastam, egy külföldi fórumon, hogy az optikai szenzornál van a hőfok érzékelője? Illetve, hogy csak nyomás alatt indul a fűtés? Minden tanácsot meghallgatok és megnézek!

Köszi, üdv: András
(#) angnaas hozzászólása Jan 14, 2019 /
 
Sziasztok!
Van egy elektrolux esf63021 mosogatógépem. Azt csinálja, hogy programindítás után feltölti a sótartályt a szűrőkosárral együtt, aztán kiszippantja belőle a vizet és kínozza a szivattyút, mintha azt érzékelné, hogy van még benne víz. Aztán leáll azzal a hibával, hogy nem tudja leereszteni.HA nem állna le, akkor elkezdené a locsolást.
Amikor először kivettem, és felborítottam, utána jó ideig működött.
Egyszer beleömlött a szűrő tartalma, ezért most sótartályt és a szivattyúkat, a fűtőt kivettem, kitakarítottam. Leginkább a sótartály volt valamiért trutyis. A sótartály oldalán van egy reed relés vízszintérzékelő, ami kapcsolgat rendesen. Van egy szelep is rajta. Az okozhat ilyet?
Víz nem szivárog belőle sehova sem.
Van valahol benne még másik vízszint érzékelő?
Előre is köszönöm a segítséget!
Következő: »»   207 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem