Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   221 / 276
(#) Phile80 válasza BlackForce hozzászólására (») Jan 15, 2019 /
 
A régi 1 fázisú gépekben 40V-osak voltak-vannak. Sokszor találkozom 1988-as gyártásúakkal és hiba nélkül mennek még most is.
(#) BlackForce válasza Phile80 hozzászólására (») Jan 15, 2019 /
 
Azzal egyetértek,de a mai gyártmányokban nem bizok már,mivel volt egy eset amikor én is megjártam (2 évet alig tartották ki),meg hoztak is olyan gépet amiben 50v-os kondik voltak és kilehelték a lelküket néhány hónap alatt (nem én raktam őket bele).Jópár éve hogy 63v-os kondikat épitettem bele,és azóta kifogástalanul műkszik a gép.Igaz hogy a belső ellenállásuk valamivel nagyobb mint az 50v-os kondiké,de én jobbnak vélem.Na de ugye kinek a pap,kinek a papné.Embere (kinek milyen a tapasztalata) válogattya.
(#) Phile80 válasza BlackForce hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
Hát nem 2-3000Ft-os kondenzátort kell venni, gyártanak most is jó minőséget, csak háromszor annyiba kerül. Régen egyszerűbb volt, mert nem volt kínai szemét a piacon.
(#) Ge Lee válasza BlackForce hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
A mai gyártmányokba azért kellhet nagyobb feszültségű kondi, mert egy vicc benne a trafó. Nézd végig a képeket itt a topikban, már ránézésre látni, hogy azok a trafók nem megfelelően lettek elkészítve. Na akkor jön az, hogy emelni kell a feszültségén mert brutálisan esik. Ha meg emeled akkor nagyobb lesz a szekunder feszültség, nagyobb feszültségű kondi kell, ami meg átveszi terheléskor a trafó hibáit a nagy feszültségesésé miatt, ami még inkább melegíteni fogja a belsejét, ergó jóval előbb tönkre is fog menni. És ezek gyári gépek.
Egy rendesen méretezett és épített Co trafó esetén a pufferelt szekunder feszültség a közelében sem lehetne a 40V-nak, még a legnagyobb fokozaton sem. Aztán ehhez képest, ilyen 45 meg 55V-okat is olvas az ember. Majd egyszer megmérem az enyémet, de valami 32V-ra emlékszem a legnagyobb fokozatban, ahol 110A körül van a hegesztőáram. De én általában 80A-en használom, ott még a 30V-ot sem éri el a terheletlen pufferfeszültség.
Amelyikbe 63V-os elkó kell, attól meg kell gyorsan szabadulni...
(#) tdi75 válasza Phile80 hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
Lehet beletenni jónak kinéző olcsó gagyit, csak akkor számolni kell vele hogy nem tudja azt amit kéne illetve fél évente cserélni kell mert letérdelnek.
Hiszen azok a szerencsétlen kondik fedezik a hegesztőáram 100 százalékát a hálózati null átmenetekben. Nem csoda ha a silány minőségű alkatrészek nem bírják sokáig.
Bár mondjuk ijesztgetni az embereket nagyon jól lehet vele, amikor úgy gondolja az elkó hogy ő most egy hatalmas durranás mellett bedobja a törcsit.
(#) Pacso hozzászólása Jan 19, 2019 /
 
Sziasztok! A LIDL-ben kapható Parkside porbeles hegesztőt ismeritek? Érdemes beruházni? Nem ipari célra lenne . Köszönöm a segítő válaszokat ! További szép napot kívánok !
(#) tdi75 válasza Pacso hozzászólására (») Jan 19, 2019 /
 
Szia! Én nem venném meg.
(#) Pacso válasza tdi75 hozzászólására (») Jan 19, 2019 /
 
Köszi!
(#) tama8203 hozzászólása Jan 20, 2019 /
 
Sziasztok!
Van egy varstorj varmig 1405 co hegesztögépem és egy darabig szépen hegeszt, aztán elkezd pattogni az iv, a varrat egyre kevésbé ég be.
Ez a jelenség minnél nagyobb fokozatra kapcsolom annál elöbb jelentkezik. Odáig hogy a hökioldo leoldjon nem jutok el, mert abban a stádiumban már nagyon rossz lenne a varrat.
Szerintetek mi lehet a baja?
Volt már másnak is hasonlo?
Kösz a segitséget.
(#) Ge Lee válasza tama8203 hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Ha most a gáztól eltekintünk, akkor a Co hegesztés feszültség, áram és előtolás, amik szervesen összefüggnek. Ha valamelyikkel a háromból baj van, akkor nem fogsz tudni rendesen hegeszteni. Hogy melyikkel van baj egy idő után azt meg innen senki nem mondja meg neked, azt csak megmérni tudod. A feszültséget nagyon egyszerű, az áramot már picit bonyolultabb, az előtolást meg a legbonyolultabb, mert tulajdonképpen a huzal sebességét kellene mérni, mert a tolómotor feszültségét vagy fordulatát hiába méred, ha valahol utána a kábelben valami mechanikus probléma van.
(#) ati790731 válasza tama8203 hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Elsőnek azt csinálnám, hogy megnézném, hegesztés közben folyamatosan egyenletesen forog -e a huzaldob, nem a motor, nem a görgő, hanem a dob!! Valamint, hogy maga a dob nem szorul -e!
A spirálban nézd meg könnyen csúszik -e a huzal akkor is ha nem egyenes a munkakábel.
Nem tudom van e kondenzátor a gépben, nekem akkor is csinált ilyet amikor a kondi bekötései lazultak fel.
Áramátadó fúvókát cseréltél már?
Ha egyik sem, akkor, érdemes lenne átnézni a kötéseket szekunder oldalon.
Akkor is csinál ilyet, ha kevés az áram, ilyenkor kb csak egymásra pakolja a huzalt pukkadozik stb...
(#) mex válasza ati790731 hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Az "áramátadó fúvóka" megnevezés sajnos közszájon forog, holott csak áramátad fújni max a hegesztő fúj bele, persze teljesen fölöslegesen, attól a beégett furat nem javul meg...
A többi stimmel, vagyis kötéshiba, kondenzátorhiba, huzalvezető spirál eltömődés, huzaltovábbító görgők kopása, huzalnyomás nem megfelelősége, huzaldob szorulás, hegesztő másnaposság, stb.
(#) ati790731 válasza mex hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Teljesen igazad van, de ha azt írom, hogy "áramátadó" akkor nem biztos, hogy célba talál!
Viszont amibe bele tekered az is az áramátadó része, és az fúj is
(#) tama8203 hozzászólása Jan 22, 2019 /
 
köszi a válaszokat.
Majd megnézem őket.
Az áramátadó már lel lett cserélve, de nem segített.
(#) Phile80 válasza tama8203 hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
A kínai diódahidak szoktak ilyen hibajelenséget okozni.
(#) Pacso hozzászólása Jan 23, 2019 /
 
Szép estét mindenkinek! A minap kértem tanácsot tőletek porbeles hegesztő ügyben. Megfogadva a tanácsokat lemondtam róla. Viszont vettem egy DNIPRO M 250 Ukrán hegesztő trafót. Ami nekem zavaros, hogy a test és munkakábel csatlakozására mind a két lehetőségre tesz utalást ! Kérdésem : a munkakábel "+", testkábel "-" csatlakozással biztonságosan használhatom ? Előre is köszönöm a válaszokat !
(#) Ge Lee válasza Pacso hozzászólására (») Jan 23, 2019 /
 
Elég sokszor belinkeltem már az erről szóló online tananyagot, sajnos már nem tudom mert nem elérhető. A lényeg, hogy alap esetben mindig egyenes polaritással hegesztünk, azaz az elektróda a negatív, a testcsipesz a pozitív. Ilyenkor az ív hőeloszlása úgy alakul, hogy a hegesztendő anyagot éri a nagyobb hőterhelés, ahogy annak lennie is kell a beolvadás miatt. Fordítva akkor hegesztünk, ha valami vékonyabb anyagot hegesztünk, tehát kevésbé terhelhetjük vele a hegesztendő anyagot.
De a kérdésed nem ebbe a topikba való, lévén a szóban forgó hegesztőd nem Co. A Co esetében a fogón van a pozitív.
(#) Phile80 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 23, 2019 /
 
Az elektróda dobozán fel van tüntetve a polaritás, vannak olyanok amit fordított polaritást igényelnek. Ha meg van adva milyen polaritást igényel a pálca, akkor ellenkező plaritással nem igazán lehet vele jól hegeszteni, mert ragadni fog.
(#) Pacso válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 24, 2019 /
 
Köszönöm a válaszodat és bocsi ha nem megfelelő helyen érdeklődtem !
(#) fabrik80 hozzászólása Feb 9, 2019 /
 
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem, lehet nem jó helyre írok. Co gépet szeretnék venni, autókarosszéria, zártszelvényekhez. Sajnos csak egy fázis áll a rendelkezésemre. Ezt a gépet néztem ki, a honlapjuk szerint régóta hegesztőgép gyártással foglalkoznak.https://www.bmax.hu/pdf/mm-161-201-251.pdf
Mi lenne a véleményetek róla? Ha zavarom a fórumot, akkor privátban is kereshetjük egymást.
Köszönettel: Fabrik80 fórumozó.
(#) fabrik80 hozzászólása Feb 9, 2019 /
 
Közben találtam egy másik gyártót is, ők is régóta a szakmában vannak:http://weldimpex.hu/index.php/hegesztogepek-plazmavagok/weldi-mig-hegesztogepek/weldi-mig-181
Esetleg őket ismeri valaki, vagy találkoztatok a gépükkel?
(#) gulyi88 válasza fabrik80 hozzászólására (») Feb 9, 2019 /
 
Csak trafósban gondolkodsz?
Én (végül..) megvettem az alfaweld kompett pakkot karácsonyra (~186e volt mindennel, 205-ös inverter, 10kg palack töltve, reduktor, 1 guriga drót, munkakábelek (MMA+MIG), kocsi, és még 2 méter gázcső két bilinccsel). Azért látszik rajta, hogy nem ipari, de hegeszteni szépen tud.
220e körül lett volna iweld (kompett pakkban) azt nagyon dícsérték...
(#) fabrik80 válasza gulyi88 hozzászólására (») Feb 9, 2019 /
 
Palackot kapok csak töltenem kell, de van még benne. A gépet kell megvennem, meg kábelt hozzá. Az kb 175e körül lesz. Te használtál ilyen gépet, amiket feltettem ide?
(#) ati790731 válasza fabrik80 hozzászólására (») Feb 9, 2019 /
 
Én a weldimpex gépét venném!
Karcagon gyártanak, a 160-as változatot, az egyik haverom, lassan 20-éve használja napi rendszerességgel!
Soha nem volt baja...
(#) ati790731 válasza gulyi88 hozzászólására (») Feb 9, 2019 /
 
Ha megbízható gépet akarsz, akkor trafósat érdemes venni, mert igénytelen, gyakorlatilag, örök élet meg egy nap.
(#) fabrik80 válasza ati790731 hozzászólására (») Feb 9, 2019 /
 
Az a kisebb kék ugye? Nem semmi 20év, és semmi baja.
(#) gulyi88 válasza fabrik80 hozzászólására (») Feb 9, 2019 /
 
Ezeket nem.
Egy kölcsön Formig 175 (sárga-kék) -el csináltam meg a kocsim külső belső küszöbcseréjét még két éve. Persze meg tudtam csinálni vele, amit kellett, de így az inverteressel utólag összehasonlítva inkább az inverteres tetszik jobban. Persze nekem nem jelent gondot, ha bekrepál, mert minden bizonnyal meg tudom javítani (ezért sem vettem komolyabbat). Viszont egy trafós gép az invertereshez képest faék egyszerű, ha nem is értesz hozzá semmit, a fórum segítségével magad is meg tudod majd javítani, ha úgy adódna.
Szóval az inverteres nagyon kényelmes jól használható, de egyben "nehezen" javítható, és valószínűbb is, hogy el fog romlani.
A trafós az meg olyan amilyen, az olcsókban esetleg kicsi a trafó, kevés a puffer és csúnyán heggeszt (vagy nem minden beállításban jó). Jó lenne kipróbálni (akár többet is, ha van lehetőséged) az üzletben mielőtt megveszed. De ha egy jól sikerült trafós konstrukciót sikerül kifognod, akkor minden bizonnyal meg leszel elégedve vele hosszú éveken át, anélkül hogy hozzá kellene nyúlni.
(#) fabrik80 válasza gulyi88 hozzászólására (») Feb 9, 2019 /
 
Az a baj hogy próbálásra nincs lehetőség, még a dugó sincs rátéve a gépre, csak a 3szál vezeték van. De ha rajta lenne akkor sem engedik kipróbálni. A sárga-kék gép az milyen volt, miben különbözött az inverterestől?
(#) gulyi88 válasza fabrik80 hozzászólására (») Feb 9, 2019 /
 
Hát az trafós amilyeneket te is nézegetsz.
Próbálj meg esetleg videókat keresni ahol használják is valamelyik gépet, esetleg ha találsz linked be ide, és majd a szakik itt véleményezik...
Én is kerestem előtte, hogy legalább a hangját meghallgassam ennek az alfaweldnek, de egyetlen videót sem találtam, ahol használták is volna, arról meg pláne semmi, hogy a beltartalma panel, pufferek, hűtőbordák stb, hogy vannak benne, még Straus kínai verzióról sem (mert a kínai pont ugyanúgy néz ki, gondolom alfaweldék alfaweld festést kértek rá...)
Ha találsz képet a belsejéről, akkor már csak arról is meg tudunk állapítani eztazt itt a fórumon.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2019
(#) ati790731 válasza fabrik80 hozzászólására (») Feb 9, 2019 /
 
Így van!
Minimig 160
Következő: »»   221 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem