Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   166 / 252
(#) kameleon2 válasza bbb hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
Hát éppen ez az! A fiamnak szerencsére van önmérséklete, de ezt hadd ne már a gyerekre bízza az ember, vagy egy gépre! Ez egyszerűen ép ésszel nem felfoható. OK, hogy jóléti államban készült, de egyszerűen - lehet, hogy velem van a baj - de ez nálam a nem tolerálható kategória. Mi az, hogy megadom egyszer a kártyaadataimat egy gépnek, aztán buktam is az egészet? Egy Sony-tól szerintem ez elég amatőr húzás. Főleg az adatlopsi morált ismerve, csak egyszer tegye rá a mocskos mancsát egy hacker és sokan integethetnek a kártyáknak messziről.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
Veled annyival van baj, mint sok más hasonló emberrel. Nem olvassa el miért, mire, hogyan adja meg a kártyaadatokat. Lehet, hogy neked fura az ami történt de hidd el, a dolog teljesen normális. A cégek egyszerűen kihasználják a figyelmetlenséged.
Idézet:
„hadd ne már a gyerekre bízza az ember, vagy egy gépre”
A gyerekre, többnyire figyelmetlenségből, a szülő bízza a dolgot, a gépet pedig te bíztad meg.

Nézz körül egy kicsit a neten, tele az ilyen és ehhez hasonló "panaszokkal". Fogd fel, mint tanulópénz. Ha nem nagy az összeg, akkor még olcsón és időben megúsztad a többit. Értem én, hogy nem úgy gondoltad, de tudod te is, a program általában az utasítások és input adatok alapján fut, nem a programozó gondolatai szerint.

Még egy apróság: a leállításon kívül másba ne ölj időt, energiát, ebből nem jöhetsz ki győztesen, a "játékszabályokat" vérprofik alkották, nem fogsz tudni fogást találni rajtuk, maximum némi jóindulatot, baromi nagy szerencsével.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2019
(#) Doky586 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
"Veled annyival van baj" helyett: Veled annyi baj van...
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
Idézet:
„Még egy apróság: a leállításon kívül másba ne ölj időt, energiát, ebből nem jöhetsz ki győztesen, a "játékszabályokat" vérprofik alkották, nem fogsz tudni fogást találni rajtuk, maximum némi jóindulatot, baromi nagy szerencsével.”
Tele a ..köm a vérprofikal.
Idézet:
„Nézz körül egy kicsit a neten, tele az ilyen és ehhez hasonló "panaszokkal".”
Elég szomorú. Ez csak azt jelenti, hogy valami nem jól van és van akinek ez még természetes is. Én nem ilyen környezetben nőttem fel - én ágállok ez ellen. Akkor is ha sokan úgy gondolják - egy fecske nem csinál nyarat. A többi már politika lenne.
(#) tbarath válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
De, ez tök természetes: vannak akik elcseszik. Vagy azért mert idióták, vagy mert figyelmetlenek, más okból, de van ilyen. Ilyenkor vérmérséklettől függően lehet tanulni belőle (máskor majd elolvasom, hogy mire is kattintok), lehet vállat vonni (le****om), lehet a fejed a falba verni (én f***), stb.
Csak az offolást kellene már abbahagyni...
(#) kameleon2 válasza tbarath hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
Én jeleztem, hogy részemről off, de az eredeti hozzászólásomra érdemi választ nem kaptam, hogyan törölhetem az ominózus automatikus utalást. Kioktatást annál többet. Ez pont olyan, mintha valaki fuldoklik, segítségért kiált és kioktatják, hogy mi a fenének ment a vízbe, amikor tudja, hogy nedves, hideg és veszélyes. pedig lehet, hogy csak megcsúszott akaratán kívül.
(#) bbb válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
Idézet:
„az eredeti hozzászólásomra érdemi választ nem kaptam, hogyan törölhetem az ominózus automatikus utalást.”


Csak kétszer válaszoltam neked erre. Még azt a nyomorult telefonszámot is megkerestem helyetted, amit ha felhívsz, akkor segítenek neked megoldani ezt a problémát.

S az elsőként belinkelt oldalon lévő szöveg, a hogyan oldd meg (igen, egyet kellett volna kattintanod, s elolvasni, amit ott írnak):
Idézet:
„When you click [Order & Pay], we will turn ON automatic funding in your account settings. This means that if you do not have enough funds in your wallet to pay the subscription fees, the required balance will be charged to the payment method registered to your account (if any) unless you turn off automatic funding. To turn off automatic funding, go to [Account Settings] > [Wallet] > [Wallet Settings].”


Őszinte leszek, helyetted ennél többet már nem tudok tenni, s nem tudom, hogy most csak nem olvasod el, amit írok, vagy pont nem érdekel. De az kifejezetten bosszantó tud lenni, mikor többször is rámutatsz a megoldásra, majd akinek ezt megtetted, az kijelenti, hogy neki senki nem segít.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2019
(#) kameleon2 válasza bbb hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
Időközben a fiammal megtaláltuk azt a nyavalyás opciót a PS4-en. A 3 hónapos verziónál nem, az 1 hónapos verziónál azonban a PS4 átállította automatikusra a fizetést. Nem egyszerűen kikapcsolható, hanem még szép hosszan indokolni is kell miért nem kéri az emberfia. Amit sem a bankon, sem a PayPal-en keresztül nem engedtek tiltani. Ez csak azért fura, mert egyrészről a szoftver döntött helyettem, másrészről, ha netán elpatkol a PS4, akkor életem végéig fizethetem, vagy komolyabb utánjárás a lemondás. Emiatt ágáltam főként. De így már megoldódott. A szándékot köszönöm.
(#) Triger hozzászólása Jan 22, 2019 2 / 2
 
Pont ma volt a rádióban, hogy kialakult egy új szerepkör, "embertípus": az áldozat. Aki igazàn semmi mást nem tud, csak keseregni, hogy át lett verve, milyen rossz a vilàg. Régen az emberek szégyenlették ezeket a dolgokat, (hogy hű, ezt akkor benéztem, de buta vagyok), ma már inkább tetszelegnek az áldozat szerepben.
(#) Sendi hozzászólása Jan 26, 2019 /
 
Sziasztok. Rendeltem valamit az Ebay-n, kifizettem, elfogadták, majd másnap jött az üzenet, hogy jogosulatlan fiókból vásároltam. Kérjem vissza a pénzem. Mi az hogy jogosulatlan fiókból?
(#) uniman válasza Sendi hozzászólására (») Jan 26, 2019 /
 
Konkrét részletek alapján talán megírhatná valaki...de anélkül nem!
(#) antikzsolt válasza Sendi hozzászólására (») Jan 26, 2019 /
 
Szerintem arra gondoltak hogy akitől vettél az fel lett függesztve. Csalót találtál.
(#) llax hozzászólása Jan 28, 2019 /
 
Mostanában a csomagjaim nagyon lassan jutnak el a repülőtérig. Vásárlástól számítva 2-3 hét, mire a csomagszám Kínán belüli utolsó leolvasása megtörténik. Ez korábban jellemzően 2-5 munkanap között volt, ritka és kivételes eset volt, ha egy héten túl történt. A most úton lévő (követhető - akár csak Kínán belül is) csomagjaim kb. 2/3-a ilyen.

Január 2. hetében követtem el egy watch list "takarítást" (megvesz / töröl / esetleg otthagy), így van egy kisebb kupac, 2-3 napon belül vásárolt cucc úton, többségük (ha nem is hazáig, de) követhető csomagszámmal, így a fentebbi jelenség sem 1-2 csomagot érint, hanem 10+, többféle szállítóval.
(#) antikzsolt válasza llax hozzászólására (») Jan 28, 2019 /
 
Sajnos nekem is jan14 óta nem ért a csomagom a raptérre. És nem egy csomag van így megakadva.
(#) attika válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 28, 2019 /
 
Minden év elején ez van, náluk sokáig tartanak az ünnepek.
Ilyenkor kell várni február végéig, március elejéig és megy minden tovább.
(#) Kovidivi válasza attika hozzászólására (») Jan 28, 2019 /
 
Februárban pedig ismét jön egy hosszabb ünnep!
(#) Koree válasza llax hozzászólására (») Jan 28, 2019 /
 
Tavaly január közepe óta várok egy csomagot, nem nagy tétel 1000 párszáz forintos 10db reed relé.Amit szintén a reptéri feladásig láttam a követőn és azóta se híre, se hanva.Ebay-es rendelés volt az is.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2019
(#) proba válasza Koree hozzászólására (») Jan 28, 2019 /
 
Két-három hónap után kisebb csoda ha megjön.
(#) llax válasza attika hozzászólására (») Jan 28, 2019 /
 
Nálam eddig nem volt ilyen gond. Nem ez az első január eleji rendelésem, nem is a második
Ami némileg újdonság számomra, az a sok török csomagszám és szokatlan útvonalak. Az egyik csomag ma ért Thaiföldre, a másik Törökországba (mindkettő Hongkongból, egyik FLYT, másik török posta). Ilyen útvonalakkal nem várhatok gyors (3-4 hét) érkezést sem. Korábban, ahol lehetett tudni valamit, ott jellemzően Peking/Sencsen/HK - nyugat-Eu. - Magyarország volt az útvonal, a többség a 3. héten a kezemben volt.

Ez a december vége - január eleje mára már "tipikus rendelési időszakom". A karácsonyi roham miatt novemberben-decemberben nem szoktam Kínából rendelni, ami akkor felmerül, azt halasztom, ezen felül ami kicsit halasztható lenne, azt a holdújév miatt előrébb hozom.

No meg az év többi részéhez képest ilyenkor érek rá a legjobban. Még karácsonynál is jobban
(#) antikzsolt válasza llax hozzászólására (») Jan 28, 2019 /
 
Tényleg most tűnt fel nekem is. Elvileg Hong Kong ahonnan jött de Törökország a csomagküldő szerint.
(#) llax válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 28, 2019 /
 
Az teljesen megszokott, hogy valamely más ország postaszolgálata szállít. A mostani felhozatalban van belga is, korábban találkoztam hollanddal, szingapúrival többször is (+még mással is). Egyedül a szingapúrinál láttam azt, hogy előbb Szingapúrba megy az áru (másik céggel), majd onnét jön tovább. Úgy néz ki, a török posta is ilyen lesz, előbb Isztambulba mennek a csomagok.

Egyre már "célországba megérkezett" státuszt ad a török posta, de amíg a mi postánk erről nem tud, addig bármi lehet... A csomagszám is érdekes, mert normál nemzetközi formátumnak néz ki (2+9+2), de a nyomkövetők nem tudják a célországot megállapítani, tehát mégsem szabványos nemzetközi ajánlott. Mondjuk ha nem valódi nemzetközi ajánlott küldemény, akkor a Magyar Posta nem is fogja "látni".
(#) Sendi válasza uniman hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Szia. Egy új laptopot vettem, amerikai eladótól. Több száz eladása volt már. Jó visszajelzésekkel. Nagyon olcsó volt, kb. 10 %-a az új árának. Kifizettem, elfogadták, majd értesítettek, hogy jogosulatlan fiókból vásároltam.
Szerintem, ez inkább valami zártkörű vásárlói csoport lehetett, vagy részletfizetéses.
(#) ha9pi.feri hozzászólása Jan 29, 2019 /
 
(#) sany válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Azért most sem ingyen kapjuk a csomagot.

Nagyon szomorú hír.
És ezt hogy oldják majd meg?
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2019
(#) ha9pi.feri válasza sany hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Dolgoznak rajta...
(#) bbb válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Ezen anyáztam az offtopikban...
(#) Doky586 válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
5eFt
Idézet:
„értékhatárnál lényegesen drágább áruk is érkeznek ilyen küldeményekben ... tehát a vám és az általános forgalmi adó kikerülése miatt olcsók”


Tehát csak a csalók miatt kell, semmi köze a levelekhez. Az ellenörzést kell(ene) szigorítani.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2019
(#) llax válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Vagy lesz még több EU-n belüli raktár...

A mostani értékhatár közelében nem is annyira a közterhek nagysága a bajos, hanem a szállító által felszámolt kezelési költség.


Azon nem csodálkozom, hogy elkezdtek minden eddiginél komolyabban foglalkozni ezzel a dologgal. Mára már nem csak az angolul valamelyest értő, PayPal fiókot is létrehozni képes emberek "kiváltsága" a külföldi vásárlás. Ismerek olyan embereket, akik angolul jóformán egy szót nem tudnak, az informatikai dolgokhoz közel síkh...ék, mégis sok mindent vesznek Kínából: csak egy okostelefon és egy bankkártya kell, + a Wish, amire még külön regisztrálni sem kell (Androidos telefonhoz kapásból létrehozott Google fiókkal és Facebook fiókkal is működik). Még csak saját netkapcsolat/mobilinternet sem kell, a faluban több helyen van ingyen WiFi...
Csak szegény postásokat sajnálom, mert a nem/lassan érkező csomag miatt őket piszkálják...
(#) sany válasza llax hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Épp tegnap láttam a postásnál, hogy tele volt a kocsijának az első ülése , apró kicsi kínai csomagokkal. Biztos elegük van belőle.
(#) Alkotó hozzászólása Jan 29, 2019 / 2
 
A kínai vásárlások kapcsán inkább azon kéne a többi eladónak elgondolkodni, hogy miért tud ott mindennel együtt a tizedébe kerülni valami, mint máshol. A beszerzésnek ezt a módját a kedvező ár mozgatja, illetve a brutálisan széles választék. Én biztosan nem vennék semmit kintről, ha racionálisan hozzájutnék itthon. Több panelrendelés tapasztalatának birtokában, a kinti feltételek itthoni megközelítése teljesen irreális.
Kíváncsi leszek ki fogja besorolni a teremékeket vám-jövedéki-áfa mértékekbe. Egyáltalán honnan tudják mi van a csomagban? Mondjuk egy felakasztható álomfogó, gyöngyökkel és sastollakkal díszítve használati vagy dísztárgy lesz?
Az adóelkerülés legfontosabb kiváltó oka a magas adóteher. Ezért kell egy jó nagy apparátus aki ezt ellenőrzi, meg egy másik ami az elsőt ellenőrzi, és egy harmadik aki végrehajtja az első határozatait, és persze mindezt a beszedett adókból kell fenntartani.
Következő: »»   166 / 252
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem