Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HEED canopus, obelisk /HTA-30/
Lapozás: OK   55 / 59
(#) Ge Lee válasza gordonfreemN hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
A kérdésed szemmel láthatóan provokatív szándékkal íródott, nem is nagyon tudnék más hátteret tulajdonítani neki. De ha valóban kíváncsi vagy a dologra, akkor kérdezd meg Karesz 50 vagy mek-elek fórumtársat, ők pl. egészen jól szoktak kardoskodni a dolog mellett. Én pedig ha hiszed ha nem, éppen ellene voltam, még szimulációt is csatoltam róla, miszerint még a dupla diódahídnak sincs semmi hozadéka. És műszaki szempontból nézve valóban nincs. Aztán meg mégis van, mert kipróbáltam, és hallható.
Mert ott van az a fránya földhurok, meg az a fránya sztereó áthallás. A dual mono kiépítés az elsőt eleve kizárja, a másodikon meg különböző mértékben, de szinte minden esetben javít. Tehát, jobb lesz az erősítő térleképezése, úgy szokták csak mondani tere, aki érti az tudja miről van szó.

Egyébként pedig nagyon összekevertek valakivel. Én nem vagyok a KD-nak sem nagy haverja, sem patrónusa, de még ismerőse sem. Mindössze váltottam vele pár mondatot írásban, meg kértem tőle alkatrészeket a B100-HTA-ba, ami ugye nem is nekem készül. Tehát, minden olvasó teljesen biztos lehet abban (még a Karesz is), hogy ha ez rosszabb lenne mint a HTA-m, akkor én köpködném a legjobban. Sőt, eleve úgy álltam neki, hogy rosszabb lesz, részben ezért is csak deszkamodell. Aztán jobb lett. Tehát bárhogy szeretném, nem tudom köpködni.
(#) Karesz 50 válasza Bartos77 hozzászólására (») Feb 4, 2019 1 /
 
Azt kérdezted ki kezdte. Megmutattam, hogy te... és te is folytatod. Még azt sem mondhatom, hogy nem gondoltam volna rólad, mert pontosan ennyit várok el egy elmebetegtől...
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2019
(#) Ge Lee válasza Karesz 50 hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Kevered a fogalmakat. Nem gondolnám hogy az hülyének nézés, ha segítő szándékkal leírod valakinek, aki töredéke tapasztalattal, jó sok (felesleges) munkával, több pénzből, valami rosszabbat akar építeni, olyat, amiről nem csak én, hanem sokan tudjuk, hogy az jobb attól biztosan nem lesz. Erről ennyit. Eztán majd nem írok ilyet. Inkább írok olyat, hogy ezúton kérem, hogy ilyen B100-HTA-t se építsen senki. Görcsöljön inkább, aztán meglátjuk (halljuk) majd hogy mi lesz belőle. Általában semmi...
Remélem a vezetékezésből majd tartasz nekem külön előadást, mert hát ehhez sem értek. Lehet hogy jobb lett volna felcserélnem a pozitívot a negatívval, vagy a fene se tudja. Biztos van valami sokkal jobb módja is, ahogy két, egymástól fél méterre lévő, teljesen független erősítő be és kimeneteit közösíteni lehet, mindenféle földhurok, zavar meg egyéb nyavaja nélkül, úgy, hogy aztán ugyanakkora kimenőjelet produkáljon mindkettő egy időben a hangszórókra.
Remélem nem te is a potit szeretted volna alps-ra cseréltetni velem, meg az árnyékolt kábeleket merev ezüstre.
(#) Bartos77 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Na tessék. Már elmebetegnek titulálsz? Nem bírod azóta se megemészteni, hogy be lett bizonyítva a tévedésed. Hibakorrekciót terveztél, de aztán a végén kiderült, hogy csak egy elrontott negatív visszacsatolást hoztál össze, aminek még a működését sem értetted?

Egy ilyen égés után nemhogy inkább behúznád a füled-farkad.

Lazán elmebetegezik, személyeskedik. Primitív egy ember láthatóan.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2019
(#) Karesz 50 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Sehol nem írtam egy szóval sem, hogy rossz a B100, csak azt, hogy nem fogom megépíteni (mert még ilyen módon sem tehetné be a lábát KD-t a házamba). És azt, hogy össze van lopkodva a kapcsolás Az meg nyilvánvaló, hogy új etalon erősítőd lett, amihez csak gratulálni tudok (komolyan). Köpködni majd én köpködöm, ha már így belelendültünk egymás mocskolásába

A duál monóval kapcsolatban pedig jól fogalmaztál. Ki lehet ugyan mérni bizonyos dolgokat, de minek? Jobban szól, mert nem zavarja egymást a két csatorna (akkora mértékben). Azt meg lazán elhallgattad, hogy kipróbáltad a két Graetz-et és jól szerepelt - pedig ezen is hajba kaptunk előtte ha jól emlékszem (de legalábbis volt némi ellentmondás közöttünk).
(#) Bartos77 hozzászólása Feb 4, 2019 /
 
Mondom, mutass egy egy kapcsolást amiről a B100 plagizálva lett. Az etalonokba hasonló sincs. Azok teljesen mások. (Hawksford korrekció van bennük, de mondjuk azt úgyse tudod, micsoda, meg a működését sem értenéd Karcsikám.)
(#) Ge Lee válasza Karesz 50 hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Nem próbáltam ki a 2 graetz-et, másnál hallottam. A dual monót próbáltam ki. Nem óriási a különbség, de hozadéka van. Ez is egy olyan dolog amiről nem vitatkozni kell hanem kipróbálni. Olyan pl. hiába bizonygatja nekem hogy nem jó a Lamborghini aki még soha nem ült benne.
(#) Karesz 50 válasza Bartos77 hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Már ezelőtt is leelmebetegeztük és leprimitíveztük egymást, most miért fáj ennyire?

A játékizénél pedig kevered a szezont a fazonnal. Soha nem írtam azt, hogy hibakorrekció, hanem azt, hogy hibajel-erősítő. Nagy különbség van a kettő között. És ha hiszed, ha nem, ez a dolog működik és azóta is használom ilyen-olyan formában. Persze tőled nem várom el, hogy megértsd a működésének a lényegét. Elég ha szidod azt amiről fogalmad sincs micsoda.
(#) Karesz 50 válasza Bartos77 hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Lépj be valamilyen új álnéven abba a fórumba ahonnan már szintén rég kizártak és olvasd vissza a vitáidat mzperx-szel. Mindent elfelejtesz? Már szenilis is vagy?
(#) Karesz 50 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Legalább viszünk egy kis életet ebbe a topic-ba is Úgysem történik mostanában sehol semmi.

mek-eleknek akartam írni....
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2019
(#) Bartos77 hozzászólása Feb 4, 2019 /
 
Teszek fel egy etalon kapcsolást. Erre épül az összes egyébként. Na hol van benne a B100? Ja, hogy sehol. Hát ennyit a kamu plagizáció vádról. Karcsika eszelte ezt ki, mert már nem tudott jobb támadást kitalálni.
(#) Karesz 50 válasza Bartos77 hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Most tedd mellé a B100-at, mert annyira nem érdekel, hogy rákeressek...
(#) Bartos77 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Neked nincs fogalmad arról, hogy mit bénáztál össze a szimulátoron. Persze amikor valaki visszavezeti sima negatív visszacsatolásra, majd a paraméterek alapján optimalizál és tervez egy sokkal jobb tulajdonságokat mutató megoldást, akkor nem hogy megköszönnéd, hanem még a szimulátor is hazudik. Persze te azt sem érted, mit is hoztál össze. Azt meg főleg nem, hogy az szisztematikus módon optimalizálható. A szimulátoron játszottál valamit, ami működik, de közel sem tökéletesen, mert a tervezője egyszerűen nem is érti, mit is hozott össze a szimulátorban. Aki meg érti az azért tud jobbat tervezni. Hát az ugye tud tervezni. Csak mondom, hogy szimulátor nélkül is. A szimulátorban összehülyéskedünk valamit az nem tervezés és nem méretezés. Az az optimálisabb visszacsatolás papíron-ceruzán született. A szimuláció persze tökéletesen visszaigazolta, de igazából csak azért kellett, mert nem hittél másnak. Utána persze még a szimulációnak se, de az már a te bajod.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2019
(#) gordonfreemN válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 4, 2019 1 /
 
Nem kell neki semmilyen rossz indulatú hátteret tulajdonítani, csak az elgondolás érdekelt, hogy mire alapoztad fevetésed, amit köszönök, hogy megosztottál. Mégegyszer: azért mert amott nem értettünk egyet, nem azt jelenti, hogy verejtékezve keresem a kötekedési lehetőségeket veled szemben. Kinek van erre ideje?

Idézet:
„Tehát, jobb lesz az erősítő térleképezése, úgy szokták csak mondani tere, aki érti az tudja miről van szó.”

Azért nem kell dilettánsnak gondolni, hallgatok ám muzsikát néha néha Szóval igen értem.

Szóval kezdjük az elején: mivel kérdeztem, hogy miért ez a megfontolás a tápnál, nem feltételeztem semmit, hogy A vagy B megoldás a jobb. Véleményem szerint mindkettőre létezik jó megoldás.
Valamikor a dupla diódahídről reloop írt itt a fórumban (nem ebben).
Meg is van csatolom, remélem nem haragszik meg érte.
Nos, én nem teljesen látom be az ő állításait (nem értem, hogyan lehet középleágazásos szekunderből egyutas feszültségkétszerező, illetve ha van is menethossz béli különbség, az véleményem szerint nagyon elenyésző ellenálláskülönbséggel jár), de arra gondolok, hogy a nagyobb árammal terhelt diódák nyitáskor nagyobb tranziens keletkezik (100Hz). Erre megoldás részben a diódák átkötése hidegítő kondenzátorral vagy lehet pl schottky diódákat is használni.
A másik gondolatom, hogy közös tápszűrést alkalmazva áthallást pl a közös vezetékszakaszon húzott ám eltérő áramok által okozz hibafeszültségek okozhatnak.
Eleve rövidre zárjuk a problémát, ha dual mono tápot alkalmazunk, legalább is szűrésre. A szekunder tekercs már lehet közös. De szerintem itt már sok múlik a mit hogyan és hova kérdéskörön is.

Nem KD-val párosítottalak, de van egy erős tippem és gyanítom személyesen is ismerjük egymást az illetővel. Egyszer majd csak túlteszi magát rajtam, de most biztos örül, hogy sorstársra talált a villanyos topiknál. Mindegy, felejtsük.
(#) Karesz 50 válasza Bartos77 hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Nem értem ezzel mire akarsz kilukadni (te igen?).
Az még eszembe jutott, hogy milyen érdekes, hogy nálad mennyire kéznél van az Etalon kapcsolása... nekem legalább fél napomba került volna megkeresni
(#) Bartos77 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
A google első képtalálatai között volt. Hát bizony csodákra képes ez a google.
(#) Karesz 50 válasza gordonfreemN hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Nem akarok beleszólni, de ebben az idézetben szerintem reloop nem arról a Graetz-ről ír amiről mi itt Ge Lee-vel beszéltünk, hanem lebegőföldes tápellátásról, ami pl. a Quad 707-ben van.
Mi azt a megoldást említettük amikor nem középleágazásos egyenirányítás van, hanem két-két szekunder megy két-két Graetzt-re.
(#) Bartos77 hozzászólása Feb 4, 2019 /
 
Hát hirtelen ezt találtam a B100-ról:

(Hát nagyon sok hasonlóság van azzal az etalon rajzzal )
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2019

kapcs.GIF
    
(#) Karesz 50 válasza Bartos77 hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Ez a kimeneti buffer ha jól látom. Nem erre gondoltam, hanem bemeneti fokozatra, ha még emlékszel melyik az
(#) gordonfreemN válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Na... szia Laci.

Nem csak téged ismerlek itt, nehogy nekem magadra vedd...
(#) Bartos77 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Hát cseszd meg a B100 az egy kimeneti buffer! Nem egy erősítő! Az egy nagyra nőtt un diamond buffer ami képes egy hangsugárzót meghajtani.

Ezt hajtja a HTA feszültség erősítő fokozata. 0%-ig etalon. 100% B100
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2019
(#) gordonfreemN válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
mi van vele? Te bele sem szóltál akkor abba a villanyos történetbe, amit itt az úrral felemlegettünk. Nem értem, hogyan kapcsoltad össze a szálat?
(#) Karesz 50 válasza Bartos77 hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Akkor kevertem valamivel. Elnézést. Ebből is látszik mennyire nyomon követem a munkásságod Pontosan annyira, amennyit érdemel
(#) Bartos77 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Egyébként én nagyon jól megvagyok anélkül, hogy nyomon követnél. Meg anélkül is, hogy B100-at építenél. Ezeknek a dolgoknak csak örülni tudok valahogy. Mármint hogy nem teszed ezeket.
(#) gordonfreemN válasza gordonfreemN hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
A
Idézet:
„legyen csupán véletlen, de a.villanyos topik?”
hozzászólásod miért törölted?
(#) CIROKL válasza gordonfreemN hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Törölve lessz minden ami nem ide vág.
(#) Karesz 50 válasza Bartos77 hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Mert ha megépíteném kiderülne, hogy mégsem annyira jó
És mellesleg én is nagyon jól meglennék nélküled. Mikor szállsz már le rólam?
(#) Bartos77 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Nyugi az jó. Felmosná a padlót a játékizéddal, meg szépen sorban mindennel, amit valaha létrehoztál. Pityereghetnél utána a sarokban kuporogva. Évekig tartó depressziót okozna az neked.

De, ettől függetlenül úgyis kamuznál, csak lefikáznád.

Ja és nem én szálltam rád. Úgy kezdtem, hogy visszaütöttem, tudod mint a kocsmában szokás.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2019
(#) mek-elek hozzászólása Feb 4, 2019 /
 
Az olvasok nevében, köszönöm, hogy egy munkaasztalhoz ültetek!
De tisztelettel kérném még a tüskék elhagyását.
Hogy nem vagyunk egyformák, az nem azt jelenti, hogy ezért haragudni kell a másik véleményére.
És végül is a páka összeköt bennünket
(#) Karesz 50 válasza Bartos77 hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Majd ha már jól összebarátkoztunk, leülünk és meghallgatjuk mindkettőt szép sorjában
Aztán majd bedepizünk és sírunk egymás vállán.
Következő: »»   55 / 59
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem